Yöresel Tarif Şebit Yağlaması (Kayseri Yöresinden )Yeğenler Un Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Canım ellerine sağlık çok güzel olmuş bayılırım :)
Bişey sorayım ununu eledin mi yaparken direk mi koydun ? Su ne kadar ılıktı ?

Bi kayserili arkadasim bize bunu yapmisti cook lezzetli bi yemek.. sizinde ellerinize sağlık.

Missssss elinize sağlık

Canım ellerine sağlık çok güzel olmuş bayılırım :)
Bişey sorayım ununu eledin mi yaparken direk mi koydun ? Su ne kadar ılıktı ?
Direk koydum suda musluğun sıcak su tarafından gelen sıcaklıkta . Hani yoğurt mayalarken parmağımızı girdiriyoruzda ne yanıyor ne soğuk oluyor ya aynen öyle

Direk koydum suda musluğun sıcak su tarafından gelen sıcaklıkta . Hani yoğurt mayalarken parmağımızı girdiriyoruzda ne yanıyor ne soğuk oluyor ya aynen öyle
Hamur sıkı göründü gözüme de ondan sordum acaba mayada mı bir problem var diye canım :)

Ayyy yok yok hatta ilk yoğurdum bıraktım mayalandı ya bezelere ayırırken elime biraz un aldım . Yani elime yapışıyor yapışmıyor arasıydı düzgün şekil olsun açarken zorlanmayayım diye unladım az ilk cıvık kalmış biraz yani

Tamam canım teşekkür ederim fotoğrafta öyle çıkmış demek ki

Tamam canım teşekkür ederim fotoğrafta öyle çıkmış demek ki
Açarken unlamak pek iyi olmuyor çünkü teflon tavada o fazla un yanıyor lavaşların rengini değiştiriyor. Arada tavanın içini havlu kağıt ile temizliyorum ve ne kadar az un o kadar iyi prensibi güdüyorum . Tek sorun tam yuvarlak açamıyor olmam keşke öyle becerikli olsa

Evet haklısın canım un yanıyor hemen :)
Yuvarlak açmak istersen önce elinle baya büyüt sonra oklavaya geç, bir de tek taraftan açma her tarafını inceltmeye bak
Annemden bu şekilde öğrendim ilk yaptıklarım da benim öyleydi uzunlamasına açıyormuşum hep meğer
Tabi bu acemilik zamanları 16-17 yaşlarındaykendi şimdi elim alıştı yusyuvarlak yapıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…