Sebepsiz Fertiliteliler Buraya Lütfennnnnnn Deneyimlerimizi Paylaşalim

bizde aynı dertten müzdaribiz kızlar.3 senelik evliyim. 2 senedir bebek istiyoruz ama malesef olmuyor. 1 aşılamadan sonra şu an tüp bebek için gün sayıyoruz.inşallah hepimiz bebişlerimize kavuşuruz.

bizde aynı dertten müzdaribiz kızlar.3 senelik evliyim. 2 senedir bebek istiyoruz ama malesef olmuyor. 1 aşılamadan sonra şu an tüp bebek için gün sayıyoruz.inşallah hepimiz bebişlerimize kavuşuruz.

bende 3 yıl oldu canım inş tüp bebek tutar hemen ben 3aşılama oldum ama malesef sonuç negatif ama ben hemen tüp yapmıyıcam 2 veya 3 ay beklemeyi düşünüyom yoruldm ya bu aralar biraz rahatlıyayım psikolojim düzelsin daha iyi olsun sonra inş herşeyin hayırlısı olsun rabbim neylerse güzel eyler :sm_confused: :sm_confused:

benimde hiçbir sorunum yok ama olmuyor bir türlü eşimin ilk eşinden 1 kızı var. benimde ilk evliliğimle birlikte 7 yıllık evlilik hayatım var , eski eşiminde bir kızı olmuş duydum demekki sorun omasada benden kaynaklanan birşey var tüp deneyeceğiz önümüzdeki ay rabbim çabalarımızı geri çevirmesin.

çok geçmiş olsun canım; nasıl yapılıyor o test biraz bilgi verir misin?
hiç merak etme artık herşeyin çaresi var, ümidimizi yitirirsek hiçbirşey başaramayız, biz de yaklaşık bir yıldır bekliyoruz.

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce yazmıştım ilk aşılamamı yaptırdım, gün sayıyorum test için diye.

aşılamamın 12. gününde test yaptırdım ve sonuç negatif. Yinede içimde bir umut vardı ama ertesi gün adet oldum. Çok üzüldüm ama çevremde benim üzülmemle daha çok üzülecek insanlar olduğu için umursamaz davrandım. Ama gelin bir içime sorum.
Aşılama olduğumu ailemden başka kimseye söylememiştim, tutmazsa insanlar bana acımasın diye.
Şu an bile gözlerim dolu dolu oldu. Eşime hiç bellietmiyorum çok üzüldüğümü.
Bütün yakın arkadaşlarımın bebekleri var. Onlarla biraraya gelmek bile istemiyorum.

Bugün adetimin 3. günü. Doktor aşılama yaptığı gün tekrar denemek istersen adetinin 3. günü gel demişti. Çalıştığım için izin alma problemim oluyor. Ama yinede bu sabah gittim. Çok sıra vardı. Bu sırada özel hastaneye gidiyorum. Kaydımı yaptırıp işe döndüm. Öğleden sonra gelebilirsiniz dediler. İşyerindeki işlerimi bitirip 16:30 da hastaneye gittim. Bekleki çağıracaklar. 1 saat bekledim. Zaten moralim bozuktu. Doktor acil bir ameliyata çıkınca sinirlendim beklemedim. Eşimede bu ay bekleyelim dedim ama aşılamalarda olumsuz sonuçlanacak diye korkuyorum.

Sizlere birşey sormak istiyorum. Aşılamayı bir kere denedikten sonra mikroenjeksiyona geçilebiliyormu?
Ayrıca masraflar kaç para tutuyor.

Şu an ezan okunuyor. Allah hepimizin kucağına bebekler nasip etsin.

Sevgiyle kalın

canım bizim gibi sebepsiz olanlara yapıyolar ama eğer beklemek istiyosan bekle ben 3 aşılama oldum tutmadı ara verdim ağustosa kadar daha sonra dr ye yine giderim bu arada biraz kendime geleyim yorulduğumu hissetim inş sen bu ay hamile kalırsın canım

merhaba bende sebepsiz infertilite hastasıyım.7yıllık evliyim.ilk tedavime istanbulda başladım ilaç tedavilerinden sonra 4defa aşılama yapıldı.malesef sonuçlar negatif.şimdi işimiz ğereği diyarbakırdayız burdada aynı tetkikler ve bir aşılama daha yapıldı yine sonuç negatif diyarbakırdaki doktorum kanımda pıhtılaşma olduğunu söyledi acaba bu hamile kalmama engelmi doktorum engel olmadığını söyledi ama ben yinede korkuyorum içinizde bu sorunu olan arkadaşlar varsa bilgilendirilerse sevinirim

merhaba canım. hiç üzülme. bu da bizim imtihanımız.inanıyorum ki burda bebek istemiyle yanan herkes bir gün mutlaka anne olacak inşallah ama bizim bunun için biraz fazla çaba göstememiz gerekiyor. napalım yapacaz,çare yok.
tabiki 1 aşılama denemesinden sonra micro olur.niye olmasın ki. ben öyleyim. 1 aşılamdan sonra baktım ki pek sıcak gelmedi bu yöntem bana. onca iğneyi vurunuyorsun sonrada %15 diyorlar; bir daha denemek istemiyorum, micro istiyorum dedim.tabi aşılamaya göre biraz daha fazla iğne, daha uzun bir tedavi.ayrıca %100 diye de bişey yok ama daha fazla şans var yinede. maliyet olarak da devlet güvencen varsa ilaçlar ve tüp bebek için rapor çıkartıyorsun.devlet bunların büyük kısmını karşılıyor. biz ilaçların 250 ytl sini verdik. micro için de 2000 dolar verecez.
bu tedavi sürecinde beni de en çok sıkan ve zorlayan sürekli hastaneye gidip gelmek. iğnelerden daha da zor geliyor.ama elden bişey gelmez. şükür ki çözümü olmayan problemlerimiz yok. allah başımızdan eksik etmesin yinede.inşallah sen de en kısa zamanda bebişine kavuşursun.

inşallah canım. bekle tabi. bu tedaviler insanın hem vücut dengesini hem de psikolojik dengesini bozuyor. her türlü hazır olman gerek. zaten 3 aşılama olmuşsun. kullandığın ilaçların etkisi hemen çıkmıyor vücuttan .inşallah bu bekleme süresinde bebişin sana bir sürpriz yapar ve çıkar gelir.

saol tuubay canım inş hepimizin hayırlısıyla biran önce olur yine de hayırlısını isteyelim vardır bunda da bi hayır

arkadasım dr.unu ogrenebılırmıyım

:uhm: :uhm:kızlar aranızda laparaskopi olan var mı ben sebepsiz infertiliteyim hiç bi sorun yok dr bide lap.yağalım dedi tüp bebeğe geçmeden önce sizler ne düşünüyosunuz fikirlerinizi yazın lütfennnn :enbuyukkk: :enbuyukkk:

valla benim arkadaşım var laparoskopi den önce ne denediyse olmadı, bi yaptı şimdi hamile (üçüz)
ben doktoruma söylemeyi düşünüyorum yapalım diye, düşünme bile bence, iz kalıyo ama canım ne yapalım

bende lap yapmaya karar verdim ağustos ayında yapıcam herhalde bakalım dr bekle diyo zaman la bebek oluyomuş bizim gurupta herşeyin hayırlısı aman boş verdim zaten haytımı yaşıyom tatile gidiyom olacağı varsa rabbim ne zaman ol derse o zaman olur rabbim tüm isteyenlere versin enkısa zamanda hayırlısıyla

aradaşlar bu laparaskopiyi kendi isteğimizlemi yaptırıyoruz.benimde 1. tutmadıda ondan soruyorum.nasıl oluyor bu.

aradaşlar bu laparaskopiyi kendi isteğimizlemi yaptırıyoruz.benimde 1. tutmadıda ondan soruyorum.nasıl oluyor bu.

canım benim hiç bi soruna rastlanmadı rahim filminde felan aşılamalarda tutmayınca doktorum lapraskopi yapalım dedi o karar verdi onun ile daha detaylı bakılacak tüp bebeğe geçilmeden önce yapan çoğu kişide sorun bulunabiliyo ve tedavi ediliyo sen bi dr söyle bu isteğini

benim dr bakarsan ona bile gerek yok.1. tutmadı hiç araştırma falan yok direk 2. başlayacaktı.ama 2. başka yerde yaptırmak istiyorum.yani kendimiz istesek yaptıramazmıyız.dr yapalım demesinimi beklicez.birde benim adetim bu ay sapıttı.14 gün geçti öyle oldu.test yaptım çıkmamıştı.söktürücü ilaç vermişti bende almadım kendiliğinden oldu.tekrar yaptırmak istediğimizi söyledim bana artık 5 yıllık sigortala olmamız gerektiğini 23 yaşın üzerinde olmam gerektiğini falan söyledi.daha tam kesin bişey yok ben seni 1 ay sonra arar haber veririm dedi.bizim sigorta daha 2 yıllık.ne yapıcaz bilmiyorum.fisfisfisfisfisfis

Benim 2 asilama ve uc tup yapildi.Bunlara baslamadan histeroskopi ve rahim filmi cekilmisti.Simdi 4. yu denemeden once dr.u kesinlikle laporoskopi yapalim diyor.Simdiki aklim olsaydi en fazla 1 tup bebekten sonra laporoskopi isterdim.Ben senin diger tetkiklerinde bisey cikmamis bir tup denemeni isterim en azindan tutacaksa bosuna rahmin yipranmaz.Cunku 3 ay sonra ancak tup deneyebiliyormussun, ondan sonra bosuna yipranmadan tup dr.una eger guveniyorsan ve memnunsan ayni kisilere yaptirman.Oncelikle gittigin yer ve dr.unu incele en guvenebilecegin yere git ve orda adim adim ilerle.Allahin izniyle sonuca ulasagiz insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…