SBS Anneleri....

Sistem değişsede bizim çocuklarımız
bu sistemde devam edecekler,
ama geneli düşünürsek ne kadar dengesiz bir
eğitim sistemimiz var,çocuklar ve veliler neye uyacaklarına,
hangi sisteme göre hareket edeceklerine şaşırıyorlar...
inşallah düzgün bir sistem bulurlarda,değiştirmezler oyuncak gibi...
ne kadar üzüü bir durum,istikrarsız bir eğitim sistemi...

bana çözüm olacakmış gibi gelmiyor pazıl gibi herkonumuz böyle yap boz!kızım stresten dolayı reflü oldu.aşırı strestenmiş nası olmasınki; okul, dersane, gelecek olan sınav, bir taraftan aileler haklılar ama çözüm maalesef YOOOK.kızım beni nimet çubukçu hasta etti diyor haklılıık payı yok ta değil azkaldı tatil gelsede istedikleri gibi eğlenseler:eek:

Benimde oğlum 8. sınıfta
6.sınıfta 444 puan yaptı
7. sınıfta 425 puan yaptı

bu sene iyi bir puan yapması lazım. Geçmiş puanları biraz riskli
Bir anadolu lisesine girse çok sevinicem . Artık büyük hayaller kuramıyoruz
Açıkta kalmasın yeter durumundayım.
İnşallah hepimizin çocukları için hayırlısı olur........

DEHB (dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu)sorunu olup da sbs sınavına çocuğu girecek olan anneler:
çocuklarmızın ayrı sınflarda girmesi gibi bir imkanımız var...
bunun için bulunduğunuz bölgenin devlet hastanesinden rapor alıp onu okuldaki rehberlik ve psikolojik danışmana götürün ardından aldığınız yazı ile bulunduğunuz ilin rehberlik araştırma merkezine(R:A:M:) gidin .burada yazılan yazı o kurum tarafından milli eğitim bakanlığına gidiyor. ve çocuğunuz bu sorunu yaşadığı için diğer öğrencilerle değil özel bir sınıfta sbs ye giriyor dikkatitini dağıtacak ortamlardan arındırılırak... dolayısı ile başarısı daha artıyor... çünkü ona göre düzenleme yapılıyor...
haydi kolay gelsin
çocukların peşini bırakmayın
birde şu bilgiyi de paylaşayım
bu sorunu yaşayan arkadaşlar
çocuklarınıza sudoku ve iki resim arasındaki fark oyunları oynatacakmışız...
bana bunlar denildi sizinle paylaşmak istedim
birde çok basit olan örüntü problemleri çözdürülecekmiş
sakın zor olmasın...yani yaşına göre veya sınıfına göre olandan değil... çok daha alt sınıfların ve yaşların sorularından çözdürülmeliymiş..
[/B]

http://www.kadinlarkulubu.com/davra...hiperaktivite-bozuklugu-dikkat-eksikligi.html

Son düzenleme:
DEHB (dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu)sorunu olup da sbs sınavına çocuğu girecek olan anneler:
çocuklarmızın ayrı sınflarda girmesi gibi bir imkanımız var...
bunun için bulunduğunuz bölgenin devlet hastanesinden rapor alıp onu okuldaki rehberlik ve psikolojik danışmana götürün ardından aldığınız yazı ile bulunduğunuz ilin rehberlik araştırma merkezine(R:A:M:) gidin .burada yazılan yazı o kurum tarafından milli eğitim bakanlığına gidiyor. ve çocuğunuz bu sorunu yaşadığı için diğer öğrencilerle değil özel bir sınıfta sbs ye giriyor dikkatitini dağıtacak ortamlardan arındırılırak... dolayısı ile başarısı daha artıyor... çünkü ona göre düzenleme yapılıyor...
haydi kolay gelsin
çocukların peşini bırakmayın
birde şu bilgiyi de paylaşayım
bu sorunu yaşayan arkadaşlar
çocuklarınıza sudoku ve iki resim arasındaki fark oyunları oynatacakmışız...
bana bunlar denildi sizinle paylaşmak istedim
birde çok basit olan örüntü problemleri çözdürülecekmiş
sakın zor olmasın...yani yaşına göre veya sınıfına göre olandan değil... çok daha alt sınıfların ve yaşların sorularından çözdürülmeliymiş..
[/B]

http://www.kadinlarkulubu.com/davra...hiperaktivite-bozuklugu-dikkat-eksikligi.html

çok güzel ve faydalı bilgiler,
teşekkürler arkadaşım...

sevgili anneler üzülerek size bir haberim var milli egtimdeki bir arkadaşım söyledi seneye sbs yok oks ye dönülecek ama biraz daha degiştirilerek bu sever öğrencilerin ortalamaları baz alınarak bir şey ler yapılacakmış çoçuklarımızı kobay gibi kullanıyorlar yazıklar olsun bu insanlara bu çoçukların veballerini nasıl çekecekler bilmem

canım benimde haberim var.ama bu seneki 7 ler aynen devammış yani seneyede sbs olcaklar fakat diğerleri oks ye dönecekmiş....ahanda her gelen bızıklıyo.şayet bu çocukların çalışma şartlarında yetişkinler olaydı çoktan ayaklanmalar grevler olmuştu. ama nafile sınav sistemine karşı çıkan çocuklar yaka paça gözalktına alınıyor.onların çocukluğunu geri getirmemiz mümkün olmayacak ama kimsenin umuru deil.çocuğuma taviz vermemeye çalışıyorum ama okadar üzülüyorum tarif edilemez allah sonumuzu hatr etsin gelecekten nefret eden bir nesil yetişiyor duyurulur....................bu işin uzmanı olduğunu sanan bürokratlara :KK43:

Bu sene topicte hiç SBS annesi göremiyorum,
bir kaç tane o kadar ...
inşallah topiğimize gelirsiniz ve paylaşımlarda bulunuruz...

merhabalar benim kzıımda bu yıl ikinci kez girecek bu sbs illeitne:KK43:geçen yıl pekde iyi bir puan alamadı.:KK43:407 puan aldı:KK43:inş bu yıl iyi bir puan alır .. yoksa bir yere giremeycek.. çok sinir oluyorum bende bu sınavlara.. at yarışına döndü çocuklar resmen.. bizde tabi:KK43:Allah yardımcıları olsun:KK43:(

bu arada kızım 7 e gidiyor.. geçen yıl çok zormuş 7. sınıf soruları .. umuyorumki bu yıl biraz olsun kolay olsun:KK43:

benim kızımda 7.sınıfta hepsine bol şans.salıdan itibaren bizde hızlı proğram başlıo. okuldan dilekçeyle izin alıp full dersane talimdeyiz.anlıyacağınız ha gayret dioruzzzzzz

ne zamandır yazmıyordum. tekrar merhabalar hepinize...
ne zaman rapor almalı çocuklara? benim oğlum 6. sınıfta
bir de sınav 12 sinde fakat okullar 19 unda kapanıyor. sizler okula gönderecekmisiniz sınavdan sonra? amaç sbs sınavı ise 12 sinden sonra okula gitmelimi çocuklar?

sınava 15 gün varken rapor değil izin dilekçesi verebilirsin velisi bulunduğum okulunuz ....sınıfı.......nolu öğrencisi bilgim dahilide........ ........ tarihleri arasında okula gelmeyecektir.velinin adı soyadı imzası açık adresi tlf nosu şeklinde yazabilirsin sınavdan sonrası geyik muhabbeti.............ben yollamıyorum emin ol okulu görmek istemiyecek

Bizim sınavlaımız hala bitmedi,
biterse bende rapor alacağım,şu maratonuda hayırlısıyla bitirseydik...

Evet heyecanlı geri sayım başladı
Benim oğlum 5 Haziran'da giriyor sınava
Allah kısmet ederse artık Liseli olduk diyebiliriz.

Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum
ınşallah her birimiz sınavdan sonra burada mutluluğumuzu paylaşırız.

Bir daha siteye belki giremem (bir de bu arada ev taşıyorum)
Evlatlarımıza tekrar başarılar........

Bu arada sınav giriş yerleri pazartesi açıklanacakmış

Sınav yerlerimizde belli oldu, geri sayımda başladı,
Rabbim sınava girecek bütün yavrularımıza kolaylık versin inşallah,
emekleri boşa gitmesin...çok zor ve ağır bir maratonun sonucu
inşallah herkes için ferahlık olur...

Sınav yerlerimizde belli oldu, geri sayımda başladı,
Rabbim sınava girecek bütün yavrularımıza kolaylık versin inşallah,
emekleri boşa gitmesin...çok zor ve ağır bir maratonun sonucu
inşallah herkes için ferahlık olur...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMİN diyom başkada bişi diyemiom

benimde oğlum bu sene ilk defa giricek Allah hepimizin yavrusuna zihin açıklığı versin heyecan başladı bile bizde ben oğlumdan daha heyecanlıyım desek doğru olur

X