Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Saygıdan dolayı ziyaret...
- Konu Sahibi Eylulu
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Öfken de anlattıklarına bakınca haklısın ama yapabileceğin bir şey de yok.
En fazla gitmeme hakkını kullanırsın anneni yanlız gönderirsin.
Ben böyle durumlar da annemi yanlız göndermeyip,sadece ona eşlik etmek amacıyla gider,yüzeysel sohbet eder gelirim.
Burda karar senin.Benim takıldığım konu az önce ki yorumun da.
Annemi çevre ve babam doldurdu demişsin.
Hadi çevre neyse de,babanın dolduruşu ev vermeme durumundansa çok yanlış.
Erkeklerin eşlerinin ailelerinden gelecek mirasa bel bağlamalarını hiç anlamamışımdır.
Umarım bu konu da değildir dolduruş durumu...
Ben böyle durumlar da annemi yanlız göndermeyip,sadece ona eşlik etmek amacıyla gider,yüzeysel sohbet eder gelirim.
Erkeklerin eşlerinin ailelerinden gelecek mirasa bel bağlamalarını hiç anlamamışımdır.
Yardım edeceklermiş gibi davranıp,bu yalanın açığa elbet bi gün çıkacağını,anne ve babana rezil olacaklarını bile bile böyle bi yalana girişmişlerse seni dikkate alacak yapıya sahip değillermiş.
Yani sen ne dersen de seni takmayacaklar gibi görünüo.
Bana kalsa ben gitmezdim,ama annen illa ki git diosa onu kırmamak adına gitmelisin
Zaten anladığım kadarıyla zor günler yaşamış annen hem maddi hem manevi anlamda
Onlara olan saygın kaybolmuş olabilir fakat annene olan sevgin için gitmelisin o ziyarete.
İçinden sıcak davranmak gelmiosa zaten davranamazsın,annenin de dediği gibi 10 dakika yanında durup dönersiniz.
Bence o şekilde daha büyük bi pişmanlık yaşatırsın ona
Her şeye rağmen ben geldim yanındayım mesajı vererek.
Benim halamın zamanında anneme yapmadığı işkence kalmamış
Her türlü hakareti etmiş anneme her şeyi yapmış üzmüş kırmış
Ama günün birinde halam hastanede yatalak olunca ona bir tek annem baktı
Yanında kimse yokken annem vardı ve evimize getirdik vefat edene kadar annem baktı.
Ve halam ölmeden önce annemin elini tutup ondan özür diledi,hakkını helal etmesini söyledi.
Pişmanlığı yüzünden okunuodu inan
Demek istediğim asıl ceza onun yaptığının tam tersini ona yapman
Anca o zaman vicdan devreye girer ve yapılan hata anlaşılır...
Evet canım ancak tabiri caizse ölüm döşeğinde anlaşılıyor değerler, tabii ondan önce olanlar da. Gerçekten gitmek istemiyorum, bir yolunu bulup annemi ikna edip gitmemeyi düşünüyorum. Annem isterse gider.
canım ne dersen de büyüğün ne yazık ki... haklısın sonuna kadar, ama mübarek günlerde kalp kırmaya değmez... zaten yaşlı insanlar belli, yarın öbür gün ne olacağı belli değil, sonra pişman olursun bak... bunun öbür tarafı da var, Allah kimsenin hakkını kimseye koymaz... sen Allaha havale et, ziyarete de git... samimi olmana gerek yok, ama bana kalırsa gitmelisin...
Biz her zaman hal hatır soruyoruz, onlar konuşmuyorlar. İstenmiyoruz yani, annem de gidelim yinede diyor.
Bizim ziyaret edip etmeyişimiz pek onlara batmaz gibi geliyor bana.
bence git gittiğindede söylersin ben ameliyat oldum abim ölümden döndü geçmiş olsun demediniz duymadınız heralde diye anlayan anlar....yaşlı diye saygı duymak banada
ters bi olay açıkcası sevmediğin insana saygıda duyulmuyor malesef ....yinede allah korkusu var gidin derim.
HAH işte benim "laf sokma" tabirim buydu.
Kesinlikle kötü söz söylemek değil.
Mesela "Geçmiş olsun dede, ben de bundan bir kaç ay önce ameliyat olmuştum anlıyorum seni." demek yani.
İşte ben bu yüzden yazdım buraya, bana bu şekilde akıl verin diye.
Çünkü işin içinde ben de dahil olunca benim bütün zekam saksıya dönüşüyor.
Teşekkür ederim.
Öfken de anlattıklarına bakınca haklısın ama yapabileceğin bir şey de yok.
Daha öncede dile getirdiğim gibi, annemin kendisini babam o diye ezdirmesi benim babamın canını çok sıktı. Bu daire şeysi de meydana gelince, son damla oldu yani.
kovacak olursa bişi demeden çıkıp gidersin sessizce tabi aklı başındaysa gidersin.yok hastalığın verdiği bi davranışla yapıyorsa gitmeyin tabi.hani kimisi sancıdan kendini kaybeder ya da alzheimer hastalığı vardır kovar ..o anda o davranışı ciddiye almamak lazım..
Yok çok küçük bir ameliyat geçirmiş, sapasağlam yani öyle çok hasta birisi değil. Kovarsa sırf bizi istemediğinden kovar.
Bir de annemin ve benim anlatmak istediğim "laf sokma" şöyle bir tabir.
"Geçmiş olsun dede, ben de ameliyat olmuştum hastanede yatmıştım seni anlıyorum yani." / "Ha bu arada abim 6 ay önce ... atak geçirdiğini ve şans eseri kurtarıldığını biliyor muydunuz. Duymadınız heralde." demek.
Umarım anlatabilmişimdir.
Son düzenleme:
Hanımlar beni yanlış anlamayın, ben gidip adamı boğup geleyim demiyorum.
Sadece ona öyle bir şey diyeyim ki "torunlarımın başına bunlar gelmiş benim haberim olmamış" diye düşünsün vicdan azabı yaşasın istedim.
Çok küçük ve basit bir ameliyat geçirmiş kendisi, zaten kolay hasta olan birisi değil genetik bir hastalıktan dolayı ameliyat olmuş. Rutin işler için hastanede yatıyormuş.
Ne bileyim bir büyüğüme karşı saygımı neden ve nasıl kaybettiğimi bilin de ona göre bana yol verin diye düşünmüştüm ama o sinirle kendimi iyi ifade edemedim sanırım.
Sadece ona öyle bir şey diyeyim ki "torunlarımın başına bunlar gelmiş benim haberim olmamış" diye düşünsün vicdan azabı yaşasın istedim.
Çok küçük ve basit bir ameliyat geçirmiş kendisi, zaten kolay hasta olan birisi değil genetik bir hastalıktan dolayı ameliyat olmuş. Rutin işler için hastanede yatıyormuş.
Ne bileyim bir büyüğüme karşı saygımı neden ve nasıl kaybettiğimi bilin de ona göre bana yol verin diye düşünmüştüm ama o sinirle kendimi iyi ifade edemedim sanırım.
Son düzenleme:
Ve bana zararı olmuş insana ben hala iyilik yapıyorsam Allah bana katkat fazlasını da verır bunu bıldıgım için giderdim.
İşte gidersem sırf bu yüzden gideceğim. Bir edepsizlik ve ya başka bir şey yapmayı düşünmedin hiç bir zaman. Koskoca kızım olmaz yani. Benim tek istediğim "bizde kötü zamanlar geçirdik hastalandık, sen bizi unuttun ama bak ben sana geçmiş olsuna geldim görüyor musun" mesajı vermekti.