Yani size yapılanlar hiç hoş olmamış
Tamam evini vermek zorunda değil ama vericem diye kandırmak zorunda hiç değil
Yaşlı başlı adam neden böyle bişey yapar anlamadım doğrusu
Ziyaret konusuna gelince hani bir söz varya büyüklük sende kalsın madem annen istiyo git derim
Senin söyliceğin lafı umursicak mıki pek sanmıyorum...!
Hem annen dururken sen söyleme bence
Annen uygun bir dille kırgın oldugunuzu anlatsın Mübarek ramazan günü kalp kırmaya değmez canım:)
Bence gitme şimdi hasta yatağında laf söylersin durur yüreğine falan iner neme lazım. Ayrıca annenin de sana laf sokmanı söylemesi enteresan. Ailecek gitmeyin yada annen gitsin babası olduğu için. Hem senin bir lafınla pişman olacaklarını sanmam Türk filmi mi bu. Evladına verdiği sözü tutmamış sıkıntıdayken düşünmemiş birinin içine senin etttiğin bir laf mı oturacak yani. Aksine daha çok haklı olduklarını düşünecekler bir kız yetiştirmişler saygısı yok dili de pabuç kadar deyip seni hedef alacaklardır.
ben dedemi ilk defa 13yaşında gördüm halam öz ve öz kızı 43 yaşında gördü ilk defa babasını.İkinciye evlenmiş karısı izin vermemiş halamı falan görmesine.İkinciye gördüğümde bni tanımadı bile ben oğlunun kızıyım deyince tanıdı.Geçen kasımda öldü hiç üzülmedim Allah biliyor zaten tanımadğın kişi için nasıl üzülürsün insan olarak üzüldüm.Ama babam cenazeye geleceksniz benim babam dedi biz sırf babam için o üzülmesin yinede babası diyerek 20yşındaym ve sadece 2 defa görmüş olduğum öz ve öz dedemin cenaze törenine gittim.Bencede sen affetmesende git annenin hatrı içibn derim ben canım.
Cenazesine giderim elbet, ama bu hasta ziyareti ve annem diyene kadar aklıma bile gelmedi ziyarete gitmek.
Şu cuma günü üniversite heyecanı yerine, napıcam ben heyecanı sardı. Ben böyle şeyleri hiç kafaya takan biri değilim. Ne olduda böyle hindi gibi düşünüyorum bilmem.
eger yaptiklarindan mahcup olabilecek birileri iseler, zaten sizin onlari ziyaret etmeniz bile mahcup etmeye yeter birsye soylemeye hacet birakmaz gibi geliyor bana. yani donukta olsa bir hasta ziyareti,
Hasta ziyaretinde laf sokma planları pek hoş değil, kaldı ki kimse size yardım etmek zorunda da değil. Gitmek istemiyorsanız gitmeyin madem sizede bir geçmiş olsun dememiş... Sırf laf sokmak için yaşlı ve hasta birinin yanına gidilmez.
anlamıyorum anlayamıyorum kusura bakmasın kimse bu da benim düşüncem;mal vermedi diyedaire vermedi diye bir evlat babası için "saygıdan gidelim sen de ona laf sok"desin hasta yatağında yatan babası için...yani laf sokmak için yeri mi?bu ayrı mesele....ya mal vermedi diye neredeyse evlatlar olarak ana babasından yüz çevirecek konuma geldik...bugüne kadar büyütmüş beslemiş..bebekken ne eziyetler çekmiş boyunca olana kadar üstüne titremiş..hiç birşeyi söylemeyim anne olarak karnında taşıyıp sıkıntısı doğum sancısı yeter..ama büyüyünce mal vermedi diye yüz dönmek ne kadar doğru??hem mal vermek zorunda değil ki evlenmişsiniz kendi ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın..tamam ev veririz kiracı çıkmıyor diye yalan söyleyip ümitlendirip oyalamak yanlış birşey ama "hadi sırf saygıdan gidelim"diye bir söylem ilginç geldi bana..ya anlamıyorum hakikaten biz de çok zor zamanlar geçirdik maaşlar gelmedi 2/3 ay..etraftan diyenler oldu eşinin ailesi yardım etmiyor mu??neden?? dedim yardım etmek zorunda değil ki...üstelik evde okuyan bekar çocuklar var onların da bir geçimi var..aynı keza abim de evliyken yardım bekledi hep..taillerde sinemalarda yemeklerde gezer ev geçinmeyince ana baba kapısı aşınırdı mecbur mu ana baba yardıma?demedik inşallah diyecek konuma zor anlara da düşürmez Allah ım ne bizi ne başkasını..zaten seni bu yaşa kadar büyütüp beslemiş zorluklarla kendi ayaklarının üstünde durmaya çalış biraz da ana baba da rahat nefes alsın hep kızardım abime..
demek istediğim;ana baba mal vermedi diye sırt dönmek yanlış geldi bana..
bize sordun söyleyelim canım;
hasta odasına gidince saygılı bir torun olmayı geçmiş olsun deyip yardıma ihtiyacı olup olmadığını bişey isteyip istemediğini sorabilirsin...annenin kinini gütme derim sıla-ı rahim yap derim hem de mübarek günlerdeyiz..kırma kalbini laf sokmak sana yakışmaz bence..
Şimdi şöyle izah edeyim, annemi ve kardeşlerini ailesi yani anneannem ve dedem büyütmemiş, babaanneleri büyütmüş. Bizim büyükler yurt dışına bir gitmişler pir gitmişler. Sonra şöyle söyleyeyim, dedem bütün çocuklarını 17sin de evlendirmiş, okuluyla şnuyla uğraşmamak için. Annem liseyi evlendikten sonra açıktan bitirdi.
Biz hiç bir zaman kimsenin malına göz dikmedik, biz bu duruma düştüğümüzde hemen anneannem atladı e siz bizim evde oturun o zaman diye. E ne diyecektik, hayır mı? Gerçi bu olaylar olduğunda ben 15 yaşımdaydım, şimdi biraz daha iyi kavrıyorum ne olduğunu. Asıl suçlu kim, elebaşı kimdi neydi bilmiyorum. Bir de benim annem üç kardeş bir ablası (teyzem) bir de küçük erkek kardeşi (dayım) var. Ve dedem hep dayımı teyzem ve annemden kayırdı. Onların çocuklarına çook farklı ilgi gösterdi, çocukken bayram ziyaretine gittiğimizde ben yer kasnağını götürürken düşüp kasnağı kırdım beni bir güzel dövdü, dayımın oğlu bana istediğimi almadınız diye dedemin arabasını yaktı o çocuğa hiç bir şey olmadı. Biz hep eğretiydik, doğrusu o sıkıntının içinde tuzağa düşeceğimizi düşünmedik. Aslında annemin bir kabahati yok, onu hep çevre ve babam doldurdu, o halen sever sayar ama benim onlara sevgi ve saygımın kalmadığını bildiği için adamına göre şerbet döküp benim duymak istediklerimi bana söylüyor, burda annemi suçlamayın yani. İşte anlattığım şeylerden sonra bu ev bilmem ne işi bardağı taşıran son damla oldu. O yüzden küsüz, sırf daire vermedi diye değil yani.
Kendimi bildim bileli iyi bir şey yaptığını görmediğim bir adamın yüzüne nasıl bakmayı içim kaldırır nasıl yüzüne baka baka sırf saygıda kusur etmemek için geçmiş olsun derim onu bilmiyorum.
Ne yapacağımı biliyorum fakat nasıl yapabilirim onu bilmiyorum.
Birde yanına gittiğimizde kovuluruz diye çok korkuyorum. Kovabilir çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?