• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygıdan dolayı ziyaret...

Eylulu

Boş veer :3
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
318
4
46
İzmir
Derdim abartılacak bir şey değil ama sırf mecburiyetten yapmak zorunda olmak bana çok koyuyor. Bu ne mi?
Şimdi anlatıyorum.

Benim bir dedem var (anne tarafından) annannem ve dedem küçük bir kasabada oturuyorlar. Zamanında Almanya ya çalışmaya gidip para kazanıp biriktirip dönmüşler buraya, bi tanede apartmanları var. Durumları iyi yani.
Neyse, bundan 4-5 yıl önce aile içi büyük ekonomik kriz geçirdik. Satın aldığımız evi 3 yıl sonra satmak zorunda kaldık iş ve ev arabamız satıldı. Borçlarımız kapanmadı. Anneannem de "siz evi satın bizim dairelerden birine yerleşin bi tanesinin de kirasını alın" dedi. Eğer böyle olsaydı biz büyük bir yükten kurtulacaktık. Neyse aradan bir kaç ay geçti, biz evi kaldığımız siteden bir komşuya sattık. Komşularda "kalacak ev bulana kadar oturun" dediler. Biz evi sattıktan sonra da 5 ay oturduk evde, kira vermeden. Bu sırada bizim büyüklerden halen ses yoktu, en sonunda annem konuştu noldu ev diye, anneannem "kiracıya çık diyoruz ev bulana kadar kalayım sonra çıkayım diyor eh bizde kapıya koyacak değiliz bekliyoruz" demiş. Aradan yine bir kaç ay geçer ve biz şöyle bir şey öğreniriz. Babam dedemin apartmanının önünden geçerken kiracıyla karşılaşır, babam anlatır kayınpeder sana böyle dedi mi diye, kiracı yok bana hiç öyle çık falan demedi der. Bunu babam duyunca bizim evde kıyametler kopmuştu. Biz resmen ortada kalmıştık, hemen apar topar kiralık bir ev bulup taşındık. Çok şükür kirada olsa şuan gayet iyiyiz.
Bütün bunların dedemle ne ilgisi mi var, biz ne zaman bu durum için arasak yanlarına gitsek dedem anneannemi muhatap ederdi bizimle kendisi konuşmazdı. (Annemle ben giderdik yanlarına saygıdan) Hatta bir defa bizim için "çocuklar okulu bıraksın işe girip çalışsın" demiş ben duymadım dayımın eşi yani yengem bize söyledi onların yanında böyle konuşuyormuş.
Size bunları anlattım ki şimdi söyleyeceklerim sonucunda bana iyi bir fikir verin diye.

Şimdi benim bu dedeciğim dün ameliyat olmuş, kendisi şuan oturduğumuz şehirde bir özel hastanede yatıyormuş.
Annem de diyor ki, saygıdan olsun gidelim ben de meraklı değilim onları görmeye 10 dk oturur çıkarız hem sen akıllı kızsın bi kaç laf sok içlerine otursun diyor. İşte bu zorunlu hasta ziyareti bana çok koyuyor. Tamam aile büyüğü tamam hasta ancak ben Ekim ayında ameliyat olduğumda bir geçmiş olsun diye aramadılar, abim ölümden döndü, yine bi geçmiş olsun demediler. Şimdi kalkıpta ben ne diye orada ona geçmiş olsun diyeyim. En zor günlerimizde bizi çocuk gibi kandıran birine niye böyle bir şey yapayım. Sırf annem istediği için onunla beraber gideceğim ve bundan dolayı çok rahatsızım.

Sizce o hasta odasından içeri girdiğimde nasıl davranayım, öyle bir laf söyleyeyim ki yaptıklarına bin pişman olsunlar ömür boyu vicdan azabı çeksinler istiyorum. Ne yapayım ne edeyim bana bir akıl verin
[/9]

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani size yapılanlar hiç hoş olmamış
Tamam evini vermek zorunda değil ama vericem diye kandırmak zorunda hiç değil
Yaşlı başlı adam neden böyle bişey yapar anlamadım doğrusu

Ziyaret konusuna gelince hani bir söz varya büyüklük sende kalsın madem annen istiyo git derim
Senin söyliceğin lafı umursicak mıki pek sanmıyorum...!

Hem annen dururken sen söyleme bence
Annen uygun bir dille kırgın oldugunuzu anlatsın Mübarek ramazan günü kalp kırmaya değmez canım:)

Son düzenleme:
Bence gitme şimdi hasta yatağında laf söylersin durur yüreğine falan iner neme lazım. Ayrıca annenin de sana laf sokmanı söylemesi enteresan. Ailecek gitmeyin yada annen gitsin babası olduğu için. Hem senin bir lafınla pişman olacaklarını sanmam Türk filmi mi bu. Evladına verdiği sözü tutmamış sıkıntıdayken düşünmemiş birinin içine senin etttiğin bir laf mı oturacak yani. Aksine daha çok haklı olduklarını düşünecekler bir kız yetiştirmişler saygısı yok dili de pabuç kadar deyip seni hedef alacaklardır. :68:

Son düzenleme:
Yani size yapılanlar hiç hoş olmamış
Tamam evini vermek zorunda değil ama vericem diye kandırmak zorunda hiç değil
Yaşlı başlı adam neden böyle bişey yapar anlamadım doğrusu

Ziyaret konusuna gelince hani bir söz varya büyüklük sende kalsın madem annen istiyo git derim
Senin söyliceğin lafı umursicak mıki pek sanmıyorum...!

Hem annen dururken sen söyleme bence
Annen uygun bir dille kırgın oldugunuzu anlatsın Mübarek ramazan günü kalp kırmaya değmez canım:)

Ya bu olanları biz aşalı çok oldu, herkes kendi hallerinde.
Benim de hiiç gönlüm yok.
Annem çok saf çok temiz yüreklidir, böyle kırgın olduğunu falan pek belirtemez. Kendi kalbi kırılır ama kırana yine de bir şey demez.

ben dedemi ilk defa 13yaşında gördüm halam öz ve öz kızı 43 yaşında gördü ilk defa babasını.İkinciye evlenmiş karısı izin vermemiş halamı falan görmesine.İkinciye gördüğümde bni tanımadı bile ben oğlunun kızıyım deyince tanıdı.Geçen kasımda öldü hiç üzülmedim Allah biliyor zaten tanımadğın kişi için nasıl üzülürsün insan olarak üzüldüm.Ama babam cenazeye geleceksniz benim babam dedi biz sırf babam için o üzülmesin yinede babası diyerek 20yşındaym ve sadece 2 defa görmüş olduğum öz ve öz dedemin cenaze törenine gittim.Bencede sen affetmesende git annenin hatrı içibn derim ben canım.

eger yaptiklarindan mahcup olabilecek birileri iseler, zaten sizin onlari ziyaret etmeniz bile mahcup etmeye yeter birsye soylemeye hacet birakmaz gibi geliyor bana. yani donukta olsa bir hasta ziyareti,

Hasta ziyaretinde laf sokma planları pek hoş değil, kaldı ki kimse size yardım etmek zorunda da değil. Gitmek istemiyorsanız gitmeyin madem sizede bir geçmiş olsun dememiş... Sırf laf sokmak için yaşlı ve hasta birinin yanına gidilmez.

canım ne dersen de büyüğün ne yazık ki... haklısın sonuna kadar, ama mübarek günlerde kalp kırmaya değmez... zaten yaşlı insanlar belli, yarın öbür gün ne olacağı belli değil, sonra pişman olursun bak... bunun öbür tarafı da var, Allah kimsenin hakkını kimseye koymaz... sen Allaha havale et, ziyarete de git... samimi olmana gerek yok, ama bana kalırsa gitmelisin...

Bence gitme şimdi hasta yatağında laf söylersin durur yüreğine falan iner neme lazım. Ayrıca annenin de sana laf sokmanı söylemesi enteresan. Ailecek gitmeyin yada annen gitsin babası olduğu için. Hem senin bir lafınla pişman olacaklarını sanmam Türk filmi mi bu. Evladına verdiği sözü tutmamış sıkıntıdayken düşünmemiş birinin içine senin etttiğin bir laf mı oturacak yani. Aksine daha çok haklı olduklarını düşünecekler bir kız yetiştirmişler saygısı yok dili de pabuç kadar deyip seni hedef alacaklardır. :68:

İnanki içimde en ufak bir istek yok, suretini unuttum adamın yemin ederim. Annem birine bir şey diyemez, temiz kalplidir, ben öyle değilim lafımı hiç gocunmam bazen annem sen kimin kızısın ne bu cabbarlık falan der. Ben de bir şey söylemek istemiyorum ama oraya gidersem put gibi hiç bir şey olmamışçasına havadan sudan konuşmak istemiyorum.
Bak bunda haklısın, çok cahil insanlar laf bir kulaktan girer diğerinden çıkar boş kafalar yani.
Bilmiyorum, belki biraz akıllanmışlardır diye şansımı denerim diye düşündüm. Bakalım.

ben dedemi ilk defa 13yaşında gördüm halam öz ve öz kızı 43 yaşında gördü ilk defa babasını.İkinciye evlenmiş karısı izin vermemiş halamı falan görmesine.İkinciye gördüğümde bni tanımadı bile ben oğlunun kızıyım deyince tanıdı.Geçen kasımda öldü hiç üzülmedim Allah biliyor zaten tanımadğın kişi için nasıl üzülürsün insan olarak üzüldüm.Ama babam cenazeye geleceksniz benim babam dedi biz sırf babam için o üzülmesin yinede babası diyerek 20yşındaym ve sadece 2 defa görmüş olduğum öz ve öz dedemin cenaze törenine gittim.Bencede sen affetmesende git annenin hatrı içibn derim ben canım.

Cenazesine giderim elbet, ama bu hasta ziyareti ve annem diyene kadar aklıma bile gelmedi ziyarete gitmek.
Şu cuma günü üniversite heyecanı yerine, napıcam ben heyecanı sardı. Ben böyle şeyleri hiç kafaya takan biri değilim. Ne olduda böyle hindi gibi düşünüyorum bilmem.

Cenazesine giderim elbet, ama bu hasta ziyareti ve annem diyene kadar aklıma bile gelmedi ziyarete gitmek.
Şu cuma günü üniversite heyecanı yerine, napıcam ben heyecanı sardı. Ben böyle şeyleri hiç kafaya takan biri değilim. Ne olduda böyle hindi gibi düşünüyorum bilmem.

ya git ziyaret et,onlarda bir hatayla yapmışlardı.Bizim akrabalarımız bize yaptıklarını bilsen aynı sokaktan dahi geçmezsin ama ,babam sana taş atana sen ekmek at dyen biridir o yüzden küslük olmaz ama içindende çıkmaz.O yüzden git tatlım ziyaret et 5-10dk dur çık hiç laf sokma bence yaşlı başlı adama annen laf söylese çok gelmez ama senin lfın ağır olur.Sen Allaha havalet et canım

eger yaptiklarindan mahcup olabilecek birileri iseler, zaten sizin onlari ziyaret etmeniz bile mahcup etmeye yeter birsye soylemeye hacet birakmaz gibi geliyor bana. yani donukta olsa bir hasta ziyareti,

Yaptıklarından mahçup olacaklarını sanmıyorum, ziyaretimizde etkilemez onları. Belki kovar bizi dedem, yapabilir yani. İşte o zaman benim kayış kopar heralde.

Yardım edeceklermiş gibi davranıp,bu yalanın açığa elbet bi gün çıkacağını,anne ve babana rezil olacaklarını bile bile böyle bi yalana girişmişlerse seni dikkate alacak yapıya sahip değillermiş.
Yani sen ne dersen de seni takmayacaklar gibi görünüo.
Bana kalsa ben gitmezdim,ama annen illa ki git diosa onu kırmamak adına gitmelisin
Zaten anladığım kadarıyla zor günler yaşamış annen hem maddi hem manevi anlamda
Onlara olan saygın kaybolmuş olabilir fakat annene olan sevgin için gitmelisin o ziyarete.
İçinden sıcak davranmak gelmiosa zaten davranamazsın,annenin de dediği gibi 10 dakika yanında durup dönersiniz.

Bence o şekilde daha büyük bi pişmanlık yaşatırsın ona
Her şeye rağmen ben geldim yanındayım mesajı vererek.

Benim halamın zamanında anneme yapmadığı işkence kalmamış
Her türlü hakareti etmiş anneme her şeyi yapmış üzmüş kırmış
Ama günün birinde halam hastanede yatalak olunca ona bir tek annem baktı
Yanında kimse yokken annem vardı ve evimize getirdik vefat edene kadar annem baktı.
Ve halam ölmeden önce annemin elini tutup ondan özür diledi,hakkını helal etmesini söyledi.
Pişmanlığı yüzünden okunuodu inan

Demek istediğim asıl ceza onun yaptığının tam tersini ona yapman
Anca o zaman vicdan devreye girer ve yapılan hata anlaşılır...

Hasta ziyaretinde laf sokma planları pek hoş değil, kaldı ki kimse size yardım etmek zorunda da değil. Gitmek istemiyorsanız gitmeyin madem sizede bir geçmiş olsun dememiş... Sırf laf sokmak için yaşlı ve hasta birinin yanına gidilmez.

Elbette kimse yardım etmek zorunda değil bizim sinirimiz bize söz verilip tutulmamasıydı, bir gün önceden o eve nasıl taşınırız planı yaparken ertesi gün kış ortasında ev bulup taşınma telaşı yaşadık. Zaten o günler geçtikten sonra ilişkimiz tamamen kesildi.

anlamıyorum anlayamıyorum kusura bakmasın kimse bu da benim düşüncem;mal vermedi diyedaire vermedi diye bir evlat babası için "saygıdan gidelim sen de ona laf sok"desin hasta yatağında yatan babası için...yani laf sokmak için yeri mi?bu ayrı mesele....ya mal vermedi diye neredeyse evlatlar olarak ana babasından yüz çevirecek konuma geldik...bugüne kadar büyütmüş beslemiş..bebekken ne eziyetler çekmiş boyunca olana kadar üstüne titremiş..hiç birşeyi söylemeyim anne olarak karnında taşıyıp sıkıntısı doğum sancısı yeter..ama büyüyünce mal vermedi diye yüz dönmek ne kadar doğru??hem mal vermek zorunda değil ki evlenmişsiniz kendi ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın..tamam ev veririz kiracı çıkmıyor diye yalan söyleyip ümitlendirip oyalamak yanlış birşey ama "hadi sırf saygıdan gidelim"diye bir söylem ilginç geldi bana..ya anlamıyorum hakikaten biz de çok zor zamanlar geçirdik maaşlar gelmedi 2/3 ay..etraftan diyenler oldu eşinin ailesi yardım etmiyor mu??"neden??" dedim "yardım etmek zorunda değil ki"...üstelik evde okuyan bekar çocuklar var onların da bir geçimi var..aynı keza abim de evliyken yardım bekledi hep..taillerde sinemalarda yemeklerde gezer ev geçinmeyince ana baba kapısı aşınırdı mecbur mu ana baba yardıma?demedik inşallah diyecek konuma zor anlara da düşürmez Allah ım ne bizi ne başkasını..zaten seni bu yaşa kadar büyütüp beslemiş zorluklarla kendi ayaklarının üstünde durmaya çalış biraz da ana baba da rahat nefes alsın hep kızardım abime..
demek istediğim;ana baba mal vermedi diye sırt dönmek yanlış geldi bana..

Son düzenleme:
bize sordun söyleyelim canım;
hasta odasına gidince saygılı bir torun olmayı geçmiş olsun deyip yardıma ihtiyacı olup olmadığını bişey isteyip istemediğini sorabilirsin...annenin kinini gütme derim sıla-ı rahim yap derim hem de mübarek günlerdeyiz..kırma kalbini laf sokmak sana yakışmaz bence..

anlamıyorum anlayamıyorum kusura bakmasın kimse bu da benim düşüncem;mal vermedi diyedaire vermedi diye bir evlat babası için "saygıdan gidelim sen de ona laf sok"desin hasta yatağında yatan babası için...yani laf sokmak için yeri mi?bu ayrı mesele....ya mal vermedi diye neredeyse evlatlar olarak ana babasından yüz çevirecek konuma geldik...bugüne kadar büyütmüş beslemiş..bebekken ne eziyetler çekmiş boyunca olana kadar üstüne titremiş..hiç birşeyi söylemeyim anne olarak karnında taşıyıp sıkıntısı doğum sancısı yeter..ama büyüyünce mal vermedi diye yüz dönmek ne kadar doğru??hem mal vermek zorunda değil ki evlenmişsiniz kendi ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın..tamam ev veririz kiracı çıkmıyor diye yalan söyleyip ümitlendirip oyalamak yanlış birşey ama "hadi sırf saygıdan gidelim"diye bir söylem ilginç geldi bana..ya anlamıyorum hakikaten biz de çok zor zamanlar geçirdik maaşlar gelmedi 2/3 ay..etraftan diyenler oldu eşinin ailesi yardım etmiyor mu??neden?? dedim yardım etmek zorunda değil ki...üstelik evde okuyan bekar çocuklar var onların da bir geçimi var..aynı keza abim de evliyken yardım bekledi hep..taillerde sinemalarda yemeklerde gezer ev geçinmeyince ana baba kapısı aşınırdı mecbur mu ana baba yardıma?demedik inşallah diyecek konuma zor anlara da düşürmez Allah ım ne bizi ne başkasını..zaten seni bu yaşa kadar büyütüp beslemiş zorluklarla kendi ayaklarının üstünde durmaya çalış biraz da ana baba da rahat nefes alsın hep kızardım abime..
demek istediğim;ana baba mal vermedi diye sırt dönmek yanlış geldi bana..

Şimdi şöyle izah edeyim, annemi ve kardeşlerini ailesi yani anneannem ve dedem büyütmemiş, babaanneleri büyütmüş. Bizim büyükler yurt dışına bir gitmişler pir gitmişler. Sonra şöyle söyleyeyim, dedem bütün çocuklarını 17sin de evlendirmiş, okuluyla şnuyla uğraşmamak için. Annem liseyi evlendikten sonra açıktan bitirdi.
Biz hiç bir zaman kimsenin malına göz dikmedik, biz bu duruma düştüğümüzde hemen anneannem atladı e siz bizim evde oturun o zaman diye. E ne diyecektik, hayır mı? Gerçi bu olaylar olduğunda ben 15 yaşımdaydım, şimdi biraz daha iyi kavrıyorum ne olduğunu. Asıl suçlu kim, elebaşı kimdi neydi bilmiyorum. Bir de benim annem üç kardeş bir ablası (teyzem) bir de küçük erkek kardeşi (dayım) var. Ve dedem hep dayımı teyzem ve annemden kayırdı. Onların çocuklarına çook farklı ilgi gösterdi, çocukken bayram ziyaretine gittiğimizde ben yer kasnağını götürürken düşüp kasnağı kırdım beni bir güzel dövdü, dayımın oğlu bana istediğimi almadınız diye dedemin arabasını yaktı o çocuğa hiç bir şey olmadı. Biz hep eğretiydik, doğrusu o sıkıntının içinde tuzağa düşeceğimizi düşünmedik. Aslında annemin bir kabahati yok, onu hep çevre ve babam doldurdu, o halen sever sayar ama benim onlara sevgi ve saygımın kalmadığını bildiği için adamına göre şerbet döküp benim duymak istediklerimi bana söylüyor, burda annemi suçlamayın yani. İşte anlattığım şeylerden sonra bu ev bilmem ne işi bardağı taşıran son damla oldu. O yüzden küsüz, sırf daire vermedi diye değil yani.

bize sordun söyleyelim canım;
hasta odasına gidince saygılı bir torun olmayı geçmiş olsun deyip yardıma ihtiyacı olup olmadığını bişey isteyip istemediğini sorabilirsin...annenin kinini gütme derim sıla-ı rahim yap derim hem de mübarek günlerdeyiz..kırma kalbini laf sokmak sana yakışmaz bence..

Kendimi bildim bileli iyi bir şey yaptığını görmediğim bir adamın yüzüne nasıl bakmayı içim kaldırır nasıl yüzüne baka baka sırf saygıda kusur etmemek için geçmiş olsun derim onu bilmiyorum.
Ne yapacağımı biliyorum fakat nasıl yapabilirim onu bilmiyorum.
Birde yanına gittiğimizde kovuluruz diye çok korkuyorum. Kovabilir çünkü.

Şimdi şöyle izah edeyim, annemi ve kardeşlerini ailesi yani anneannem ve dedem büyütmemiş, babaanneleri büyütmüş. Bizim büyükler yurt dışına bir gitmişler pir gitmişler. Sonra şöyle söyleyeyim, dedem bütün çocuklarını 17sin de evlendirmiş, okuluyla şnuyla uğraşmamak için. Annem liseyi evlendikten sonra açıktan bitirdi.
Biz hiç bir zaman kimsenin malına göz dikmedik, biz bu duruma düştüğümüzde hemen anneannem atladı e siz bizim evde oturun o zaman diye. E ne diyecektik, hayır mı? Gerçi bu olaylar olduğunda ben 15 yaşımdaydım, şimdi biraz daha iyi kavrıyorum ne olduğunu. Asıl suçlu kim, elebaşı kimdi neydi bilmiyorum. Bir de benim annem üç kardeş bir ablası (teyzem) bir de küçük erkek kardeşi (dayım) var. Ve dedem hep dayımı teyzem ve annemden kayırdı. Onların çocuklarına çook farklı ilgi gösterdi, çocukken bayram ziyaretine gittiğimizde ben yer kasnağını götürürken düşüp kasnağı kırdım beni bir güzel dövdü, dayımın oğlu bana istediğimi almadınız diye dedemin arabasını yaktı o çocuğa hiç bir şey olmadı. Biz hep eğretiydik, doğrusu o sıkıntının içinde tuzağa düşeceğimizi düşünmedik. Aslında annemin bir kabahati yok, onu hep çevre ve babam doldurdu, o halen sever sayar ama benim onlara sevgi ve saygımın kalmadığını bildiği için adamına göre şerbet döküp benim duymak istediklerimi bana söylüyor, burda annemi suçlamayın yani. İşte anlattığım şeylerden sonra bu ev bilmem ne işi bardağı taşıran son damla oldu. O yüzden küsüz, sırf daire vermedi diye değil yani.

tamam haklı olduğunuz konular belki de ama yine de yaşlı hasta yatağında bir baba....evlat olarak annenin gidip halini hatrını sorması gerek..ben "sen laf sok"deyişine şaşırdım.evlatlar doldurulmamalı canım.inan annem de çok muzdariptir bu konuda anneannem de hep dayıma hep dayıma vermiştir sevgisini malını parasını herşeyini ve onun çocukları ballıdır ....annem daha tek kuruşunu görmedim beni heryerde rezil etti evlenince altınımı aldı kayınvalidemlerle aram bozuldu neler neler..der.ama annem hiçç saygısızlık etmemişdir "anne baba onlar ne olursa olsun "der ve hiç daha bugüne kadar sen şunu söle falan dememiştir aksine dayanamayıp ben sölücek olsam sakın sakın ha o senin büyüğün kalplerini kırma bir ayakları çukurda şekeri kalbi var üzülüp bişi olabilir der.
sen yine de akıllı terbiyeli ol bence saygılı şekilde merhametli şekilde yaklaş dedene..ne edersen onu bulursun unutma canım.

Kendimi bildim bileli iyi bir şey yaptığını görmediğim bir adamın yüzüne nasıl bakmayı içim kaldırır nasıl yüzüne baka baka sırf saygıda kusur etmemek için geçmiş olsun derim onu bilmiyorum.
Ne yapacağımı biliyorum fakat nasıl yapabilirim onu bilmiyorum.
Birde yanına gittiğimizde kovuluruz diye çok korkuyorum. Kovabilir çünkü.

kovacak olursa bişi demeden çıkıp gidersin sessizce tabi aklı başındaysa gidersin.yok hastalığın verdiği bi davranışla yapıyorsa gitmeyin tabi.hani kimisi sancıdan kendini kaybeder ya da alzheimer hastalığı vardır kovar ..o anda o davranışı ciddiye almamak lazım..

Back