Satış yapmak istiyorum

sudem34

Garibanın yüzü gülür mü? 😛
Pro Üye
17 Mart 2010
26.281
67.736
Selam herkese

Evdeki fazla eşyaları elden çıkarmak istiyorum.

Dolap, gardrops, letgo, sahibinden firmalarındam hangisinde neleri satabilirim?

En hızlı, en güvenilir, en kârlı olanı hangisi?

Başka bu tarz platformlar var mı?

Kargo ücretleri çok yüksek deniyor. Kesintiler yüksek deniyor
Kargo fiyatı en uygun site ya da firma hangisi?

Tecrübe sahibi olanlar aydınlatır ise çok sevinirim.
Şimdiden herkese cevapları için çok teşekkür ederim.

Dolap hirsiz dolu orada 1 ürünü milyon verseler satmam. Koşulsuz belgesiz iade var ve asla ispatlayamiyorsunuz. Benim de ürünüm çalındı ne kargo tutanağı istediler ne başka evrak. Ztn satıcıyi pek dinlemiyorlar. Aslinda belli tutar üstünde hiç bir ürünü satmam bu toplum çok bozuk her türlü çirkinliği övünerek yapıyoruz.
Dolapta eski yeni ürün degisimi/ abideleri özel günde giyilip gönderilmesi/ hatta seri numarası farklı ürün yollanmasi ( bozugu yolla sağlamı al) çok oluyor
En makul olan letgo gelsin görsün alıp gitsin

Kıyafet dışında hiç eşya satmadım. Onda da gardropsu kullandım sadece. İade kabul etmeyeceğimi söylüyorum genelde. Pek sorun yaşamadım bugüne kadar. Dolabı pek sevemedim. Kesintisi de daha fazla gibi geldi. En ufak kargo paketine bile 30 tl neredeyse. İnsanlar zaten bedavaya almaya çalışıyor uğraştığına değmeyecek kesintiyle beraber.
Paraya çok ihtiyacınız yoksa ihtiyaç sahibi birine sevabına verin daha iyi. Sabır zorlayan şeyler. Misal 155 teklif göndermiş reddetmişim. Sonra 154 göndermiş dalga geçer gibi. Hiç oralı bile olmuyorum çoğuna. Alacak olan alıyor.

Let go da satış hızı ilden ile değişiyor benim önceki bulunduğum şehirde hemen satılırdı eşyalar bir kaç aydır yeni bir ildeyiz burda gitmiyor soran bile olmadı

Hepsinden her şeyi sattım. Hepsinde hesap açıp ilanları yayınlayın. Size en uygun olandan devam edersiniz satış yaptıkça görünürlüğünüz artar zaten.

Ben letgoya bakıyorum mesela ya da oraya ilan açıyorum.
Elden teslim alırım genelde ikinci el bişey alacaksam.
Satış yapacaksam da o daha güvenilir geliyor.
Diğer uygulamaları bilmiyorum ama internetle işi olmayan annem dahi letgoyu biliyor tanınıp bilinirliği daha yüksek geliyor bana.

Kıyafetleri gardropstan satıyorum ama koltuk takımı ve başka mobilyaları da letgodan satmıştım.
Büyük şehirde olduğumuz için satışı kolay olmuştu, şimdi daha küçük bir şehirdeyim burada yapmaya kalksam zorlanırdım

Çok şaşırdım.
İki ürün aldım dolaptan ikisinden de çok memnun kaldım.
Biri tavsiye üzerine bilindik satıcı idi.
Biri şans eseri sıfır ürün diye aldım gerçekten sıfır ürün geldi.
Ama dediğim gibi hiç satmadım tecrübem sıfır.
Oranın kargo ücreti vs nasıl?
Bir arkadaşta dolaptan iyi demişti.
Let go da satış hızı ilden ile değişiyor benim önceki bulunduğum şehirde hemen satılırdı eşyalar bir kaç aydır yeni bir ildeyiz burda gitmiyor soran bile olmadı
Hangi ilde hızlı gidiyor?
Hepsinden her şeyi sattım. Hepsinde hesap açıp ilanları yayınlayın. Size en uygun olandan devam edersiniz satış yaptıkça görünürlüğünüz artar zaten.
Hoş geldin Merve
Kızı büyütmüşsündür.
Evden çanta satış vs yapıyordun devam ediyor musun?

Ben letgodan ve sahibinden.com dan eşyalarımı sattım.
Bulunduğunuz şehre göre satış zamanı değişir.
Şansıma ben fazla beklemedim çabuk sattım.
Kargo ücreti vs yok kişi gelip görüyor ve alacaksa alıyor parayı da direkt hesabıma yolladılar ben evdeyken.
Satmak istediğiniz şeyin fiyatını piyasasını araştırın ve çok düşük bir fiyattan koymayın derim.
İnsanlar inanılmaz ölücu çünkü pazarlıgin suyunu çıkarıyorlar.

Letgo ya da facebooktaki marketplace kısmından satış yapabilirsiniz, gelip görüp alıp giderler bu ikisinde de satış yaptım hiç sorun yaşamadım, diğer siteleri hiç denemedim fikrim yok

Sen de sağlıcakla kavuş inşallah.
Denedim ama şöyle oldu çok alıp daha ucuza satanlar daha çok kazandı. Ben az alabildim evden olunca az sattım parça başı 5 liraya yaptım gibi işi Yapamadıkça amaan elimden çıksın diyip hamallığını yaptığım da çok oldu.

Dolapta 16. Satışımı yaptım. 2 tanesi bağış. Bugün İlk kez iade istediler. En yüksek sattığım etiketli orjinal Tommy Hilfiger kol çantası. 800 tl sattım. Converse ayakkabılarımı sattım. Marka olan hiç kullanılmamış ya da az kullanılmış şeyleri tercih ediyorlar gördüğüm kadarıyla. 14 milyon ürün var. Ben öne çıkarma satın oluyorum çabuk satış yapabilmek için. Kesinti çok evet. Kargo masrafı da çok. Fiyatları artırmışlar yeni. Ben kar amacı gütmediğim için dolabı tercih ettim. Ama kesinlikle alıcıyı koruyor.

Dolaptan yaklaşık 35 civarı satış yaptım. Sadece bir kez sorun yaşadım. Gönderdiğim ürünü sırf alıcı bir sorun yok tamamen keyfî begenmedi diye iade etti ve dolap iade almak zorunda bıraktı beni. Kargo ücretini saticidan kesiyor öyle durumda da. Gardropsta da hesabım var ama hiç alıcı olmadı orada ürünlerime. Büyük eşyaları koltuk vs gibi letgodan satmak mantıklı.

Bende dolapçıyım. Gardpropssevemedim. 150 ye yakın satış yaptım.
Gardrops’un ara yüzü çok kötü. Fotograflar minnacık. Detaylı araması kısıtlı. Satın aldıklarını da gösteriyor. Kime ne benim ne satın aldığımdan. Ben hiç ürün paylaşmadığım halde 239 tane takipçim var. Sadece aldıklarım yüzünden.
Dolap Trendyol’un ikinci el uygulaması. Trendyol’un da zaten başarısı tartışılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…