Boreas09 ve Taydin,
Sonucun böyle çıkmasına şaşırdım açıkçası çünkü konunuzda ürün içeriğinde dimethicone olduğunu yazmıştınız ki bu madde kozmetikte zararlı,kanserojen kabul edilen ve benimde gerek şampuan gerekse kremlerde bolca bulunan paraben ve sülfat yanında özellikle olmamasına dikkat ettiğim 3 maddeden biri.
Sitenin mantığını tam anlayamadım 10 içerikten 9 u zararsız 1 tanesi zararlı kimyasal olsa bile ki miktarı bilemiyoruz turuncu verecekse notunu,bu o ürünün güvenli olduğu anlamına gelir mi?
Boreas09 ve Taydin,
Sonucun böyle çıkmasına şaşırdım açıkçası çünkü konunuzda ürün içeriğinde dimethicone olduğunu yazmıştınız ki bu madde kozmetikte zararlı,kanserojen kabul edilen ve benimde gerek şampuan gerekse kremlerde bolca bulunan paraben ve sülfat yanında özellikle olmamasına dikkat ettiğim 3 maddeden biri.
Sitenin mantığını tam anlayamadım 10 içerikten 9 u zararsız 1 tanesi zararlı kimyasal olsa bile ki miktarı bilemiyoruz turuncu verecekse notunu,bu o ürünün güvenli olduğu anlamına gelir mi?
Canım miktarını tabiki bilemiyoruz ama dünya kozmetiğinde oranlar belirleniyor ve ona göre denetimden geçiyor. Bazen sitenin mantığını ben de anlamıyorum ama sanırım en çok zarar verecek olan maddelere tehlikeli diyorlar. Bu site oldukça kabul gören bir site. Mesela bir üründe dimethicone, paraben ve parfüm varsa, öncelikle parfüme kafadan kırmızı 7-8 veriyor. Bazı parabenlere düşük verirken bazılarına yüksek puan veriyor. Sonuçta bu site kimya analizleri yapan bir site ya da şirket. Ben bu siteyi Ayşenur Yazıcı ve Amerika'da bir bilim kadını olan ve bloğu olan Dr. Ebru'dan öğrenmiştim. Ben bir de cosdna'ya bakarım, karşılaştırma yaparım. Ayrıca dimethicone da bir çeşit vazelindir. Sanırım biliyorsunuzdur bunu
Dediğim gibi miktarı tüketici olarak bizler bilemeyiz. Denetimini yapan, oranları belirleyen kuruluş ve üretici bilir bunu. Allah aşkına hangi marka oran yazıyor ki? Eğer hiçbir markaya miktarının ne kadar kullanıldığını bilmeyip güvenemiyorsanız Nazım Tanrıkulu'nun verdiği reçeteleri yapacaksınız. Bir de Seda Sakacı'nın bir kitabı var. Ben o kitaptaki bilgilerden kendine anti-aging krem yapmıştım ve kullanıyorum
Nurlum, hangi ürün içeriğinde dimethicone yazmışım? Ben göremedim. Yazarsan bi bakayım
Bir yanlış anlaşılma var sanırım,ben sitenin içeriklerinin ortalamasını alıp puan vermesini anlayamadığımı yazmak istedim.Yoksa tabi ki oran bilemem sadece ürün üzerinde yazan içeriğe göre karar verip alıyorum.Oran derken bazı markalar çok az kullandıklarını yazıyorlar ya onları kastetmiştim.Tabi ki sıfır kimyasallı ürün bulmak imkansız malum raf ömrü ,bakteri üremesini engelleme gibi sebeplerle muhakkak içeriğine kimyasal giriyor fakat amaç en azını ve kendimize iyi gelen doğru ürünü bulmak değil mi?
Bahsettiğiniz siteye baktım bende ve mail attım cvp bekliyorum.Bunun içinde ayrıca teşekkürler.
Siz değil taydin den el kremi içeriğini rica etmiştim bahsettiği markanın içeriğinde vardı.
Arkadaşlar çok güzel şeyler paylaşıyorsunuz, çok sevdim sizi :) seda sakacı nın kitabı bende de var,ortak kitapların olduğu kişilere direk sempati duyarım zaten :) bu arada ben mehmet öz 'ü pek güvenilir bulmuyorum ya, sanki ticari mantıkla yapıyor işini :S Çok takip ettiğim söylenemez gerçi.
Canım açıkcası bu kremi tavsiye etmiş ve yabancı blog yazarlarına, amazon'daki yorumlara o kadar çok baktım ki! Memnuniyet yüzdesi gerçekten de şaşırtıcı. Uzun zamandır kullanan çok insan varmış. Ama Türkiye'de hiç yorum göremedim bu kremle ilgili. Eğer alırsam gündüz kullanmayı düşünürüm... Türkiye'deki blogları araştırdığımda da bu markanın peelingini kullanan ve çok memnun kalan yazılar okudum
sevgili borea bu konuyu açtığın için çok teşekkürler.bende aynen senin gb. kremlerin doğrusunu ararken kafayı yedim.bnde bazen hiç bu işlere girmese miydim diye düşünüyorum çünki her ürünün derinine inince hayal kırıklığına uğruyorumbitki sandığı önerinin peşine düşeceğim.bizim gb. tüm bayanlar bilinci oluştursalar o aptal kremlere tonlarca para vermeyi bırakacaklar ama tüketim çılgınlığımız,üşengeçliğimiz ve nasıl olsa öleceğiz yada sen bizden çabuk ölürsün bilincindeler maalesef.bu şirketler talep olmasa arz ederler mi?içine herkes baksa bu aptal kremler satılabilir mi?hanımlar lütfen uyanalım artık...çok isyankar gelebilir ama bildiğin halde engel olamamak feci...watsoons a gidince insanların elinden o aptal ürünleri alıp parçalamak geliyor içimden..aptal ve tuzak ürünlerden almayalımda onlarda istediğimiz ürünleri üretsinler biz almaya hazırız yani....
Canım ben şu mantığı anlamıyorum. Pahalı diye, markası tanınmış diye insanlar içeriğine bakmadan gözü kapalı o markalara en az 200 tl veriyor da ben bir markayı tanıttığımda;hele ki bu marka tanınmamış ve ucuzda hemen burun kıvırıyorlar. Zahmet edip içeriğine bile bakmıyorlar. Ben gercekten de bu kremden ve aynısefa kremlerinden lavanta sularından çok memnun kaldım ve bunlar da ecocert sertifikalıymış ve bu sertifika içerik onaylandıktan sonra verilebiliyormuş. Yani her ben doğalım diyen bu sertifikaya sahip olamıyor. Belli kriterlere uymak zorundalar.
Watson's'a gelince, sattıkları diğer markalar için evet haklı olabilirsin ama pure beauty missha gibi Kore üretimi ve gerçekten de sertifikalı. Böyle bir yerde sertifikalı bir ürün görünce çok şaşırdım. Kendi sitelerine de baktım, orada da bilgiler güzel. Yani aptal bir marka değil :)
Sana bir de nacizane tavsiyem: aradığını bulamadın mı? Al doğalbalmumu, organik üzüm çekirdeği ve shea butter ile doğal gülsuyu. Bunların da belli bir gramı var tabiki. İlgini çekerse yazabilirim. Bu malzemeleri benmari usülü erit. İşte sana etkili bir krem. Kokusu pek hoş olmuyor. İstersen içine cilt yapına göre Gül ya da limon veya lavanta uçucu yağ ekleyebilirsin
Arkadaşlar çok güzel şeyler paylaşıyorsunuz, çok sevdim sizi :) seda sakacı nın kitabı bende de var,ortak kitapların olduğu kişilere direk sempati duyarım zaten :) bu arada ben mehmet öz 'ü pek güvenilir bulmuyorum ya, sanki ticari mantıkla yapıyor işini :S Çok takip ettiğim söylenemez gerçi.
Yanlış hatırlamıyorsam hayırSevgili krizsavar, aynı kitapları elimizde bulundurmamız gerçekten de çok güzel! Sen hiç Seda Sakacı'nın kitabının içinden bir reçete denedin mi?
söylediğin site için çok çok teşekkürler arkadaşım
Cildimize gerektiği özeni saçma sapan ürünler ile gösterdiğimizi sanıyoruz
neutrogena yüz temizleme jelini arattırdım sadece 1 tane kırmızı 8 puanlık var FRAGRANCE denen birşeyden bahsediyor 8 tane sarı 16 tane yeşil var ne dersin devam etmeli miyim sence :s
söylediğin site için çok çok teşekkürler arkadaşım
Cildimize gerektiği özeni saçma sapan ürünler ile gösterdiğimizi sanıyoruz
neutrogena yüz temizleme jelini arattırdım sadece 1 tane kırmızı 8 puanlık var FRAGRANCE denen birşeyden bahsediyor 8 tane sarı 16 tane yeşil var ne dersin devam etmeli miyim sence :s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?