Satin aldigim evdeki kiraci

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
5.012
1.357
Not: Konu pasiftir. Haziranda ihtar çektim ve hemen haftasına çıktılar evden. Sonra biz taşındık. Sonuç ne oldu diye soranlara ithafen. Herkese kolaylıklar dilerim.

Merhaba, konuyla ilgili hukuksal haklarimi az cok biliyorum, ben insani boyutu hakkinda fikir almak icin aciyorum konuyu.

Kasim ayinda bir ev satin aldik. Icinde kiraci vardi, bizden zaman istedi. Biz de hemen tasinmak istemiyorduk zaten halimiz yoktu. Yaza kadar sure verdik. Temmuz basi en gec cikin ki yeni kira gelmeden biz girelim boyasini badanasini yaptirip dedik. Bu arada biz de kirada oturuyoruz. Aldigimiz evdeki kiracinin verdigi kira bizim kiramizi karsilamiyor bile. Ufak bir zam istemistim kiraya biz satin alinca, cunku hem kredi oduyoruz hem kendi kiramizi. Yetistiremiyoruz. Onu bile suan yapamayiz deyip 4 ay sonra yapti. Dun kiraciya yazdim, konustugumuz tarihte kesin cikiyorsunuz degil mi netlestirelim , kendi ev sahibimle konusucam diye. Ev bulamiyoruz, bulana kadar oturacagim. Sokakta mi kalalim demeye basladi. Ama ben zaten neredeyse 8-9 ay sure vermisim. Kendim de zor durumdayim. Oturmak icin gecicem eve. Yazin gecmek durumundayiz bilginiz olsun haberlesiriz yine diyerek sonlandirdim konusmayi. Kiracilar maddi olarak pek iyi durumda degiller anladigim kadariyla, ailevi problemleri var , yilardir zam yapmadan cuzi bir ucrete oturuyorlarmis, eski ev sahibiyle kontrat falan da yok.

Kendimi kotu hissediyorum sanki gaddarlik yapiyormusum gibi. Ama yazin cikmazlarsa mecbur yasal yollara basvurucam. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda? Vicdan yapmalik bir durum var mi?

Son düzenleme:
Vicdan yapmalık bir durum yok. Gayet haklı gerekçeleriniz var ve yeteri kadar da zaman vermişsiniz.
Daha net bür üslup kullanın. Şu tarihte ev boşalmış olmazsa yasal işlem başlatacağım gibi. Öyle kibar kibar yazarsanız gel çıkarabiliyorsan kendin çıkar diye karşılık gelir.

Allah zorda olan herkese yardim etsin.
Ama birine yardim edicem diye de kendinizi yardima muhtac hale getirmek olmaz.
Siz de kiradan kurtulmak icin almissiniz evi. Ustelik kiracidan aldiginiz kira, oturdugunuz evin kirasini karsilamadigi gibi ustune bir de kredi ödüyorsunuz.
Bence yeterince zaman vermissiniz. Malesef herkes maddi problemlerini kendi cozecek. Evet uzucu, insan acimasizca davranmak istemiyor ama yapacak bir sey de yok. Allah yardimcilari olsun.

Yok herhangi bir kontrat yapmadik. Ayni sekil oturmaya devam etti. Yazin da cikacagiz dedi iste oglunun sinav yiliydi o atlasin vs gibi biz de o tarihlerse tasinmak istiyorduk zaten. Ama simdi bulamiyoruz vs demeye basladi. 2 ay a kadar bulacagini dusunuyorum ama haziran basi yine ayni sekilde konusursa ihtar cekecegim.

bildiğim kadarıyla içinde kiracısı olan ev satıldığı zaman yeni alan ev sahibi ile kiracı arasında yeni bir kontrat yapılması gerekiyordu. ama siz kendiniz oturacakmışsınız o nedenle onun da taşınmak için satın alındığı tarihten itibaren 6 ay süresi vardı. yasal yollara en kısa zamanda başvurun kendisine de gerekli bilgilendirmeyi yapın. yasal anlamda siz başvurduğunuz tarihten itibaren ne kadar süresi var vs. bunları kendisine bildirin. iletilmesi gereken resmi evrak vs olur, mutlaka iletin gerekirse elden verin. postacı gelir ulaştıramaz evde bulamaz vs. siz teslim edin garanti olsun.

ben de ev sahibimle sudan sebepten sorun yaşıyorum bari sizin kiracıyı örnek vereyim kendisine, bak bak ne kiracılar var diye :)

ev bulamıyorum, bulana kadar oturacağım lafıyla yürümüyor o işler, belli ki kendisi de yasal yollar hakkında bilgi sahibi değil. süre dolduğu an gerekirse polis zoru ile çıkarılabilir.

Yok herhangi bir kontrat yapmadik. Ayni sekil oturmaya devam etti. Yazin da cikacagiz dedi iste oglunun sinav yiliydi o atlasin vs gibi biz de o tarihlerse tasinmak istiyorduk zaten. Ama simdi bulamiyoruz vs demeye basladi. 2 ay a kadar bulacagini dusunuyorum ama haziran basi yine ayni sekilde konusursa ihtar cekecegim.
ablam kasımdan bu yana 4.5 ay geçti. 4.5 ayda bulamadığı evi 2 ayda bulacağına inanıyor musun?
çek şimdiden ihtarı. öncesinde mutlaka bir avukata danış.

Siz bu minnoşlukla o kiracıyı çıkaramazsınız. İhtardan sonra 6 ay süresi olur muhtemelen. Seneye taşınırsınız inşallah.

ablam kasımdan bu yana 4.5 ay geçti. 4.5 ayda bulamadığı evi 2 ayda bulacağına inanıyor musun?
çek şimdiden ihtarı. öncesinde mutlaka bir avukata danış.
Yok soyle, hemen kasimda bulun tasinin demedik biz, yaza kadar oturabilirsiniz yazin tasinin seklinde konustuk onlar da oyle demislerdi. Su an yeni yeni ev aramaya baslamis olmalilar. Istiyorum ki dedikleri gibi dedikleri tarihte ciksinlar ve isler cirkeflesmeden bitsin.. keske.

Çok fazla bir zaman dilimi vermişsiniz kiracılara, sizin ev satın almanız halinde kontratın yasal fesih süresi çok çok daha erken işletilebiliyor. Ama madem şimdi bir şeyler yapacaksınız, noterden 2 kere ihtar gönderin belirli aralıklarda, yine çıkmazsa tahliye talepli icra takibi açın hem kira bedelinizi alırsınız hem de evi tahliye ettirirsiniz böylece. Bir avukat ile anlaşıp yaparsanız daha iyi olur.

Merhaba, konuyla ilgili hukuksal haklarimi az cok biliyorum, ben insani boyutu hakkinda fikir almak icin aciyorum konuyu.

Kasim ayinda bir ev satin aldik. Icinde kiraci vardi, bizden zaman istedi. Biz de hemen tasinmak istemiyorduk zaten halimiz yoktu. Yaza kadar sure verdik. Temmuz basi en gec cikin ki yeni kira gelmeden biz girelim boyasini badanasini yaptirip dedik. Bu arada biz de kirada oturuyoruz. Aldigimiz evdeki kiracinin verdigi kira bizim kiramizi karsilamiyor bile. Ufak bir zam istemistim kiraya biz satin alinca, cunku hem kredi oduyoruz hem kendi kiramizi. Yetistiremiyoruz. Onu bile suan yapamayiz deyip 4 ay sonra yapti. Dun kiraciya yazdim, konustugumuz tarihte kesin cikiyorsunuz degil mi netlestirelim , kendi ev sahibimle konusucam diye. Ev bulamiyoruz, bulana kadar oturacagim. Sokakta mi kalalim demeye basladi. Ama ben zaten neredeyse 8-9 ay sure vermisim. Kendim de zor durumdayim. Oturmak icin gecicem eve. Yazin gecmek durumundayiz bilginiz olsun haberlesiriz yine diyerek sonlandirdim konusmayi. Kiracilar maddi olarak pek iyi durumda degiller anladigim kadariyla, ailevi problemleri var , yilardir zam yapmadan cuzi bir ucrete oturuyorlarmis, eski ev sahibiyle kontrat falan da yok.

Kendimi kotu hissediyorum sanki gaddarlik yapiyormusum gibi. Ama yazin cikmazlarsa mecbur yasal yollara basvurucam. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda? Vicdan yapmalik bir durum var mi?
Valla ben hem ev sahibi hem kiracıyım.Kendi evim muhit olarak aileme uzak olduğundan içinde kiracım var orada oturamıyorum bu tarafta başka evde kiracıyım.Kiracıya çok da acımamak gerek ne yalan diyeyim.Hâlâ o zaman konuşuruz filan demişsiniz.İnsanlar gaddarlığı kendi elleriyle istiyorlar kimse kusura bakmasın.O şimdi piyasadan bie haber bedavaya oturduğu için şimdiki kiraları görünce dimağı düştü muhtemelen.Aynı rakamlarda ev arıyordur.Ama kimse kusura bakmasın verilen süre doldu gerekirse evet sokakta oturacaksın kiracı üzgünüm.

Çok hata yapmışsınız. Evi aldıktan sonra 1 ay içinde ihtar çekmeliydiniz. Mevcut durumda kiracıyla sözleşmeniz devam ediyor gözüküyor. Bir avukatla görüşün ama işinizi çok zorlaştırmışsınız.

Valla gaddarlıgı gectim fazla iiyi niyetlisiniz.
Kasımda aldıgınız eve ocak/subat denir de temmuza kadar müsade edilmis daha ne olsun?
Yani bende kiracıyım ama burda objektif olmak lazım.
Yasall yollara basvurmanız mantıklı su durumda.

Haziranda ihtar çekerseniz geç kalmış olabilirsiniz.
Taşınmasını istediğiniz süreçten 1/2 ay önce söylemiş olsaydınız evet onlar için de zor derdim ama çok olmuş söyleyeli
O zamandan bu zamana git gide kiralar da arttı
Şimdi daha da zorlaştı taşınmak
Bana hiç temmuzda çıkacaklarmış gibi gelmedi

Kiracı milletine iyi niyet yaramıyor genel olarak. Ben de kiraciyla ilgili bir konu açtığımda kiracı ile birlikte evi satın önerileri gelmişti görüldüğü gibi o şekilde de başkasına bela oluyorlar. Bu örnekler yüzünden kiraci içindeyken ev satılması çok zorlaşıyor çünkü kimse almak istemiyor icindekiyle uğraşmamak icin. Konu sahibi iyi cesaret edip almış ama belayı da başına almış. Attırın evden haklarınızı kullanarak.

X