• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şartlar şurtlar iceri buyrun hanımlar :)

Kanguru_

~Rzgrece~
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2014
16.037
25.001
598
Hanimlar burda bildigimiz ev duzeninlr ev temizliginde olan sartlarimizi surtlarimizi paylasalim.

ben basliyorum

camasir makinesinde yikanan biseyi mutfakda kullanmam

elbeziyle yer silmem yer beziylede mutfak tezgahini silmem.

hayırlı olsun canım konun :)

Ben de bulaşıklık kullanmam, elde yıkarım kurularım kaldırırım ohh mis, tezgahım da boş, gözüm de yorulmaz :)

hayırlı olsun canım konun :)

Ben de bulaşıklık kullanmam, elde yıkarım kurularım kaldırırım ohh mis, tezgahım da boş, gözüm de yorulmaz :)
Sagol canim
Bende kullanmam zaten cogu zaman bulasik mk kllaniyorum:))

Ya ben anlamadım, çamaşır makinesinde yıkanınca neden kullanmıyorsunuz?o_O
de her yemekten sonra hemen ocağı silerim, düşündüm düşündüm pek bir şey bulamadım başka.:110:
Cunku makinede ic camasiri corapda yikaniyo diye :) Elimi kuruladigim havlu haric elbezlerini fln makineye atmam. Onlar icon Eski bi tencere ayarladm onda kaynatiyorum :)

Cunku makinede ic camasiri corapda yikaniyo diye :) Elimi kuruladigim havlu haric elbezlerini fln makineye atmam. Onlar icon Eski bi tencere ayarladm onda kaynatiyorum :)

Makinede hepsi temiz oluyor diye düşündüğümden hiç öyle bir ayrım yapmamıştım o yüzden şaşırdım :KK58: şimdi anladım

oyy annemin hiç bitmez bu şartı şurtu:) hatta bazı günler çamaşır bile yıkatmaz ..iyi gelmez diye

Mutfakta kullandığım microfiber bezleri her ay değiştiririm.
Bulaşık süngerini haftalık değiştiririm. Çok mikroplu oluyormuş.
Hiç kullanmak istemesemde çamaşır suyunu çamaşırda veya lavabo temizliğinde sık ve bol kullanırım.

Mutfakta kullandığım microfiber bezleri her ay değiştiririm.
Bulaşık süngerini haftalık değiştiririm. Çok mikroplu oluyormuş.
Hiç kullanmak istemesemde çamaşır suyunu çamaşırda veya lavabo temizliğinde sık ve bol kullanırım.

süngerinizi yada bezinizi mikrodalganız varsa 1-2 dk ısıtırsanız hijyenik oluyomuş.dr mehmet öz ü dinlemiştim
bide yanlış anlamayın ama çamaşır suyunu çok kullanmak çok hijyen demek değil..aksine mikrobun,bakterinin yapacağı hastalıklar kadar hastalığa yol açar.onuda biyerde dinlemiştim de hatırlayamadım şimdi nerden..ben az kullanırım ama sık sık kesik limonu tuz yada karbonata batırıp ovarım
klozetede evde kimse yokken çamaşır suyunu döküp en fazla 15 dk bekletiyorum,oda sadece içine..diğer yerlere alkol yada kolonya püskürtüp tuv.kağıdıyla temizler atarım.

Kızlar merak ediyorum tabak kaşık çanaktan balık kokusunu yumurta kokusunu nası çıkarıyorsunuz.çünkü deterjanla çıkmıyor malesef heleki balık kokusu.

Kızlar merak ediyorum tabak kaşık çanaktan balık kokusunu yumurta kokusunu nası çıkarıyorsunuz.çünkü deterjanla çıkmıyor malesef heleki balık kokusu.
Canim ben once domestosla yikiyorum snra makineye koyuyorm makineyi calistrym hemen kokmasin dye ozmn koku gdyo

Evde mutlaka terlik giyeriz, yere basilan ayak kanepeye uzatilmaz yataga girilmez. Kumanda vb yere konmaz. Sayisiz kere el yikiyoruz. Kedimiz var, sayesinde takintilari astik ama ister istemez yeni el yikamisken ona elleyince yine el yika yine yine yine::) mutfakta is yapmadan tuy toplayici ruloyla uzerimi alirim, neme lazim:)

Havlular icin ayri kirli sepetim var. Bulasik kurulama, tezgah ustu bezleri ayri ayri makinede yikanir, elimin dayandigindan daha sicaktayikamis oluyorum tabii bol yedegim olmak zorunda onlari da eski yastik kilifi icinde biriktiririm kirli sepetinde degmesin diye.

Back