Börekler Sarıyer Böreği- Nimet Yufka Sponsorluğunda

Zekta1

Per aspera ad astra 💫
Pro Üye
Anneler Kulübü
9 Ekim 2021
5.997
12.371
29
Selamlar;
Sarıyer Böreği için malzemeler;

• 25 adet baklavalık yufka
İç harcı için;

• Yarım çay bardağı sıvı yağ (62,5 ml)
  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Aralarına sürmek için;

• 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
Üzeri için;
Kalan sos

Tavaya sıvıyağı alalım soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım ve kıymayı ekleyelim kıymayıda kavurduktan sonra baharatları ve tuzunu atalım bir kaç dk daha kavurduktan sonra ocağı kapatım
Sosu için tereyağını eritelim sonrasında ocaktan alıp süt ve sıvıyağ ekleyip karıştıralım
Baklavalık yufkadan toplam 5 kat yapacağız her kata sostan dökelim 5. Katta sos eklemiyoruz sadece kıyma harcımızı koyup rulo yapıyoruz ve U şeklini veriyoruz tepsiye aldığımız böreklerin üzerine kalan sostan sürüyoruz 190 derecede önceden ısıttığımız fırında 30 dk pişiriyoruz afiyet olsun

Son düzenleme:
Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Zaten kötü olma imkanı yoktu ne geleceğini az çok tahmin ediyorduk harika gözüküyor, ahşap tepsin çok uyumlu olmuş nedense aksesuarlarina ayrı bir yukseliyorum beybi,cokzevklisin sunumuna laf yok yıkılıyor eline sağlık harika gözüküyor canım benim

Doğduğunda beri dünürüzz bakalımm bizim bebeler beğenecekmi birbirlerinio benim tospik kızımı kaçırmasın öncee
Beşik mi kerttiniz kiizzzzzz,hanii kurdalemiz almisi yirim,o elbisesine tükürdüğümün bebesi

Reactions: Jou
Beşik mi kerttiniz kiizzzzzz,hanii kurdalemiz almisi yirim,o elbisesine tükürdüğümün bebesi
Onun oğlanı çok sinirli benim kizda ona bitane çarpar haböyle
Daha ne elbiseler olcakk dünürum benim tüllü kızıma bayıldı

Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Sağol canım benim
Herzaman ki gibi harikasınn dünürümm
Sağol canım dünürüm
Senin şu uzun uzun övmeli cümlelerin beni benden alıyor beee günüme pozitifi bastın
Oyyyy dedim Ellerine sağlık canım, çok çok güzel görünüyor, yarismada bol şanslar
Bebeğim teşekkür ediyorum

Ellerine sağlık canım sunumun yine yıkılıyor Yarışmada başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…