- 2 Mayıs 2015
- 989
- 493
-
- Konu Sahibi domateskurusu
Biz suan ikinci seferdir esimle beraber antibiyotik tedavisi goruyoruz. Bakteriyel vajinozise gelince, biraz arastirma yaptim. Şöyle yazıyor; vajina da aynı ağzımızın içi gibi steril olmayan bir ortam. Burada milyonlarca mikroorganizma ve yüzlerce çeşit bakteri var. Bunların bir kısmı vajinanın doğal florasını oluşturan yararlı bakteriler, bir kısmı ise zararlı. Bunlar bir denge içinde yaşayıp gidiyor. Fakat ne oluyorsa birden o zararlı olanlar çoğalmaya başlıyor ve enfeksiyon bulguları ortaya çıkıyor. Ama ben bunların olmaması için her şeyi yapan biri olarak, yani vajen florasını korumaya çalışan biri olarak, bu denge nasıl bozuluyor anlamıyorumMeaalesef bu illet bende geçmiyor. Artık kullandığım pedlere dikkat ediyorum eczaneden alıyorum. Yeni bir doktor bulmam lazım ama o kadar bıktımki vajinal muayene ve tahlillerden sürekli erteliyorum. Cinsel hayatın ne durumda nasıl bir tedavi gördün bilmiyorum ama bu durumda eşli tedavi öneriliyor, partnerinden kaynaklanan bi durumda olabilir.
Civanperçemini 1 ay boyunca içtim. Ve hiç akıntım olmadı ama o dönem fitil ve antibiyotik falan da kullanmıştım. Ama regl oldum bitti yeniden başladı. Benim denemediğim bir şey kalmadı valla. Bazen kabulleniyorum byle demek ki benimki de diyorum ama sonra içimi bir korku sarıyor doktora koşuyorum.artık gitmediğim dr kalmadı yani :))Juventass seni çok iyi anlıyorum bende anlam veremiyorum geçmiyor. Artık tıkandım bi çözüm bulamıyorum her şeyi denedim. İbrahim Saraçoğlunun sitesinde vajinal akıntı için bir kür var sanırım ceviz yaprağı ve civanperçemi bitkileri vardı içinde. Onu alayım dedim ama çok pahalı geldi 95 liraydı galiba. Kesin çözüm olduğunu bilsem hiç acımam alırım ama işe yaramazsa parada çöp olur.
Civanperçemini 1 ay boyunca içtim. Ve hiç akıntım olmadı ama o dönem fitil ve antibiyotik falan da kullanmıştım. Ama regl oldum bitti yeniden başladı. Benim denemediğim bir şey kalmadı valla. Bazen kabulleniyorum byle demek ki benimki de diyorum ama sonra içimi bir korku sarıyor doktora koşuyorum.artık gitmediğim dr kalmadı yani :))
Aaa bak sirke dedin beni can evimden vurdun:) şimdi şöyle arkadaşım. Biz bitkisel şeyleri, yani ilaçlar dışındaki yardımcı her şeyi pek ciddiye almıyoruz aslında. Ama sirke icin sunu soyleyebilirim ki hic hafife alinacak bir sey degil. Her bunye kaldirmiyor-MUŞ, bunu ogrendim. Ben iki doktorun da iyi olur yap demesiyle sirkeli su yaptim fakat sirkenin miktarini biraz kacirmis olabilirim:)) bir de o yaptigin karisimin hepsini yapmamak gerekirken ben o hirsla butun o sirkeli su bitene kadar icini yikadimRegl bitince bende akıntı daha da artıyor. koku yok, kaşıntı yok sadece akıntı rengi sarı yeşil gibi bir şey. Dayanamadım haftasonu doktordan randevu aldım mecbur yine muayene olacağım. bu 5. doktor bakalım bu ne diyecek:)Elma sirkesi kullanayım diyorum yıkamak için sen kullandın mı?
teşekkür ederim.aslında çok kaşıntı falan gibi sıkıntı vermediği sürece mantar çok önemli değilmiş. ömür boyu bile dursa bişey olmaz dedi dr bana. bebeklikten itibaren vücutta olan bir şey dedi. ama diğer enfeksiyonların tabi ki tedavi edilmesi şart dedi. çünkü bazıları tüpleri falan tıkıyor ya o yüzden. ama mantar hep olsa da tüp falan tıkamazmış.Geçmiş olsun. Ama arkadaşlar dışarıdan yaptıgımız hiç bir mudahale çözüm değil biliyosunuz demi. Sorun içte bünye mantar yapıyor bunun çözümünü bulacak tedavi uygulayacak olan kişi doktor. Bende yarın gideceğim bi daha doktora bu sefer dr erkek ilk kezumarom çok zorlanmam
gittiniz mi doktora acaba? ne dedi muayenede?Valla ben de yarın gideceğim doktora mantar olcagını sanmıyorum benim şikayetim bambaska bir hal aldı. Kasıntı yok ama sapsarı sulu akıntı artık günlük petler nafile resmen cerahat akıyo sank bu nasıl iş anlamadım insallah altından büyük seyler cıkmaz devlet hastanesıne gidecegım dr erkek bu sefer ama tavsıye üzerine gidiyorum
Hayir korkmana gerek yok. Benimki cok bilincsizce ve yanlis kullanim sonucu oldu. Ben doktoru dinlemedim. Sadece disini yikayacaksan bir sey olmaz. Ama heralde bu sirkeli su sadece mantara iyi geliyomus. Kucuk kiz cocuklarinda falan da mesela kasinti olunca hemen sirkeli suyla yikiyolar anneleri eskiden beri duyuyorum ben. Dr bana 1 lt suya bir yemek kasigi dedi ben yarim lt suya 1 yemek kasigindan fazla koyup yaptimescada35 doktor ne dedi?
Juventass çok geçmiş olsun. Ben sirkeyi duştan sonra en son genitali yıkamak için kullanayım dedim Saraçoğlundan sipariş verdim doğal olsun diye. 1 litre suya 1 kapak dökerim diye düşündüm ama senin yaşadıklarından sonra korktum açıkcası. Cumartesi doktora gideceğim birde ona sorayım.
Bugün doktora gittim smear yaptı. Benim akıntı sürekli sarı değil ama mutlaka hergün bir miktar oluyor. Doktor akıntımın temiz göründüğünü, rahim ağzında kızarıklık olduğunu söyledi, smear sonucuna göre tedaviye başlayacağız. Sirkeli suyu sordum onun içinde 1 ölçü sirke 2 ölçü su kullan 10 ml enjektörle haftada 1 defa yap dedi. Çömelir vaziyette yapmak gerekiyormuş ben akşam duştan sonra yaptım bakalım fayda görecekmiyim :)Hayir korkmana gerek yok. Benimki cok bilincsizce ve yanlis kullanim sonucu oldu. Ben doktoru dinlemedim. Sadece disini yikayacaksan bir sey olmaz. Ama heralde bu sirkeli su sadece mantara iyi geliyomus. Kucuk kiz cocuklarinda falan da mesela kasinti olunca hemen sirkeli suyla yikiyolar anneleri eskiden beri duyuyorum ben. Dr bana 1 lt suya bir yemek kasigi dedi ben yarim lt suya 1 yemek kasigindan fazla koyup yaptim
Geçmiş olsun. Peki ne dedi doktor? Neymiş rahatsızlığın? Benim de antibiyotikler falan bitti. En son gynoflor u da kullan tekrar gel demişti doktor kontrole. Şimdi gynoflor u kullanıyorum. Canım dr sana gynoflor u nasıl kullanmanı söyledi?Gynomax xl fitil ile Gynoflor fitil verdi önce gynomaxı kullan dedi 3 tane var içinde bu gün bitirdim onu yanlız acayip gaz hazımsızlık yapıyor iyiki yanlız yatıyorum yoksa durumum fenaydı çok afedersiniz ama o kadar cok gaz cıkardım ki geceden beri karnımda deli gibi şişkinlik anlatamam :) şimdi kalan diğer fitillere başlayacağım. Bu seferde insallah geçipte bi daha başlamaz birde sebamed in vjina yıkama jelni tavsiye etti ama almadım onu. Günlük pedleri kullanma falan dedi hava alsıb biraz dedi öyle işte. Gelişmeleri haber ederim
Epeyi olmus yazali ama Zolaxi hergun bir tane mi kullandiniz son durumunuz nedir yanitlarsaniz sevinirimEvet bayanlar sonunda muyenemi tekrar oldum. Dr mantar enfeksiyonu olmuşsun ve flora düzenını bozmuşsun dedi. Verdiği ilaçlar gyno-lomrxın vajınal tb gynoflor vaj tb zolax hap ve gynolomexın krem
Valla kullanım şeklimi tam hatırlamıyorum ama sanırım 3 gün üst üste kullanıp öyle başlamıstım. Eczaneden öğrenebilirsiniz sanırım onlarda bilir. Durumuma gelince iyiyim bir sıkıntım yok şu an çok şükür az bi akıntı var ama normal olması gereken kadar.Epeyi olmus yazali ama Zolaxi hergun bir tane mi kullandiniz son durumunuz nedir yanitlarsaniz sevinirim
Merhaba kızlar benim 1 senedir sarı renkli kokusuz akıntım var 4 doktor değiştirdim ama çare bulamadım. Mantar ya da herhangi bir enfeksiyon yok tahliller temiz bir şey çıkmıyor. En son rahim ağzında küçük bir yara vardı onu dondurdum yine geçmedi. Aynı sorunu yaşayan var mı aranızda?