- 15 Şubat 2009
- 7.046
- 40
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İkiz eşi kızım Sare'm de başından beri yolunda gitmeyen şeyin uzun uzun araştırmalar sonucunda Çapadan gelen son raporda Mental retardasyon teşhisi kondu.
Aynı durumu yavrusunda yaşayan arkadaşlarımın bilgi ve tecrübelerini paylaşmak isterim..
Tedavi sürecindeki bir çocuk doktoru bana şunu söyledi,
Düzeltilmiş ay diye bişey yoktur,çünkü çocuk dışarıda anne karnında geçirdiği süreçten başka birşey geçiriyor.
Doğan çocuk ne kadar erken doğmuşsa bile 1 ay sonra 1 aydır dünyada uyarılara açık bir çocuktur,
Şimdi bu ne kadar doğru bilmiyorum..
Bu anlamda bizim başından beri takip ettiğimiz şeyler oldu,
1.Düşük doğum ağırlıklı doğdu
2.Emme refleksi ilk 40 gün hiç yoktu
3.Başını geç tuttu
4.Bıngıldağı erken kapandı.
5.Etrafındaki nesneleri gözle takibi geç oldu.
6.Desteksiz oturması 11 ayı buldu.
7.Tamamen yürüdüğünde 24 aylıktı.
8.Hala konuşması neredeyse hiç yok.
Tüm bu dilsel,psikomotor gelişim gerilikleri ikiz eşinden oldukça geriden geldi,karşılaştırılamaz bile..
Tüm bu bulgular göz ardı edilmeyecek önemde..
Sizde durumlar ne?Objektif olarak değerlendir kendi çocuğunu,insan konduramıyor ama varsa bazı gerçekler bunları düzeltilmiş ayla kendini teselli ederek değerlendirme..
maşallah oğluna,allah nelere kadirdir.
Bizim mr da bbişey çıkmamıştı.
Allah yardımcımız olsun..
Tedavi sürecindeki bir çocuk doktoru bana şunu söyledi,
Düzeltilmiş ay diye bişey yoktur,çünkü çocuk dışarıda anne karnında geçirdiği süreçten başka birşey geçiriyor.
Doğan çocuk ne kadar erken doğmuşsa bile 1 ay sonra 1 aydır dünyada uyarılara açık bir çocuktur,
Şimdi bu ne kadar doğru bilmiyorum..
Bu anlamda bizim başından beri takip ettiğimiz şeyler oldu,
1.Düşük doğum ağırlıklı doğdu
2.Emme refleksi ilk 40 gün hiç yoktu
3.Başını geç tuttu
4.Bıngıldağı erken kapandı.
5.Etrafındaki nesneleri gözle takibi geç oldu.
6.Desteksiz oturması 11 ayı buldu.
7.Tamamen yürüdüğünde 24 aylıktı.
8.Hala konuşması neredeyse hiç yok.
Tüm bu dilsel,psikomotor gelişim gerilikleri ikiz eşinden oldukça geriden geldi,karşılaştırılamaz bile..
Tüm bu bulgular göz ardı edilmeyecek önemde..
Sizde durumlar ne?Objektif olarak değerlendir kendi çocuğunu,insan konduramıyor ama varsa bazı gerçekler bunları düzeltilmiş ayla kendini teselli ederek değerlendirme..
benim kızımda 4,5 yaşında psikiyatristimiz mental retardasyon teşhisi koydu.kabullenemiyorum çok üzgünüm.
selam hymarry çok üzüldüm Rabbim şifa versinn sare cine inş. seni forumdan takip ediyorum bende tüp bebek yaptırdım iki kızım var bir kızım cok hareketli sanıye durmuyor dıgeri hareketsiz istedıgındesaga sola dönüyor yuvarlanıyor kafa kont var ama tembelmıdır yoksa bi hastalıkmı anlamadım 6 aylık oldular yataktan dusurdum bıde onu korkuyorum bende işte hareketleri nasıldıdönmeleri yuvarlanmaları falan ikisi arasında fark varmıydı bebekkende bariz şöyle diyebılırmısın.bende baska iyi bır dr a gösterecem bızım dr bişi yok dıyor ama akime ne dıye gıdeyım bılmıyorum.
kızlar gerçekten çok üzüldüm..dua etmekten başka çaremiz yok..umarım düzelir..Allah Acil şifalar versin...Allahım öbür dünyada yaşayacağınız sıkıntılara kefaret etsin..
bu rahatsızlık erken doğumdan mı kaynaklanıyor?
Anne olup üzülmemek mümkün mü,ama yapacak bişey yok,
Hep daha beteriyle imtihan olabilirdik diye kendimizi teselli edip çocuğumuzun geleceği adına her türlü hazırlık için çabalayacağız artık.
Sizde durum ne zaman teşhis edildi,bir tek pskiyatristle olmaz ki bu iş?
canım arkadaşım benim seni artık facebookta göremeyince uzun zamndır geçen aklıma geldin burada kk da mutlaka bulurum dedim nedense aklıma düştün...ve burda buldum..ama sıkıntılıymıssın derdin varmışhaberim olmadı hiç... okuyunca içim sızladı..rabbim acil şifa versin..vericektirde ..yürekten inanıyorum buna :) inancını kaybetme arkadaşım hepimizin evladı var allah evlatlarımızla sınamasın bizi beterinden korusun..inş saremde ii olucak halesini yakalayıp geçiceck bile... dualarım seninle sizinle olucak canım arkadaşım...allah yar ve yardımcınız olsun....
benim kızımda 4,5 yaşında psikiyatristimiz mental retardasyon teşhisi koydu.kabullenemiyorum çok üzgünüm.