Çok iyi bir tespit Güneşcim,kesinlikle doğruluyorum bu gerçek göz tonu-lens rengi olayını,pupil ne kadar küçülürse küçülsün koyuluk gözrengiyle benzerse pupil iristen istediği kadar göstersin hiiç anlaşılmıyor küçüldüğü ben hergün yaşıyorum bunu melde,dibine girsem de ben bile anlamıcam nerdeysepupilin geniş görünmesi olayı kahverengi gibi koyu olan gözlerde ortaya çıkıyor..renkli göz üzerine kendi göz rengine açıklık koyuluk değeri olarak çok da uzak olmayan bir lens takıldığında lensin pupil boşluğu göze çarpmıyor ve kendi gözbebeği küçüldüğünde de öyle görünüyor..
o açıdan renkli gözlüler şanslılar..
ama tabi pupilin kendini belli etmemesi ve küçük görünmesi için illa da renkli gözlü olmak da şart değil..mesela ben kahve gözümün üstüne verde taktığımda gözbebeğim ışıktan ne kadar küçülürse küçülsün geniş pupil görüntüsü oluşmuyor..ancak ocre veya mel taksaydım durum daha farklı olacaktı...işin sırrı gerçek göze çok yakın tonlar kullanmak...ve gerçek göz rengiyle aynı koyulukta veya daha koyu renk kullanmak...
2006 daki hali yeşil lensli hali diyelim o zaman,ben bişey diyemem,kızcağızın gözüyle bir alıp veremediğim yok,ister yeşil olsun ister mavi,bana göre hava hoş,zaten foyasını çıkarttık diye yazmamış konuyu açan arkadaş da,sadece nedir sizce markası ve nasıl bu kadar doğal durur demiş,başka arkadaş da gerçek gözde damarlanma böyle dikey mi olur resme bakın demiş lens ve renkli göz bilen biri olarak...christina aguliera ve angelina jolie gibi birçok ünlü yeşil göz üstüne mavi lens taktıklarını gizlemiyorlar,gizleseler anlayamayız zaten
Valla arkadaşlar bende senelerdir renkli lens kullanırım, televizyonda olsun günlük hayatta sokakta olsun biri lens takmışsa en doğalı da olsa anlarım hemen... Diziyi izliyorum ve bence kızın gözünde lens filan yok. Öyle bir lens üretilmedi daha. Eklenilen resimlere de baktım kızmayın ama doğal resimler değil zaten. Oldukça oynanmış, renkleri açılıp koyulaştırılmış resimler üzerinden yorum yapmak pek sağlıklı değil... Renkli gölüler de yoğunlaştırıcı olarak lens kullanıyor olabilir tabiki ama lensin en açık renk gözde bile gözün doğal ışığını, etkileyiciliğini azalttığı bir gerçek. Hürrem sultan gibi bir karakteri canlandırırken hiç sanmıyorum ki lens kullanmasına izin versinler... Ki en yakın çekim sahnelerde bile görüyorum lens filan yok kızın gözleri maşallah harika... Bence sadece koyu gözlüler lens kullanır gibi bir algı var tabiki ama bunun yanında bütün güzel gözlü insanların lens kullandığı ile ilgili de doğru olmayan bir algı var. Bazı insanların Allah vergisi olarak göz renkleri hem muhteşem hem ışıl ışıl. Sanki bu olamazmış gibi algılanıyor zaman zaman ama benim meryem uzerli'nin göz rengine sahip bir arkadaşım var ve aynı masada dipdibe çalıştık aylarca çok yakından inceleme fırsatım oldu kızın gözlerini... Oluyor yani böyle göz renkleri...
canlarım benim ev arkadaşım bi televizyon programında magazin zımbırtısında izlemiş bana söylediler işte ben de dedim mümkün değil ama belki başka izleyen birileri de vardır diyerek size sordum..yoksa hiç birimizin aman onun gözü bu renk bunun saçı şu renk diye kendimize dert tasa yapcağımızı zannetmiyorum:)
lens olsa da olmasa da sevemedim ben bu kızı
zaten ben erkekte de kadında da esmer kara kaş kara göz severim
kaş göz gerisi söz demişler...