Kontakt Lens Sarah Meryem Uzerli Nam-ı Diğer Hürrem Sultan!

alceste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
287
2
i

sarah meryem uzerlinin gözleri lensmiş arkadaşlarım o kadar emin söylüyolardı ki bunu ben de inandım ama internette hiç öyle bi veri bulamadım kızlar..bileniniz var mı acaba çok merak ettim.

kullanıyorsa da çok doğal olmuş,çok da güzel olmuş=)

ev arkadaşım ve diğer arkadaşlarım bi magazn programında izlemişler ela gibiymiş gözleri yani öyle çok da renkli gibi değilmişmiş de ama nasıl güzel görünüyor öyle tabii tonla filtre de kullanıyolar ama yinede yüzüyle falan nasıl bütünleşiyo,muhteşem valla:))

Çok alakasız olucak ama bazı fotolarda burnu çok kötü duruyor dizide güzel duruyor estetik mi yaptırmış ne :)

burdada lens gibi durmuyor hiç okdr kuçukki göz bebegi bu kdr küçuk bi pupilası olan bi lens var mı?

pupilin geniş görünmesi olayı kahverengi gibi koyu olan gözlerde ortaya çıkıyor..renkli göz üzerine kendi göz rengine açıklık koyuluk değeri olarak çok da uzak olmayan bir lens takıldığında lensin pupil boşluğu göze çarpmıyor ve kendi gözbebeği küçüldüğünde de öyle görünüyor..
o açıdan renkli gözlüler şanslılar..
ama tabi pupilin kendini belli etmemesi ve küçük görünmesi için illa da renkli gözlü olmak da şart değil..mesela ben kahve gözümün üstüne verde taktığımda gözbebeğim ışıktan ne kadar küçülürse küçülsün geniş pupil görüntüsü oluşmuyor..ancak ocre veya mel taksaydım durum daha farklı olacaktı...işin sırrı gerçek göze çok yakın tonlar kullanmak...ve gerçek göz rengiyle aynı koyulukta veya daha koyu renk kullanmak...

Son düzenleme:
Çok iyi bir tespit Güneşcim,kesinlikle doğruluyorum bu gerçek göz tonu-lens rengi olayını,pupil ne kadar küçülürse küçülsün koyuluk gözrengiyle benzerse pupil iristen istediği kadar göstersin hiiç anlaşılmıyor küçüldüğü ben hergün yaşıyorum bunu melde,dibine girsem de ben bile anlamıcam nerdeyse

Evet arkadaşlar,doğru biliyormuşsunuz,hürriyette gördüm 2006 da dünya kupası etkinlikleri kapsamında bir tiyatro oyununda rol almış,meryem uzerlinin 2006 daki hali diye birkaç foto da konmuş,ela yeşil gibi bir gözü var,mavi değil,ama yeşile çok yakın,yakınlaştırmalarla da görebilirsiniz,o gözleri de güzelmiş bence,maviye gerek yokmuş,burdan da anlıyoruz ki ortasında kahve olmayan ela yeşiller ne taksalar cuk oturuyormuş,hayret ettim,heralde yarı opak bir lens,ela gözler de güzeldir ya,ben çok beğenirim şahsen

lens değil bence arkadaşlarr bu kadar doğal duran bi lens olamazz

2006 daki hali yeşil lensli hali diyelim o zaman,ben bişey diyemem,kızcağızın gözüyle bir alıp veremediğim yok,ister yeşil olsun ister mavi,bana göre hava hoş,zaten foyasını çıkarttık diye yazmamış konuyu açan arkadaş da,sadece nedir sizce markası ve nasıl bu kadar doğal durur demiş,başka arkadaş da gerçek gözde damarlanma böyle dikey mi olur resme bakın demiş lens ve renkli göz bilen biri olarak...christina aguliera ve angelina jolie gibi birçok ünlü yeşil göz üstüne mavi lens taktıklarını gizlemiyorlar,gizleseler anlayamayız zaten

çok doğru berrylipsciğim..senin de dediğin gibi renkli lensi sadece kahve gözler koyu gözler göz rengini renkliymiş gibi göstersin diye kullanmıyorlar..öyle olsa yoğunlaştırıcı lens diye birşey olmazdı zaten :) evet resimdeki damarlanmalar benim de dikkatimi çekti ancak buraya yazmadım..çünkü muhalefet olsun diye photoshop olduğunu iddia eden de çıkıyor...mavi damarlanmaların altında açık yeşil tabaka da gözüme çarptı..yeşil üstü mavi olduğu gün gibi ortada..

ama türkiyede nedense kafalarımıza sabit bir kural yerleşmiş ve renkli lensi sadece koyu gözlüler kullanıyor sanıyoruz..oysa gözü renkli olanın da belki kendi göz rengi kendisine soluk geliyordur daha canlı tonda olsun istiyordur...insan olarak özelliklerimiz farklı da olsa isteklerin sonu yok...

ben de yabancı ünlülerden bir örnek vereyim...mesela cillian murphy de normal ötesi masmavi gözleriyle ünlenen ve o özelliğiyle tanınan bir aktör ama gel gör ki hayranı olarak çok büyük boyutta yakından resimlerini inceledim ve kendi gözünün de mavi olduğunu ve üstüne ice türü beyaz bir lens takarak daha da vurguladığını farkettim..yani yine mavi gözlü ancak uzaklardan far gibi görünecek türde bir mavi değil pupil boşluğundan öyle anladım...ama herkes kendi gözü öyle sanıyor..ama tabi ki kendisi de mavi gözlü bunu inkar etmiyorum

Valla arkadaşlar bende senelerdir renkli lens kullanırım, televizyonda olsun günlük hayatta sokakta olsun biri lens takmışsa en doğalı da olsa anlarım hemen... Diziyi izliyorum ve bence kızın gözünde lens filan yok. Öyle bir lens üretilmedi daha. Eklenilen resimlere de baktım kızmayın ama doğal resimler değil zaten. Oldukça oynanmış, renkleri açılıp koyulaştırılmış resimler üzerinden yorum yapmak pek sağlıklı değil... Renkli gölüler de yoğunlaştırıcı olarak lens kullanıyor olabilir tabiki ama lensin en açık renk gözde bile gözün doğal ışığını, etkileyiciliğini azalttığı bir gerçek. Hürrem sultan gibi bir karakteri canlandırırken hiç sanmıyorum ki lens kullanmasına izin versinler... Ki en yakın çekim sahnelerde bile görüyorum lens filan yok kızın gözleri maşallah harika... Bence sadece koyu gözlüler lens kullanır gibi bir algı var tabiki ama bunun yanında bütün güzel gözlü insanların lens kullandığı ile ilgili de doğru olmayan bir algı var. Bazı insanların Allah vergisi olarak göz renkleri hem muhteşem hem ışıl ışıl. Sanki bu olamazmış gibi algılanıyor zaman zaman ama benim meryem uzerli'nin göz rengine sahip bir arkadaşım var ve aynı masada dipdibe çalıştık aylarca çok yakından inceleme fırsatım oldu kızın gözlerini... Oluyor yani böyle göz renkleri...

Biraz karanlık ama bu fotoğrafta göz renginin doğal olduğu gözüküyor mesela...

Eklentiler

• $Meryem_Uzerli_4_131359.jpg
    10,7 KB · Görüntüleme: 147

olabilir morrisoncuğum..açıkcası ben o dizinin pek takipçisi değilim o yüzden kesin şöyledir kesin böyledir diye iddiada bulunmam yanlış olur...google da karşıma çıkan ilk yakından yüz resmine göre yorumda bulundum çünkü nette çok da fazla yüz olarak yakından ve karşıdan çekilmiş ve aydınlık resmini bulamadım ...özellikle de aradım ama pek karşıma çıkmadı...belki konuyu açan arkadaşın arkadaşı da bu bahsi geçen kızın bizim buraya koyduğumuz resimlerinin benzerlerini görmüş olabilir..:44:

canım diğer insanlardaki algının nedenini bilemem ama evet güzel ve canlı renk gözlüleri çekemeyen, kabullenmek istemeyen ve lenstir diyerek çamur atmaya karalamaya çalışan insanların da varolduğu da bir gerçek...sanki lens takıyor olması çok kötü birşeymiş gibi...dediğin gibi tabi ki çok canlı ve güzel renklerde göz renkleri de olmuyor değil..ama benim lenstir tahmininde bulunmamın nedeni böyle canlı ve güzel renk göz olamaz fikrinden ziyade, sanatçıdır ve daha çarpıcı görünebilmek için mesleği gereği elinden gelen her imkanı kullanabilir düşüncesiyle bunu söyledim..bir de birçok sanatçıda buna rastladığım için....bu da belki benim aşmam gereken bir sabit kalıbım olabilir " sanatçıdır herşeyi yapabilir" mantığı yani...evet o resimlerde doğal olmayan bir durum olduğu ortada...artık lensmidir photoshop mudur orasını Allah bilir :44: hatta belki de sadece o pozu vermeye mahsus olarak da lens takıp dizide de kendi gözüyle oynuyor olabilir...lens diyen arkadaş hangi şartlar altında görüp de lens demiş bunu bilmediğimiz için hiçbirimizin yorumu yüzde yüz kesinlik taşıyamaz

canlarım benim ev arkadaşım bi televizyon programında magazin zımbırtısında izlemiş bana söylediler işte ben de dedim mümkün değil ama belki başka izleyen birileri de vardır diyerek size sordum..yoksa hiç birimizin aman onun gözü bu renk bunun saçı şu renk diye kendimize dert tasa yapcağımızı zannetmiyorum:)

bahsettiğin programı görmedim canım... :)
ama şöyle de düşünebiliriz...önceki mesajımda da belirttiğim gibi..belki de bazı ortamlarda lens takıyordur..bazı ortamlarda da takmıyordur..tıpkı bizim de bazı günler makyaj yapıp bazı günler yapmadığımız gibi....veya dışarı çıkarken takıp evde ise çıkardığımız gibi...
yani lens dediğimiz şey sonuçta istenildiği zaman çıkarılabilen takılabilen birşey..belki magazin programı esnasında vardır ama dizi çekimlerinde yoktur

Son düzenleme:
Canım,morrisoncım,ben de izlemiyorum zaten diziyi,hürriyet yayınlayınca fotoları burda açılan konuyu ve resimleri hatırladım baktım,hayır mavi değil,dizide mavi değildir bilemem hiç izlemedim,ben buraya eklenmiş nette bulunan fotolar üzerinden yorum yaptım,çünkü hürriyetin resimlerinde mavi değildi,senin eklediğin resim diziden alınmış olmalı ve mavi de değil zaten,belki resim çekimleri için kullanmıştır,hiç izlemedim diziyi,ben resimlerde gördüğümü söyledim,zaten resimlere yorum yaptık,kötü de yorum yapmadık,zaten yeşil göz çok güzel ne gerek var dedik,profesyonel resim çekiminde her türlü aksesuar lens,peruk vs. hep kullanılır zaten,hiç dizideki halini bilmem bilirim şöyledir şu renktir de demedim,yanlış anlaşılma olmasın,genç aktrisi karalama çalışmaları yok

lens olsa da olmasa da sevemedim ben bu kızı
zaten ben erkekte de kadında da esmer kara kaş kara göz severim
kaş göz gerisi söz demişler...

lens olsa da olmasa da sevemedim ben bu kızı
zaten ben erkekte de kadında da esmer kara kaş kara göz severim
kaş göz gerisi söz demişler...

alemsin..
evet bende lens kullandıgını düşünmüyorum ama freshlook un yogunlaştırıcı saydam ama rnekli olan lenslerinden kullanıyo olabilirde ben kullanıyorum ve bu yandan bakıldıgında gözün saydamlgı gözükyo ya o işi çok seviyorum işte benim gözlerim bal rengi kahveye yakın . b&l nin green ocean a benzer bir rengini takıyorum freshlooktan.su yeşili olması lazım ve sadece güneş vurdugunda rengi dönüyor gözümün. seviyorum =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…