• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sara (Epilepsi) Hastası Tanıdığı Olan Var mı?

Sinirsel bi hastalık olduğu için öfke yapması normal olabilir. Benim yengem sara hastasi öfkeli değildir ama ben kendini kişilik olarak sevmem zaten. Ama öyle öfkesi falan Yok aksine ilaçlar uyusturuyo. Sara hastalarına tavsiyem denize gitsinler. Denize tek başlarına sakin girmesinler ama toprakla oynasınlar toprakta yürüsünler toprağa gonsunler kendilerini. Toprakla masaj yapsınlar vücutlarına. Elektirigi aliyo yengeme iyi gelir hep

deneyelim bakalım, teşekkürler :)

babam 9 yıldır epilepsi hastası canım anlatamam o durumları allahım 5 yıldır artık hasta olmuyo ama inşallahta olmaz yanlız şöyle bi durum epilepsi çeşitleri çok o yüzden etkilerde farklıdır babam çok asabidir esnaf bide kızdığı an feci patlar ama biz alıştık hep alttan alıyoruz ama şen şakrak taraflarıda çoktur sadece hasta olduğunda kendine gelince bi yarım saat sürekli anlamsız sorular soruyordu hafıza silinmiş gibi ilaçlar sürekli alınıyor sabah akşam 9 yıldır doktor geçme ihtimali %80 dedi ilk kontrolde dediğim gibi hastalık derecesine bağlı

Benim erkek kardesim de epilepsi hastasıydı biz 4 yasındayken agzında kayma ve titreme farkettik, bisey yuttu da cıkarmaya calısıyo sandık ve bir anlam veremedik üsüttü, bilmem ne? kimin aklına gelir ki? epilepsi! Tekrar aynı seyi yasayınca bu sefer doktora götürdük, doktorlar bu cocuk sapasaglam, göz yanılmasıdır deyip bizi geri göndermisti ama biz pesini bırakmadık ve bir takım tahliller sonucu epilepsi teshisi kondu, tam iyilesti diyorduk tekrar nöbet geciriyordu bazen uzun süre alıyordu ikinci nöbeti bazende sabaha kadar sık sık oluyordu:( Allaha sükür atlattık,
Enn son götürdügümüz doktor sayesinde kardesim suan cok cok iyi, 2004 yılından beri nöbet gecirmiyor ve 3-4 yıldır da ilac kullanmıyor son yapılan tetkikler de iyilestigi gözlemlendi suan masallah cok cok iyi, biz o dönemi ergenlik cagından önce atlattık, sinir, öfke durumu olmadı, hatta suana göre daha sakin bir cocuktu simdi ergenlikten midir, nedir? asırı agresif, sinirli bir cocuk.
Epilepsi cok cesitli bir hastalık kardesim de kasılma, bayılma olmuyordu sadece agzında kayma, cenesinde titreme ve sonrasında agzından bir salya bosalıyordu, bir kac dakika konusmada güclük cekiyordu ve nöbet sırasında hic tepki vermiyordu görmüyordu, duymuyordu..
Gercekten zor bir durum Allah tüm hastalara sifa versin..

Son düzenleme:
Benim erkek kardesim de epilepsi hastasıydı biz 4 yasındayken agzında kayma ve titreme farkettik, bisey yuttu da cıkarmaya calısıyo sandık ve bir anlam veremedik üsüttü, bilmem ne? kimin aklına gelir ki? epilepsi! Tekrar aynı seyi yasayınca bu sefer doktora götürdük, doktorlar bu cocuk sapasaglam, göz yanılmasıdır deyip bizi geri göndermisti ama biz pesini bırakmadık ve bir takım tahliller sonucu epilepsi teshisi kondu, tam iyilesti diyorduk tekrar nöbet geciriyordu bazen uzun süre alıyordu ikinci nöbeti bazende sabaha kadar sık sık oluyordu:( Allaha sükür atlattık,
Enn son götürdügümüz doktor sayesinde kardesim suan cok cok iyi, 2004 yılından beri nöbet gecirmiyor ve 3-4 yıldır da ilac kullanmıyor son yapılan tetkikler de iyilestigi gözlemlendi suan masallah cok cok iyi, biz o dönemi ergenlik cagından önce atlattık, sinir, öfke durumu olmadı, hatta suana göre daha sakin bir cocuktu simdi ergenlikten midir, nedir? asırı agresif, sinirli bir cocuk.
Epilepsi cok cesitli bir hastalık kardesim de kasılma, bayılma olmuyordu sadece agzında kayma, cenesinde titreme ve sonrasında agzından bir salya bosalıyordu, bir kac dakika konusmada güclük cekiyordu ve nöbet sırasında hic tepki vermiyordu görmüyordu, duymuyordu..
Gercekten zor bir durum Allah tüm hastalara sifa versin..

çok geçmiş olsun canım işte sizinkide bir başka çeşidiymiş Allahım tekrar yaşatmasın o duyguları İNŞALLAH

babam 9 yıldır epilepsi hastası canım anlatamam o durumları allahım 5 yıldır artık hasta olmuyo ama inşallahta olmaz yanlız şöyle bi durum epilepsi çeşitleri çok o yüzden etkilerde farklıdır babam çok asabidir esnaf bide kızdığı an feci patlar ama biz alıştık hep alttan alıyoruz ama şen şakrak taraflarıda çoktur sadece hasta olduğunda kendine gelince bi yarım saat sürekli anlamsız sorular soruyordu hafıza silinmiş gibi ilaçlar sürekli alınıyor sabah akşam 9 yıldır doktor geçme ihtimali %80 dedi ilk kontrolde dediğim gibi hastalık derecesine bağlı

bizim ilacı bırakalı yıllar oldu yalnızca üstüste 3-4 gün uykusuz kalırsa nöbet riski var ama yıllardır geçirmiyor, aynı ya çok sinirli yada çok neşeli keyifli orta halleri nadir :D

çok geçmiş olsun canım işte sizinkide bir başka çeşidiymiş Allahım tekrar yaşatmasın o duyguları İNŞALLAH

geçmiş olsun Allah şifa versin, yalnız sinirinin sebebini öğrenirseniz önüne geçebilirsiniz bazı epilepsi çeşitleri sonradan kalıcı sinir ve asabiyet bırakıyormuş o dönem farkedilip psikologtan yardım alınmazsa kronikleşiyormuş nişanlımı götürmeyi akıl etmemişler kendi kendine araştırarak tedavi etmiş ama yine de biraz var, kendi kontrolünde bu kadar olmuş.. Allah şifa versin

canım maalesef benim oglum bu kötü hastalıga lise 1 deyken yakalandı..şiddetli bayılma nöbetleri ile allaha şükür ki ilaç tedavisi ile olumlu bir sonuç aldık..tabiki bu hastalık geçmiyor sadece ilaçlarla nöbetlerin önüne geçiliyor...şu an liseyi bitirdi üni.sınavının sonucunu bekliyoruz...ama bu hastalıgın çok türü var.benim oglumda sinirlilik yok...ama biraz hırçın ve hep benim dedigim olsun der...sara epilepsi hastaları eger bu msjımı okurlarsa onlara ankara çankaya cinnah mah.dr.serap saygı hanımı şiddetle tavsiye edrim...bu konunun en iyilerinden herkese bol saglık dilerim

Canım benim annemde sara hastası,eskiden nöbet geçirirken daha kötüydü.Bayılıyordu,dişlerini,çenesini sıkıyordu,hasta olunca 2-3 gün hiç yataktan kalkmadan yatıyordu.2 yıl önce doktoru kullandığı ilaçları değiştirdi.Şimdi nöbet geçirmiyor allaha şükür, sadece kolunda uyuşma oluyor nöbet yerine.Ve annem aşırı sinirli bir insan en ufak bi şeye bağırırp çağırıyor ve hastalığından dolayı daha da alıngan sanırım siz beni salak mı sanıyorsunuz deyip hemen sinirleniyor.Birde doktoru çay içmesini yasakladığından beri daha iyi...Çay beynindeki sinirleri mi ne uyarıyormuş sanırım...Bazen de annem ani seslerde kötü olur yani aniden bi müzik sesi,yada korna sesinde veya iş yaparken aniden tutulmuş gibi kalır tepki vermez 2-3 dakika..Zor bir hastalık ve üzüntü,stres daha çok tetikliyor.İlaçları değişmeden önce annem ne zaman sıkılsa hemen nöbet geçirirdi..Allaha şükür şimdi daha iyi ama agresiflik oluyor maalesef...

merhaba,benim öz abim ve teyzemin kızında var teyzemin kızı 15 yaşlarında ilaç tedavisi görüyor onun siniri varmı bilmiyorum ama abim de çok fena sinir var
fena ötesi diyebilirim ama bu hastalığın bir çok türü varmış tek çeşit değil ve hayat şartları yaşı cinsiyeti kişiliği vs.herkeste farklı seyredebiliyor sanırım.abim 40 yaşında askerden sonra ortaya çıktı bir kaza sonrasında.biraz da kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum ben mesela benim abim normal de de çok asabidir
ama bu hastalıktan sonra daha da kötü oldu en ufak bişeyden bile sinirlenip kriz geçirebiliyor.biriyle ufak bi tartışma yaşasın yada biri onun fikrine ters düşsün en basiti birine (iş yerinde amirine)sinirlense dahi hemen nöbet geçiriyor bide inat tedavisi olduğu halde reddediyor en kötüsü de bu! ilaç kullansa hafifletecek hastalığı belki de iyileşecek ama asla kabul etmedi ilaç kullanmayı:(çok üzücü bi durum hep dua ediyorum yolda yada yalnızken filan nöbet geçirmesin diye motorsiklet kullanırken filan ALLAH korusun:50::43:

Birde doktoru çay içmesini yasakladığından beri daha iyi...Çay beynindeki sinirleri mi ne uyarıyormuş sanırım...Bazen de annem ani seslerde kötü olur yani aniden bi müzik sesi,yada korna sesinde veya iş yaparken aniden tutulmuş gibi kalır tepki vermez 2-3 dakika..Zor bir hastalık ve üzüntü,stres daha çok tetikliyor.İlaçları değişmeden önce annem ne zaman sıkılsa hemen nöbet geçirirdi..Allaha şükür şimdi daha iyi ama agresiflik oluyor maalesef...

çok haklısın aynı benim abim gibi ayrıca çayın böyle bi etkisi olduğunu bilmiyordum aksine abimde çay delisisabah akşam gece demez aşırı koyu çay içer aç karnına bile ve taabi sigara olmazsa olmazı:(
ben şimdi bunu söylesem umursamaz acı patlıcan kırağı çalmaz der konuyu kapatır malesef..
hepimize geçmiş olsun ALLAH şifalar versin.

allah bütün hastalara şifa versin. benim de erkek arkadaşım epilepsi. hiç nöbet geçirmedi son yıllarda çok şükür. ama onun hasta olduğunu bilmek bile beni yeterince üzüyor. bir nöbet anında neler yapılması gerekiyor ezbere biliyorum artık, allah korusun bişey olursa doğru müdahale edebilmek için. rabbim herkese şifa versin, çok zor bazı şeyler.

merhaba,benim öz abim ve teyzemin kızında var teyzemin kızı 15 yaşlarında ilaç tedavisi görüyor onun siniri varmı bilmiyorum ama abim de çok fena sinir var
fena ötesi diyebilirim ama bu hastalığın bir çok türü varmış tek çeşit değil ve hayat şartları yaşı cinsiyeti kişiliği vs.herkeste farklı seyredebiliyor sanırım.abim 40 yaşında askerden sonra ortaya çıktı bir kaza sonrasında.biraz da kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum ben mesela benim abim normal de de çok asabidir
ama bu hastalıktan sonra daha da kötü oldu en ufak bişeyden bile sinirlenip kriz geçirebiliyor.biriyle ufak bi tartışma yaşasın yada biri onun fikrine ters düşsün en basiti birine (iş yerinde amirine)sinirlense dahi hemen nöbet geçiriyor bide inat tedavisi olduğu halde reddediyor en kötüsü de bu! ilaç kullansa hafifletecek hastalığı belki de iyileşecek ama asla kabul etmedi ilaç kullanmayı:(çok üzücü bi durum hep dua ediyorum yolda yada yalnızken filan nöbet geçirmesin diye motorsiklet kullanırken filan ALLAH korusun:50::43:

Allah yardımcınız olsun canım, seninki daha zormuş benimki en azından tedavi oldu 7 yıldır nöbet geçirmiyor sinir kaldı işte.. Onu da bazen kontrol edebiliyor bazen de saçmalıyor .. Allah yardımcın olsun bol bol dua et.

ben kendim hastayım evet öyle bi durum var bana dr. um demişti sıradan bir doktor değil zaten kendisi 8 yaşından beri hastayım şu an 21 yaşındayım ama çok aşırı değilim benim de öfkem var ama abartılı değil bazılarının karakter yapısı

bende epilepsi hastasıyım. trafik kazasından sonra ortaya çıktı. ilaç tedavisi görüyorum. herkesin durumu aynı mı bilemiyorum ama bende çok duygu değişimine neden oldu. çok kolay kızar öfkelenir içine kapanır depresif durumlar ortaya çıktı.ben çok sakin ve çok uyumlu biriyken aşırı sinirli ( özellikle adet döneminde)ve uyumsuz sorun çıkartan biri oldum sizlere de bizlere de yakınlarımıza da allah kolaylık versin

Kızlar, etrafınızda yakınen gördüğünüz gözlemlediğiniz sara (epilepsi) hastası olan var mı? Hastalığın aşırı sinir/öfke yaptığı doğru mu? Yazarsanız çok sevinirim..

Kardeşim epilepsi hastası, öyle sinir öfke durumları yok, gayet normal biri...hastalık ortaya çıkmadan önce nasılsa şimdi de aynı.
Sadece hasta olduğunu öğrendiğinde üzülmüş ve içine kapanmıştı ama onları da aştı, Allaha şükür nöbet geçirmiyor ağır değil.

Back