Rahmetli babam sara hastasıydı kullandıkları ilaçlar sinir yapıyor malesef..
Allah rahmet eylesin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Rahmetli babam sara hastasıydı kullandıkları ilaçlar sinir yapıyor malesef..
Benim bildigim hastalik degil, kullanilan ilaclar sinir yapiyor. Yakinen biliyorum
Sinirsel bi hastalık olduğu için öfke yapması normal olabilir. Benim yengem sara hastasi öfkeli değildir ama ben kendini kişilik olarak sevmem zaten. Ama öyle öfkesi falan Yok aksine ilaçlar uyusturuyo. Sara hastalarına tavsiyem denize gitsinler. Denize tek başlarına sakin girmesinler ama toprakla oynasınlar toprakta yürüsünler toprağa gonsunler kendilerini. Toprakla masaj yapsınlar vücutlarına. Elektirigi aliyo yengeme iyi gelir hep
Olabilir, çünkü nişanlım 7 yıl ilaç kullanmış eskiden böyle değildim diyor. Haklı olabilirsin.
Benim erkek kardesim de epilepsi hastasıydı biz 4 yasındayken agzında kayma ve titreme farkettik, bisey yuttu da cıkarmaya calısıyo sandık ve bir anlam veremedik üsüttü, bilmem ne? kimin aklına gelir ki? epilepsi! Tekrar aynı seyi yasayınca bu sefer doktora götürdük, doktorlar bu cocuk sapasaglam, göz yanılmasıdır deyip bizi geri göndermisti ama biz pesini bırakmadık ve bir takım tahliller sonucu epilepsi teshisi kondu, tam iyilesti diyorduk tekrar nöbet geciriyordu bazen uzun süre alıyordu ikinci nöbeti bazende sabaha kadar sık sık oluyordu Allaha sükür atlattık,
Enn son götürdügümüz doktor sayesinde kardesim suan cok cok iyi, 2004 yılından beri nöbet gecirmiyor ve 3-4 yıldır da ilac kullanmıyor son yapılan tetkikler de iyilestigi gözlemlendi suan masallah cok cok iyi, biz o dönemi ergenlik cagından önce atlattık, sinir, öfke durumu olmadı, hatta suana göre daha sakin bir cocuktu simdi ergenlikten midir, nedir? asırı agresif, sinirli bir cocuk.
Epilepsi cok cesitli bir hastalık kardesim de kasılma, bayılma olmuyordu sadece agzında kayma, cenesinde titreme ve sonrasında agzından bir salya bosalıyordu, bir kac dakika konusmada güclük cekiyordu ve nöbet sırasında hic tepki vermiyordu görmüyordu, duymuyordu..
Gercekten zor bir durum Allah tüm hastalara sifa versin..
babam 9 yıldır epilepsi hastası canım anlatamam o durumları allahım 5 yıldır artık hasta olmuyo ama inşallahta olmaz yanlız şöyle bi durum epilepsi çeşitleri çok o yüzden etkilerde farklıdır babam çok asabidir esnaf bide kızdığı an feci patlar ama biz alıştık hep alttan alıyoruz ama şen şakrak taraflarıda çoktur sadece hasta olduğunda kendine gelince bi yarım saat sürekli anlamsız sorular soruyordu hafıza silinmiş gibi ilaçlar sürekli alınıyor sabah akşam 9 yıldır doktor geçme ihtimali %80 dedi ilk kontrolde dediğim gibi hastalık derecesine bağlı
çok geçmiş olsun canım işte sizinkide bir başka çeşidiymiş Allahım tekrar yaşatmasın o duyguları İNŞALLAH
Birde doktoru çay içmesini yasakladığından beri daha iyi...Çay beynindeki sinirleri mi ne uyarıyormuş sanırım...Bazen de annem ani seslerde kötü olur yani aniden bi müzik sesi,yada korna sesinde veya iş yaparken aniden tutulmuş gibi kalır tepki vermez 2-3 dakika..Zor bir hastalık ve üzüntü,stres daha çok tetikliyor.İlaçları değişmeden önce annem ne zaman sıkılsa hemen nöbet geçirirdi..Allaha şükür şimdi daha iyi ama agresiflik oluyor maalesef...
merhaba,benim öz abim ve teyzemin kızında var teyzemin kızı 15 yaşlarında ilaç tedavisi görüyor onun siniri varmı bilmiyorum ama abim de çok fena sinir var
fena ötesi diyebilirim ama bu hastalığın bir çok türü varmış tek çeşit değil ve hayat şartları yaşı cinsiyeti kişiliği vs.herkeste farklı seyredebiliyor sanırım.abim 40 yaşında askerden sonra ortaya çıktı bir kaza sonrasında.biraz da kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum ben mesela benim abim normal de de çok asabidir
ama bu hastalıktan sonra daha da kötü oldu en ufak bişeyden bile sinirlenip kriz geçirebiliyor.biriyle ufak bi tartışma yaşasın yada biri onun fikrine ters düşsün en basiti birine (iş yerinde amirine)sinirlense dahi hemen nöbet geçiriyor bide inat tedavisi olduğu halde reddediyor en kötüsü de bu! ilaç kullansa hafifletecek hastalığı belki de iyileşecek ama asla kabul etmedi ilaç kullanmayıçok üzücü bi durum hep dua ediyorum yolda yada yalnızken filan nöbet geçirmesin diye motorsiklet kullanırken filan ALLAH korusun
Kızlar, etrafınızda yakınen gördüğünüz gözlemlediğiniz sara (epilepsi) hastası olan var mı? Hastalığın aşırı sinir/öfke yaptığı doğru mu? Yazarsanız çok sevinirim..