• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sara (Epilepsi) Hastası Tanıdığı Olan Var mı?

nevin1422

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
118
1
46
İzmir
Kızlar, etrafınızda yakınen gördüğünüz gözlemlediğiniz sara (epilepsi) hastası olan var mı? Hastalığın aşırı sinir/öfke yaptığı doğru mu? Yazarsanız çok sevinirim..

Kuzenimin oğlu, 1.5 yaşında farkedildi şimdi 19 yaşında. Bal gibi bir çocuk ne öfke ne sinir. birde üstelik ergenlik döneminde bile maşallahı vardı.

Bazıları edepsizliklerini hastalığa bağlıyorlar gene de herkeste aynı mıdır bilemeyeceğim için genelleme yapmayayım.

Kuzenimin oğlu, 1.5 yaşında farkedildi şimdi 19 yaşında. Bal gibi bir çocuk ne öfke ne sinir. birde üstelik ergenlik döneminde bile maşallahı vardı.

Bazıları edepsizliklerini hastalığa bağlıyorlar gene de herkeste aynı mıdır bilemeyeceğim için genelleme yapmayayım.

Ne güzel hep öyle kalır inşallah ... Geçmiş Olsun..

benim arkdaşımın kızkardeşi epilepsi hastasıydı öfke ve sinir vardı herkes sanki onun tersine konuşuyor gibi tavır sergilerdi , hele ailesiyle en ufacık birşey yüzünden bile kavga çıkarırdı belkide epilepsinin çeşitleri vardır bilmiyorum ama benim tanıdığım kişi iyi değildi canım

benim arkdaşımın kızkardeşi epilepsi hastasıydı öfke ve sinir vardı herkes sanki onun tersine konuşuyor gibi tavır sergilerdi , hele ailesiyle en ufacık birşey yüzünden bile kavga çıkarırdı belkide epilepsinin çeşitleri vardır bilmiyorum ama benim tanıdığım kişi iyi değildi canım

Teşekkür ederim canım.. Haklısın bazı çeşitlerinde bu varmış...

Evet benim kayin babam ve kuzenimde epilepsi..
Bu hastalik sinir yapiyor agresiflesiyor..
En iyi tedavi yontemi strese girmemek o kisiyi sinirlendirmemek.
Epilepsi hastalari pek evde kalmamasi lazim bol bol yurumeli streslerini atmalilar.
Biz boyle yapmaya calisiyoruz kayin babama..
Bu aralar epilepsi ataklari azaldi.
Allah herkese acil sifalar versin...
Amin..

Evet benim kayin babam ve kuzenimde epilepsi..
Bu hastalik sinir yapiyor agresiflesiyor..
En iyi tedavi yontemi strese girmemek o kisiyi sinirlendirmemek.
Epilepsi hastalari pek evde kalmamasi lazim bol bol yurumeli streslerini atmalilar.
Biz boyle yapmaya calisiyoruz kayin babama..
Bu aralar epilepsi ataklari azaldi.
Allah herkese acil sifalar versin...
Amin..

İyi de her halta sinir yapıo bunlarda :( Geçmiş Olsun Size de..

Benim çok samimi arkadaşımda epilepsi. Stresten uzak durması gerekiyor ama, hastalık stres ve sinire neden olmuyor diye biliyorum...

Benim kuzenim Epilepsi Hastasiydi.. kendisininde ruh sagligi pek yerinde degildi, sürekli evden kacar birkac gün gelmezdi. Hatta bikere haftalardir kaybolmustu, bulundu... Krizlere cok girerdi ama agresif degildi, aksine cok usluydu.
Nezaman basladi onda bilmiyorum ama 32 yasinda kadar felan sürdü..

Benim kuzenim Epilepsi Hastasiydi.. kendisininde ruh sagligi pek yerinde degildi, sürekli evden kacar birkac gün gelmezdi. Hatta bikere haftalardir kaybolmustu, bulundu... Krizlere cok girerdi ama agresif degildi, aksine cok usluydu.
Nezaman basladi onda bilmiyorum ama 32 yasinda kadar felan sürdü..

Yazık Allah şifa versin inşallah, benimki hiç kriz geçirmiyor çünkü düzenli bi hayat sağlamış hastalığı ile ilgili, ama keşke uysal olsa :)

kuzenime 4 yaşındayken epilepsi tanısı kondu. şu an 22 yaşında çok şükür hastalıktan eser yok. teyzem anlatmıştı onun da çok sinirli olduğunu ama doktoru bunun hastalıktan kaynaklanmadığını söylemiş. ama o yaştaki bir çocuğun sürekli hastanelerde olması ve dolayısıyla çok korkması onda böyle bir tepki olmuş olabilir demiş.

ama kriz gecirmedigine sevindim... ne güzel riske girmiyor iste!! Uysallik konusunda ise.. alismak lazim duruma :) baska care yok maalesef.

kuzenime 4 yaşındayken epilepsi tanısı kondu. şu an 22 yaşında çok şükür hastalıktan eser yok. teyzem anlatmıştı onun da çok sinirli olduğunu ama doktoru bunun hastalıktan kaynaklanmadığını söylemiş. ama o yaştaki bir çocuğun sürekli hastanelerde olması ve dolayısıyla çok korkması onda böyle bir tepki olmuş olabilir demiş.

Evet epilepsi zaten psikohastalıkların pençesinde olup, birçok psikolojik rahatsızlığa gebe. Dolayısıyla teşhisten itibari ile psikolog gözetimi şart bence detaylarını biliyorum artık. O dönem atlatırsa sorun olmuyor.

benim arkadaşımı eşide epilepsi hastası atak geçirmiyomuş uzun süredir
ama tanıdığım en sakin insanlardan biri bence kişiliklede alakalı bence
allahım tüm hastalarımıza acil şifalar versin

Kızlar, etrafınızda yakınen gördüğünüz gözlemlediğiniz sara (epilepsi) hastası olan var mı? Hastalığın aşırı sinir/öfke yaptığı doğru mu? Yazarsanız çok sevinirim..

Benim eski erkek arkadaşımda sara benzeri bir hastalık vardı. Benzeri diyorum çünkü belirtiler onun gibiydi ama tam olarak sara değildi... Bir türlü teşhis konulamamıştı. Onun genel yapısından örnek verirsem gayet sakin ılımlı biriydi..

Back