Saplantılı erkek başıma bela olmuş olabilir mi ? korktugum için buradan soruyorum lütfen anlayışla cevap verin çok karışık tuhaf bir konu

Çok karışık ve hassas bir konu benim için lütfen hepsini dikkatlice okuyup fikir verin. Rica ediyorum.

homeoffice çalıştıgım için çoğunlukla , sosyal medya üzerinden birileri ile yazışıyorum.. .İnstagramdan yazışıyoruz bunlar benim''' tanıdıgım '' kişiler yani sıfırdan tanıdıklarım degil.Zaten tanımadıklarım ile sosyal medyadan tanışmayı sevmiyorum.

Eski universite arkadaşım gibi mesela veya ortak cevremizin oldugu birileri.Ya da ailemin tanıdıgı birilerinin oglu gibi.
Mesela yazışıyoruz ilk mesajı atıyor karşı taraf herşey güzel gidiyor, sonra bu erkek buluşmak istiyor dogal olarak.İlgili alakalı ..
Bende kabul ediyorum.İşte burada birden muhabbeti kesiyorlar,engelleyende oldu mesela, yazdı buluşalım dedi ertesi güne sözleştik bir kaç saat sonra engelledi. Ben üzerinde durmadım, olur böyle şeyler dedim.

Mesela birinden özellikle bahsedicem.Babamın iş ortagı var bu adamla babam 7 senedir ortak emlakçılar. Bu adamın bir oglu vardı, ( ismine burak dicem şimdilik ) burakla biz bizzat tanışmamıştık, beni ekledi instagramdan yazıştık 2 ay kadar. Küçük bir yerde yaşıyoruz herkesin birbirini tanıdıgı bir yer.
Ben o dönem ankaradaydım , neyse ailemin yanına döndüm.Oda yazdı buluşalım dedi.Gün ayarladık.Pazartesi buluşucaktık , akşam 6 ya kadar çocuk ne yazdı ne aradı.Bende istemiyor ekildim diye düşündüm.
6 da aradı yarın görüşelim dedi kabul ettim.Bu arada babamda çocugu tanıyor ve seviyorda.

Ertesi gün buluşcaktık dedi ki '' hiç kimsenin bilmedigi, ıssız kimselerin olmadıgı bir yerde buluşalım''' normalde başkası dese sapık der geçerim ama babamı vs tanıdıgı için haliyle o tarz bir durum asla söz konusu degil biliyorum.Bende böyle tenha bir yer buldum oraya davet ettim.

Geldi ama o kadar gergindi ki, akşamüstü mesela ama hava tamamen kararana kadar güneş gözlüğünü çıkartmadı.Çok gergindi..huzursuzdu.
25dk sonra lavoboya gidicem dedi, gitti 10 dk sonra geldi masaya bile oturmadan ''içecegini eline alda kalkalım ailem cagırıyor '' dedi.
O kadar apar topar kalktık ki anlatamam...Yani arkamızdan biri kovalıyor gibi...Bir dahada asla ne mesaj attı ne bir şey.

Ben tabi kendimi suçladım bende hata var vs diye,yada olur yani beğenmez etmez, herkes herkesi beğenicek diye bir kural yok..
sonra ablam bir şeyler dedi, kendisi avukat kafama çok takıldı.. Şöyle ki ..
benim geçmişten gelen saplantılı bir erkek arkadaşım(sevgilim degil baya arkadaş) vardı zor güç bela hayatımdan çıkarttıgım .Bu yaşadıgımız küçük yerde yaşıyor oda. Ablam dedi ki , Bu erkek senin instagramına telefonuna vs giriyor ve onları tehdit ediyor olabilir mi dedi. Böyle baya kabadayı tipte biriydi.Yolda görseniz yolunuzu değiştirirsiniz.

Düşündüm , benim 2 sene önce flört ettigim bir erkek vardı, 10 senelikte tanıdıgım biriydi, benle yazışırken instagramı 2 defa kapatıldı ona sorunca da biri benimle çok kötü uğraşıyor demişti. Hatta bana instagramdan yazma whatsapptan yaz falan diyordu.
Oda tam buluşacakken birden kaçıp gitmişti.
Bende telefondan bir takım ayarlara baktım, bana gelen tüm aramalar bilmedigim bir numaraya yönlendiriliyormuş.Bunun yanında instagramda giriş hareketlerinde, hiç gitmedigim şehirlerden vs giriş yapılmış ..
Bende şüphe etmeye başladım. Yazanım edenim var ama iş buluşma olunca hepside mi gider.
Öcü görmüş gibi birden kaçıyorlar üstelik '' yüz yüze buluşma olmadan'' yani bir burakla yüz yüze görüştük.
Buragın o gün ki hareketleri ıssız yer vs seç demesi tuhaf geldi. Buluşmadan öncede tuhaftı zaten.

Bu bahsettigim erkekte hani saplantılı olan, seneler önce her adımımı biliyordu, ben ona söylemeden müneccim gibi , ne yaptıgımı söylerdi gün içinde bende salak gibi ne zeki çocuk derdim.Hatta seneler önce bir arkadaşım '' kızım bu cocuk seni dinliyor izliyor her adımını bilmesi mümkün degil '' demişti.Hakkımda bilmesi mümkün olmayan bir kaç şeyi , seneler önce pat diye söylemişti bana hatta ...
Çok eli kolu uzun bir erkek bu.Sizce böyle bir şey olabilir mi ne yapmam lazım ?

Hemcinselerim ile ilgili de sorunum yok herkes çok sever beni, giridigm ortamlarda da erkekler vs ama instagramdan yazıştıgım oradan başlayan her şey aynı bitiyor, bu kadarıda tesadüf olamaz.gerçekten bile görüşsek, işten mesela biri ile tanışsam, illa instagramdan yazışıyoruz , oda aynısını yapıyor gidiyor...
Bunca şey yaşasam elimde de somut bir kanıt yoksa telefonu numaramı hesabimi vs herşeyimi değiştiririm. Üstelik kim olursa olsun hangi akla hizmet birinin ıssız tenha bir yerde buluşmasını kabul edersin ?

Bu dediğiniz bana çok mantıklı gelmedi. Gerçek hayatta işler filmler dizilerdeki gibi işlemiyor ki. Adam tehdit etti diyelim karşı hiç cevap yazmıyor mu onun bildirimi size gelmiyor mu atıyorum sizin hesaptan yazışırken siz hiç rast gelmiyorsunuz falan. Bunlar pek mantıklı değil bana göre. Bir de tehdit ettiği herkes öcü görmüş gibi neden kaçsın size bir şey demeden. Siz biraz kuruntu yapmışsınız

ahh çevremde de hiç yok, telefonculara gidip sorsam olur mu ki ? bilmedigim numaraya yapılan yönlendirme çok canımı sıktı
Telefoncular anlar mı pek emin değilim açıkcası. İnternetten bi araştırma yapın bakalım, eminim çıkar bir şeyler veya bu işten anlayan birileri. Net üzerinden birilerini bulursanız size kimlerin yardımcı olabileceği ile ilgili bilgi verebilir.
Ama bu yönlendirilen numaradan eminseniz siber suçlara da gidip durumunuzu anlatıp şikayette bulunabilirsiniz. Onlar kolayca bulurlar zaten numaranın kime ait olduğunu.
Ama bence en güzeli hattı değiştirmek, sosyal medya hesabını kapatmak ve telefonu sıfırlamak. Bunları yaptıktan sonra sanmıyorum ki bir daha size ulaşabilsin, telefonu yönlendirebilsin.

amacı yalnız kalıp ona dönmem olabliir mi ? bazen mantıgınızın almadıgı olaylarıda yaşarsınzı hayat bu kınamamak lazım.İnşallah yoktur , umarım ... ama ihtimal var, neler oluyor hayatta.Onu istemedigimi biliyor.Tamamen yalnız kalırsam ona gidecegimi düşünüyordur olamaz mı ? ruh hastası çok sonuçta.Ablam avukat ve bu tarz durumlar ile karşılaştıgını söylüyor keşke sizin hayatınız gibi toz pembe olsa her şey..
Siz bu düşünce yapısıyla hiç bir şeyi çözemezsiniz. Maşallah şıp diye anlamışsınız benim hayatımın toz pembe olduğunu 😂ablanızın avukat olması bir şeyi değiştirmez, böyle durumların olduğunu ve olabileceğini sokaktan geçen biri de söyler. Fakat sizin hikayeniz çok olabilir gibi değil. Hee ihtimal var mı tabi ki var. Ama ben hala böyle bir şey yoktan yana kullanıyorum oyumu.

Yeni telefon aldım zaten , 3 ay önce onda da aynı numaraya yönlendirme var sanırım instagramdan bulunuyor numaram kayıtlı çünkü orda.İnstagramdaysa bildirim vs gelmedi, gecenlerde mail geldi şifre sıfırlama giriş onayı diye takmamıştım arada geliyor..Anlamıyorum eger çok iyi bir hacker bulduysa bence girebilir instagrama, sen ben başkasına girmeye kalksak olmaz bildirim giderde işinin ehli biri bence ayarlar.Ne yapıcam ben ya ? kaç kişi gitti benden şu ana kadar ...

Ee defalarca kez gelen şifre sıfırlama mailinden rahatsız olmadın mı? Arada geliyor diyorsun.

Çok iyi hacker sence sana mail gelmesine neden olur mu şüphe uyandırır mı? Zaten mail gelmiş sana.

O bahsettiğin numarayı hiç böyle telefon numarası sorgulatma uygulamalarından, 118den vs sorgulatmadın mı?

Ablan avukat ise biliyordur bu konuları, numaranın kime ait olduğunu öğrenebilir o.

Telefoncular anlar mı pek emin değilim açıkcası. İnternetten bi araştırma yapın bakalım, eminim çıkar bir şeyler veya bu işten anlayan birileri. Net üzerinden birilerini bulursanız size kimlerin yardımcı olabileceği ile ilgili bilgi verebilir.
Ama bu yönlendirilen numaradan eminseniz siber suçlara da gidip durumunuzu anlatıp şikayette bulunabilirsiniz. Onlar kolayca bulurlar zaten numaranın kime ait olduğunu.
dua edinde şu sorunu çözeyim.Resmen korku filmi gibi. Araştırma yapıcam, sonrada kime ait oldugunu bulmaya calısıcam.Bu işler nasıl yürüyor bilmiyorumda

Kendi telefonunuzdan acmayin Instagram hesabini numara olarak onay için baska telefon nosu verin

Siz bu durum eğer gerçekse ciddiyetinin farkında değilsiniz sanırım, kısmetlerinizi kaçırmasına takmışsınız da bu durumda en son takılacağınız şey bu

Ee defalarca kez gelen şifre sıfırlama mailinden rahatsız olmadın mı? Arada geliyor diyorsun.

Çok iyi hacker sence sana mail gelmesine neden olur mu şüphe uyandırır mı? Zaten mail gelmiş sana.

O bahsettiğin numarayı hiç böyle telefon numarası sorgulatma uygulamarından, 118den vs sorgulatmadın mı?

Ablan avukat ise biliyordur bu konuları, numaranın kime ait olduğunu öğrenebilir o.
dun aksam sorgulattım, gizliymiş gözükmüyormuş 11880 dedi. Ablam zaten konuyu açtı , ilgilencem dedi ama başı çok kalabalık evlilik arifesinde onu yormak istemiyorum vaktide pek yok.Babamla paylaştım direk o ilgilencem dedi ama huzursuzum

Siz bu durum eğer gerçekse ciddiyetinin farkında değilsiniz sanırım, kısmetlerinizi kaçırmasına takmışsınız da bu durumda en son takılacağınız şey bu
haklısınız, bu cidden korkutucu.Ama insan üzülüyor elinde olmadan işte, o gün buragın tavırları gözümün önünden gitmiyor, oraya mı geldi bu cocuk anlamadım ki

Bu dediğiniz bana çok mantıklı gelmedi. Gerçek hayatta işler filmler dizilerdeki gibi işlemiyor ki. Adam tehdit etti diyelim karşı hiç cevap yazmıyor mu onun bildirimi size gelmiyor mu atıyorum sizin hesaptan yazışırken siz hiç rast gelmiyorsunuz falan. Bunlar pek mantıklı değil bana göre. Bir de tehdit ettiği herkes öcü görmüş gibi neden kaçsın size bir şey demeden. Siz biraz kuruntu yapmışsınız
benim hesabımdan yazmışmaz, kimle yazıştıgımı görüp cocuga ulaşır.Dedim kabadayı bir tip diye baya hemde .. Direkt kendisi o kişiye ulaşabilir.Onlarda korkabilir görüyoruz her gün haberlerde, şahsen bir erkekle yazışsam bana bir kızdan tehdit telefonu vs gelse korkardım ben

dun aksam sorgulattım, gizliymiş gözükmüyormuş 11880 dedi. Ablam zaten konuyu açtı , ilgilencem dedi ama başı çok kalabalık evlilik arifesinde onu yormak istemiyorum vaktide pek yok.Babamla paylaştım direk o ilgilencem dedi ama huzursuzum

11880 olmaz uygulamalardan bakarsın. 18 yaşından küçük müsün? Tavırların çok ilginç. Ablan kendisi uğraşmasa avukat arkadaşına yönlendirir.

Bin tane uygulama var telefon numarasını yazıp, rehberde ne olarak kaydedildiğine baktığımız.

Oğlumun hesabı bende de ekliydi geçen yıl.arkadaslari yazdığında vs ya da istek geldiğinde o goremiyordu.bildirimler direk bana geliyordu.yanlislikla ben açarsam goremiyordu.ozellikle girip bakması gerekiyordu mesajlara.oyle bi durum olabilir.konu sahibi girmeden bakıyorsa göremeyebilir.

Bunca şey yaşasam elimde de somut bir kanıt yoksa telefonu numaramı hesabimi vs herşeyimi değiştiririm. Üstelik kim olursa olsun hangi akla hizmet birinin ıssız tenha bir yerde buluşmasını kabul edersin ?
telefonu değiştirdim zaten onda da aynı numaraya yönlendirme var yeni hattım üstelik.O cocukta babamın tanıdıgı babamın güvendigi biriydi ondan cesaret ettim yoksa asla görüşmezdim

bunu yapıcam zaten, polise mi gitmem gerekiyor ? nasıl oluyor işlem
Acikcasi yasal surecler hakkinda pek bilgim yok ama ben olsam once o numarayi bi arar kimin oldugunu anlamaya calisirdim sonra operatorumun cagri merkezini arar oradan sansimi denerdim tum kozlarimi oynadiktan sonra varsa delillerimle polise giderdim

11880 olmaz uygulamalardan bakarsın. 18 yaşından küçük müsün? Tavırların çok ilginç. Ablan kendisi uğraşmasa avukat arkadaşına yönlendirir.

Bin tane uygulama var telefon numarasını yazıp, rehberde ne olarak kaydedildiğine baktığımız.
neden ilginç tavırlarım ? illa eleştircek bir şey buluyorsunuz ..27 yaşındayım.Tam olarak ne ilginç geldi gerçekten merak ediyorum.Kaç kez böyle bir durum yaşadınız ? bir Allah bir ben bilirim o cocuktan kurtulmak için yaptıklarımı.

Oğlumun hesabı bende de ekliydi geçen yıl.arkadaslari yazdığında vs ya da istek geldiğinde o goremiyordu.bildirimler direk bana geliyordu.yanlislikla ben açarsam goremiyordu.ozellikle girip bakması gerekiyordu mesajlara.oyle bi durum olabilir.konu sahibi girmeden bakıyorsa göremeyebilir.

İnstagram da son görülme ve çevrimiçi gözükme durumu var, bir başka kullanıcı hesaptan mesajlara baktığı an hem okundu hem çevrimiçi yeşil durum bildirimi gözüküyor. Bu kadar zamandır bunu diyen flörtü olmuştur sen mesajı okudun o an cevap yazmadın diyerek

Yeni telefon aldım zaten , 3 ay önce onda da aynı numaraya yönlendirme var sanırım instagramdan bulunuyor numaram kayıtlı çünkü orda.İnstagramdaysa bildirim vs gelmedi, gecenlerde mail geldi şifre sıfırlama giriş onayı diye takmamıştım arada geliyor..Anlamıyorum eger çok iyi bir hacker bulduysa bence girebilir instagrama, sen ben başkasına girmeye kalksak olmaz bildirim giderde işinin ehli biri bence ayarlar.Ne yapıcam ben ya ? kaç kişi gitti benden şu ana kadar ...
Şu anki sosyal medya hesaplarının hepsini sil, 2 hafta kadar hiçbir yeni hesap açma.

Telefonuna format at ve attır. Mail adresini/ adreslerini kapat.

Yeni numara al. WhatsApp kullanma. İş için ya sms atılsın ya arama yapılsın.

Eğer mümkünse 2 hafta böyle geçsin bakalım. Bu 2 haftada yine biri sana SMS atsın, " seninle tanışmak istiyorum, numaranı şundan aldım" diye. Malum kişi, sen tüm hesaplarını kapattıktan sonra sms ile yazistigin birine ulaşabiliyorsa o zaman iş bu anlattigindan da ciddidir. Savcılığa şikayet etmen gerekir.

Acikcasi yasal surecler hakkinda pek bilgim yok ama ben olsam once o numarayi bi arar kimin oldugunu anlamaya calisirdim sonra operatorumun cagri merkezini arar oradan sansimi denerdim tum kozlarimi oynadiktan sonra varsa delillerimle polise giderdimdd

İnstagram da son görülme ve çevrimiçi gözükme durumu var, bir başka kullanıcı hesaptan mesajlara baktığı an hem okundu hem çevrimiçi yeşil durum bildirimi gözüküyor. Bu kadar zamandır bunu diyen flörtü olmuştur sen mesajı okudun o an cevap yazmadın diyerek
daha çok hesaba girip kimle yazıştıgımı görüp, kendisi o kişiye bizzat ulaşıyor olabilir dedi ablam.Benden yazacagını sanmıyorum bende.

Şu anki sosyal medya hesaplarının hepsini sil, 2 hafta kadar hiçbir yeni hesap açma.

Telefonuna format at ve attır. Mail adresini/ adreslerini kapat.

Yeni numara al. WhatsApp kullanma. İş için ya sms atılsın ya arama yapılsın.

Eğer mümkünse 2 hafta böyle geçsin bakalım. Bu 2 haftada yine biri sana SMS atsın, " seninle tanışmak istiyorum, numaranı şundan aldım" diye. Malum kişi, sen tüm hesaplarını kapattıktan sonra sms ile yazistigin birine ulaşabiliyorsa o zaman iş bu anlattigindan da ciddidir. Savcılığa şikayet etmen gerekir.
onu düşündüm ama instagramdan satış yapıyorum ürünlerimi , ondan göze alamadım silmeyi.Bu konuda 2 gündür vardı gündemde emin olmadan bir şey yapmak istemedim. Yeni numara 3 ay önce almıştım o numaradan da arama yönlendirme var aynı numaraya. Bazıları saçma bu konu diyor ama ne yaşadıgımı ben biliyorum.

X