• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şansı döndürmenin yolu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ahah evet aslında ben de kendime onu diyordum hani meşhur 2. kadın var boşanan o bile bedduadan nazardan bişi olmadıysa sana da olmaz ama ne bileyim belki azalır dediydim. saçma tabi. :)

Nazara inanirim ama basimiza gelen her kotu sey nazar degildir diye dusunuyorum :)
Tedbir almakta tabi fayda var :)

Ne iş ne eş konusunda şansım yaver gitmiyor.

Benim anlayisima gore hayat amacimizi anlayip gerceklestirmemiz icin cesitli durumlar yasiyoruz. Herkesin hayati biricik bu nedenle de mutlulugumuza giden yolu ancak kendi hayat senaryomuzla bulabiliriz.

Ben de sıkıldım, bir çikis olmuyor hep biseylere uzaniyorum aninda elimde kaliyor ama fazla takmiyorum sonucta hersey olacagina varacak onemli olan benim uzerime dusen sorumluluklari yerine getirmem ve her anin tadini cikarmaya calismam. Elbet kosullar zamanla degisecektir.

Bende tam tersiyim. Yaşadığım şehirde insanlar en az 2 sene ev arar...ben 1 saat icinde buldum :)
Vatandaşlık işlemleri bir iki yıl sürer...bende toplamda 4 haftada bitdi.
Nereye gitsem işim hemen olur...
Ben bunu positif düşünme gücüne yoruyorum
Bu sabah tren istasyonunda kaza olmuş- trenler gitmiyor. Patronu aradim gec kalacağımı söyledim ve orda dikilmek yerine bir cafeye geçtim. Stress yapmadan oturdum...bi baktim ilkokul arkadaşım yan masada. Nasil sevindim. Yani her negatif olayin kesin bir positif yani oluyor. Önemli olan görmek

kesinlikle katiliyorum,
esim aynen negatif dusunce insani,
ben pozitifimdir, ama adamin negatif etkisi beni de cekiyor demek ki,
gercekten sansim somuruluyor kendisi tarafindan :KK70:
(bu konuyu pozitife ceviremiyorum iste:temizlik:)

Ne iş ne eş konusunda şansım yaver gitmiyor.

Benim anlayisima gore hayat amacimizi anlayip gerceklestirmemiz icin cesitli durumlar yasiyoruz. Herkesin hayati biricik bu nedenle de mutlulugumuza giden yolu ancak kendi hayat senaryomuzla bulabiliriz.

Ben de sıkıldım, bir çikis olmuyor hep biseylere uzaniyorum aninda elimde kaliyor ama fazla takmiyorum sonucta hersey olacagina varacak onemli olan benim uzerime dusen sorumluluklari yerine getirmem ve her anin tadini cikarmaya calismam. Elbet kosullar zamanla degisecektir.

valla akıllıca halletmeye çalışıyorum ben de kârlı çıkayım kötülüklerden diyorum ama pek beceremiyorum. yapabilen insanlar var. aynı şartlarda olsak da onlar bakıyorum fizana gidiyor ben yerimde sayıyorum aksilik aksilik üstüne oldukça. belki biraz gamsız olmak lazım can sıkmamak lazım o zaman esas hedeflerinden şaşmıyor insan bilemiyorum.

kesinlikle katiliyorum,
esim aynen negatif dusunce insani,
ben pozitifimdir, ama adamin negatif etkisi beni de cekiyor demek ki,
gercekten sansim somuruluyor kendisi tarafindan :KK70:
(bu konuyu pozitife ceviremiyorum iste:temizlik:)

bunu yaşadığım için doğrudur diyorum. bence bakış açısı hayat tarzı bu devre göre akıllıca değilse ona uyum sağladıkça bizim de işler sarpa sarıyor. ben kendime uydurmaya çalışarak onu değiştirdim ama bu sefer kendime aklım kalmadı galiba.

artık sadece kendime odaklıyım o yüzden etrafımda insan bırakmadım sırf bundan. ama hayat böyle yalnız da geçmez biliyorum

valla akıllıca halletmeye çalışıyorum ben de kârlı çıkayım kötülüklerden diyorum ama pek beceremiyorum. yapabilen insanlar var. aynı şartlarda olsak da onlar bakıyorum fizana gidiyor ben yerimde sayıyorum aksilik aksilik üstüne oldukça. belki biraz gamsız olmak lazım can sıkmamak lazım o zaman esas hedeflerinden şaşmıyor insan bilemiyorum

Bu yaklaşım bana da cok doğru geliyor. Gamsız olmak derken anliyorum sizi , fazla kafaya takmayan insanlarin morali bozulmuyor, enerjileri duşmüyor o zaman esas hedeflerine doğru ilerlemeye devam ediyorlar aynen dediginiz gibi.

Ancak bizler diyeyim aksilik üstüne aksilik geldikçe etkilenip bi duruyoruz , ben mesela icime kapanırım. Sizin yaptiğınız gibi etrafimi eledim tabii iyice yalnızlastım, bu da insanı hedeften şasırtmasa da yavaslatıyor, geri planda bırakiyor, ilerleme olmadikca da heves kaciyor.

Temas ettiginiz nokta bence cok cok onemli, morali yuksek tutanlar hedeften sasmiyor belki de bizler biraz fazla duygusal yaklasarak kendimizi olumsuzluklardan koruyamiyoruz ya da korumaya calisirken yipranip molalar vermek zorunda kaliyoruz.

merhaba hanımlar belki garip gelecek ama hayatımda sanki bi dönemdir her işim ters gidiyor gibi hissediyorum. hani her aksilik beni buluyor sanki üzerimde şu çizgi filmlerdeki yağmur bulutları var :KK70:

bu sanırım eski sevgilimden sonra başladı çok karamsar biriydi herşeyin negatifini düşünürdü sinirliydi vs bazı huyları sanırım bana geçti. ben de aksine pozitif neşeli eğlenceli şansı hep yaver giden biriydim yani hayatım çok keyifliydi.

ben bu işi bi türlü döndüremiyorum yahu, şansı döndürmenin bi yolu var mı? bakış açımda mı bi sorun var da verdiğim kararlar yanlış oluyor diye düşünmeye başladım.

kadere pek inanmıyorum, pozitif enerjiyi geri çağırmanın yöntemi yok mudur hayata? aslında kendi içimde pozitif huzurlu bi insanım ama dış faktörlerden çok etkileniyorum, şu dönemde de malum dış faktörler her şey karman çorman. siz nasıl başa çıkıyorsunuz? kendinizi şanslı görür müsünüz?

Dinimizde imanın şartlarından birisidir kadere inanmak. Allaha inanıyorsak eğer kadere inanmali ve iman etmemiz gerekir. Ve yine dinimiz de sans diye birşey yoktur. Bu Hayatta hiç birimiz keyif çatmak için gelmedik yada dört dörtlük bir hayat sürmek için. Herkez kaderini yaşar kaderin yarısı ise senin iradenle gerçekleşir. Eğer birşeyler yolunda gitmiyorsa iman zayifligindan olabilir hayatında ki olumsuzluklar için elinden geleni yap tevekkülü allaha bırak ve sabret eminim sonucunu goreceksin.

Bazı şeylerin mantığını kavrayabiliyorsam,
Dua ve şükür edebilecek kadar akıl sağlığım yerindeyse,
Buraya yazabilecek kadar teknolojiye erişme imkanım varsa,
Okuyabilecek sağlıklı gözlerim varsa,
Bir müzik açıp keyif bulacak kadar iyi duyuyorsam,
Her gün bir kaç öğün yemek yiyebilecek imkanın içine doğmuşsam,
Tuvaletim gelince kendi hür irademle gidip yapabiliyorsam,
Yanımda bana değer veren insanlar varsa,
Hala geleceğe yönelik plan yapacak kadar umudum varsa...
Dünyanın yarısından daha şanslıyımdır.. :KK51:

Bu yaklaşım bana da cok doğru geliyor. Gamsız olmak derken anliyorum sizi , fazla kafaya takmayan insanlarin morali bozulmuyor, enerjileri duşmüyor o zaman esas hedeflerine doğru ilerlemeye devam ediyorlar aynen dediginiz gibi.

Ancak bizler diyeyim aksilik üstüne aksilik geldikçe etkilenip bi duruyoruz , ben mesela icime kapanırım. Sizin yaptiğınız gibi etrafimi eledim tabii iyice yalnızlastım, bu da insanı hedeften şasırtmasa da yavaslatıyor, geri planda bırakiyor, ilerleme olmadikca da heves kaciyor.

Temas ettiginiz nokta bence cok cok onemli, morali yuksek tutanlar hedeften sasmiyor belki de bizler biraz fazla duygusal yaklasarak kendimizi olumsuzluklardan koruyamiyoruz ya da korumaya calisirken yipranip molalar vermek zorunda kaliyoruz.

valla ufak bir örnek vereyim.

dün gündüz odamda böcek gördüm (ki nefret ederim) duramadım dışarı çıktım.

akşam gelince bi temizlik yapayım dedim. temizlik yaparken deprem oldu :olamaz: eskiden olsa dışarı çıkardım kötüydü çünkü. ama şimdi dedim nasılsa merkezi uzakmış çıkmayayım devam edeyim. (mesela burda gamsızlık yapabildim ki ben kütüphanede deprem olurken sallanırken bile kafasını kaldırmadan çalışanlar gördüydüm)

yani başkası olsa böcekten de tiksinmez mesela kendini de yormaz. tiksinmeyenleri biliyorum açıkçası. ha noldu esas işim kaldı.

hayat hep böyle kendimi boş şeylere vermemle geçiyor sanki. bilemiyorum gamsız olsam bunu şanssızlık görmesem başka olurdu belki ama atıyorum böceklerden hastalanmayı da göze alamam mesela. temizlik yorgunluğu dinlenirim geçer ama abidik bir hastalık olmak istemiyorum böcek yüzünden.

ya böyle saçma sapan şeyler bilmem anlatabildim mi :rolleyes::KK73::confused:

Geçenlerde birine daha yazmıştım, benzin almaya girdim benzinlikte benzin bitti. Şansızlık seviyemi gözler önüne seriyor sanırım bu durum :KK66:

İşin esprisi o. İnsanların bazen işleri yolunda gitmez, bu çok ğstüste gelirse şanssız olduğumuzu düşünürüz. Ama aslında sadece kötü yaşanmışlıkların aklımızda yer etmesinden kaynaklanır. Başımıza gelen iyi şeyleri unuturuz. Mesela aynı yoldan 10 kez geçeriz bir şey olmaz 11.'de hayvan kakasına basarız hay şansıma tüküreyim deriz.

az önce benzin almaya gittim. benzin bitmiş istasyonda. aklıma geldin hemen. zaten buraya yazdıktan sonra ara ara aklıma geliyordu nasıl oldu da benzin bitebilir ya falan diyordum bugün başıma geldi.

bundan sonra emin oldum ki hayatımdaki negatiflikleri ben çağırıyorum.

az önce arkamdaki çok hızlı gelip sıkıştırdığı için hızlıca park edeyim derken araba üst vitese geçti birden ve kaldırımın ortasına kadar çıktım. şansıma insan yoktu orada ama çok kızdım kendime ve çok sinirlendim nasıl böyle bir şey yapabildim diye. hep kaldırımdaki insanları ezen insanların haberlerine çok kızardım nasıl bu kadar salak olabilirler diye şu an kendime kızıyorum. sınavla uğraşmaktan 2 aydır falan arabaya binmedim biraz da sinirliydim kafam doluydu ve kollarım çok yorgun temizlikten ve kitap taşıdım bugün baya bi bi an tutamadım. şansıma refleksimle hiçbir şeye zarar gelmedi yandaki arabalara dahi ama o refleksime gerek kalmamalıydı. sanırım bir daha trafiğe çıkmıcam. ben böyle pisi pisine bi salaklık yaptığıma inanamıyorum yahu. hala şoktayım.

Bazı şeylerin mantığını kavrayabiliyorsam,
Dua ve şükür edebilecek kadar akıl sağlığım yerindeyse,
Buraya yazabilecek kadar teknolojiye erişme imkanım varsa,
Okuyabilecek sağlıklı gözlerim varsa,
Bir müzik açıp keyif bulacak kadar iyi duyuyorsam,
Her gün bir kaç öğün yemek yiyebilecek imkanın içine doğmuşsam,
Tuvaletim gelince kendi hür irademle gidip yapabiliyorsam,
Yanımda bana değer veren insanlar varsa,
Hala geleceğe yönelik plan yapacak kadar umudum varsa...
Dünyanın yarısından daha şanslıyımdır.. :KK51:

Gözler dünyanın diğer yarısında mı yani?

az önce benzin almaya gittim. benzin bitmiş istasyonda. aklıma geldin hemen. zaten buraya yazdıktan sonra ara ara aklıma geliyordu nasıl oldu da benzin bitebilir ya falan diyordum bugün başıma geldi.

az önce arkamdaki çok hızlı gelip sıkıştırdığı için hızlıca park edeyim derken araba üst vitese geçti birden ve kaldırımın ortasına kadar çıktım. şansıma insan yoktu orada ama çok kızdım kendime ve çok sinirlendim nasıl böyle bir şey yapabildim diye. hep kaldırımdaki insanları ezen insanların haberlerine çok kızardım nasıl bu kadar salak olabilirler diye şu an kendime kızıyorum. sınavla uğraşmaktan 2 aydır falan arabaya binmedim biraz da sinirliydim kafam doluydu ve kollarım çok yorgun temizlikten ve kitap taşıdım bugün baya bi bi an tutamadım. şansıma refleksimle hiçbir şeye zarar gelmedi yandaki arabalara dahi ama o refleksime gerek kalmamalıydı. sanırım bir daha trafiğe çıkmıcam. ben böyle pisi pisine bi salaklık yaptığıma inanamıyorum yahu. hala şoktayım.

Seni şans kardeşim ilan ediyorum. Dünya üzerinde benzinlikte benzin bitiren benden başka biri olamaz diyordum ne yalan söyleyeyim :KK53:

Geçmiş olsun. Ama sıkma canını, hepimiz bazen hata yapabiliyoruz. Şükğr ki ne sana ne başkasına zarar gelmiş, hasarsız atlatmışsın. Direksiyona oturmaman için sebep olmasın bunlar.

Seni şans kardeşim ilan ediyorum. Dünya üzerinde benzinlikte benzin bitiren benden başka biri olamaz diyordum ne yalan söyleyeyim :KK53:

Geçmiş olsun. Ama sıkma canını, hepimiz bazen hata yapabiliyoruz. Şükğr ki ne sana ne başkasına zarar gelmiş, hasarsız atlatmışsın. Direksiyona oturmaman için sebep olmasın bunlar.

ya kendime çok kızdım. acemiken de yapmıştım bi kere ama acemilik demiştim. gazla freni karıştırmıyorum ama araba otomatik ay giriveriyim derken son anda aşırı atak yapıyor ivmesi aşırı hızlanıyor sanırım ona alışamadım.

valla ben bu ara zaten cidden bilmiyorum üzerimde kara bulutlar dolanıyor. ama karar verdim dağıtıcam 10 senedir böyle hayatım çünkü artık stresten hasta olucam. gitmez yani daha böyle.

hayat sadece kinadigimizi degil merak ettiklerimizin de aynisini bize yasatir...
demis yazar azra kohen..
inaniyorum bende buna :KK70:
yani neyi merak ettigimize de dikkat edelim kizlar

ya kendime çok kızdım. acemiken de yapmıştım bi kere ama acemilik demiştim. gazla freni karıştırmıyorum ama araba otomatik ay giriveriyim derken son anda aşırı atak yapıyor ivmesi aşırı hızlanıyor sanırım ona alışamadım.

valla ben bu ara zaten cidden bilmiyorum üzerimde kara bulutlar dolanıyor. ama karar verdim dağıtıcam 10 senedir böyle hayatım çünkü artık stresten hasta olucam. gitmez yani daha böyle.

O bulutları dağıtmanın bir yolunu bulursan bana da söyle bi zahmet.

10 senedir araba kullanıyorum otomatik kullanmayı beceremedim bi türlü. Uzun süreli kullansam alışırım muhtemelen de şu an tepkilerini kestiremiyorum, benden bağımsız hareket ediyor sanki meret.

hayat sadece kinadigimizi degil merak ettiklerimizin de aynisini bize yasatir...
demis yazar azra kohen..
inaniyorum bende buna :KK70:
yani neyi merak ettigimize de dikkat edelim kizlar

ya ben kınarım ama kınarken nası engellerim onu diye tedbir alırım hep. yani mesela köpek saldırmadı hiç ama saldırırsa nası kurtulurum bilirim vs bunun gibi önlemler alırım haberleri duydukça vs.

şu an kendime kızmam da bu yüzden. bir şeyi yanlış yaptım demek ki ki bu sanırım kafam dolu araba kullanmaktı ve cuma gecesi trafiğinde kullanmaktı. bir daha bunu yapmamaya çalışıcam mesela.

O bulutları dağıtmanın bir yolunu bulursan bana da söyle bi zahmet.

10 senedir araba kullanıyorum otomatik kullanmayı beceremedim bi türlü. Uzun süreli kullansam alışırım muhtemelen de şu an tepkilerini kestiremiyorum, benden bağımsız hareket ediyor sanki meret.

ben ilk otomatikle başladım. ondan biliyorum tepkilerini aslında. ara gazı verince vites arttırıyor. ama işte arkamdan çarpmasınlar diye sıkıştıran bi salak vardı tam verev girerken acele edeyim derken uçtu resmen. bi tane adam vardı yaya geldi iyi misin diyo ben ona diyorum iyi misin diye :KK70: az bana yakın olsa ezcektim adam bana diyo iyi misin diye. türk erkeklerine de fazla yükleniyoruz galiba ya. onun yerinde ben olsam ağzıma m.çmıştım :KK70:

ben ilk otomatikle başladım. ondan biliyorum tepkilerini aslında. ara gazı verince vites arttırıyor. ama işte arkamdan çarpmasınlar diye sıkıştıran bi salak vardı tam verev girerken acele edeyim derken uçtu resmen. bi tane adam vardı yaya geldi iyi misin diyo ben ona diyorum iyi misin diye :KK70: az bana yakın olsa ezcektim adam bana diyo iyi misin diye. türk erkeklerine de fazla yükleniyoruz galiba ya. onun yerinde ben olsam ağzıma m.çmıştım :KK70:

İyi birine denk gelmişsin bak bu şans aslında. Normal şartlarda kükremesi gerekirdi.

Bu sansin donmesi icin adamin sana bir iyilik yapmasi lazim...bu en hizli yol
Tabi bu

Merhaba, aynı durum bende de var o yüzden mesajınız ilgimi çekti. :)
Bana da adamın iyilik yapması imkansız ama ben bu imgeleme olayını beceremiyorum bi türlü :) imgelemeye başlayınca illa bi yerden aklıma ona sinirleneceğim bi şey geliyo sonra yine ‘bana ne mutlu olmasın’ diyerek bırakıyorum :) bunu nasıl aşabilirim?

İyi birine denk gelmişsin bak bu şans aslında. Normal şartlarda kükremesi gerekirdi.

ya ben dışarda insan olarak kötü birine denk gelmiyorum hiç bilmem biriyle zıtlaştığımı. sadece trafikte kullanım şeklim erkek gibi sanırım eski sevgilim öğretmişti ondan erkekler agresif yaklaşıyor bana. onu kaldıramıyorum. arabam da klasik kız arabası bi tane xc90 alacam inş bi gün :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back