Ben yaşadım bu durumu zamanında. İkimizden de yaşça büyük bana göre objektif anlamda hiçbir artısı olmayan bir kadınla aldatıldım. Karşıdaki kadın beni bildiği halde geri çekilmemiş sonradan öğrendim. Hatta çoluğu çocuğu olduğu halde bütün birikimimini senetsiz sepetsiz o dönem birlikte olduğum insana vermek + ona kefil olmak gibi salakça şeyler yapmış. İleride birgün Müge Anlıya filan düşerlerse işlerin ikisi için bir noktada b*ka saracağını önden tahmin etmenin minik zaferini yaşarım muhtemelen ama kendi içimde iki tarafa da kızgınlığım yok uzun süredir.
İnsan ekstra yediremiyor kendine bu durumu başta biliyorum. Şunu kabul ettiğin zaman rahatlayacak ve kurtulacaksın. Sen genel anlamda daha doğru bir kişi olabilirsin gerçekten, ama nişanlın için daha doğru kişi sen değilsin. Nişanlın için daha doğru kişi o yaşça büyük alkolik abla. İnatla bu üçgenin içinde kalıp karşı tarafla yarışmadığın sürece bu durum senin değerini azaltmaz. Herkes kendi dengini içten içe bilir, karşı tarafın dengi de o kopamadığı kadın demek ki. Sen nişanlının hayatına girerek ona bir şans sunmuşsun, kendince daha iyi bir geleceğe yöneltmek için bir şans vermişsin. O bu şansı değerlendirememiş çünkü seninle bir hayat kurmak objektif olarak daha iyi bir seçenek olsa da onun için doğru seçenek değilmiş. İnatla ilişkinizi düzeltip devam ettirmeye çalışırken senin için nişanlından daha iyi olacak bir ilişkiyi kaçırıyorsun şuanda. O yüzden akıllı davranıp kendin için doğru olan seçimi yap.
Karşı tarafın ailesinin sizi barıştırmaya çalışmasına da kesinlikle kanma. Böyle sorgulanabilir tercihler yapan adamların sana aşırı sempatik davranan aileleri olur. Bu bahsettiğim adamın bütün çevresi, sülalesi her zaman aşırı heveslilerdi bizim evlenmemiz konusunda. Annesi biz ayrıldıktan sonra aylarca düzenli beni aramaya devam etti çoğu zaman açmasam bile. En son başka sevgilim olduğunu duyunca 'Olsun canım benim ben oğluma da dedim o kız senin kaderinse gidip bin kişiyle olsa bile yine sana döner en sonunda birlikte olursunuz dedi' bana. Düşün o kadar istiyordu birlikte olmamızı. Ama bu ailelerin gerçekte sevdiği sen değilsin, mantıklı düşünebilen, iyi niyetli bir kız bulup oğullarının bütün derdini yükünü kendi omuzlarından o kızın omuzlarına atma ihtimali. O yüzden ayrıl, ailenin telefonlarını dahi engelle, yoluna bak, gerçekten ayrılan insan nasıl olur uygulamalı göster o nişanlına.