Sanki Mecburum

Bi keresinde hastanedeye gitmistim hastane bize yakin oldugu icin yanima para almamistim
Arkadasla hastanede karsilastik o isini halledip gittikten sonra aradi naptin diye doktor x hastaneye yolladi dedim ogleden sonra oraya gidicem dedim oda su isimiz vardi o saate kadar isimizi halledelim dedi tamam dedim bulustuk isimizide halledemedik

Benim hastaneye gitmemede 2 saat falan vardi hastanede 2 saat bosuna bekleme diger hastane uzaktaydi bi yerde oturalim biraz saatine yakin gidersin dedi tamam dedim
Bende o ısmarlar sanıyorum neyse ki gitmeden dedik ki yaninda yeterince varmi ben yanima almadimda para falan oda bende almamisim falan dedi o evine gitti sonra ben hastaneye bide dusunuyorumda ya gitmeden sormasaydim kesin bulasiklara kaliyoduk:KK53:
Biliyorum belki dert degil ama gece gece kinayeli bir mesajı gorunce sahiden sinirlerim zıpladı uyuyamıyorum

Devamlı gorusup samimi oldugum iki arkadasim var ve biriyle ayni sehirde yasadigimiz icin çok sık olmasada bulusuruz yada birbirimize gider geliriz dısarıda bulusalim mi dediginde genel itibariyle param varsa tamam derim çünkü disarda bisey yenilip içildiginde elimi cebime koymazssam rahat edemiyirum ki beraber dısaruya cıktıgımızda emin olun 10 kereden hemen hemen 7 sini ben öderim cafeye falan gidersek zaten ben öderim genel olarak bazen ısrae eder ben gelelim dedim o yuzden ben oduyucem diye yada yemege çikariz yemegi ben ısmarlarim genel olarak oda hadi gidip biseyler icelim der ki zaten iceceklerle pek aram yoktur disarda icecegim hepi topu bi cay olur zaten ödemek istedigi zaman kendini belli eder(bu arada arkadasim gezmeyi cok sever hergun bi yere giddlim desem hayir demez)

Dun eski bi (cok samimi olmadigimiz pek gorusmedigimiz )arkadasla konusmus bulundugumuz yere tasinmis ama baya olmus tasinali iste yarin bulusalim kahvalti falan edelim demis tamam demis arkadasta banada soyledi ama haftaya diye soyledi (benim zaten durumum sıkışık haftaya kadar imkanım olursa giderim diye dusundum) kesin soz vermeyeyim bi aksilik olmassa gelirim insallah dedim

Sonra söz ettigi diger arkadas yazdi yarin gitmeyi dusunuyorlarmis bende sahiden yarin musait degildim gelemeyecegimi daha sonradan aksilik cikabilecegini benim icin planlarini bozmamalarini söyledim bu arkadas tamam dedi

Sonra arkadasima yazdim haberi olsun diye gece yazdigi mesajı gordum

Sanki 10 saat kalicaz her seferinde bi bahane bulup ekmesen olmaz yazmis

Zaten gecen burda konu acip maddiyatsizliktan yakinmistim imkanim oldugujda zaten reddetmiyorum ama orda ne 3 kisilik bi hesap odeyecek imkanim var nede hep beraber odeyelim diyecek yuzum ki benim cevremde genel itibariyle masada oyle ortak hesap falan odenmez yani bi kisi oder genellikle anlayacaginiz yani gitmem icin her ihtimale karsi 3 kisilik hesao odeyecek param olmasi lazim

Bi arkadas zaten çalisiyo arkadasiminda iyi kotu bi harcligi var ama benim imkanim yok napabilirim her disariya cikalim dediginde gitmek zorundamiyim
İnsanlar neden boyle durumlarda karsi tarafin imkani olmayabilecegini dusunmez

Ben kimseye yokluk edebiyati yapmayı sevmiyorum illa param mi yok demem lazım varken her turlu tamam gelirim diyorum cebimde varken başkasının elini cebine attırmayı sevmiyorum bi sekilde oduyorum ama yoksa napabilirim illa param mi yok deyip kendimi baskalarinin yaninda ezik hissetmem lazim

Bu arkadaşın seni kullanıyor olabilir mi ? Hani her defasında sen oduyorsun ya alıştı demek ki gelmeyince surat yapiyo

Bende de var bu modellerden.
Hesap ödeme sırası gelince ya tuvalete gitmeleri gerekir ya telefonda konuşmaları tutar.
İnsanların bir bşakasının hayatına hkimiyet kurmalarını sevmiyorum. "Ay sen de hep ekiyosun bizi" e be kadın görüşmek istemiyorum demek ki.

Canım ben de senelerce saçma şekilde kendini ödemeye mecbur hissettim hesapları.. Sonradan çok pişman oluyosun ama dikkat et, herkes kendi ücretini kendi ödemeli ha arada içinden gelir o ayrı :KK66:

Siz çalışıyor olursunuz onlar da öğrenci olur anlarım.Ya da başka bi şehirden gelmiştir misafirdir falan bunu da anlarım.Ama aynı şehirde yaşadığınız sık görüştüğünüz insanların neden hesabını ödüyorsunuz ki anlamadım?
Bence birdahaki görüşmenizde kendi yediğinizi içtiğinizi ödeyin canım durumumu biliyorsun bu kadar param vardı yanımda deyin ve alıştırın arkadaşınızı.Bunda bi ayıp yok ki size güvenerek dışarı çıkmıyor sonuçta.
Yani sanki onun erkek arkadaşıymışsınız gibi neden siz ödüyorsunuz bana çok saçma geldi.
Zaten eğer bu duruma tavır yaparsa o arkadaşınızın kötü niyetli menfaatçi bi insan olduğu ortaya çıkar böylece.
Ama sakın ayıp olur falan diye düşünmeyin tam tersine onların yaptığı ayıp.

Fazla kafaya takmışsınız hesabı toplu ödeme durumunu. Ben de aile yemekleri veya sevgililik dışında hiç toplu hesap ödemeye şahit olmadım, her zaman ortak ödenir bir yerde. Bu tabuyu yıkın bence çevreniz etrafında. Bu şekilde iki tarafta da anlaşmazlıklar olur daima.

Hayatt inisler ve cikislar olur maddi konuda hiic kasmayin once kendiniz sonra baskalari ,baskalari demisken arkadsliginizi gozden gecirin ortak hesaba alistirin cay ictini sadece cay parasini koyun ilk kez garip hissedersiniz ama sonra alisirsiniz sanki 10 saat kalicaz demis,sanki hep sen oduyosunda ben saate takildim gercekten alistirin bunlara neden masanin superwomani sizsiniz?

Biliyorum belki dert degil ama gece gece kinayeli bir mesajı gorunce sahiden sinirlerim zıpladı uyuyamıyorum

Devamlı gorusup samimi oldugum iki arkadasim var ve biriyle ayni sehirde yasadigimiz icin çok sık olmasada bulusuruz yada birbirimize gider geliriz dısarıda bulusalim mi dediginde genel itibariyle param varsa tamam derim çünkü disarda bisey yenilip içildiginde elimi cebime koymazssam rahat edemiyirum ki beraber dısaruya cıktıgımızda emin olun 10 kereden hemen hemen 7 sini ben öderim cafeye falan gidersek zaten ben öderim genel olarak bazen ısrae eder ben gelelim dedim o yuzden ben oduyucem diye yada yemege çikariz yemegi ben ısmarlarim genel olarak oda hadi gidip biseyler icelim der ki zaten iceceklerle pek aram yoktur disarda icecegim hepi topu bi cay olur zaten ödemek istedigi zaman kendini belli eder(bu arada arkadasim gezmeyi cok sever hergun bi yere giddlim desem hayir demez)

Dun eski bi (cok samimi olmadigimiz pek gorusmedigimiz )arkadasla konusmus bulundugumuz yere tasinmis ama baya olmus tasinali iste yarin bulusalim kahvalti falan edelim demis tamam demis arkadasta banada soyledi ama haftaya diye soyledi (benim zaten durumum sıkışık haftaya kadar imkanım olursa giderim diye dusundum) kesin soz vermeyeyim bi aksilik olmassa gelirim insallah dedim

Sonra söz ettigi diger arkadas yazdi yarin gitmeyi dusunuyorlarmis bende sahiden yarin musait degildim gelemeyecegimi daha sonradan aksilik cikabilecegini benim icin planlarini bozmamalarini söyledim bu arkadas tamam dedi

Sonra arkadasima yazdim haberi olsun diye gece yazdigi mesajı gordum

Sanki 10 saat kalicaz her seferinde bi bahane bulup ekmesen olmaz yazmis

Zaten gecen burda konu acip maddiyatsizliktan yakinmistim imkanim oldugujda zaten reddetmiyorum ama orda ne 3 kisilik bi hesap odeyecek imkanim var nede hep beraber odeyelim diyecek yuzum ki benim cevremde genel itibariyle masada oyle ortak hesap falan odenmez yani bi kisi oder genellikle anlayacaginiz yani gitmem icin her ihtimale karsi 3 kisilik hesao odeyecek param olmasi lazim

Bi arkadas zaten çalisiyo arkadasiminda iyi kotu bi harcligi var ama benim imkanim yok napabilirim her disariya cikalim dediginde gitmek zorundamiyim
İnsanlar neden boyle durumlarda karsi tarafin imkani olmayabilecegini dusunmez

Ben kimseye yokluk edebiyati yapmayı sevmiyorum illa param mi yok demem lazım varken her turlu tamam gelirim diyorum cebimde varken başkasının elini cebine attırmayı sevmiyorum bi sekilde oduyorum ama yoksa napabilirim illa param mi yok deyip kendimi baskalarinin yaninda ezik hissetmem lazim
Benim anlamadığım bi konu var hesabi niye siz oduyosunuz? Çok saçma değil mi. Alman usulü ödenir bu tarz gorusmelerde

Konularinizi biliorum
Ve bir kere bile hesap odemenizi dogru bulmuyorum
Inanin gerek yok degmez onca sorun derdin icinde nasil odeyebildinizde kendinizi bu kdr sıkıntıya soktunuz yazik degilmi size
kendine ne kışlık ne yazlık pardesü alamadığından yakınıyordu konu sahibi geçenlerde keşke mevsimler değişmeseydi yazmıştı da çok üzülmuştum.Ama şimdi yazdığına kızdım ben özel okulda okudum içlerınde maddıyatı en kotulerınden bırı bendım ama kımse bana bır bardak karşılıksız çay ısmarlamadı arkadaşım bir ben bır onlar sımarladı dışarı çıktığımızda sen neyin gururunu yapıyorsun gereksiz yere .Kendine değer vermeyi öğrenki başkaları da sana değer versin elli kere hesap odesen bir kere hayır desen valla bak gene en kötü insan sen olursun insanlara gereksiz çok değer verme abla tavsiyesi

kendine ne kışlık ne yazlık pardesü alamadığından yakınıyordu konu sahibi geçenlerde keşke mevsimler değişmeseydi yazmıştı da çok üzülmuştum.Ama şimdi yazdığına kızdım ben özel okulda okudum içlerınde maddıyatı en kotulerınden bırı bendım ama kımse bana bır bardak karşılıksız çay ısmarlamadı arkadaşım bir ben bır onlar sımarladı dışarı çıktığımızda sen neyin gururunu yapıyorsun gereksiz yere .Kendine değer vermeyi öğrenki başkaları da sana değer versin elli kere hesap odesen bir kere hayır desen valla bak gene en kötü insan sen olursun insanlara gereksiz çok değer verme abla tavsiyesi
Yaptigim hatanin farkindayim ne yazik ki saflik mi dersiniz baska birsey mi dersiniz ama bi baskasina sende ode yada ortak odeyelim diyecek yapida biri degilim

Zaten eski konularimdan birinde sirf masraf olmasin diye sosyal butun ortamlardan uzak duruyorum hemen hemen butun arkadaslarimla iliskimi kestim kimseyle gorusmuyorum diye yazmistim careyi kendi capimda boyle yaparak buldum belki dogru belki yanlis burdada anlasilmasin ki hergun disarda arkadaslariyla gezdn tozan disarda yiyip icen bi yapim var

Soz konusu arkadasiminda zaman zaman ailevi sıkıntilari oluyo o yuzden daraldim bunaldim evde durmak istemiyirum dedigi icin genelde hayir diyemiyorum hayir dedigim zamandada aldigim cevap ortada

çok iyi maaş alırım, oda arkadaşlarımla da samimiyizdir ama öğlen yemeğine gittiğimzde herkes kendi yediğini içtiğini öder, eğer ki ekstra bi durum varsa mesela karşımdakinin parası olmadığını tahmin ediyosam az buçuk hadi tontiş ben ısmarlıyorum yemeğe gidelim derim veya aynı şekilde o söyler. yoksa para konusu arkadaşlığa bi girdiği anda arayı öyle bi açar ki akıllara zarar. siz de maaşlı olmadığınza göre hesap geldiğinde herkesinkini ödemek yerine, atıyorum yemeğiniz 15 çayınız da 5 lira tuttuysa hesap kutusuna 20 lira bırakıp cüzdanınızı kaldırın, mesajı alırlar.

çok iyi maaş alırım, oda arkadaşlarımla da samimiyizdir ama öğlen yemeğine gittiğimzde herkes kendi yediğini içtiğini öder, eğer ki ekstra bi durum varsa mesela karşımdakinin parası olmadığını tahmin ediyosam az buçuk hadi tontiş ben ısmarlıyorum yemeğe gidelim derim veya aynı şekilde o söyler. yoksa para konusu arkadaşlığa bi girdiği anda arayı öyle bi açar ki akıllara zarar. siz de maaşlı olmadığınza göre hesap geldiğinde herkesinkini ödemek yerine, atıyorum yemeğiniz 15 çayınız da 5 lira tuttuysa hesap kutusuna 20 lira bırakıp cüzdanınızı kaldırın, mesajı alırlar.
Soylediklerinizi ve burda soykenenleri dikkate alacagima emin olabilirsiniz

Benimde oyle bi yakin arkadasim var
oda dedigin gibi gezmeyi yemegi icmeyi cok sever ama eli cebine gitmez .
hem burs parasi hem ailesinden harclik aldigi hlde 20 tl yi bile bana odetir .
benimde durumum sen gibi
borcumuz var
esim den surekli harclik isteme yuzum yok
veriyir saolsun ama bn onunla bi hafta bi ay idare etmek zorundayim
onlarsa kendilerini yuksekte goruyorlar ve artik uzaklastim
3 4 aydir surekli israr etmesine ragmen erteliyorum
cunku onunda dedigi gibi paran yoksa gezmeyeceksin

Bu laftan sonra zaten muhatabim degil kendisi .

Evli olmadigi icin evli bi kadini anlamasinida beklemiyorum .
o yer icrr gezer
ben bi buluz eksik alir mutfaga bolerim

Benimde oyle bi yakin arkadasim var
oda dedigin gibi gezmeyi yemegi icmeyi cok sever ama eli cebine gitmez .
hem burs parasi hem ailesinden harclik aldigi hlde 20 tl yi bile bana odetir .
benimde durumum sen gibi
borcumuz var
esim den surekli harclik isteme yuzum yok
veriyir saolsun ama bn onunla bi hafta bi ay idare etmek zorundayim
onlarsa kendilerini yuksekte goruyorlar ve artik uzaklastim
3 4 aydir surekli israr etmesine ragmen erteliyorum
cunku onunda dedigi gibi paran yoksa gezmeyeceksin

Bu laftan sonra zaten muhatabim degil kendisi .

Evli olmadigi icin evli bi kadini anlamasinida beklemiyorum .
o yer icrr gezer
ben bi buluz eksik alir mutfaga bolerim
Hani bir soz var ya tok olan herkesi tok sanir ac olan cihanda ekmek yok sanir sahiden simdiki insaar empati yoksunu

Ben zatwn sadece bu arkadasimla gorusmem kalmisti sahiden onunlada yavas yavas irtolibati koparmayi dusunuyorum

Çünkü biri evlenir dugunune yada evine gitmek zorundasindir birinin cocugu olur birinin dogum gunu biri ev alir bi sekilde cevreniz varsa mecburi masrafinizda oluyor sırf bu nedenlerden dolayi hemen hemen tum cevremle irtibatimi kopardim cunku imkanim yok

Hani bir soz var ya tok olan herkesi tok sanir ac olan cihanda ekmek yok sanir sahiden simdiki insaar empati yoksunu

Ben zatwn sadece bu arkadasimla gorusmem kalmisti sahiden onunlada yavas yavas irtolibati koparmayi dusunuyorum

Çünkü biri evlenir dugunune yada evine gitmek zorundasindir birinin cocugu olur birinin dogum gunu biri ev alir bi sekilde cevreniz varsa mecburi masrafinizda oluyor sırf bu nedenlerden dolayi hemen hemen tum cevremle irtibatimi kopardim cunku imkanim yok

Ben kayinvalidemle yasiyorum
haliyle rahat olamiyorum .

Onlar her sabah birine kahvaltiya gidrr ararlar benide zirr zirr ben ertelerim yada bahaneler sunarim .
onlar masayi donatir ama buna bnm imkanim yok
yeri geliyor peynir zeytin bile bulamiyorum ben .
oyle tok gozlu arkadaslarimda yok
oyle degiller
gits3m cagirmam gerekecek haliyle .

Dedigin gibi tok acin halinden ne anlar ?

Ben kayinvalidemle yasiyorum
haliyle rahat olamiyorum .

Onlar her sabah birine kahvaltiya gidrr ararlar benide zirr zirr ben ertelerim yada bahaneler sunarim .
onlar masayi donatir ama buna bnm imkanim yok
yeri geliyor peynir zeytin bile bulamiyorum ben .
oyle tok gozlu arkadaslarimda yok
oyle degiller
gits3m cagirmam gerekecek haliyle .

Dedigin gibi tok acin halinden ne anlar ?
Durumunuzu sizin gibi bilecek halinizden sizin gibi anlayacak kimse olmaz

O yuzden en dogrusunu yapiyorsunuz Allah tez zamanda maddi manevi tüm sıkıntılarınıza ferahlık versin hayırli kapılar acsin insallah

X