Sanki çıkmaz bir yoldayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

annelik yolunda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2024
1.038
1.254
48
27
Doğuma 2 hafta kala düğün

Merhaba önceki konumu inceleyebilirsiniz bunu daha Türkiye’ye dönmeden önce yazmıştım. Şu an Türkiyedeyim ve kardeşimle bütün sülalenin olduğu bir iftar yemeğinde tartışma yaşadık. Tartışma konusu anneannemin sağlık sorunu sebebiyle düğününe gitmek istememesi ve ben de onun burada kalarak bana sahip çıkacağını söylemem oldu. Hatta bana bakacak bir başka kişi belirleyip anneannemin düğüne gideceğini söyledi. Ailem her zaman ki gibi onu korudu ve eve döndüğümüzde ben çok üzgün olmama rağmen kimse konuşmadı hatta kardeşimin hatası için beni suçladılar. Ben de evi terk ettim niyetim geri dönmekti ama hemen yapamadım. 1 haftadır orda burda sefil oldum. Dün akşam annemler konuşmaya geldi dayımlarda biraz emri vaki yaptılar konuştuk tartıştık 3 4 gündür dayımda kaldığım için daha fazla yük olmamak ve şımarık görünmemek için eve dönmeyi kabul ettim ama hala yaşadığım ülkeye geri gitmeyi düşünüyorum. Annem dükkandan bir poşet kıyafet çıkarmış bebeğe diye ama ben bu kadar kırılıp üzüldükten sonra yapılması hiç bir anlam ifade etmedi açıkçası. Seni yalnız bırakmıycam diyor ama eminim şimdi 2 gün bu tavırları sonra yine beni unutup düğün telaşına dalacaklar ve ben de burda rahat edemiycem. Kocam vizeye başvuracak yanıma gelmek için 1 aylık bebekle yollarda dönmeye uğraşacağım. O kadar önemsiyorsanız düğünden sonra siz gelin o zaman dedim vizeye ihtiyaçları yok bilet alıp gelecekler bahaneleri sıraladılar. İnandırıcı gelmedi bana. Ben yapmam gerekenden fazla fedakarlık yaptığımı düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Moral bozucu yorum yapmayınız.

Kız hemen geri dön ne kadar uzak o kadar iyi uzakta olan özlenir çekirdek ailenle beraber yaşa (eşin bebeğin ve sen )
Çok düşünüyorum aceleyle yanlış karar vermekten korkuyorum artık doğum paketini iptal edersem geri dönüşü olmayacak son bir yorum almak istedim.

Siz doğurana kadar kendinizi sürekli kurup duracaksınız anlaşıldı. Yapmayın, canınıza yazık. Hani yaşadığınız ülkeye dönecektiniz ne oldu o iş? Burada bir sürü insan size anlatıyor ama ısrarla anlamak istemiyorsunuz. Düğün siz doğurmadan önce olursa daha iyi. Doğuma iki gün kala düğüne gittiğim oldu, hiçbir sıkıntı yaşamadım ben. Eğer doğum haftasıyla düğün de çakışırsa bir günlüğüne yanınızdan ayrılabilirler, sorun olmaz. Size evde bir oda ayarlasınlar yeter.

Hamilelikten dolayı sanırım, fazla alıngansınız. Çevrenizdekileri de bunaltıyorsunuz. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor işte. Bunun bir de erkek tarafı var, bütçe meselesi var, başka planları vardır belki vs. Ben sizin yerinizde olsam kız kardeşinize şunu da teklif ederdim son çare. Düğünü siz doğurduktan sonra yapsın. Mekan daha pahalı olacağı için üstünü siz ödeyin.

Hangi ülkede yaşıyorsunuz
Eşiniz neden vize alıyor
Siz neden baştan doğumu yaşadığınız ülkede yapmak için plan yapmadınız

Kardeşiniz düğün zamanı stresli olabilir
Anneanne de gelsin isteyebilir
Benim görümcem tam düğün günümde doğurdu
Haliyle kimse gidemedi
Kayınvalidesi kaldı yanında sonra da annesi gitti
Hiç bu tartışmalar yaşanmadı
Çünkü kadın b planı yapmıştı
Size belli ki ailenizden bu durumda fayda yok
Kendi göbek bağınızı kendiniz keseceksiniz

Birleşik Arap emirliklerinde yaşıyorum, eşim yabancı oradaki sağlık sistemini yeterli bulmadığım için burda olmak istedim. Kv 15 yıl önce vefat etmiş kp tekrar evlilik yapmadı. Ben de aileme güvenmiyorum o yüzden bu gitgelleri yaşıyorum.

Bu işi ne kadar uzatırsanız o kadar zarar size yazar. Kaç gün oldu hala gideceksiniz evinize. Dikkat edin uçağa binebilmek için süreyi kaçırırsanız isteseniz de gidemezsiniz. Siz gitmiyorsunuz tamam ama anneannem de gelmeyecek bana bakacak sahip çıkacak ne demek? Ortam zaten gergin bir fitil de siz yakmışsınız. Evi barkı eşi ailesi olan birisiniz, ne kadar uzattınız bu meseleyi. Doğum paketi aldım yansın istemiyorum diyorsanız evet eşiniz gelecek bakacak size. Anneniz de düğün sonrası kalabalık tantana bitince anca ilgilenebilir. Onun da geleni gideni misafiri olacak. Düğün tarihi sizin doğumunuza yakın alınmış tamam katılmayın haklısınız ama siz de bir karar verin artık. Orada burada elinde bavulla çantayla gezmek ne kadar gereksiz ve saçma.

Bildiğin basit bir düğün değil de 30 gün süren Hint mihrace düğünü sanki. Size daha önce de yazdım, iki doğumda da eşimle baş başa baktık çocuklara. Hastaneden çıkıp evimize gittik ve hem gebeliği hem lohusalığı çok huzurlu çok sakin geçirdim

Döneceğim sadece acaba pişmanlık yaşar mıyım diye düşünüyorum. Bana göre başkalarının seçtiğini yaşayıp pişman olmaktansa kendi seçimimden pişman olmak daha iyidir. Ben buraya onlar yanımda olsun diye geldim olmayacaklarsa kalmamın da bir anlamı yok. Ben komşudan yengeden yardım dilenmek istemiyorum o durumda sağlıklı bir annem varken başımda olsun istiyorum ki herkes ister bunu. Evde oda ayarlanır ama kına sonrası yemek misafir gelen çıkan belli olmayacak ben belki erken doğum yapacağım lohusa olacağım rahat edemeyeceğim her halükarda.
Şuan böyle bir teklifin anlamı yok ama baştan böyle bir çözüm önerilseydi kabul ederdim kardeşim sonuçta 15bin lira için bu kadar strese girmezdim zaten durumumuz yerinde çok şükür. Ama orta yol bulmaya çalışılmadı ben göz ardı edildim.

siz zaten yillardir yurt dışındasiniz. öyle baci kardeş bir iliskiniz yok. kardesinizin de cok umrunda degil düğününe katildiniz mi katilmadiniz mi. niye bunca uzatıyorsunuz ki?
saglik sorunlarıyla torununun düğününe gidemeyecek anane yasli kadinin biridir, ayagini götürmeye dermani yoktur. bu kadin sizin neyinize göz kulak olacak da yaninizda kalacak? yasli kadinin sizin yaninizda size köstek olmasindansa torununun düğününe gitmesi,
bana bakacak bir başka kişi belirleyip anneannemin düğüne gideceğini söyledi.
dedikleri gibinsizin basiniza saglam bir kisi birakmalari daha mantikli degil mi?
bunun neyine kavga cikarttiniz?
bir de aileniz sizi cagirmamis, kizim gel burada dogir dememis. kendi kendinize karar vermissiniz 4 aylığına doguma gelmişsiniz. o konuda siz daha gelmeden herkesin yorum yaptigi gibi mantiksiz bir davranıştı gelmeniz. ki gelip görmüşsünüz ne mantiksiz oldugunu.
neyse, yapacak bir sey yok bu saatten sonra. gereksiz tartismalara girmeyin, bebeginizi strese sokmayin

Dönüş için gerekli belgeyi aldım daha zamanım var ama evet uzatmak kimseye fayda sağlamıyor. Anneannem katılmayacağını kendisi belirtti sağlık sorunu nedeniyle.

Siz son karar gelmıyordunuz ama gelmıssınız
Ordaki insanlar doğum yapmıyor mu neden kendınızı bu kadar sıkıntıya soktunuz ki . Şu kadar tantanaya ne gerek vardı sanki arkanızda gel kızım biz sana bakarız die yalvaran bi aile varmış gibi . Dilden demedi denmesin die gel diyip gecmışler . Hormonlardan dolayı ilgi beklediniz ama düğün şuan hepsinin belli ki tek odak noktası elaleme odaklanmışlar siz yada doğumunuz umrunda değil kimsenin .nie kardesınızın düğününün sizin en önemli anınızı gölgelemesine müsade ettınız ki

Şimdi oda sizin doğumunuzun kendı özel anını gölgelemesini istemıyor anlaşılan . Ailenizde arkanızdan hemen gelmemiş gebedir rezil olmasın die dayı evinde falan ne işiniz var günlerce ben olsaydım arkama bakmadan dönerdim . Bırının size bakmasına ihtiyacınız yok varsa bile bu eşiniz olmalı çocuk yaparken kimseye güvenmemek gerekiyor yanınızda kalan kaç gün kalabılır . Acıttıysam kusura bakmayın hamile birini üzmek asla istemem ama gerçek bu çok üzüldüm sizin adınıza

Başta çağırdılar zaten öyle olmasa kalkıp gelmezdim
ama en basta da 38 haftalikken kardesinizin evlenecegi, kinasi şusu busu , baska sehre gitmesi bir telasa duseceklerini biliyordunuz. bunlarin hicbiri yeni degil. bugun ogrenmediniz. te en basindan belli olan şeylerdi.
bir tercih yapmissiniz gitmissiniz. simdi soyle dusunmek size mantikli geliyor mu?
bunu düşünmek icin önünüzde haftalar yok muydu? bileti alip gelirken bile bilmiyor muydunuz belki de erken dogurdugunuz dönemde annenizin kinayla dugunle misafirle vs ugrasacagini?
herseyi bile bile gelip niye huzursuzluk çıkartıyorsunuz anlamasi zor.
erken dogursaniz, lohusa olsaniz, rahat edemeseniz bile o ev kiz kardesinizin de evi ve anneniz onun da annesi. sizin ne kadar ihtiyaciniz varsa kardesinizin de o kadar ihtiyaci var. anneniz nasil sizin dugununuzde gelenleri en güzel sekilde agirladi - gereken neyse yaptiysa o kizinda da yapmak zorunda
zaten düğün telasi eve sehir disindan gelenler cok cok sürsün bes gun. madem durumunuz da var, erken doğurursaniz o evde kalmazsiniz , esiniz de gelince bir haftalik temiz bir yer ayarlarsiniz o bir haftayi es bebek gecirirsiniz. zaten el kadar bebek yatakta dönüp düşecek hali de yok. sizinle kalir. düğün telasi bitince yine annenize gecersiniz.
bir sekilde bir çözüm bulunur yani. hep bana hep bana olmaz, yaptiginiz bjraz bencillige giriyor. bütün ailenin size karsi olmasinin sebebi tamamen bu.

Kocam vizeye başvuracak yanıma gelmek için 1 aylık bebekle yollarda dönmeye uğraşacağım.
simdi baktim da vize vize dediginiz BAE icin evizeymis. ne konsolosluk, ne evrak toplama, ne bir sey. internetten bilgilerini girecek, 60 doları odeyecek - birkac gun icinde epostasina 90 günlük vize gelecek.
gözünüzde büyüttüğünüze degmez.

Dönüş için gerekli belgeyi aldım daha zamanım var ama evet uzatmak kimseye fayda sağlamıyor. Anneannem katılmayacağını kendisi belirtti sağlık sorunu nedeniyle.
Hangi belge, bugün aldığınız belge uçuş günü geçerli olmaz ki. Uçağa bineceğiniz gün bile doktor raporu isteyebilirler ki ileri hamilelikte mutlaka isterler. 28. hafta alınan rapor 35. hafta da geçerli olmuyor.

Size inanamıyorum, düğün dernek kına misafir içinde doğururum lohusalığımı geçiririm diye mi düşündünüz? Sessizlik sakinlik huzur dinlenmeye hiç bu kadar ihtiyacınız olmayacak zamanlar yaşayacaksınız. Bebeğe yazık değil mi, o kadar kalabalığın gürültünün içinde kalacak. Devamlı emmek isteyecek göğsünüz hep açık gezeceksiniz. Kimse gelmesin rahatsız etmesin mi diyeceksiniz? 15 bin TL doğum paketi için değmez gidin evinize. Emirlikteki sağlık hizmetini nasıl yetersiz buldunuz o da ayrı bir mesele. Lisan probleminiz mi var?

THY:
Hamile yolcular, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar doktorlarından aldıkları “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin bulunduğu raporla birlikte seyahat edebilir. 36. hafta ve sonrasında doktor raporu olsa bile hamile yolcuların seyahatine izin verilmez.

Yanlış anlaşılıyor galiba ben aralık ayında gelip doğum paketimi almıştım öncesinde ailem gel demişti sonra tekrar evime döndüm. Daha sonra kardeşimin düğün günü belli oldu ben zaten düğüne katılmak için gelmedim hem doktor kontrolüm vardı hem de burada eşyalarım vardı. Çünkü evime giderken bir daha dönmeyeceğim diye gitmemiştim. Şimdi buradaki hazırlıklarımı iptal edip döneceğim.

Hayırlı yolculuklar .

ama en basta da 38 haftalikken kardesinizin evlenecegi, kinasi şusu busu , baska sehre gitmesi bir telasa duseceklerini biliyordunuz.
Maalesef bilmiyordum Ocak ayında nişan yapıldı ben aralık ayında doğum paketini satın almıştım ve şubatta Mayıs ayına gün alındı o yüzden zaten ben bu duruma düştüm.

Tabi ki böyle olacağını bile bile kendimi bu duruma sokmadım olaylar benim dışımda gelişti.Doğum paketinin fiyatı 15bin tl değil tabi ki o fiyata hastane bile yok düğün salonu başka bir tarihte tutulsa olacak farkın fiyatı buydu ve ben karşılayabilirdim sorun olmazdı. Dil problemim yok ingilizcem gayet üst seviye eğitimsiz biri değilim merak etmeyin. Uçuş kurallarını da biliyorum aldığım belge 32. Haftaya kadar uçuş yapmam için geçerli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…