- 20 Mayıs 2024
- 1.038
- 1.254
- 48
- 27
- Konu Sahibi annelik yolunda
-
heee önce paket aldiniz sonra nişan gününe karar verildi.Maalesef bilmiyordum Ocak ayında nişan yapıldı ben aralık ayında doğum paketini satın almıştım ve şubatta Mayıs ayına gün alındı o yüzden zaten ben bu duruma düştüm.
Çok şükür anlaşıldı tabi ki ben söyledim hazirandan sonra yapılsa daha iyi olur diye ama ailem varken kalkıp bu tarihi seç diyemem babam 20 Mayıs ila 1 Haziran arası gün seçmeyin dediği halde kız kardeşim gidip 18 mayısı almış inadına yapar gibi. Aralık ayında daha nişan bile net değildi ağustos eylül gibi düğün olacağını düşünüyorduk. Kız kardeşimin belirsizlikleri yüzünden bu dönemimi stresle geçiriyorum. Orada da daha önce çok kez hatta gelmeden bile ziyaret ettiğim bir doktorum var sadece ilgi burda daha iyi ama eşimi vize ve seyahat için zorlayacağıma 1 aylık bebekle yolculuk yapıp üstüne bu kadar stresli bir doğum yapacağıma bence de yol yakınken dönmek en mantıklısı. Eğer bu kadar torun sevgisi varsa zaten ailem bir yolunu bulup gelebilir düğün sonrası bu onlar için daha kolay. Anlatmaya çalıştığım bu.heee önce paket aldiniz sonra nişan gününe karar verildi.
sacma bir tarih secimi olmus cidden. peki ayni evde yaşıyorsunuz. hic oncedinde kardesinize ailenize demediniz mi dogumu mayısta yapacagim paket alacagim diye. baciniz demedi mi "aaa mayista düşünüyoruz biz düğünü" diye. büyük bir iletisim eksikligi olmus.
az cok belli olur ciftin dugununu ilk baharda mi yazda mi, ne zaman yapacağı.
ayni evde bu kadar iletisimsizlik gercekten cok sacma.
ben olsam hic trye gelmezdim, iptal ederdim paketi.
ama madem geldim son haftalarimda gidip tekrar doktor - hastane arama stresine vs girecegime burada yapardim. düğüne kadar dogurmazsam ne ala, dogurursam da kina haftasi kocamla temizliginden emin olduğum bir ev ya da yemegi kahvaltisi olan otel tutardım. evde milyon kisi girip cikarken dağılmış halde memem acik basim k.cim acik bebek uyutmaya çalışmaktan on kat iyidir
15 bin lira kimse bu kadar strese girmez. Sizin iyiliğinizi geçtim, sırf didişmekten bıktıkları için bile verir geçerler. Doğum tarihinizle bir iki ay sonrası sıradan mekanlarda bile 100 bin civarı oynuyor. Tabii tek sorun para mı onu da bilmiyoruz. Belki başka sebepleri de vardır. Kardeşim evlendiğinde doğru düzgün kimse gelmedi eve. Yemekli bir davetti zaten, evde tekrar yemeğe almadık kimseyi. Takısını takan çıktı gitti. En yakınlarımız evdeydi sadece. Lohusa olsam çok sıkıntı çekmezdim o gün açıkçası. Tabii siz artık bu alternatifi eleyin kafanızda. Kötü olmuşsunuz bir kere, dönüşü yok. Gidin eşinizin yanında yapın doğumunuzu. İnanın aileler olmayınca kafa daha rahat oluyor. Benim sadece annem geldi yanıma, ilk doğumda iki, ikincide bir hafta kaldı gitti. Gidince rahat etmişim sonradan anladım.Döneceğim sadece acaba pişmanlık yaşar mıyım diye düşünüyorum. Bana göre başkalarının seçtiğini yaşayıp pişman olmaktansa kendi seçimimden pişman olmak daha iyidir. Ben buraya onlar yanımda olsun diye geldim olmayacaklarsa kalmamın da bir anlamı yok. Ben komşudan yengeden yardım dilenmek istemiyorum o durumda sağlıklı bir annem varken başımda olsun istiyorum ki herkes ister bunu. Evde oda ayarlanır ama kına sonrası yemek misafir gelen çıkan belli olmayacak ben belki erken doğum yapacağım lohusa olacağım rahat edemeyeceğim her halükarda.
Şuan böyle bir teklifin anlamı yok ama baştan böyle bir çözüm önerilseydi kabul ederdim kardeşim sonuçta 15bin lira için bu kadar strese girmezdim zaten durumumuz yerinde çok şükür. Ama orta yol bulmaya çalışılmadı ben göz ardı edildim.
Yok ailem karşılardı ben de karşılardım kına salonu zaten tutulan salon 65bin gibi bir şey tarih sebebiyle hadi olsun 15-20bin fark. Yemeksiz olduğu için evde verilecek yemek yakınlara muhtemelen. Ben de öyle düşünüyorum eşim var 1 yıldır 3 5 kişi de olsa hatırlı arkadaşlarım var en kötü ihtimal profesyonel bir ebe tutacak imkanım var. Yani sözlerine kanıp başta olduğu gibi tekrar hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.15 bin lira kimse bu kadar strese girmez. Sizin iyiliğinizi geçtim, sırf didişmekten bıktıkları için bile verir geçerler. Doğum tarihinizle bir iki ay sonrası sıradan mekanlarda bile 100 bin civarı oynuyor. Tabii tek sorun para mı onu da bilmiyoruz. Belki başka sebepleri de vardır. Kardeşim evlendiğinde doğru düzgün kimse gelmedi eve. Yemekli bir davetti zaten, evde tekrar yemeğe almadık kimseyi. Takısını takan çıktı gitti. En yakınlarımız evdeydi sadece. Lohusa olsam çok sıkıntı çekmezdim o gün açıkçası. Tabii siz artık bu alternatifi eleyin kafanızda. Kötü olmuşsunuz bir kere, dönüşü yok. Gidin eşinizin yanında yapın doğumunuzu. İnanın aileler olmayınca kafa daha rahat oluyor. Benim sadece annem geldi yanıma, ilk doğumda iki, ikincide bir hafta kaldı gitti. Gidince rahat etmişim sonradan anladım.
Ben hala size prenses olmadığınızı, dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini, kardeşinizin sizden rol çaldığınızı düşündüğünüzü söylemek istiyorum.Doğuma 2 hafta kala düğün
Merhaba önceki konumu inceleyebilirsiniz bunu daha Türkiye’ye dönmeden önce yazmıştım. Şu an Türkiyedeyim ve kardeşimle bütün sülalenin olduğu bir iftar yemeğinde tartışma yaşadık. Tartışma konusu anneannemin sağlık sorunu sebebiyle düğününe gitmek istememesi ve ben de onun burada kalarak bana sahip çıkacağını söylemem oldu. Hatta bana bakacak bir başka kişi belirleyip anneannemin düğüne gideceğini söyledi. Ailem her zaman ki gibi onu korudu ve eve döndüğümüzde ben çok üzgün olmama rağmen kimse konuşmadı hatta kardeşimin hatası için beni suçladılar. Ben de evi terk ettim niyetim geri dönmekti ama hemen yapamadım. 1 haftadır orda burda sefil oldum. Dün akşam annemler konuşmaya geldi dayımlarda biraz emri vaki yaptılar konuştuk tartıştık 3 4 gündür dayımda kaldığım için daha fazla yük olmamak ve şımarık görünmemek için eve dönmeyi kabul ettim ama hala yaşadığım ülkeye geri gitmeyi düşünüyorum. Annem dükkandan bir poşet kıyafet çıkarmış bebeğe diye ama ben bu kadar kırılıp üzüldükten sonra yapılması hiç bir anlam ifade etmedi açıkçası. Seni yalnız bırakmıycam diyor ama eminim şimdi 2 gün bu tavırları sonra yine beni unutup düğün telaşına dalacaklar ve ben de burda rahat edemiycem. Kocam vizeye başvuracak yanıma gelmek için 1 aylık bebekle yollarda dönmeye uğraşacağım. O kadar önemsiyorsanız düğünden sonra siz gelin o zaman dedim vizeye ihtiyaçları yok bilet alıp gelecekler bahaneleri sıraladılar. İnandırıcı gelmedi bana. Ben yapmam gerekenden fazla fedakarlık yaptığımı düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Moral bozucu yorum yapmayınız.
Bu arada anneannem şehir dışında olacak düğüne gidemeyeceğini söylemişti bunun üzerine ben yorum yaptım kız kardeşim çocuk gibi ısrar etti neden gelmiyormuş sana zaten komşu teyze bakacak diye.saglik sorunlarıyla torununun düğününe gidemeyecek anane yasli kadinin biridir, ayagini götürmeye dermani yoktur.
Kayınailem yok. Ailemin dengesizlik ve belirsizlikleri yüzünden bu durumdayım. Hiç bir şey oturup konuşulmuyor kararlarıma saygı duyulmuyor. Ben zaten dönmek istiyorum eşim de bu kararımı destekliyor ama şimdi de dönme diye acıtasyon yapıyorlar geçen hafta gelmeseydin diyenler. Ama benim güvenim bitti tabi.Ben hala size prenses olmadığınızı, dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini, kardeşinizin sizden rol çaldığınızı düşündüğünüzü söylemek istiyorum.
Siz bir kere doğuruyorsanız, oda bir kere evleniyor.
Kadının düğününüde ailenizin huzurunuda kaçırmaya ne meraklısınız.
Sizin bir kayın aileniz kocanız yokmu? Düğüne gitmiyorsanız pekala o gün en fazla 5 saat onlarla geçirebilirsiniz? Neden bu öfke ailenize karşı neden? Belkide doğurmayacaksınız bile.
İyi de bu çok normal değil mi? Bence siz evinize gidin kardeşinizin en güzel günü mahvolacak yoksa. Neden bu kadar ona taktınız? “Canım kardeşim her zaman yanındayım çok heyecanlıyım, evliliğin düğünün harika olsun çok isterim ama olur da düğünden önce ya da düğün zamanı doğum yaparsam gelemem o yüzden üzülme olur mu? Ablan hep yanında” demek yerine neden sürekli küsüp gidiyorsunuz kendinizi hep ön plana atma derdindesiniz? Dünyada tek doğuran siz değilsiniz ki…eminim şimdi 2 gün bu tavırları sonra yine beni unutup düğün telaşına dalacaklar
Doğuma eşim gelecekti ama ben bu telaşın içinde bulunmak istemiyorum ne gerek var beni düşünmeyen insanlar için kendimi yormaya?Yorumları ve eski konuzu okumadım.
Riskli gebelik falan mısınız?
Sizin için doğum ne kadar özel bir günse kardeşiniz içinde düğünü aynı özellikle.
Niye bu kadar kırıp, döküp olaylar çıkardınız?
Doğuma eşiniz gelmeyecek mi?
Bırakın insanlar telaşlarını da yaşasınlar
Tam okumamışsınız konuları ama neyse kendimi anlatmaktan yoruldumAy merak ettim eski konuyu da okudum şimdi.
Yapmayın Allah aşkına ya! Sokakta mı bırakacaklar
Gelmişsiniz aile yanına 2 ay kala gelme diyen mi olmuş?
2 hafta önce varsın evlensin katılabilirseniz katılırsınız katılamazsanız katılamazsınız
1 saatlik düğünü ne olay yapmışsınız.. düğünden sonra gelirler yanınıza işte.
Insanların da şu süreçte moralini bozmayın bence
Doğuma eşim gelecekti ama ben bu telaşın içinde bulunmak istemiyorum ne gerek var beni düşünmeyen insanlar için kendimi yormaya?
Onlar telaşlarını yaşasınlar ben kendi sakin düzenimde en önemli anımı yaşamak istiyorum. Bütün mesele bundan ibaret.
valla kusura bakma ama anlattıkların cok sacma, hayatin dogal akışına uymuyor.Bu arada anneannem şehir dışında olacak düğüne gidemeyeceğini söylemişti bunun üzerine ben yorum yaptım kız kardeşim çocuk gibi ısrar etti neden gelmiyormuş sana zaten komşu teyze bakacak diye.
Eşyalı Bi ev tutup temizletip oraya geçseniz? Her ihtimale karşı ailenize yakın yerde olsun. Esiniz doguma gelecekmiş o evde kalırsınız. Düğün önü telaşı ve sonrası misafirler gidene kadar yalnız olursunuz hem. Lohusalik sürecinde de oraya yanınıza gelir gider anneniz, tek kalmak istediğiniz zaman da tek kalma şansınız olur. Maddi durumumuz müsait dediğiniz için aklıma bu fikir geldiDoğuma eşim gelecekti ama ben bu telaşın içinde bulunmak istemiyorum ne gerek var beni düşünmeyen insanlar için kendimi yormaya?
Onlar telaşlarını yaşasınlar ben kendi sakin düzenimde en önemli anımı yaşamak istiyorum. Bütün mesele bundan ibaret.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?