Sanki çıkmaz bir yoldayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar negatif bir kitleye düştü yine konum gerçekten negatif yorum istemiyorum tüm olanların farkındayım yargılanmaya ya da aşağılanmaya ihtiyacım yok.
 
Maalesef bilmiyordum Ocak ayında nişan yapıldı ben aralık ayında doğum paketini satın almıştım ve şubatta Mayıs ayına gün alındı o yüzden zaten ben bu duruma düştüm.
heee önce paket aldiniz sonra nişan gününe karar verildi.
sacma bir tarih secimi olmus cidden. peki ayni evde yaşıyorsunuz. hic oncedinde kardesinize ailenize demediniz mi dogumu mayısta yapacagim paket alacagim diye. baciniz demedi mi "aaa mayista düşünüyoruz biz düğünü" diye. büyük bir iletisim eksikligi olmus.
az cok belli olur ciftin dugununu ilk baharda mi yazda mi, ne zaman yapacağı.
ayni evde bu kadar iletisimsizlik gercekten cok sacma.
ben olsam hic trye gelmezdim, iptal ederdim paketi.
ama madem geldim son haftalarimda gidip tekrar doktor - hastane arama stresine vs girecegime burada yapardim. düğüne kadar dogurmazsam ne ala, dogurursam da kina haftasi kocamla temizliginden emin olduğum bir ev ya da yemegi kahvaltisi olan otel tutardım. evde milyon kisi girip cikarken dağılmış halde memem acik basim k.cim acik bebek uyutmaya çalışmaktan on kat iyidir
 
Çok şükür anlaşıldı tabi ki ben söyledim hazirandan sonra yapılsa daha iyi olur diye ama ailem varken kalkıp bu tarihi seç diyemem babam 20 Mayıs ila 1 Haziran arası gün seçmeyin dediği halde kız kardeşim gidip 18 mayısı almış inadına yapar gibi. Aralık ayında daha nişan bile net değildi ağustos eylül gibi düğün olacağını düşünüyorduk. Kız kardeşimin belirsizlikleri yüzünden bu dönemimi stresle geçiriyorum. Orada da daha önce çok kez hatta gelmeden bile ziyaret ettiğim bir doktorum var sadece ilgi burda daha iyi ama eşimi vize ve seyahat için zorlayacağıma 1 aylık bebekle yolculuk yapıp üstüne bu kadar stresli bir doğum yapacağıma bence de yol yakınken dönmek en mantıklısı. Eğer bu kadar torun sevgisi varsa zaten ailem bir yolunu bulup gelebilir düğün sonrası bu onlar için daha kolay. Anlatmaya çalıştığım bu.
 
15 bin lira kimse bu kadar strese girmez. Sizin iyiliğinizi geçtim, sırf didişmekten bıktıkları için bile verir geçerler. Doğum tarihinizle bir iki ay sonrası sıradan mekanlarda bile 100 bin civarı oynuyor. Tabii tek sorun para mı onu da bilmiyoruz. Belki başka sebepleri de vardır. Kardeşim evlendiğinde doğru düzgün kimse gelmedi eve. Yemekli bir davetti zaten, evde tekrar yemeğe almadık kimseyi. Takısını takan çıktı gitti. En yakınlarımız evdeydi sadece. Lohusa olsam çok sıkıntı çekmezdim o gün açıkçası. Tabii siz artık bu alternatifi eleyin kafanızda. Kötü olmuşsunuz bir kere, dönüşü yok. Gidin eşinizin yanında yapın doğumunuzu. İnanın aileler olmayınca kafa daha rahat oluyor. Benim sadece annem geldi yanıma, ilk doğumda iki, ikincide bir hafta kaldı gitti. Gidince rahat etmişim sonradan anladım.
 
Yok ailem karşılardı ben de karşılardım kına salonu zaten tutulan salon 65bin gibi bir şey tarih sebebiyle hadi olsun 15-20bin fark. Yemeksiz olduğu için evde verilecek yemek yakınlara muhtemelen. Ben de öyle düşünüyorum eşim var 1 yıldır 3 5 kişi de olsa hatırlı arkadaşlarım var en kötü ihtimal profesyonel bir ebe tutacak imkanım var. Yani sözlerine kanıp başta olduğu gibi tekrar hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.
 
Ben hala size prenses olmadığınızı, dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini, kardeşinizin sizden rol çaldığınızı düşündüğünüzü söylemek istiyorum.
Siz bir kere doğuruyorsanız, oda bir kere evleniyor.
Kadının düğününüde ailenizin huzurunuda kaçırmaya ne meraklısınız.
Sizin bir kayın aileniz kocanız yokmu? Düğüne gitmiyorsanız pekala o gün en fazla 5 saat onlarla geçirebilirsiniz? Neden bu öfke ailenize karşı neden? Belkide doğurmayacaksınız bile.
 
Başka bir konuda doğum paketini iptal edince %90 ınını iade alabileceğinizi yazmışsınız.

Ben de 37 haftalık gebeyim, size daha önce de yorum yazdım. Ama bu son açtığınız başlıkla anladım ki bence siz drama seviyorsunuz.

Evsiz değilsiniz , eşiniz hayırsız değil, maddi durumunuz kötü değil. E gidin ?
Ortada bir tercih durumu var ve insanlar tercihlerini yapmışlar. Neyi tartışıyorsunuz ?
Tercih edilmemişsiniz sadece bunu kabullenseniz ve evinize gitseniz daha huzurlu olacaksınız.
Ama siz anneanne evi, anne evi, dayı evi, tartışma, gerilim ile kendinize süreci zehir ediyorsunuz ? Neden ?
 
saglik sorunlarıyla torununun düğününe gidemeyecek anane yasli kadinin biridir, ayagini götürmeye dermani yoktur.
Bu arada anneannem şehir dışında olacak düğüne gidemeyeceğini söylemişti bunun üzerine ben yorum yaptım kız kardeşim çocuk gibi ısrar etti neden gelmiyormuş sana zaten komşu teyze bakacak diye.
 
Kayınailem yok. Ailemin dengesizlik ve belirsizlikleri yüzünden bu durumdayım. Hiç bir şey oturup konuşulmuyor kararlarıma saygı duyulmuyor. Ben zaten dönmek istiyorum eşim de bu kararımı destekliyor ama şimdi de dönme diye acıtasyon yapıyorlar geçen hafta gelmeseydin diyenler. Ama benim güvenim bitti tabi.
 
eminim şimdi 2 gün bu tavırları sonra yine beni unutup düğün telaşına dalacaklar
İyi de bu çok normal değil mi? Bence siz evinize gidin kardeşinizin en güzel günü mahvolacak yoksa. Neden bu kadar ona taktınız? “Canım kardeşim her zaman yanındayım çok heyecanlıyım, evliliğin düğünün harika olsun çok isterim ama olur da düğünden önce ya da düğün zamanı doğum yaparsam gelemem o yüzden üzülme olur mu? Ablan hep yanında” demek yerine neden sürekli küsüp gidiyorsunuz kendinizi hep ön plana atma derdindesiniz? Dünyada tek doğuran siz değilsiniz ki…
 
Yorumları ve eski konuzu okumadım.
Riskli gebelik falan mısınız?
Sizin için doğum ne kadar özel bir günse kardeşiniz içinde düğünü aynı özellikle.
Niye bu kadar kırıp, döküp olaylar çıkardınız?
Doğuma eşiniz gelmeyecek mi?
Bırakın insanlar telaşlarını da yaşasınlar
 
Düğüne gidemeyen anneannenin size ne faydası olacak ki.. Düğünü de planladıkları tarihte yapsınlar. Siz de bi görünürsünüz. Kimse sizden iş de beklemez, düğünde halay çekmenizi de beklemez.
Dğumunuz erken olacak olursa da gelir biri yanınızda. Olayları akışına bırakın bence
 
Benim kızım doğduğunda hiçbir tanıdığımız burda yoktu acil bir şey olmuştu herkes şehir dışındaydı. Kocam 2 çocuğumla paşalar gibi doğurdum. Sonra kocam çocukları eve götürdü ben sezeryan olduğum için 2 gün kaldım hemşireler bana da bebeğime de misler gibi baktılar valla. Çok güzeldi. Siz neden bu kadar dram yaptınız? Biraz güçlü olun ya. Kimsesiz insanlar ne yapıyor?.
Siz kardeşinizi kıskanıyorsunuz maalesef ve en güzel gününü mahvetmek istiyorsunuz
 
Ay merak ettim eski konuyu da okudum şimdi.
Yapmayın Allah aşkına ya! Sokakta mı bırakacaklar
Gelmişsiniz aile yanına 2 ay kala gelme diyen mi olmuş?
2 hafta önce varsın evlensin katılabilirseniz katılırsınız katılamazsanız katılamazsınız
1 saatlik düğünü ne olay yapmışsınız.. düğünden sonra gelirler yanınıza işte.
Insanların da şu süreçte moralini bozmayın bence
 
Doğuma eşim gelecekti ama ben bu telaşın içinde bulunmak istemiyorum ne gerek var beni düşünmeyen insanlar için kendimi yormaya?
Onlar telaşlarını yaşasınlar ben kendi sakin düzenimde en önemli anımı yaşamak istiyorum. Bütün mesele bundan ibaret.
 
Tam okumamışsınız konuları ama neyse kendimi anlatmaktan yoruldum
 

Nasıl da kendinizi düşünüyorsunuz sadece..
O zaman kalsaydınız yaşadığınız ülkede gelip milletin düzenini bozmasaydınız ne diyeyim.
Siz doğuracaksınız diye herkes işi gücü bıraksın cevrenizde pervane mi olsun?
Düğün olmaz, ölüm olur ya .. bunlara insan takılır mı
 
Bu arada anneannem şehir dışında olacak düğüne gidemeyeceğini söylemişti bunun üzerine ben yorum yaptım kız kardeşim çocuk gibi ısrar etti neden gelmiyormuş sana zaten komşu teyze bakacak diye.
valla kusura bakma ama anlattıkların cok sacma, hayatin dogal akışına uymuyor.
her sey cok mantiksiz.
yani düğünün mayista olacağı çoook onceden kararlastirilmis olmasi lazim.
hani devlet sirri degil ki. herkes bilir ki haziranda düğün sezonu açilir, eylülün basina kadar sezon devam eder. ekimden mayisa fiyatlar cok daha ucuz olur.
yani bunu herkes bilir. evden ilk defa o gelin cikmiyor ustelik. kardesiniz de aileniz de düğün dernek vs işlerinde deneyimli senden ötüru. elbet planlamislardir "mayısta sezon acilmadan olsun, onca parayi bir ay icin vermeyelim" diye. e sizin dogum deseniz hamile kaldığınız ay ortalama doğum zamaniniz belli . yani kaçari yok mayista elbet doğuracaksiniz.
nasıl böyle plansiz programsiz iş yapılmış hic anlamadim.
ananenizin yaninizda durmasinin zaten size yarari olmaz zarari olur. sehir disina gidemeyecek kadin suyunuz gelse apar topar gitmeniz gerekse hastane cantanizi bile tasiyamaz, araba kullanamaz, hastanede evrak isleri icin vezneye git odaya gel yapamaz. yani aslinda size bir yarari olmayacak bir kadin.
düşünüyorum da ben de ananem kardesimin düğününe gidemeyecek olsa benimle kalmasini düşündüğümden degil de sirf uzulmesin, kendini ise yarar hissetsin diye "ananem burada bana bakacak" derim, kadin mutlu olsun diye. Bunda kavga çıkartacak- herkesin size dusman olacagi- günlerce dayida kalacak ne var ki?
keyifli bir iftar yemeğinde olay buralara nasil geldi?
- ananem bana gozkulak olacak
+ hayir düğüne gelecek , niye gelmiyormus, sana komsu bakar

yani konusma burada bittiyse bunca olay neden yasandi? kavgaya dönüp devam ettiyse siz ne dediniz ki aileniz bunca hamile halinizle sizin uzulup dayida kalmaniza musade edecek kadar olaylar büyüdü?
her sey cok mantıksız.
acaba kardeşinizle aranizda bir dusmanlik - rekabet falan mi var?
ya da aileniz tüm bu olaylarda sizi haksiz buluyorsa - kardesinizin destekliyorlarsa anlatmadığınız bir seyler mi var?
neyse, madem karariniz dönmek daha da gec olmadan, agirlasmadan dönün bari. benim annem de iki çocuğunu tek dogurmus, hatta aramizda bir bucuk yas varmis, babam hem hastanede karisiyla ilgilenmis hem bir bucuk yasinda bebegiyle ilgilenmis. kendi yaglarinda gayet de guzel kavrulmuslar.
 
Sadece kendinizi düşünüyorsunuz ve ortada bir sorun da yok.
Sizim ilk doğumunuzsa kardeşinizin de ilk düğünü.
Güzel ülkemizde her düğünde biri karnı burnunda hamile oluyor aileden ve gereksiz ilgi bekliyor ne hikmetse.
Kendi problemlerinizi kendiniz düşünün biraz istekleriniz baştan beri yersiz ve kendinizi o kadar geriyorsunuz ki erken doğuracaksınız.
 
Eşyalı Bi ev tutup temizletip oraya geçseniz? Her ihtimale karşı ailenize yakın yerde olsun. Esiniz doguma gelecekmiş o evde kalırsınız. Düğün önü telaşı ve sonrası misafirler gidene kadar yalnız olursunuz hem. Lohusalik sürecinde de oraya yanınıza gelir gider anneniz, tek kalmak istediğiniz zaman da tek kalma şansınız olur. Maddi durumumuz müsait dediğiniz için aklıma bu fikir geldi
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…