arkadaşlar ek besin,bal,pekmez,inek sütü,keçi sütü vs vs her kafadan bi söz kafayı yicem neye inanacağımı bilemiyorum.
şimdi ben öncelikle kadınlar kuılübünde kadir tuğcuyu duyana kadar bir takım bilgilerim vardı ve bunların kaynağıda bir kısmı aldığım eğitimden(hemşireyim)bir kısmıda kadınlar kulübü başta olmak üzere internet sitelerinden öğrendiklerim idi.
mesela;
* inek sütü bir yaşına kadar kesinlikle verilmez.mümkünse iki yaşına kadar verilmemelidir.
* keçi sütü sindirimi kolay olması açısından ve içeriği yönüyle anne sütüne en yakındır inek sütü yerine tercih edilir.(hatta 4.ayındaki oğluma veriyorum ve yoğurdunu yediriyorum)
*bal kur'an'ı kerimdede geçtiği gibi muhteşem bir nimettir faydaları say say bitmez.
*pekmez özelliklede üzüm,dut ve keçiboynuzu çok faydalıdır sofra şekeri yerine hem tatlandırıcı olarak hem sağlık açısından verilmelidir.
* anne sütü alsada ve yeterli olsada 6.ayda bebek ek besine geçmelidir çünkü süt yeterli olmaz.
* süt ürünleri ve pekmez bir arad verilmez(demir kalsiyum etkileşiminden ötürü)
şimdi ben bu kadir tuğcuyu duydum nette araştırdım bi sitede soru cevap kısmında verdiği cevapları okudum ve şoktayım.
adam diyoki;
* çocuk 2 yaşına kadar bile olsa yetiyosa anne sütü ver ek besine gerek yok.
* 4.aydan sonra mamayı bırak inek sütü ver,zararı olmaz.
* keçi sütünün inek sütüne üstünlüğü yoktur hatta folik asit ve bazı vitaminlerce fakirdir bile.
* balın ve pekmezin şeker içeriğinden başka besin değeri yoktur tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz.
* pekmezle süt ürünleri karıştırılabilir hiç bi sakınca yok
* çocuk balık yemese olur orta asyadakiler hayatlarında hiç balık görmediler
vs vs
adamın dedikleri bi yana diğer bütün dünya doktorları bi yana...ben şaştım kaldm....şimdi benim üniversitedeki prof,doç vs bütün hocalarım ve binlerce doktor mu doğru süylüyo yoksa kadir tuğcu mu?
işin enteresan tarafı sitelerde kimse hocam sen haksızsın demiyo.herkes bi memnun bi memnun..bir sevgi gösterisi minnettarlık şaşılır cinsten...
galiba sıyırıcam!!!çocuğuma ne verecem şaşırdım.bütün tabularım altüst oldu.
yorumlarınızı bekliyorum.