• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım hamileyim ama eşimle küsüz ne yapmalıyım sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz surprizi kendiniz icin yaparsınız ama o "bak küsken bile bana sürpriz yapıyor" diye algilayacak. 2 hafta küs kalmasının acısını çıkarın bence. Hamile oldugunuzu "2 haftadır küs olduğun biriyle ilgili ilgini çeker mi bilmem ama hamileyim" diyerek söyleyin bence. Bırakın sonrasını o düsünsün. Siz konuşmaya çalısmıssınız küslüğü devam ettiren o hâlâ neden sürpriz yapıp söylemek istiyorsunuz ki ??Bırakın o sizin degerinizi anlasın. Hamile oldugunuzu ögrenince barısmak istese de trip atın kolayca yumuşamayın.Ancak bu şekilde kıymetinizi anlar. Diger sekilde sürprizler çabalar tamamen boşuna olur.
Peki tam olarak ne yapmalıyım sizce?

Burda yazdıgım gibi yapın. Hamile oldugunuzu bile tripli sekilde söyleyin.

Hamile oldugunuzu karnınızın büyüdüğünü görüp o farketsin diyenler olmuş. ve asla empati kurmadan söylemisler... Karın 4 aydan sonra ancak belli oluyor.kendileri hamile olsalar bu kadar süre söylemeden bekleyebilirler mi ilk 3 ay çok zorlayıcı oluyor diye biliyorum bu zorlukları tek başlarına idare ederler mi? Önce empati kurup sonra bunu söylemeliler bence.

Siz hamile oldugunuzu öğrendiginiz gün net şekilde söyleyin "2 haftadır küs olduğun biriyle ilgili ilgini çeker mi bilmem ama hamileyim" diye. Sonrasında da o ne yaparsa yapsın "kaç gündür konuşmuyorsun şimdi hamileyim diye mi konuşuyorsun" deyip tribe devam edin bence biraz daha. Yani 2 haftadır küs olan kişinin hakettigi tavır bu bence. 2 haftadır küsken gelip de "ay baba oluyorum" modlarına girmesin. Ama sizin tripli tavrınızdan sonra artık dersini alıp düzelir küslükleri uzun tutmaz diye düsünüyorum 🌸

Burda yazdıgım gibi yapın. Hamile oldugunuzu bile tripli sekilde söyleyin.

Hamile oldugunuzu karnınızın büyüdüğünü görüp o farketsin diyenler olmuş. ve asla empati kurmadan söylemisler... Karın 4 aydan sonra ancak belli oluyor.kendileri hamile olsalar bu kadar süre söylemeden bekleyebilirler mi ilk 3 ay çok zorlayıcı oluyor diye biliyorum bu zorlukları tek başlarına idare ederler mi? Önce empati kurup sonra bunu söylemeliler bence.

Siz hamile oldugunuzu öğrendiginiz gün net şekilde söyleyin "2 haftadır küs olduğun biriyle ilgili ilgini çeker mi bilmem ama hamileyim" diye. Sonrasında da o ne yaparsa yapsın "kaç gündür konuşmuyorsun şimdi hamileyim diye mi konuşuyorsun" deyip tribe devam edin bence biraz daha. Yani 2 haftadır küs olan kişinin hakettigi tavır bu bence. 2 haftadır küsken gelip de "ay baba oluyorum" modlarına girmesin. Ama sizin tripli tavrınızdan sonra artık dersini alıp düzelir küslükleri uzun tutmaz diye düsünüyorum 🌸
Evet kesinlikle şu an bile ağrılarım var bi de ben neden yalnız gideyim hastaneye. Mecbursa götürecek beni. Evet yarın testi tekrarlayınca ner çıkarsa önüne koyup sen hak etmiyorsun ama durum bu diycem.

Bu dünyada çocuk vs. Gibi şeyleri bir siz birde sizlerin onay verdikleri hakediyor zaten değil mi?
Benden onay almanız gerekiyor gibi bir anlam çıkardıysanız sizin sorununuz olur bu. Ben kendi açımdan böyle bir adamdan yapar mıydım diye düşündüm ona göre yorum yaptım. ;)

Evet kesinlikle şu an bile ağrılarım var bi de ben neden yalnız gideyim hastaneye. Mecbursa götürecek beni. Evet yarın testi tekrarlayınca ner çıkarsa önüne koyup sen hak etmiyorsun ama durum bu diycem.
Evet öyle yapın. Ona bağlı oldugunuzu hissettirmeyin yani sizi kaybetme korkusu da olsun. 2 haftadır konusmuyor cünkü bu duruma tolerans gostereceginizi biliyor. X benden sogur bir daha eskisi gibi olamayız korkusu olsun ki ona göre davransın

Evet öyle yapın. Ona bağlı oldugunuzu hissettirmeyin yani sizi kaybetme korkusu da olsun. 2 haftadır konusmuyor cünkü bu duruma tolerans gostereceginizi biliyor. X benden sogur bir daha eskisi gibi olamayız korkusu olsun ki ona göre davransın
Çok haklısınız.

Bu dünyada çocuk vs. Gibi şeyleri bir siz birde sizlerin onay verdikleri hakediyor zaten değil mi?

Tabi ki hayir. Ama böyle adamlarla iliskiyi daha düzeltmeden cocuk sahibi olmaya karar veriliyorsa sonuclara hem kadin hemde cocuk katlanacak. 🤷‍♀️ bile bile lades demek gibi bir durum. Ama bunu sakin dile getirmesin kimse. Sirada daha ikinci veya ücüncü cocuk da var nede olsa

Tabi ki hayir. Ama böyle adamlarla iliskiyi daha düzeltmeden cocuk sahibi olmaya karar veriliyorsa sonuclara hem kadin hemde cocuk katlanacak. 🤷‍♀️ bile bile lades demek gibi bir durum. Ama bunu sakin dile getirmesin kimse. Sirada daha ikinci veya ücüncü cocuk da var nede olsa
🤔 hımm böyle adam dediğiniz insanın nasıl baba olacağını dahi bilmeden bu kadar kesin karar verebiliyorsunuz. Birde insanların çocuk yapma sayısına kadar laf etme hakkını kendinizde bu kadat net görebiliyorsunuz. Ne diyebilirim ki gerçekten ilginç..

🤔 hımm böyle adam dediğiniz insanın nasıl baba olacağını dahi bilmeden bu kadar kesin karar verebiliyorsunuz. Birde insanların çocuk yapma sayısına kadar laf etme hakkını kendinizde bu kadat net görebiliyorsunuz. Ne diyebilirim ki gerçekten ilginç..

Sorunlu bir insan sihirli bir sekilde muhtesem bir baba olmuyor. Polyanaciliga gerek yok. Ve evet bana göre sorunlu evlilige ceki düzen verilmeden cocuk yapilmamali, cünkü bebekle ilk sene heleki yorucu bir sürec, ne kadar da güzellikleri varsa da. Iliskiyi gecelim insanin kendinde en iyi ve en kötü huylari ortaya döküyor. Konu sahibi kendisi yazdi esi nasil biri oldugu. Burda bir sürü konu var sorunlu evliliklere cocuk getiren kadinlardan. Bakin bakalim cocuklari nasil ortamlarda büyüyor. Ama tabi despot kinci bir adam muhakkak baba yapilmali. Cünkü karisina karsi küsmeyi cezalandirma mekanizmasi olarak kullanan adam tam pedagojik bir baba olur.

Sorunlu bir insan sihirli bir sekilde muhtesem bir baba olmuyor. Polyanaciliga gerek yok. Ve evet bana göre sorunlu evlilige ceki düzen verilmeden cocuk yapilmamali, cünkü bebekle ilk sene heleki yorucu bir sürec, ne kadar da güzellikleri varsa da. Iliskiyi gecelim insanin kendinde en iyi ve en kötü huylari ortaya döküyor. Konu sahibi kendisi yazdi esi nasil biri oldugu. Burda bir sürü konu var sorunlu evliliklere cocuk getiren kadinlardan. Bakin bakalim cocuklari nasil ortamlarda büyüyor. Ama tabi despot kinci bir adam muhakkak baba yapilmali. Cünkü karisina karsi küsmeyi cezalandirma mekanizmasi olarak kullanan adam tam pedagojik bir baba olur.
Çok axımasızca eleştirip aşırı genelleme yapıyorsunuz. Ciddi problemler olsa ben zaten çocuk istemem ben de sizin kadar düşünebiliyorum merak etmeyin. Küslük kavga her evlilikte oldugu gibi olurdu ancak bu kadar uzamazdı. Ondan burda yardım istedim yoksa klasik barışma tarihini falan bilip beklerdim ya sa farklı bişey yapardım.

Merhaba kızlar,
2 yıllık evliyim.Temmuzdan beri çocuk deniyoruz olmuyordu. Bu ay da yumurtlama günleri falan tam değerlendirelim diye takip ediyorduk.Yumurtlamanın olacagı haftasonu eşim yatılı misafir geleceğini bir gün önce gece söyledi ben de kızdım. Çalısıyorum, sürekli bi yorgunluk var, temizlik yaptırıcam uygun gün bekliyorum, ev temiz deil nerden çıktı misafir ayrıca birgün kala mı söylenir diye kızdım.O andan itibaren küstü beyfendi. Misafir geldi bir saniye durmadım güleryüzde hizmmette hiç bi eksiklik kusur etmedim.Üzerinden yaklasık iki hafta geçti hala beyfendi konusmuyor aynı evin içinde tabi ben de emeklerim nankörlükle karsılandıgı için kızgınım konusmaya çalıştım yine tartısma çıktı. Tabi ilişki 9. Ve 11. Gün olmştu adet sonrası o yüzden ben asla hamilelik oldugunu düşünmüyordum ancak bir iki düşünüp olabilir deyip test aldım ve dün adet öncesi yani 26. Gündeyim silik çıktı ikinci çizgi. Yarın testi tekrarlıycam ancak eşime hiç bişey söylemedim henüz. Yani bu durum olursa ev süsleyip video kaydederek sürpriz yapmayı hayal ediyordum hep. Şimdi çok üzgünüm içinde bulundugum duruma. Pat diye söylemek istemiyorum. Küskün diye bi tepki vermezse falan yıkılırım o anı da öyle hatırlamak istemiyorum:KK43:
Beklesem barısmayı ne kadar sürer belli değil o da bilmeli bu durumu diyorum.
Siz olsaydınız ne yapardınız? Lütfen eleştirmeden içinde bulundurum durumun hassasiyetini göz önünde bulundurarak akıl verin. Küsme konusu siz çocuk musunuz diyecekler için söylüyorum ben konusmaya çalıştım dediğim gibi ancak adam asırı haklı görüp diretmesi emeklerimi görmezden gelmesi çok bencilce ben de kırılmış durumdayım.
Şimdiden teşekkürler.
Siz değil ama eşiniz maalesef ki yetişkin değil. Aynı evin içinde 2 hafta ne kuslugu ya . Gören eve gelecek misafirleri öldürdünüz sanır. Valla sizde de iyi sabır varmış hala söylemişsiniz. Ben bu mutluluğumu paylaşma fırsatı vermedi diye daha çok sinirlenip " hamileyim ama benimle iki haftadır konuşmayan ve mutluluğumu yaşamama müsaade etmeyen sen baba olmayı hak etmiyosun " derdim . Ama siz demeyin çünkü bu yangına körükle gitmek olur küslük bir yılı falan bulur. Allah sağlıkla kucağınıza almayı ve kocaniza da akıl fikir nasil etsin

Çok axımasızca eleştirip aşırı genelleme yapıyorsunuz. Ciddi problemler olsa ben zaten çocuk istemem ben de sizin kadar düşünebiliyorum merak etmeyin. Küslük kavga her evlilikte oldugu gibi olurdu ancak bu kadar uzamazdı. Ondan burda yardım istedim yoksa klasik barışma tarihini falan bilip beklerdim ya sa farklı bişey yapardım.

Acimasizca olan kisim hangisi? Esi hakkinda despot ve iki haftadir küslügü sürdürüyor diyen sizsiniz. Size göre ciddi problem degilse bana göre hic degil. Yasayan, veya daha dogrusu ceken sizsiniz. Benim yazimda acimasizca birsey yok. Sadece realist bir bakis acim var böyle konularsa cünkü zamanimda küsme huyu bendede vardi (ben onu cezalandirma olarak ama kullanmadim) ve benimde cocuklarim var. Her neyise. Biz acik birseyler yazsak zaten yine önce despot ve kötü gösterilen esler birden yine tutuluyor. O yüzden siz bildiginiz gibi devam edin. Allah bebeginizi sag selim kucaga almayi nasip etsin insallah

Siz değil ama eşiniz maalesef ki yetişkin değil. Aynı evin içinde 2 hafta ne kuslugu ya . Gören eve gelecek misafirleri öldürdünüz sanır. Valla sizde de iyi sabır varmış hala söylemişsiniz. Ben bu mutluluğumu paylaşma fırsatı vermedi diye daha çok sinirlenip " hamileyim ama benimle iki haftadır konuşmayan ve mutluluğumu yaşamama müsaade etmeyen sen baba olmayı hak etmiyosun " derdim . Ama siz demeyin çünkü bu yangına körükle gitmek olur küslük bir yılı falan bulur. Allah sağlıkla kucağınıza almayı ve kocaniza da akıl fikir nasil etsin
Az önce tam da bu dediğinizi yaptım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back