- Konu Sahibi mindfulness05
Siz surprizi kendiniz icin yaparsınız ama o "bak küsken bile bana sürpriz yapıyor" diye algilayacak. 2 hafta küs kalmasının acısını çıkarın bence. Hamile oldugunuzu "2 haftadır küs olduğun biriyle ilgili ilgini çeker mi bilmem ama hamileyim" diyerek söyleyin bence. Bırakın sonrasını o düsünsün. Siz konuşmaya çalısmıssınız küslüğü devam ettiren o hâlâ neden sürpriz yapıp söylemek istiyorsunuz ki ??Bırakın o sizin degerinizi anlasın. Hamile oldugunuzu ögrenince barısmak istese de trip atın kolayca yumuşamayın.Ancak bu şekilde kıymetinizi anlar. Diger sekilde sürprizler çabalar tamamen boşuna olur.
Peki tam olarak ne yapmalıyım sizce?
Burda yazdıgım gibi yapın. Hamile oldugunuzu bile tripli sekilde söyleyin.
Hamile oldugunuzu karnınızın büyüdüğünü görüp o farketsin diyenler olmuş. ve asla empati kurmadan söylemisler... Karın 4 aydan sonra ancak belli oluyor.kendileri hamile olsalar bu kadar süre söylemeden bekleyebilirler mi ilk 3 ay çok zorlayıcı oluyor diye biliyorum bu zorlukları tek başlarına idare ederler mi? Önce empati kurup sonra bunu söylemeliler bence.
Siz hamile oldugunuzu öğrendiginiz gün net şekilde söyleyin "2 haftadır küs olduğun biriyle ilgili ilgini çeker mi bilmem ama hamileyim" diye. Sonrasında da o ne yaparsa yapsın "kaç gündür konuşmuyorsun şimdi hamileyim diye mi konuşuyorsun" deyip tribe devam edin bence biraz daha. Yani 2 haftadır küs olan kişinin hakettigi tavır bu bence. 2 haftadır küsken gelip de "ay baba oluyorum" modlarına girmesin. Ama sizin tripli tavrınızdan sonra artık dersini alıp düzelir küslükleri uzun tutmaz diye düsünüyorum