• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım hamileyim ama eşimle küsüz ne yapmalıyım sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben de daha kötü olacagından geri mantıksız geldi ve yapmadım sürprizi. Şimdi de sadece bekliyorum evet daha öantıklı gelen bi yorum olursa belki onu dikkate alıcam.

beklemeye alın kendinizi artık. portakal suyu geldiğine göre gerisi gelecek ama o geldiğinde hamile olduğunuzu da artık tamamen anladığında ciddi bir konuşma yapmanız lazım kavga etmeden hakaret etmeden ama sağlam mesajlar veren bir konuşma olmalı. bence buna hazırlanın

Evet ben de daha kötü olacagından geri mantıksız geldi ve yapmadım sürprizi. Şimdi de sadece bekliyorum evet daha öantıklı gelen bi yorum olursa belki onu dikkate alıcam.
Adamın suratına test fırlattıniz direk o zaman ?

Bakabildigim kadar yoruma baktım ve konu sahibi size daha önce sordum ama cevap yazmadiniz.eşiniz evlenmeden önce de böyle miydi? saçma olaylarda uzun süre küs kalirmiydi?cevap evet ise soylenmeyin. .hayır ise 2 hafta kusluk sebebini gerektiren olay sizin anlattığından fazla olabilir mi?

Siz forumdaki kavgaları boşverin. Bir önceki cevaplarda arkadaşlardan biri mesela size sürpriz yapın dedik yapmadınız demiş. Ben mesela bunu yapsaydiniz daha kötü olacağını dusunenlerdenim hala.
Şahsen artık beklemeye almanız gerektiğini düşünüyorum kendinizi. Gelmek zorunda size ne kadar uzatabilir daha. O gelince duygusallığınıza hakim olup ciddi bir konuşma yapmalısınız. Seni bosarim vs değil.
Bu evde bir konfor alanımız var ve bu davranışlarınla bozuyorsun, kararın böyle davranmaya devam etmekse ben de sana ayak uydururum deyin mesela.

Buralarda yazıyor

Artık adamdan ziyade konu sahibinin tavırları daha cok sorgulatmaya itti beni. Konu sahibinin parlayan öfkeleri, sinirleri ve özellikle haberi önüne atarak vermesi düsündürüyor. Misafirler konusunda bir adam bunca hafta küslük yapıyorsa eğer konu sahibi nasıl öfkelenip neler dedi kimbilir üzüldü adam. Ve adamın bu kadar sakin tepkisiz kalacak kadar bir seyler birikmesini gösteriyor.

Önüne atmak nedir? Engellemek nedir? Laf sokmak nedir? Öfkelenip öfkelenip engellemek… patlamak… adam gerçekten tepkisiz kalsa yeriymis.
O burdaki önerilerden biriydi yanılmıyorsam, hak etmiyorsun deyip testi fırlat önüne diye. Bütün öneriler içinden onu seçmiş olması çok da garip gelmedi bana. Kadın hamile ve kalbi kırık. Şu an hormonlarının etkisi altında. Ben de hamileliğimin başında çok öfkeliydim.

Yani yazılanları okuyorum adamı hatalı diyecem konu sahibi öyle bir yorum yapıyor ki bütün suç ondaymis gibi gösteriyor .

Bende öyle oldum şöyle konu sahibi çocukla ilgili hediye alıp güzel sofra kurup eşini sofranın başına getirdikten sonra hamile olduğunu söylese hatta verdiği hediye de onu görse seven sevilen sevinen hiç adam buna tepkisiz kalmaz .

Ama ben hamileyim al test diye yüzüne firlatirsa bu daha çok öfke sebebi olur

iyi de üyeler git fırlat diyince konu sahibi öyle yaptı gaza geldi burdan biraz da

3.Eş kişisiyle küstüğü gün konustum yanaşmıyor tartıştım küslüğe devam etti. E bu durumda tekrar konusmaya çalışmak olmuyo.
4.Hamile oldugumu söylerken tartısarak sen haletmiyorsun tarzında söyledim sonraki gün önüne test fırlattım.
Siz birine küs olsanız karşınızdaki size böyle davransa siz de küslüğü devam ettirirsiniz. Bunlar çok doğru davranışlar değil. İletişim minimum ya iş yerindeyken testin fotosunu atıp hamile olabilirim tarzı birşeyler yazabilirdiniz. Yine umursamazsa kontrol için doktora gitmem gerekiyor kalp atışı duyabiliriz yanımda olmak istersen beraber gidebilirim diyebilirdiniz gibi gibi. O küslüğü devam ettirsin sizde hamile olduğunuz için prensesliğinizi ilan edin. Bakın böyle insanlar var ketüm mu dersiniz inatçı mı dersiniz. Benim kuzenimin eşi de öyle tıpkı sizin eşiniz gibi aileden gelen birşey. Kuzenim asla kavga etmem söyleyeceklerimi gerginlik anında değil gerginlik geçince olmadık bir konuşma anında o söyleyeceklerimin zamanı gelir sakince söyler çekilirim diyor.

Son düzenleme:
O burdaki önerilerden biriydi yanılmıyorsam, hak etmiyorsun deyip testi fırlat önüne diye. Bütün öneriler içinden onu seçmiş olması çok da garip gelmedi bana. Kadın hamile ve kalbi kırık. Şu an hormonlarının etkisi altında. Ben de hamileliğimin başında çok öfkeliydim.

aynen öyle adam duvar olmuş 2 hafta taş olsa çatlar ben herhalde saç baş yolardım😂😂

Bakabildigim kadar yoruma baktım ve konu sahibi size daha önce sordum ama cevap yazmadiniz.eşiniz evlenmeden önce de böyle miydi? saçma olaylarda uzun süre küs kalirmiydi?cevap evet ise soylenmeyin. .hayır ise 2 hafta kusluk sebebini gerektiren olay sizin anlattığından fazla olabilir mi?
Cvp vermiştim aslında değil evlenmeden önce bu konudan önce bu kadar uzayan küslükler yoktu.

Artık adamdan ziyade konu sahibinin tavırları daha cok sorgulatmaya itti beni. Konu sahibinin parlayan öfkeleri, sinirleri ve özellikle haberi önüne atarak vermesi düsündürüyor. Misafirler konusunda bir adam bunca hafta küslük yapıyorsa eğer konu sahibi nasıl öfkelenip neler dedi kimbilir üzüldü adam. Ve adamın bu kadar sakin tepkisiz kalacak kadar bir seyler birikmesini gösteriyor.

Önüne atmak nedir? Engellemek nedir? Laf sokmak nedir? Öfkelenip öfkelenip engellemek… patlamak… adam gerçekten tepkisiz kalsa yeriymis.
Az önce biri de yazmış o burdaki önerilerden biriydi. Ve ben konu açınca o nedir öyşr şey olur mu diye çok sıradısı geldiği için daha da öfkelenip yaptım.

Y yepisyeni ne diyorsunuz bu adama o zaman?
Ben buraya yorum olarak daha önce de yazdım bunu, siz de benim gibi aramaya üşenirsiniz diye tekrar yazayım 😅 Bu adam güç savaşı veriyor, baştan bu yanlış zaten. Küslükler güç savaşıdır. Psikolojik şiddettir. Ben dedim ki bu durumda birinin olgunlukla davranıp bu savaştan çekilmesi lazım. Savaşmak için 2 kişi gerekir değil mi? Konu sahibi adama öfkelendikçe adam diyor ki "sen beni öfkenle, bağırıp çağırarak yola getiremezsin, seni daha da yok sayarım". Bağırıp çağırmak, ders vermek bu sorunu çözmez. Şimdi yola getirdim sanırsın, bir sonraki olayda intikam almaya kalkar çünkü bunu yenilgi olarak görür.
Ben mindfullness'a dedim ki, hastaysan git açıkça "hastayım, benimle ilgilenir misin?" Yada "beni hastaneye götürür müsün?" diye, yalvarır gibi, ona ihtiyacın varmış gibi değil, o senin eşin ve bu onun zaten yapması gereken bir şeymiş gibi söyle dedim. Burada kadın barışmaya çalışır gibi konuşursa adamın totoşu kalkar tabii. Kadının tavrı "sen çocuk gibi davranıyorsun ama ben aklı başında bir kadınım, şimdi bunu yapman lazım, saçma sapan davranma" şeklinde olursa adam 2 saat düşünür sonra kafasına dank eder. Çocuk gibi davranan adamı çocuk gibi azarlarsan çocuk olarak kalmaya devam eder.
Sonra dedim ki, eğer ilgilenmem derse sakince "beni karnımda bebeğimle bu kadar üzdüğüne değer mi?" de, usulca uzaklaş. Öfkelenme. Bırak düşünsün. Sen kendine odaklan. Kendinle ilgilen. Onsuz da yapabildiğini göster. Tıpış tıpış gelir arkandan dedim.

Ben o kısmı okumadım kaçırmışım o zaman keşke okusaymisim
O esnada konu sahibi de biraz duygusal, endişeli ve öfkeliydi. O nedenle aslında bir duygu birikimi yüzünden yaptı onu. Ancak mesajlar atıp engellemek için bir öneri yoktu hatırladığım kadarıyla. Ama test fırlatma kısmına bir şey diyemiyorum ruh hali mesajlardan bile belliydi

Gerçekten çok kırıcı bir öneri. İnsan ne kadar öfkeli olursa olsun bence yapmamalı. Bu öfke böyle şeylere sebebiyet vermemeli. Her seyin sakinligi, dinginligi, münazarası güzel degil mi?
Tabii herkesin hamileliği, hormonları degiskenlik gösterebiliyor bu durumu yaşayamadığım için anca saygı duymakla yetinebilirim.
Kalp kırıklıklarının sonu olur olmadık sonuçlar doğuruyor üzgünüm.

Az önce biri de yazmış o burdaki önerilerden biriydi. Ve ben konu açınca o nedir öyşr şey olur mu diye çok sıradısı geldiği için daha da öfkelenip yaptım.
konuya en fazla yorum yapanlardan biri benim. Kışkırtıcı hiçbir yorum yapmadım. Test sonucunu sadece eşine açık durum yap, kesin olduğunu görünce tavrı değişebilir, sonra da sakince konuşursunuz dedim. Daha ne diyeyim. Bu konudan boşan demek doğru değil, ama bu bir problem değil demek de doğru değil. İnşallah ilk ve son sıkıntın olur. Artık yorum da yapmayacağım zaten.

Şöyle ki evlilikte kızgınlık küskünlük kırgınlık olur konu sahibinin arasına 3 şahıs yani misafir girmiş oluyor buda öyle 2 hafta küslük gerektirecek bı mevzu değil tabi biz bu olayı adamdan dinlemedik . Küslük oldu belki siz ağır konuştunuz adamda susmayı seçti insan hatalı olduğu yerleri bilir ya evet ben adama saydirdim bana kırıldı küstü hazır hamileliğimi ogrendim gönlünu alayım düşüncesi olur ve sürpriz hazırlanır ama adam size kizginken siz birde üstüne test firlatsaniz olay daha da çıkmaza varır ben evi terket diyenlerden değildim ama ailenize gidin biraz zaman geçirin oda kıymetinizi bilsin istedim calisiyormussunuz onu da anladım şuan yapmanız gereken sessiz tepkisiz kalmak o adım atmadan siz adım atmayın ama bu zaman sürecin de adam laf sokmayın bağırıp çağırmayın sessizlik sadece .....
Son olarak tüm yaşananların sonucunda adami haklı buluyor musunuz ? Ona ağır hakaretler ettiniz mi ? Eğer öyleyse adamı alın karşınıza güzelce konuşun daha yolun basindasiniz hamilelik hassas bı dönem böyle geçirmenizi istemem

Bence sakin kalın. Stres su an ki durumunu çok etkiler. Bak size şunu söyleyim, babam asırı ketum bir adamdır keza babannemde öyleydi. Yıllarca inat ugruna babannemle büyükbabamla konusmadıgını bilirim.

Ama annemin karsında otomatige baglıyor. Evlilik tamamlanmak demek bu yüzden tamamlanılıyor. Ve annemde cok nazlıdır iki suratını assa inatcı dedigimiz adam annemin sevdikleriyle eve gelir hiçbir sey olmamıs gibi konuşurlar. Esinizin huyu küslükten ziyade cok farklı bir durum oluşturmus. Acaba size anlatmadıgı bir durum mu var? Sıkıntısı mı var? Misafiri mi bahane ediyor? Psikolojik olarak bir şeyler mi birikti? Sizin öfkeniz onun öfkesini iyice kamçılamış çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back