- 30 Kasım 2017
- 8.596
- 4.297
-
- Konu Sahibi strawberry186
Tamam herşey çok pahalı evet o çicek solacak bunu sende biliyorsun ama mutlu etmek için bikere de olsa alınır. Açıkcası ben hep çiçek beklerdim saolsun eşim hiç bi özel günü atlamaz ben eşime biyerden sonra dedim ki kıyamıyorum atmaya soluyolar bi güzel yemeğe felan çıksak daha anlamlı olur artık çicek istemiyorum mesela tercih meselesi ama mutlu etmek için bişey yaptıysa bile parasını hesaplaması saçma yapıyosa yapsın yapmıyosa bıraksın her aldığı şeyi hesaplayan insan benim için pintidir ..pintilikle de hayat geçmez aldığınız herşeyin kuruşuna kadar hesap etmek hoş değil empati yaptırmanız gerekiyor sana ben bu pahalıydı sana ucuzunu layik gördüm diye alsam bana tepkin ne olurdu diye sormak gerek..sizce kocam düşüncesiz mi??
merhaba kızlar. ben ilk kez bir konu açıyorum. 2 senelik evliyiz. eşim özel günlere doğum günlerine falan çok önem vermeyen birisi. evlendikten sonraki doğum günümde çalışmıştı, eve de çok geç geldi ben o gün annemlerde kaldım. hafta sonu telafi ederiz dedi ama hafta sonu markete gidip sıradan...www.kadinlarkulubu.com
Herkese yeniden merhaba kızlar. Geçen gün eşimle ilgili bir sorunumdan bahsetmiştim. Doğum günümde istediğimi ama bazı sebeplerden o gün çiçek alamamasından falan bahsetmiştim. Belki hatırlayanlar çıkacaktır. Linkini yukarıya bırakıyorum.
Eşim geçen gün pazara gitti, orada çiçekçi bulmuş ve kalanchoe (sanırım adı o) almış küçük saksılarda oluyor ya. Pazar arabasının üzerinde o vardı, ben de sevindim görünce ama sonradan söyledikleri aklıma takıldı. Ben neden buket degil de bundan aldığını sordum ve buketi aslında daha çok sevdiğimi söyledim. Bana verdiği cevap sizce normal mi? Dedi ki “buket de vardı ama 550₺ dediler 2 gün sonra solacak şeye ben o parayı veremezdim. Daha uygun bir şey yok mu diye sordum, 130 liraya bu varmış ben de bunu aldım” dedi. Ben de “e o zaman dışarıda yemek de yemeyelim dünkü hesap da 500₺ tutmuştu ama şimdi yine açız” dedim, o da “yemekle o aynı mı yemeğe değer” dedi.
Bilmiyorum belki açık sözlü olması güzel bir şeydir ama bu cevap beni üzdü. Bir de eşim lise mezunu sanayide çalışıyor ben ortaokul öğretmeniyim. Eğitim farkımıza da takılıyor arada kompleks yapıyor.
Kafam bu aralar çok karışık..
Valla normalde cömertse ve başka falsoları yoksa kabuledilebilir bişey.O zaman da çok almazdı dogum gunumde almıştı çiçek, zaten 1 yıl içinde evlendik. İlk sene evlendikten sonra 3-4 kez çiçek almıştı sonradan bıraktı pahalı olduğu için. Çiçeğe yapılan masrafı gereksiz bulduğunu söylüyor ama gıda konusunda vs. kısmaz.
Erkekler çiçek konusuna - genel olarak- böyle bakıyorlar. Açıkçası ben de çok anlam yüklemem. Eşimle bu tarz konularda bırakın ciddiye almayı geyik yaparız. Bana değer verdiğini görmem için çiçeğe gerek yok, alsa ne almasa ne diye düşünürüm..Başka sorunlarınız varsa bilemiyorum ama çiçek konusu bence önemsiz..Üstelik birşeyi ben istiyorum diye almasının da hükmü yok bence..O zaman da çok almazdı dogum gunumde almıştı çiçek, zaten 1 yıl içinde evlendik. İlk sene evlendikten sonra 3-4 kez çiçek almıştı sonradan bıraktı pahalı olduğu için. Çiçeğe yapılan masrafı gereksiz bulduğunu söylüyor ama gıda konusunda vs. kısmaz.
Kesinlikle size katılıyorum. Bana değer verdiğinin yüzlerce ispatı var iken, çiçek önemsiz bir detay...Genel olarak tüm mesajları okudum.
Sizin için farklı bir bakış olsun diye yazıyorum şu an.
Daha önce bir kötüye denk gelseydiniz(berbat bir evlilik gibi) şimdi eşinizin "yapmaya çalıştıklarıyla" çok mutlu olurdunuz.
Eşim az önce mandalina soyup getirmiş, c vitami al hasta olma dedi. Uyurken üstümü örter. İşe o getirir, götürür. Bana da araba alana kadar epey şoförlük yapacak gibi. Ben söylemeden çamaşır asar, makina doldurur boşaltır. Yemek yapar. Ne istediğimi sorar. Ailesiyle iletişimimi dengeler, ailemle guzel bağ kurar.
Alacağı dandik bir çiçektense hayatı beraber sırtlayacağım birinin olması en büyük hediye
Evet en güzeline en iyisine layığız. Belki benim bu kadar asgari şeylerde mutluluk bulmam eski yaralarımdandır. Ama vefa her şeyden önemli. Omzunuzda olan ele güveniyor olmak saksıdaki çiçekten de önemli, harika hediyelerden de önemli .
Not: Zamanında çok harika hediyeler, buketler almış ve aynı adam tarafından sırtından defalarca vurulmuş, olay mahalinden canını zor kurtarmış bir kadın
Size değer verip vermediğini çok farklı şeylerden de anlayabilirsiniz..Size dünyanın en güzel çiçeğini alır ama insan yerine koymazsa ne anlamı kalır!Evet haklısınız
Bende eşiniz gibi düşünürüm, saksı çiçeği daha mantıklı bakabilene. Ben kendim eşime alma solup gidiyor günah diyorum. Ortaokulda hangi ders öğretmenisinizO zaman da çok almazdı dogum gunumde almıştı çiçek, zaten 1 yıl içinde evlendik. İlk sene evlendikten sonra 3-4 kez çiçek almıştı sonradan bıraktı pahalı olduğu için. Çiçeğe yapılan masrafı gereksiz bulduğunu söylüyor ama gıda konusunda vs. kısmaz.
Ben özel günlere çok anlam yüklemiyorum. Doğum günümde bir pasta, evde birlikte hazırlanan bir yemek yeter de artar. Sevgililer günü falan hayatta işimiz olmaz zaten, ikimiz de hoşlanmaz ve ticari bir gün olarak görürüz .Benin eski calistigim yer cicekcinin karsisiydi, ozel gunlerde nasil guzel ciceklerin saklanip, kotu ciceklerin ortaya cikarilip fiyatlarinin ucuruldugunu gozlerimle gordugum icin , sevgililer gunu, anneneler gunu gibi ozel gunlerde hayatta cicek almam, aldirmam
Sizin adınıza çok mutlu oldum, daim olsun. Ve hiç asgari şeyler değil yazdıklarınız. Bir ilişkinin temelleri, sürdürülebilir olmasını sağlayan detayları, yol arkadaşlığı.Genel olarak tüm mesajları okudum.
Sizin için farklı bir bakış olsun diye yazıyorum şu an.
Daha önce bir kötüye denk gelseydiniz(berbat bir evlilik gibi) şimdi eşinizin "yapmaya çalıştıklarıyla" çok mutlu olurdunuz.
Eşim az önce mandalina soyup getirmiş, c vitami al hasta olma dedi. Uyurken üstümü örter. İşe o getirir, götürür. Bana da araba alana kadar epey şoförlük yapacak gibi. Ben söylemeden çamaşır asar, makina doldurur boşaltır. Yemek yapar. Ne istediğimi sorar. Ailesiyle iletişimimi dengeler, ailemle guzel bağ kurar.
Alacağı dandik bir çiçektense hayatı beraber sırtlayacağım birinin olması en büyük hediye
Evet en güzeline en iyisine layığız. Belki benim bu kadar asgari şeylerde mutluluk bulmam eski yaralarımdandır. Ama vefa her şeyden önemli. Omzunuzda olan ele güveniyor olmak saksıdaki çiçekten de önemli, harika hediyelerden de önemli .
Not: Zamanında çok harika hediyeler, buketler almış ve aynı adam tarafından sırtından defalarca vurulmuş, olay mahalinden canını zor kurtarmış bir kadın
Bende gereksiz bulurum.. Böyle adamları kuyumcuya yönlendirin hem kendisi mutlu olur hem sizi mutlu eder..O zaman da çok almazdı dogum gunumde almıştı çiçek, zaten 1 yıl içinde evlendik. İlk sene evlendikten sonra 3-4 kez çiçek almıştı sonradan bıraktı pahalı olduğu için. Çiçeğe yapılan masrafı gereksiz bulduğunu söylüyor ama gıda konusunda vs. kısmaz.
Bence siz kompleks yapıyorsunuz daha çok, yanlış bir evlilik yaptığınız kesin , beklentileriniz ile seçimleriniz taban tabana zıt...sizce kocam düşüncesiz mi??
merhaba kızlar. ben ilk kez bir konu açıyorum. 2 senelik evliyiz. eşim özel günlere doğum günlerine falan çok önem vermeyen birisi. evlendikten sonraki doğum günümde çalışmıştı, eve de çok geç geldi ben o gün annemlerde kaldım. hafta sonu telafi ederiz dedi ama hafta sonu markete gidip sıradan...www.kadinlarkulubu.com
Herkese yeniden merhaba kızlar. Geçen gün eşimle ilgili bir sorunumdan bahsetmiştim. Doğum günümde istediğimi ama bazı sebeplerden o gün çiçek alamamasından falan bahsetmiştim. Belki hatırlayanlar çıkacaktır. Linkini yukarıya bırakıyorum.
Eşim geçen gün pazara gitti, orada çiçekçi bulmuş ve kalanchoe (sanırım adı o) almış küçük saksılarda oluyor ya. Pazar arabasının üzerinde o vardı, ben de sevindim görünce ama sonradan söyledikleri aklıma takıldı. Ben neden buket degil de bundan aldığını sordum ve buketi aslında daha çok sevdiğimi söyledim. Bana verdiği cevap sizce normal mi? Dedi ki “buket de vardı ama 550₺ dediler 2 gün sonra solacak şeye ben o parayı veremezdim. Daha uygun bir şey yok mu diye sordum, 130 liraya bu varmış ben de bunu aldım” dedi. Ben de “e o zaman dışarıda yemek de yemeyelim dünkü hesap da 500₺ tutmuştu ama şimdi yine açız” dedim, o da “yemekle o aynı mı yemeğe değer” dedi.
Bilmiyorum belki açık sözlü olması güzel bir şeydir ama bu cevap beni üzdü. Bir de eşim lise mezunu sanayide çalışıyor ben ortaokul öğretmeniyim. Eğitim farkımıza da takılıyor arada kompleks yapıyor.
Kafam bu aralar çok karışık..
Konu çiçek değil, eşini sevmiyor ve beğenmiyorsun, eşin seni tarzın değil ...O zaman da çok almazdı dogum gunumde almıştı çiçek, zaten 1 yıl içinde evlendik. İlk sene evlendikten sonra 3-4 kez çiçek almıştı sonradan bıraktı pahalı olduğu için. Çiçeğe yapılan masrafı gereksiz bulduğunu söylüyor ama gıda konusunda vs. kısmaz.
Ben sizi anlıyorum ya. Bazı üyeler yorucusunuz, almayabilirdi de, önemli olan düşünmek gibi şeyler yazıp neden üstünüze bu kadar gittiler anlamadım. Önemli olan sırf almış olmak için almak değil, karşındakini mutlu edebilmek için bir şey yapmak.Ama şöyle düşünün, o parayı kuruyacak çiçek olarak değil de bana vereceği mutluluk olarak görüp, değerini ona göre biçmesi daha güzel olmaz mıydı?