Sanırım eşim ile uyumlu değiliz:(

Tamam herşey çok pahalı evet o çicek solacak bunu sende biliyorsun ama mutlu etmek için bikere de olsa alınır. Açıkcası ben hep çiçek beklerdim saolsun eşim hiç bi özel günü atlamaz ben eşime biyerden sonra dedim ki kıyamıyorum atmaya soluyolar bi güzel yemeğe felan çıksak daha anlamlı olur artık çicek istemiyorum mesela tercih meselesi ama mutlu etmek için bişey yaptıysa bile parasını hesaplaması saçma yapıyosa yapsın yapmıyosa bıraksın her aldığı şeyi hesaplayan insan benim için pintidir ..pintilikle de hayat geçmez aldığınız herşeyin kuruşuna kadar hesap etmek hoş değil empati yaptırmanız gerekiyor sana ben bu pahalıydı sana ucuzunu layik gördüm diye alsam bana tepkin ne olurdu diye sormak gerek..

Evlenmeden once tanidiniz mi birbirinizi?
Benim esim bana 5 sene boyunca cicek almadi. Evlendikten sonra da hic beklemedim. Zorla al dendiginde zaten anlami kalmiyor siparis gibi. Aranizda ozel davranislar hediyelesmeler yok mu? Ya da kucuk jestler

Valla normalde cömertse ve başka falsoları yoksa kabuledilebilir bişey.
Benim eşim de çiçek konusunda aynıdır,ama diğer şeylerde bana karşı cömerttir mesela.
Bişey görsem beğensem ve almasam almam için ısrar eder,ev depo gibidir gıda anlamında vs. Vs

Genel olarak tüm mesajları okudum.
Sizin için farklı bir bakış olsun diye yazıyorum şu an.

Daha önce bir kötüye denk gelseydiniz(berbat bir evlilik gibi) şimdi eşinizin "yapmaya çalıştıklarıyla" çok mutlu olurdunuz.

Eşim az önce mandalina soyup getirmiş, c vitami al hasta olma dedi. Uyurken üstümü örter. İşe o getirir, götürür. Bana da araba alana kadar epey şoförlük yapacak gibi. Ben söylemeden çamaşır asar, makina doldurur boşaltır. Yemek yapar. Ne istediğimi sorar. Ailesiyle iletişimimi dengeler, ailemle guzel bağ kurar.
Alacağı dandik bir çiçektense hayatı beraber sırtlayacağım birinin olması en büyük hediye

Evet en güzeline en iyisine layığız. Belki benim bu kadar asgari şeylerde mutluluk bulmam eski yaralarımdandır. Ama vefa her şeyden önemli. Omzunuzda olan ele güveniyor olmak saksıdaki çiçekten de önemli, harika hediyelerden de önemli .

Not: Zamanında çok harika hediyeler, buketler almış ve aynı adam tarafından sırtından defalarca vurulmuş, olay mahalinden canını zor kurtarmış bir kadın

Erke Erkekler çiçek konusuna - genel olarak- böyle bakıyorlar. Açıkçası ben de çok anlam yüklemem. Eşimle bu tarz konularda bırakın ciddiye almayı geyik yaparız. Bana değer verdiğini görmem için çiçeğe gerek yok, alsa ne almasa ne diye düşünürüm..Başka sorunlarınız varsa bilemiyorum ama çiçek konusu bence önemsiz..Üstelik birşeyi ben istiyorum diye almasının da hükmü yok bence..

Kesinlikle size katılıyorum. Bana değer verdiğinin yüzlerce ispatı var iken, çiçek önemsiz bir detay...

Bu adam başından beri böylemiş ama. Şimdi sizin zorlamanızla yaptığı şeyler içinize siniyor mu?
Yapmayıp size evde yardım etse daha güzel değil mi? Yada bişey rica etsem reddetmez demişsiniz daha ne istiyorsunuz?

Annemin bir sözü var buraya yazarsam banlanırım hatta kadınların gazabına uğrarım ama bu söz tam size göreydi. Bişeyi buldun kılını arıyorsun derler hah o hesapsınız.

Bence size çiçekte alsa bu niye pembe değil diye yine sorun çıkarırsınız bunun sonu yok sizde. Aslında kocanız değil siz ona uygun olmadığınızı düşüyor sorun çıkartmaya yer arıyorsunuz. Burdan öyle görünüyor iki konunuzu birleştirince....

Benin eski calistigim yer cicekcinin karsisiydi, ozel gunlerde nasil guzel ciceklerin saklanip, kotu ciceklerin ortaya cikarilip fiyatlarinin ucuruldugunu gozlerimle gordugum icin , sevgililer gunu, anneneler gunu gibi ozel gunlerde hayatta cicek almam, aldirmam

Bende eşiniz gibi düşünürüm, saksı çiçeği daha mantıklı bakabilene. Ben kendim eşime alma solup gidiyor günah diyorum. Ortaokulda hangi ders öğretmenisiniz

Ben özel günlere çok anlam yüklemiyorum. Doğum günümde bir pasta, evde birlikte hazırlanan bir yemek yeter de artar. Sevgililer günü falan hayatta işimiz olmaz zaten, ikimiz de hoşlanmaz ve ticari bir gün olarak görürüz .

Sizin adınıza çok mutlu oldum, daim olsun. Ve hiç asgari şeyler değil yazdıklarınız. Bir ilişkinin temelleri, sürdürülebilir olmasını sağlayan detayları, yol arkadaşlığı.
Sosyal medya yüzünden herkesin tek tipleştiği gibi ilişkiler de aynı kalıba sokulmaya çalışıyor, buketler, kokinalar, şaşalı hediyeler, pandoralar, dyson’lar. Adamların alacağı hediyeler bile liste halinde. Hepimizin bambaşka ihtiyaçları olmalı aslında ama hep bir fazlası.
Yanlış anlaşılmasın, düşünülmeyelim azla yetinelim demek istemiyorum hiç. Eşim bana sık sık içinden gelir bir buket çiçek alır hiç de ne gerek vardı falan demem çok mutlu olurum. Ama düşünüp saksı çiçeği almış adama da hala yetersiz hissettirmeye bilmiyorum gerek var mı? Adamlara kurulan baskıdan ziyade bu baskı bizim ve ilişkilerimizin üzerinde bence.

Kuruyacak bir çiçeğe o kadar para vermeyi ben de mantıksız buluyorum. Çiçekler dalında güzeldir. Yılda 4-5 çiçek alacağına, 1 kere altın ince bileklik alsın, yüzük alsın daha iyi
Siz de niye soruyorsunuz adama, niye buket değil diye. Teşekkür edin yeter bence.
Ben de uyumlu olmadığınızı düşünüyorum.

Bu konu kişiye göre değişen bi konu.Ben çiçek sevmem mesela.Daha çok işime yarayacak bişey alsın isterim.(Belkide zamanında çok fazla geçim sıkıntısı çektiğimiz içindir)böyle ufak şeylere takılmayın derim önemli olan uzun vadede evliliğinizin nasıl gittiği.Size nasıl davrandigi.

Bende gereksiz bulurum.. Böyle adamları kuyumcuya yönlendirin hem kendisi mutlu olur hem sizi mutlu eder..

Bence siz kompleks yapıyorsunuz daha çok, yanlış bir evlilik yaptığınız kesin , beklentileriniz ile seçimleriniz taban tabana zıt...

Konu çiçek değil, eşini sevmiyor ve beğenmiyorsun, eşin seni tarzın değil ...

Ama şöyle düşünün, o parayı kuruyacak çiçek olarak değil de bana vereceği mutluluk olarak görüp, değerini ona göre biçmesi daha güzel olmaz mıydı?
Ben sizi anlıyorum ya. Bazı üyeler yorucusunuz, almayabilirdi de, önemli olan düşünmek gibi şeyler yazıp neden üstünüze bu kadar gittiler anlamadım. Önemli olan sırf almış olmak için almak değil, karşındakini mutlu edebilmek için bir şey yapmak.

Yoksa öylesine bir şey alıp geçelim aa düşündük ama diyelim, olmaz ki. Mutluluğunuzun düşünülmesini beklemek, istemek yorucu olduğunuz anlamına gelmez. Düpedüz değerli hissetmek isteyen bir insan olduğunuz anlamına gelir.

Bazısı da niye böyle bir soru sordunuz gibisinden yazmış da bana sanki siz aslında sorunun cevabını sormadan önce biliyormuşsunuz gibi geldi. Sanki sorunun cevabı bildiğinizden farklı olsa kırılmayacakmışsınız gibi.

Eşiniz dürüst biri olabilir ama açıkçası ben bu tarz şeylerin hesabının yapıldığını bilmekten hoşlanmam. Bakıldığında dürüst bir cevap gibi gelse de bu şekilde ifade etmemeliydi bence.

Son olarak kuruyacaksa da kurusun yahu konu sahibesi belki kuruyan çiçeklerden hoşlanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…