- 30 Kasım 2019
- 11.909
- 37.865
- Konu Sahibi strawberry186
Başka çok büyük sorunlarınız yoksa ufak tefek şeyler idare edilebilir bence. Ama aşağılık kompleksi büyük sorun. Orayı biraz açabilir misiniz? Örnek verir misiniz yani.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayatı kadın kolaylaştırır dediğimi hatırlamıyorum . Hayatı kolaylastirmak için karşılıklı sevgi ve saygı lazım . Ben yazılan adamın sevgisiz olduğunu dusunmedim. Hediye olarak çiçek almak bence eftal bile değil . Ne alayım diye düşünmeyen insan bunu yapar . Adam karisina tatil ayarlamis aksilik olunca kendisi masa hazırlamış mumla süslemis . Yani bilemiyorum keşke herkes birbirine böyle ince davranabilse. Karşıdakine çiçeği beğenmedim neden şunu almadın demekte nereden baksan ayıpBen bırak demedim eşi konusunda haklı dedim herkesin beklentisi farklıdır. Ev ihtiyacı ev ihtiyacıdır hediye kişiye özeldir. İlla pahalı olmasına gerek yok kadın çiçek istiyorum diyor 15 bin kurutmayı alan 200 fazla verip çiçek alabilirdi. Hayatı neden hep kadın kolaylaştırıyor? Dümdüz gönül almayı bilmeyen bir adam işte
Ben tatili vs bilmiyorum sordum normalde ne yapıyor ne ediyor davranışı ne söylemedi. Kimsenin yönlendirmesi olmadan yaptıysa evet düşünceli. Ama yine de ev eşyası hediye değildir. Kadın ben çiçek istiyorum diye ağzıyla söylüyorsa gidip ucuz diye saksı alıyorsa kötü.Hayatı kadın kolaylaştırır dediğimi hatırlamıyorum . Hayatı kolaylastirmak için karşılıklı sevgi ve saygı lazım . Ben yazılan adamın sevgisiz olduğunu dusunmedim. Hediye olarak çiçek almak bence eftal bile değil . Ne alayım diye düşünmeyen insan bunu yapar . Adam karisina tatil ayarlamis aksilik olunca kendisi masa hazırlamış mumla süslemis . Yani bilemiyorum keşke herkes birbirine böyle ince davranabilse. Karşıdakine çiçeği beğenmedim neden şunu almadın demekte nereden baksan ayıp
Diğer konusunda yazmış evet çiçek alırken keşke eşi istedi diye saksı çiçeği değil canlı çiçek alsaymis ama almamış ya da gerçekten acımış o pareaya . Tatile , yemeğe vs verdiği paraya acimamis belki de düzgünce söylemek yeterlidir. Komple biz uyumsusuz demek bence neden aramaktirBen tatili vs bilmiyorum sordum normalde ne yapıyor ne ediyor davranışı ne söylemedi. Kimsenin yönlendirmesi olmadan yaptıysa evet düşünceli. Ama yine de ev eşyası hediye değildir. Kadın ben çiçek istiyorum diye ağzıyla söylüyorsa gidip ucuz diye saksı alıyorsa kötü.
sizce kocam düşüncesiz mi??
merhaba kızlar. ben ilk kez bir konu açıyorum. 2 senelik evliyiz. eşim özel günlere doğum günlerine falan çok önem vermeyen birisi. evlendikten sonraki doğum günümde çalışmıştı, eve de çok geç geldi ben o gün annemlerde kaldım. hafta sonu telafi ederiz dedi ama hafta sonu markete gidip sıradan...www.kadinlarkulubu.com
Herkese yeniden merhaba kızlar. Geçen gün eşimle ilgili bir sorunumdan bahsetmiştim. Doğum günümde istediğimi ama bazı sebeplerden o gün çiçek alamamasından falan bahsetmiştim. Belki hatırlayanlar çıkacaktır. Linkini yukarıya bırakıyorum.
Eşim geçen gün pazara gitti, orada çiçekçi bulmuş ve kalanchoe (sanırım adı o) almış küçük saksılarda oluyor ya. Pazar arabasının üzerinde o vardı, ben de sevindim görünce ama sonradan söyledikleri aklıma takıldı. Ben neden buket degil de bundan aldığını sordum ve buketi aslında daha çok sevdiğimi söyledim. Bana verdiği cevap sizce normal mi? Dedi ki “buket de vardı ama 550₺ dediler 2 gün sonra solacak şeye ben o parayı veremezdim. Daha uygun bir şey yok mu diye sordum, 130 liraya bu varmış ben de bunu aldım” dedi. Ben de “e o zaman dışarıda yemek de yemeyelim dünkü hesap da 500₺ tutmuştu ama şimdi yine açız” dedim, o da “yemekle o aynı mı yemeğe değer” dedi.
Bilmiyorum belki açık sözlü olması güzel bir şeydir ama bu cevap beni üzdü. Bir de eşim lise mezunu sanayide çalışıyor ben ortaokul öğretmeniyim. Eğitim farkımıza da takılıyor arada kompleks yapıyor.
Kafam bu aralar çok karışık..
Neden bu kadar gerildiniz ki ?Toplumbilimci edasıyla yaptığınız bu analizler neye dayanıyor? Her şey Instagram postlarindan ibaret değil, oraya atmak için istiyorsunuz minvalinde yazmanız ne denli doğru bir yaklaşım? Biliyor musunuz acaba benim Instagram kullanip kullanmadığımi mesela? Sonra ruhbilimciligine de soyunup, eşimin aslinda işçi oldugundan çiçek almadığını düşünüp de bunu acikca yazamadigimi cikarmissiniz ortaya. Sizin sınırlı alginiz ve agresif tutumunuz bence herkese gelişigüzel yorum yapmamanız gerektiğini gösteriyor. Eşimin işçi olmasıni yazma sebebim son zamanlarda bana "zaten ben ilkokul mezunuyum ne alacagimj bilemiyorum" gibi cümleler kurmasindan kaynakliydi. Kiminle evlendiğini, ne iş yaptigini bilerek evlendim çok şükür sadece Zaman icerisinde onun değişimi beni rahatsız etmeye başladı.
Hanımefendi, ne gerçek bir toplumbilimci, ne de gerçek bir ruhbilimci karşılaştığı tek bir değişken üzerinden genelleme yapmaz. Yargılamayı hele hiç yapmaz. Çiçek hususunun benim için anlamını sadece gösteriş meraklılığı ile eşdeğer tutmanız kusura bakmayın ama sizin suizanınızdan öte bir şey değil. Eleştiriye çok açık biriyimdir ama sizin gibi aşağılayıcı, yargılayıcı, üstten bir tutumla yazılmış bayağı olanlara asla değil. İyi akşamlar.Şimdi de ruhbilimci edasıyla çok doğru bir noktaya parmak bastığımi hissettim . Normalde bir şeyleri aşmış bir insan karşısındaki kişiyi bir şeye zorlamaz. Hadi zorladı alınan hediyeye niye onu değilde bunu seçtin diye de zorlamaz. Bunun altında bir gösteriş ararım çünkü hediye gönülden gelir . Zaman içinde değişim dediğiniz şey de evlilige adapte süreci mesela. Bunu da anlamak için ruhbilimci olmaya gerek yoktur.
Eşimle uyumlu değiliz , bana çiçek almamış gibi çekirdeği doldurmayacak sebepler bulmak için ortada bir sevgisizlik göze batma olması lazim . Sınırlı algim oldugunu hiç dusunmuyorum leb demeden leblebiyi çok iyi anlıyorum bence . Belirli bir süre sonra statü farkını hissedip çiçek böcek sebepten problem çıkaran bir insan bence oturtup bir düşünmeli. Neyi neden zorluyorum neden bu kadar gözüme batıyor diye . Sınırlı olmayan algınizla siz keşke düşünseydiniz keşke mutluluk nedir diye
Her ay çiçekte istemezdim ben özel günlerde ya da ne bileyim bir sürpriz yaptığında alsa bana yeter ,bilmiyorum her ay bana fazla geldi,Ben sizi haklı buldum bilmiyorum benim için bunlar önemli çiçek dediğin kaç tl asgari ücretle çalışmıyorsa alabilir benim eşim her ay çiçek alır mesela normal zamanda kendine bir şey alırsa bana da alır. Yakıt alırken markete girsin 1 çikolata bile olsa alır. Gönül almayı bilmek lazım
Ayrıca toplumbilimci olarak şunları eklemeden duramayacagim . Hiç sanayiye gittiniz mi kış günü ? Ben mühendisim ve işçilerin şefi olarak çalıştım . Aşağıda ürünleri kontrol etmek için indiğimde ayaklarım donardi . Dört yıl farklı firmalarda çalıştım . Hiç işçilerin çok sıcak ve konforlu alanlarda çalıştığını çok kaliteli yemek yediğini veya çok yüksek maaşlar aldığını görmedim. Bu sebeple evet adam için o paranın farkı önemli olur. O adamların hayatları , hayata bakış açısı belli evet adam kapasitesinden üstün şeyler de yapıyor. Çevresinde karısına mum ışığında yemek hazırlayan erkek yoktur anlatsa gülerler . Benim ne sosyolog ne de psikolog olmak gibi bir niyetim veya amacım yok gerçek bir realistim. Matematikten iyi anlarım .Size iyi akşamlarHanımefendi, ne gerçek bir toplumbilimci, ne de gerçek bir ruhbilimci karşılaştığı tek bir değişken üzerinden genelleme yapmaz. Yargılamayı hele hiç yapmaz. Çiçek hususunun benim için anlamını sadece gösteriş meraklılığı ile eşdeğer tutmanız kusura bakmayın ama sizin suizanınızdan öte bir şey değil. Eleştiriye çok açık biriyimdir ama sizin gibi aşağılayıcı, yargılayıcı, üstten bir tutumla yazılmış bayağı olanlara asla değil. İyi akşamlar.
Anonim bir şekilde, kimsenin eşimin ismini dahi bilemeyeceği bir yerde, içimden geçenleri yazıp kafa karışıklığıma bir nebze de olsa çözüm bulabileceğimi düşündüğüm için yazdım. Ama insanlar o kadar tahammülsüz ve kaba olmuş ki, vurun kahpeye der gibi yorum yapıyorlar. Yanlış düşünebilirim de, buraya yazma sebebim zaten düşüncelerimin karmaşıklığından ve doğruyu yanlışı ayırt etmekte zorlandığım bir dönemde oluşumdan ibaretti. Buraya gelip kocanızı çekiştiriyorsunuz demek, ne kadar da kırıcı. Bu platforma yazacağıma evdeki boş deftere yazıp yırtsam daha iyiymiş.Neden bu kadar gerildiniz ki ?
Ayrıca yazdıklarına bende hak verdim.
Keşke o ilkokul mezunu adamla hiç evlenmeseydiniz de burada sırf çiçek muhabbetinden dolayı hayat arkadaşınızı çekiştirmeseydiniz
Ben al demiyorum açıkcası salonda vazo var orda duruyor baktıkça mutlu oluyorumHer ay çiçekte istemezdim ben özel günlerde ya da ne bileyim bir sürpriz yaptığında alsa bana yeter ,bilmiyorum her ay bana fazla geldi,
Konunuzu okuyunca degil ogretmen ilkokulu bile bitirmemis kara cahil biri sandim. Pes. Evet esinizle uyumlu degilsiniz. Adam sizi biran once bosasinda rahat etsinsizce kocam düşüncesiz mi??
merhaba kızlar. ben ilk kez bir konu açıyorum. 2 senelik evliyiz. eşim özel günlere doğum günlerine falan çok önem vermeyen birisi. evlendikten sonraki doğum günümde çalışmıştı, eve de çok geç geldi ben o gün annemlerde kaldım. hafta sonu telafi ederiz dedi ama hafta sonu markete gidip sıradan...www.kadinlarkulubu.com
Herkese yeniden merhaba kızlar. Geçen gün eşimle ilgili bir sorunumdan bahsetmiştim. Doğum günümde istediğimi ama bazı sebeplerden o gün çiçek alamamasından falan bahsetmiştim. Belki hatırlayanlar çıkacaktır. Linkini yukarıya bırakıyorum.
Eşim geçen gün pazara gitti, orada çiçekçi bulmuş ve kalanchoe (sanırım adı o) almış küçük saksılarda oluyor ya. Pazar arabasının üzerinde o vardı, ben de sevindim görünce ama sonradan söyledikleri aklıma takıldı. Ben neden buket degil de bundan aldığını sordum ve buketi aslında daha çok sevdiğimi söyledim. Bana verdiği cevap sizce normal mi? Dedi ki “buket de vardı ama 550₺ dediler 2 gün sonra solacak şeye ben o parayı veremezdim. Daha uygun bir şey yok mu diye sordum, 130 liraya bu varmış ben de bunu aldım” dedi. Ben de “e o zaman dışarıda yemek de yemeyelim dünkü hesap da 500₺ tutmuştu ama şimdi yine açız” dedim, o da “yemekle o aynı mı yemeğe değer” dedi.
Bilmiyorum belki açık sözlü olması güzel bir şeydir ama bu cevap beni üzdü. Bir de eşim lise mezunu sanayide çalışıyor ben ortaokul öğretmeniyim. Eğitim farkımıza da takılıyor arada kompleks yapıyor.
Kafam bu aralar çok karışık..
ben meslek yarıştırmayacağım. bir öğretmen olarak neler yaşadığımı ne şartlarda çalıştığımı anlatsam şaşırır kalırsınız. Bu şartlar altında çalışıp da ardından benim eşime olan tavrımı, ona olan yaklaşımımı sordunuz mu mesela hiç? Sadece çiçek için ona sorduğum soruyu yazdım ve linç edildim. Benim tarafım açısından bir şey sordunuz mu, anlamaya çalıştınız mı? Denizin rengini mavi sanırsınız ama aslında gökyüzünün yansımasıdır ya, sizin realistliğiniz sadece denizdeki renge mavi demek kadar. Aslında şeffaf ama haberiniz dahi yok.Ayrıca toplumbilimci olarak şunları eklemeden duramayacagim . Hiç sanayiye gittiniz mi kış günü ? Ben mühendisim ve işçilerin şefi olarak çalıştım . Aşağıda ürünleri kontrol etmek için indiğimde ayaklarım donardi . Dört yıl farklı firmalarda çalıştım . Hiç işçilerin çok sıcak ve konforlu alanlarda çalıştığını çok kaliteli yemek yediğini veya çok yüksek maaşlar aldığını görmedim. Bu sebeple evet adam için o paranın farkı önemli olur. O adamların hayatları , hayata bakış açısı belli evet adam kapasitesinden üstün şeyler de yapıyor. Çevresinde karısına mum ışığında yemek hazırlayan erkek yoktur anlatsa gülerler . Benim ne sosyolog ne de psikolog olmak gibi bir niyetim veya amacım yok gerçek bir realistim. Matematikten iyi anlarım .Size iyi akşamlar
Bence sizin canınız kavga istiyor . Sabahtan beri de alttan alta küçümseyerek konuşuyorsunuz . Çok ilginç bir ruh halindesiniz. Bu dünyada hersey sizinle ilgili değil . Sizinle anlasamayiz bence konuşmaya devam etmeye gerek yokben meslek yarıştırmayacağım. bir öğretmen olarak neler yaşadığımı ne şartlarda çalıştığımı anlatsam şaşırır kalırsınız. Bu şartlar altında çalışıp da ardından benim eşime olan tavrımı, ona olan yaklaşımımı sordunuz mu mesela hiç? Sadece çiçek için ona sorduğum soruyu yazdım ve linç edildim. Benim tarafım açısından bir şey sordunuz mu, anlamaya çalıştınız mı? Denizin rengini mavi sanırsınız ama aslında gökyüzünün yansımasıdır ya, sizin realistliğiniz sadece denizdeki renge mavi demek kadar. Aslında şeffaf ama haberiniz dahi yok.
Ezcümle böyle tek taraflı anlayıp dinlemeden, irdelemeden üstünkörü yapılan analizler ve akabinde yapılan kaba yorumlar ile bırakın ruhbilimci olmayı bir arkadaşınıza akıl verme gibi bir gaflete dahi düşmeyin derim ben size.