- 25 Haziran 2017
- 216
- 81
- Konu Sahibi minikorganizer
dün lise yerleştirme sonuçları açıklandı.ben zaten liseye gidiyorum sorun şu ki ben 370 puan ile çok uzak bir ilçeye sırf anadolu lisesi okumak için gidiyorum.Fark ettim ki benden 1 yaş küçük olan arkadaşım 230 puan ile benim zamanımda 415 puan olan oturduğum ilçedeki okulu kazandı.Ve de bu benim gerçekten sinirlerimi bozdu ben sabahın 4ünde kalkıp hazırlanıp okula gideyim zar zor,yan gelip yatan kişi saat 8 de kalkıp okuluna gitsin?ben de dün öğlen saatinde bu haberi aldığım gibi gitmek istediğim okula koştum.Müdür yardımcısı bana bu puan ile sen hiçbir yere gidemezsin bu okula gelmen imkansız dedi peki ya 230 alan öğrenci nasıl olurda o okula gidebilir?bana orada daha çok şeyler söyledi beni baya bi aşağıladı gerçekten o an ağlamamak için kendimi zor tuttum normalde 8.sınıf ortalamam 84 gelmişken sırf eğitim sistemi yüzünden tüm uyku düzenim bozuldu okul 4 de dağılıyor ben 6 da evde oluyorum ders çalışmam gereken saati yolda geçiriyorum birde bunun maddi yönden sıkıntıları daha da büyük.Ama o müdür yardımcısının bana söylediği sözler gerçekten kalbimi incitti.Şimdi yurtta kal diyeceğinizi biliyorum;ben psikolojik tedavi görüyorum uykumda yürüme gibi sorunlarım var ve sürekli ailemin kontrolü altındayım yoksa fark etmeden kendime zarar verme ihtimalim çok yüksek ne yapacağımı şaşırdım meslek liselerine puanım tutuyor ama sağlık da okumak istemiyorum çünkü kan korkum var,Ticaret lisesinin öğrencilerinin durumu da belli zaten okulumdan memnunum ama maddi anlamda aileme yük olmak istemiyorum bana biraz akıl verin ne yapmalıyım?