- 22 Ağustos 2011
- 514
- 102
-
- Konu Sahibi tagsforlikes
Eşimle evlenmeden önce uzun bir ayrılık yaşadık. Hayatlarımızda başka insanlar varken koca istanbulda sokak ortasında karşılaşıverdik. İster tesadüf de ister kader. Kapadık telefonları sabaha kadar içtik. O gece evlenme kararı aldık. Pat diye hayatımıza soktuğumz insanlara durumu söyledik. Bilmiyorum karaktersizlik mi yaptık. Kim kime sitem etmeli? Kadere mi sitem edicen? Demek ki unutamamışlar birbirlerini.
Benzeri başıma gelmişti seneler önce iyi anlıyorum ondan. Bir güzel evlendiler de Allah mutlu etsin. Kimse kimsenin sevgilisini elinden alamıyor gerçekten sevgi varsa ortada... Onlar aslında sadece ara vermişler acı ama ben bunu kabul ettim. Onlar asıl hikayeydiler. Bitti gitti. Ha benim yaşamam iyi oldu ama nasıl bir erkekle asla beraber olmam gerektiğini öğrendim. Beni gerçekten sevmediğini sevse tercihinin o olmayacağını kabullendim. Ne ona ne kıza kızdım. Beni sevmemiş bitti gitti.
Ama şimdi düşününce şükrediyorum. Kimse kimsenin sevgisini iyiki alamıyormuş. Ben onla hiç mutlu olamazmışım. Boşuna üzülmüşüm. Şimdi çok mutluyum, çok şükür. İyi ki o olmamış da ben de gerçek sevgimi aşkımı bulmuşum, o adamla zerre mutlu olamazmışım ve asıl sevgi buymuş.
Kısacası boşuna elin kızına yüklenmeyin. Sizi sevmemiş. Onlar birbirini sevmiş demek ki. Sizin de gerçekten birbirinizi sevip gerçek mutluluğu bulacağınız adam çıkıp gelecek bir gün...
Belki söylediklerinizde haklı olabilirsin de adamın yine de suçu var. O kızı unutamadıysa o zaman başkasını da 4 sene yara bandı olarak kullanmayacaktı.
Belki sevgilerine ara verdiler, diyelim ki öyle, ama yine debbu kimseye bir başkasının duygularıyla oynama hakkını vermez. Umut verip sonra da çekip gitmek bence o kadar da basit değil. İkincisi kızın da suçu var. Ne kadar da severse sevsin, unutamamış olsun, adamın birliktelik yaşadığını öğrendiği an geri çekilmeli, hatta geldiği yere gitmeliydi. Her iki tarafın da suçu var.
Diyelim ki konu sahibi evli olsun bu adamla, çocukları olsun. Seneler sonra adamın eski sevgilisi karşısına çıktı diye bunu normal mi karşılamak lazım.
Bence insan azıcık empati yapabilmeli.
Seni de anlamaya çalışıyorum. Allah mutluluğunuzu daim etsin ama bir birliktelik yaşıyorsanız karşı tarafı da azıcık düşünmeniz gerekirdi.Kendimi savunmak için söylemiyorum ama ayrılmamız gerekti özel sebeplerden. Ve aradan çok uzun zaman geçti. Unutamadım ama unutmaya çalışıyodum. Yeni bir birlikteliğim oldu ve çok iyi bi insandı. Her şey çok güzeldi. Karşıma yeniden çıkmasaydı unuttuğuma çok inanmıştım. Ama karşılaşınca unutamadığımı anladım ve bitirdim diğerini. O kadar acı ve zor bir süreçti ki. 10 kilo verdim ben bunları yaparken. Güle oynaya oh ne güzel terk ettim diyemiyosun.
Seni de anlamaya çalışıyorum. Allah mutluluğunuzu daim etsin ama bir birliktelik yaşıyorsanız karşı tarafı da azıcık düşünmeniz gerekirdi.
Aynı şeyi ben de yaşadım. Eski eşimde. Bir de çocuğumun çektiklerini düşünün. Bırakın onu eşinizin ve sizin o zamanlar beraber olduğunuz kişilerle birlikteliğinizi bitirdiğinizde hissettiklerini düşünün. Siz mutlu olabilirsiniz, Allah daha da mutlu etsin, ama biraz da karşı taraf açısından düşünmek lazım olayı. O kadar basit değil bu. "Seni sevmemiş" demek o kadar basit olmamalı. Sevmedi ise 4 sene konu sahibiyle adam neden birlikteydi? Aklı neredeydi 4 sene boyunca.
4 yıl ya da 4 ay... Sonuçta konu sahibi yara bandı olarak kullanılmış... eğer o kız karşısına çıkmasaydı adamın birliktelik devam edecekti belki de...Bunu bilemeyiz. ama birini unutma yolu bir başkasını yara bandı olarak kullanmak olmamalı...4 yıl çok uzun gerçekten...
4 yıl ya da 4 ay... Sonuçta konu sahibi yara bandı olarak kullanılmış...
Yaw kardeşim, Bihter, Kıvanç için ölüyor bir nebze anlarım da, sen kimin için ölüyorsun allasen? İnandına gül, eğlen, çatlasın seninki, adam mı kalmadı memlekette ya? ki adam bile değilmiş senin sevgili zaten.4 yil sonra sevdigim adamin karsisina cikarak aklini karistiran yeniden birlikte olmak icin onu ikna etmeye calisan gecmisteki duygularini yeniden canlandirirken beni darmaduman eden eski sevgili evet sen! Belkide burdasin bu satirlari okuyacaksin sende ama sunu bil ki o benim yuregimde hep kalacak belki sen onunla bir omure adim atacaksin ama o benim kalbimde gizli bir yara olacak.... Artik resimlerine bile bakamiyorum onun biliyormusun? Hickiriklara boguluyorum... her seven kavusacak diye birsey yok ki bende onu kalbime gomerim uzaktan severim dokunmasamda gozlerine bakamasamda... ama mutlaka karsilasacagim onunla merak etme bakmayacagim gozlerinin icine benim degil ki onun gozleri su saatten sonra beni yakar gordugum yerde uzaklasirim ondan kalbim ona aitken kacarim sen merak etme..
Suanki duygularim ve hissiyatim aynen bugulermisinz aglarmisiniz
Ağır bir itham gibi gelebilir ama burada tam da öyle olmuş bence. Eğer o kız karşısına çıkmasaydı adamın birlikteliği devam edecekti belki de...Karşısına eski sevgilisi çıktı diye hooop ona gidebiliyorsa konu sahibi adama yara bandı olmaktan başka bir şey değildir bana göre. Sevmemiş olabilir mi ihtimalini düşündüğümüz zaman akla şu geliyor, sevmese 4 sene birlikte olmazlardı.4 yılda insan sevmediğini anlamalıydı o çok başka.
Ama yara bandı demek ağır bir itham. Kimse ilişkiye terk etmek için başlamıyor ki.
Sevgilinizin aklında sadece siz olsanız kimse aklını karıştıramazdı bence. Neden hiç düşünmeden eskiye dönen birini sevmeye devam edeceksiniz ki? Kurtuldum diye düşünün. Tüm bunlar siz evliyken başınıza gelse daha çok yıpranırdınız emin olun. Ne gülebilirsiniz ne de ağlayabilirsiniz şu durumda. Oh be kurtuldum demelisiniz bence. Hayat karşınıza daha iyi birini çıkaracak belki. Üzülmeyin. En kısa zamanda unutmaya çalışın.4 yil sonra sevdigim adamin karsisina cikarak aklini karistiran yeniden birlikte olmak icin onu ikna etmeye calisan gecmisteki duygularini yeniden canlandirirken beni darmaduman eden eski sevgili evet sen! Belkide burdasin bu satirlari okuyacaksin sende ama sunu bil ki o benim yuregimde hep kalacak belki sen onunla bir omure adim atacaksin ama o benim kalbimde gizli bir yara olacak.... Artik resimlerine bile bakamiyorum onun biliyormusun? Hickiriklara boguluyorum... her seven kavusacak diye birsey yok ki bende onu kalbime gomerim uzaktan severim dokunmasamda gozlerine bakamasamda... ama mutlaka karsilasacagim onunla merak etme bakmayacagim gozlerinin icine benim degil ki onun gozleri su saatten sonra beni yakar gordugum yerde uzaklasirim ondan kalbim ona aitken kacarim sen merak etme..
Suanki duygularim ve hissiyatim aynen bugulermisinz aglarmisiniz
Yaptiginiz cok dokundu ama. :)
Senle beraber bende ceza aldim ama :)