• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Samsunlulara soruyorum!!!

parlayanyildizim

kalbisinin Not defteriyim
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
3.073
7
116
40
Avusturya
meraba arkadaslar

ben ben yurtdisinda dogdum büyüdüm ve yasiyorum onun icin söz nisan dügün adetlerinden hic haberim yok
evlenecegim kisi samsunlu oldugu icin bana samsunlularin adetlerini söylebilirmisiniz
sözde nisanda kinada dügündeki adetlerini bilmek istiyorum, hazirlikli olmam lazimyerimseniben dimi yani :)

simdiden cooook tesekkür ederiiiim
bye

ben samsunda oturuyprum canım istediğini sorabilirsin elimden heldiğince yardımcı olmaya çalışırım

benim bildiğim çok ağır adetleri yok canım kınada adet biraz farklıdır bizde erkek evi kınayı kendisi yakar sadece kız kınasının ortasında gelir ve kınayı satın alırlar sonra biraz ortada oynarlar ve kınayı da alır giderler onun dışında bildiğin düğün nişan filan nişanı kız evi yapar evin mutfağı ve yatak odası kıza aittir filan

hahhh canım tam benim başlığım bu :)
benim sözlüm de samsunlu..
ağustosta istemeye geldiler ve hemen aynı gün söz yapmak istediler,
yol masrafı falan olmasın, aradan çıksın diye..ankaradayım çünkü..yani cimriler:)
tabi babam kabul etmedi suratları asık geri gdip geldiler ve beğendğim yüzüğü almamak için bahaneler uydrdular yok bu söz deil nişan yüzüğü diye..cimriler..tamam durumun yoksa cimri ol da bunların durumları da fena deil...ana baba maaşlı yani..
neyse canım işte öylee adetleri falan yok ben bi tek söz yaptım daha ötesini nasıl yapıolr bilmiom ama sözde sınıfta kaldılar..yüzükten başka takı hediye hiç bişi yok..bayram görmesi denen bişey varmış gelmediler..
aslında bal gibi var onların da adetleri gelenekleri ama işlerine gelmiyo..
tabi her samsunlu aynı mıdr bilmem.. benim sölüm dünya iyisi bi insan ama ailesi böyle işte..
bi türlü ısınamadım, benim ailem de aynı şekilde..
Allah yardmıcın olsun samsunun neresinden seninki:)
önyargıya kapılma, herkes bir deildr, başka merak ettğin varsa sorabilrsn samsun a gttim gördüm oraları:)

benimde nişanlım samsunlu ve orada yaşıyorlar.hatta dayımın kızıda samsunlu bırıyle evlı ve oda orada yasıyor....onlarda maalesef adetmiş falan filan yok...bızımklerde onlara bıraz abartı gelıyor emin ol zorluk cekmezsın onların tarafında ama kendı ıstedıklerını yaptırırken bıraz sıkıntıya dusebılırsın sankı bız köyde yasıyormusuz gıbı davranıldı bazı seylerde onlar eskıde kalmıs falan fılan dıye ama ben gönlüm ve adetlerım ne ıstıyorsa onu yaparım bazı seylerde taviz vermemek lazım ...samsunluları genellemek ıstemıyorum kesınlıkle ama orada bu işler bıraz gözlemledıgım kadarıyla kendi isteklerıne gore yapmak ıstıyorlar...

hmm eyvah eyvahh:))benm sevgilimde samsunlu ama istanbul da yaşıyor ailesi adetlerini bende merak ediyorum uyumlumuyuz nasıl oluyor diye bizde bu sene bişiler düşünüyoruz hayırlısyla.Gerçi benmki öle pek adet madet sevmz takıntılı değildir ama ailesi bakalım görücez:))Umarım herşey yolunda giderr HERŞEY GÖNLÜMÜZCE OLSUN KIZLARRRR :)

inşllh hayırlsı olur hepmz için..benm nişnlm çok iyi ailesi gibi deil ama ben ailesiyle baya bi sorun yaşıcam gibi gelio bana Allah yardmcmz olsun ...

@ dumanist, benimki samsunun bafrasindan ama samsunda yasamiyorlar kocaelinde yasiyorlar, sizin baslangic biraz kötü olmus ama ins sonu güzel olur canim

@ tomurcukceylan, umarim her sey gönlümüzce olur

@ coolfire, benimki de adetleri bilmez ama bizim bilmemizde fayda var kendi acimizdan ;)

ins. hayirlisiyla nisanlarimiz dügünümüz olur ve mutlu mesut yasariz cümleten :)

saruboceq senin herseyin güzel olmus birde kinayi yapsaydin tam olucakti, neyse artik cocuklarinin kinasina gidersin :)

öyle özel bilmek istedigim bisey yoktu sadece ben bu tür islerden anlamam ondan merak ettim

bilgilerin icin sagol, Allah bir ömür boyu mutluluk versin

@ dumanist, benimki samsunun bafrasindan ama samsunda yasamiyorlar kocaelinde yasiyorlar, sizin baslangic biraz kötü olmus ama ins sonu güzel olur canim

@ tomurcukceylan, umarim her sey gönlümüzce olur

@ coolfire, benimki de adetleri bilmez ama bizim bilmemizde fayda var kendi acimizdan ;)

ins. hayirlisiyla nisanlarimiz dügünümüz olur ve mutlu mesut yasariz cümleten :)

İYİ dileklerin için teşekkürler arkadaşım inş.. aaa benimki de bafra lı anlatırmısın öle değişik ilginç adetleri var mı?CADIARZU

rica ederim canim,

adetlerinden hic haberim yok dedigim gibi o da bilmiyor annesiylede henüz irtibatimiz yok soramadim :)
o yüzden burdaki arkadaslara soruyorum ;) arkadaslar da kirmiyorlar anlatiyorlar biseler

Foruma henuz uye oldugum ıcın ancak gorup yazma geregı hıssettım,benım ogrendıgım kadarıyla standart gelenekler var herkes ıcın gecerlı,dugundekı bohca olayı gıbı,ve herkes sankı farklı ulkelerdenmıs gıbı kendı ananelerını uydurmak ıstıyor anlamaıdm gıttı

Back