Samsung Bulaşık Makinesi Kullanan Var Mı?

epsilon komxsxuluxgxu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2008
55
5
98
İstanbul
Arkadaşlar bulaşık makinesi hariç tüm beyaz eşyamı tamamladım. Samsungun çamaşır makinesi ve buzdolabını kullanıyoruz, gayet de memnunuz. O yüzden bulaşık makinesinde de Samsung DMS 300 TRW modelini beğendim ama almakta kararsızım. Daha önce bu modeli kullanan ya da Samsungun herhangi bir bulaşık makinesini kullanan var mı?

Farklı konularda daha önce de belirtmiştim; samsungun çamaşır makinesi ve buzdolapları iyidir.Özellikle buzdolapları son derece kalitelidir. Bulaşık makinesi ise kendi üretimi değildir. Başka markaya fason yaptırıp kendi etiketini basıp satıyor.

Samsung'un esas sıkıntısı servisten yana özellikle yedek parça konusunda.
Şunu özellikle belirteyim; ithal marka servislerinin depolarında yedek parça bulundurma zorunluluğu yok. Çünkü yedek parça fiyatları çok yüksek ve makineler birçok bileşenden oluştuğu için her parçadan getirip bulundurmak ciddi ekonomik yük getiriyor. Ancak ihtiyaç durumunda yurtdışındaki fabrikayla iletişime geçip parça ithali yapıyorlar ve bu süre zarfında makinesi bozulan tüketici parça gelene kadar beklemek zorunda kalıyor.

Çeşitli forum sitelerinde yerli ürünler karalanmaya çalışılsa da, bu yönden çok avantajlılar.
Yerli markalarda durum, bir ürünün son üretimi ne zaman yapıldıysa o tarihten itibaren 10 yıl boyunca yedek parça bulunduruyorlar. On yıl sonrası çıkan arızalarda üreticinin elinde yedek parça bulunmuyorsa korkmayın yine çözümü var. Yerli yan sanayi parçalar sokak arası servislerin elinde mevcut.

Bir ürünü alırken her zaman sonrasını da düşünün. Bu ürün yerlidir şu markadır berbattır diye kötüleyip, şu marka ithaldir iyidir kesin iyidir diye aldığınızda, sonradan karşılaşabileceğiniz durumları göz ardı etmeden, iyice araştırıp tercihinizi ona göre yapmakta fayda vardır. Ama bu durum, genel malzeme kalitesi bakımından, ithal ürünlerin yerli ürünlerden kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmez (istisnalar hariç). Zaten ülkemizde üretilen yerli markalar belli, arçelik/beko bir yanda vestel diğer bir yanda. Vestel ürünlerinden olarak tüketicilerin çoğunluğu şikayetçi olsa da memnun olan bir kesimde mevcuttur. Vestelle ilgili şikayetlerin azalması vestelin gelecekte izleyeceği kalite kontrol ve iyileştirme kriterlerine bağlıdır.

Yazdıklarımdan kimse yanlış çıkarımlar yapmasın. Burada en tarafsız objektif şekilde değerlendirmelerimi paylaşıyorum. Herhangi bir markayı öne çıkarıp diğer bir markayı kötüleme yapmıyorum. Çeşitli konulardaki mesajlarımı okuyanlar tavsiyelerimde tercihe,bütçeye göre hem yabancı hem de yerli ürün tavsiye ettiğimi görürler. Kimi marka çok kalitelidir bu da diğer markaların tüketicilerin gözünde kalitesiz sınıfına girmesine neden olur. Alışverişe çıktığınızda seçenekler fiyatlar çeşitlidir ve unutmayınız ki, her markanın bir alıcısı vardır.

ŞikayetVar / Şikayet Oku / SAMSUNG Servis Ve Parça Sorunları Mağdur Ediyor!!
ŞikayetVar / Şikayet Oku / SAMSUNG Çamaşır Makinemin Parçası 1 Aydır Değiştirilemedi !!
ŞikayetVar / Şikayet Oku / SAMSUNG 1 Aylık Çamaşır Makinem 23 Gündür Bozuk!!
ŞikayetVar / Şikayet Oku / SAMSUNG Servisi Parçayı Bulursa Çamaşırlarımızı Yıkayabileceğiz!!
ŞikayetVar / Şikayet Oku / SAMSUNG 75 Gündür Yedek Parça Yok!!
ŞikayetVar / Şikayet Oku / SAMSUNG Parçası Değişecek Dediler Hala Değiştiren Yok.
ŞikayetVar / Şikayet Oku / SAMSUNG Çamaşır Makinesinin Yedek Parçası İçin Çok Yüksek Ücret İsteniyor!!
ŞikayetVar / Şikayet Oku / SAMSUNG Gelmesi Gereken Parça Hala Gelmedi!!
ŞikayetVar / Şikayet Oku / SAMSUNG 45 Gündür Çamaşır Makinemi Tamir Edemedi!
ŞikayetVar / Şikayet Oku / SAMSUNG Buzdolabım Çalışmıyor 18 Gündür Parça Bekliyorum!!

Genel olarak ithal markaların çoğunda servis ve yedek parça sıkıntısı mevcuttur. Bosch ve Siemens hariç, çünkü ülkemizde yaygın servis ağları mevcut ve birçok modeli burada üretilmektedir.
Bir diğer hususta, yabancı birçok markanın yedek parça fiyatlarının yüksek olmasını(lg,samsung,aeg,bosch,miele vb..). 7 yıl garanti bitiminden sonra çıkacak arızalarda bunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Bunuda ilgili konuda belirtmiştim.
http://www.kadinlarkulubu.com/beyaz-esya/378977-beyaz-esya-yedek-parca-fiyatlari.html

Son düzenleme:
Alınalı bikaç ay olmadan çamaşır makinesinin deterjan gözü tıkandı, bir ay sonra tamburu eğildi, servis götürdü 35 gün getirmedi, perişan oldum. Aradan bi kaç ay geçmeden su akıtmaya başladı. Kullanıcı hatası dediler ama sonra anlaşıldıki içindeki ağırlık yapan beton hortumunu kesiyormuş.Zaten bir defa servise gittikten sonra bir daha iflah olmadı.1200devir makineyi en fazla 800devirde kullanabiliyorum Anlıyacağınız makine kendi kendini imha etti. Bulaşık makinesininde sensörleri Türkiye standardına uygun değil sanırım. Sürekli suyu boşaltamıyor hata veriyor. Benim tavsiyem servis ağı gelişene kadar Samsung Beyazdanuzak durun.Ürünlerinin arkasında durmadıkları gibi bir de faturayı size kesmeye çalışıyorlar.

kesinlikle samsung bulaşık makinasını tavsiye etmiyorum bir kere güzel yıkamıyor daha sonra deterjan kapağı tabaklarla aynı hizada bu yüzden önüne pasta tabağı hariç bir şey koyarsanız kapak açılmıyor bazen de erimiyor tablet tencereleri makinaya atıyorsanız tablet kapağının önüne koyamayacağınız için tabak koymaya çok az yer kalıyor çünkü diğer tarafta da kaşıklık var ben çok pişmanım tamamen mühendislik hatası ama kabul etmiyorlar birde büyük tabakta yemek yiyen fazla yok diyorlar şaka gibi oturup bulaşık yıkarken hesap yapıyorum bu tabağı buraya koyarsam şöyle olur bunu oraya koymalıyım diye defalarca boşuna çalıştı makine bir kere 3 defa yıkadım değişik kombinasyonlarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…