Samsun merkeze gittik eşimle hafta sonu için, hem arkadaşın düğünü vardı cuma akşamı hem de hafta sonu farklı bir yerde vakit geçirmek iyi olabilir gibi geldi bize..
neyse öğlen indik, berbat bir hava yüzümüze çarptı hem de nisan sonu mayıs başı zamanları olmasına rağmen, kapalı kasvetli boğucu bir hava, sanki havaya karbonmonoksit karbondioksit salınımı yapılmış gibi, ama bayağı yoğun, neyse dedik, mutlu olmaya çalışalım. merkeze gittik, ben eşime dedim sakın yanımda sigara içme ben çok zor nefes alıyorum.. sağolsun içmedi yanımda. bir şeyler yiyelim dedik, iki saat dolandık istediğimiz gibi bir yere denk gelemedik, hani İstanbul da şak diye bulabileceğin mekanlar yok tabi, sahilde bir yere oturduk, yemekleri berbattı. keşif yapalım dedik akşam düğüne kadar, akşam 7'ye kadar merkezin her yerini turladık. ara sokaklardan yokuş yukarı çıkan mahallelerine kadar ve her yer kasvetli, yollar full inşaat halinde, kapalı boğucu havaya inşaat tozları da karışmış halde, yani sana şu anda yazarken bile aklıma geldikçe nefret ediyorum, gittik salona düğün bitti ve hemen merkezdeki biletçilerden acil iki kişilik bilet alıp koşa koşa Ankara'ya döndük. vaktinde annem ve babamın samsun merkezde evleri varmış ve kötü havasından dolayı izmire taşınmışlar evi satıp. Ankaraya varınca hemen izmiri aradım, bol bol teşekkür ettim bizimkilere, vaktinde evi satıp izmir gibi şahane bir şehire taşındıkları için, öğleden akşama kadar zor dayandık, ya bütün bir ömür o oksijensiz şehirde yaşasaydım ne olurdu, kesin astımdan ölürdüm..
asıl konuyu tavsiyemi yazmamışım gerçi yukarıdaki mesajımdan anlamışsındır ama, asla asla asla asla İstanbul'dan Samsun'a geçeyim demeyin, büyük bir travma yaşamak istemiyorsanız. Samsunlularda ayrı bir memleket sevdası vardır nasıl oluyor bilmem ama "ben samsunluyum memleketim en güzel yer" diyenlere aldanmayın derim...
sadece merkezi keşfedip mi bu kadar olumsuz düşünce?
ben ankaralıyım samsunda 4 yıl yaşadım ve şu an çok özlüyorum.memleketim değil birşey değil ama merkezden ziyade atakumu tavsiye ediyoruz zaten
en güzel mekanlar o tarafta
Vallahi bizde samsunlular olarak şehre bir günlüğüne gelipte özelliklede hava şartlarından dolayı şikayetçi olanlara hayretle bakıyoruz Ankara'da sınız sanırım Ankara'nın. Sabah soğuğuda çok katlanılacak gibi değil ama ben yinede severim çünkü güzel yanlarını gördüm görmek istedim
Haklısınız samsun mevsim olarak genel olarak diyelim yağmurludur ama müthiş soğuğu yoktur yoldaki çalışmalardan inşaatlardan bahsetmişsiniz bundan 5yıl öncesine göre bile gelişen bir şehir şu anda gelişmeye devam eden bir şehir Buda güzel birşeydir Samsun'u İstanbul ve Ankara izmir gibi şehirlerle karşılaştırılmasını garipsiyorum normal olarak daha büyük daha kalabalık nüfuslu illerdir
Belki duymuşsunuzdur SAMSUN KARADENİZİN İNCİSİ derler öyledirde "evet ben samsunluyum memleketim en güzel yerdir ".
Bidaha Samsun'a gelirseniz ki zannetmem mutlaka sorun soruşturun yemeğinizde öyle yiyin samsun pidesi her samsunlunun tavsiyesidir sanırım
evet samsun pidesini çok yerim ankarada çok şahane yapıyorlar harikadır. ama orada yediğimiz samsun pidesi bir garipti. elbet memleketinizdir sever sayarsınız da ben hayal kırıklığına uğradım bunu da paylaşmak istedim. istanbul, izmir, ankara evet buralarda yaşadım hep ama sizin gibi öven kişilerin tavsiyesiyle düğünü de bahane edip bavullarla yola koyulmuştuk, sadece bir günlüğüne gitmedik ama anca bir gün dayanabildik. sorun kalabalık olması tenha olması değil, nefes alamadık yahunasıl bir hava kirliliğidir öyle, basık kaldığı için dediler ama bence hala kömür sobası kullanılıyor, gerçi nisan sonunda orada hala kömür yakılmaz ama.. belki de basık nemdendir..
bir de yollar çok kötüydü bahsetmiştim. her yer inşaat halinde. bu da gelişmekte olduğu için muhakkak. şimdi benlik değil, belki 5-10 sene sonra, bir iyice gelişip o havasını düzeltsin de
vlaa ben samsuna sınav ve deniz için gittim, sehirde sabah acık bi pastane bulamadım pess dedim,taksiye ihtiyacım oldu ilk adım ilçesimi ne yoksa semtimiydi unuttum 45 dk bekledim taksi gelmesini kabus gibiydi, sadece denizi var işte cok gelişmiş bi yer degil cok hayale kapılma canım, ben umdugumu bulamadım o sehirde, kanarya kampı fena deil :))
asıl konuyu tavsiyemi yazmamışım gerçi yukarıdaki mesajımdan anlamışsındır ama,
asla asla asla asla İstanbul'dan Samsun'a geçeyim demeyin, büyük bir travma yaşamak istemiyorsanız. Samsunlularda ayrı bir memleket sevdası vardır nasıl oluyor bilmem ama "ben samsunluyum memleketim en güzel yer" diyenlere aldanmayın derim...
valla oradaki insanlara sorduk ağbi bu nasıl bir hava neden böyle diye, bu en iyi hali dedileren iyi hali buysa, ister altın kaplama olsun şehir nefes alacak yeri yok..
berbat bir havası var.. merkezi böyleyse başka nerelerinde ne cevherler olabilir ilginç geldimerak ettim bak şimdi atakum dediğiniz sahil yolu işte, tamam dolmuşla gittik oraya da, bir numarası yok, abartmayın...
evet samsun pidesini çok yerim ankarada çok şahane yapıyorlar harikadır. ama orada yediğimiz samsun pidesi bir garipti. elbet memleketinizdir sever sayarsınız da ben hayal kırıklığına uğradım bunu da paylaşmak istedim. istanbul, izmir, ankara evet buralarda yaşadım hep ama sizin gibi öven kişilerin tavsiyesiyle düğünü de bahane edip bavullarla yola koyulmuştuk, sadece bir günlüğüne gitmedik ama anca bir gün dayanabildik. sorun kalabalık olması tenha olması değil, nefes alamadık yahunasıl bir hava kirliliğidir öyle, basık kaldığı için dediler ama bence hala kömür sobası kullanılıyor, gerçi nisan sonunda orada hala kömür yakılmaz ama.. belki de basık nemdendir..
bir de yollar çok kötüydü bahsetmiştim. her yer inşaat halinde. bu da gelişmekte olduğu için muhakkak. şimdi benlik değil, belki 5-10 sene sonra, bir iyice gelişip o havasını düzeltsin de
Samsun merkeze gittik eşimle hafta sonu için, hem arkadaşın düğünü vardı cuma akşamı hem de hafta sonu farklı bir yerde vakit geçirmek iyi olabilir gibi geldi bize..
neyse öğlen indik,
berbat bir hava yüzümüze çarptı hem de nisan sonu mayıs başı zamanları olmasına rağmen, kapalı kasvetli boğucu bir hava, sanki havaya karbonmonoksit karbondioksit salınımı yapılmış gibi, ama bayağı yoğun, neyse dedik, mutlu olmaya çalışalım. merkeze gittik, ben eşime dedim sakın yanımda sigara içme ben çok zor nefes alıyorum.. sağolsun içmedi yanımda. bir şeyler yiyelim dedik, iki saat dolandık istediğimiz gibi bir yere denk gelemedik, hani İstanbul da şak diye bulabileceğin mekanlar yok tabi, sahilde bir yere oturduk, yemekleri berbattı. keşif yapalım dedik akşam düğüne kadar, akşam 7'ye kadar merkezin her yerini turladık. ara sokaklardan yokuş yukarı çıkan mahallelerine kadar ve her yer kasvetli, yollar full inşaat halinde, kapalı boğucu havaya inşaat tozları da karışmış halde, yani sana şu anda yazarken bile aklıma geldikçe nefret ediyorum, gittik salona düğün bitti ve hemen merkezdeki biletçilerden acil iki kişilik bilet alıp koşa koşa Ankara'ya döndük. vaktinde annem ve babamın samsun merkezde evleri varmış ve kötü havasından dolayı izmire taşınmışlar evi satıp. Ankaraya varınca hemen izmiri aradım, bol bol teşekkür ettim bizimkilere, vaktinde evi satıp izmir gibi şahane bir şehire taşındıkları için, öğleden akşama kadar zor dayandık, ya bütün bir ömür o oksijensiz şehirde yaşasaydım ne olurdu, kesin astımdan ölürdüm..
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler yalnız konuyu tartışmaya çevirmeyelim seven olur sevmeyen olur herkes aynı şekilde düşünmek durumunda değil..
istanbulda artık trafik daha da kötü bir duruma geldi gece 00.30 da bile köprüden geçilemez halde..bu buhrandan kurtulduğum için seviniyorum..evet burda imkanlar çok ama bir yerden bir yere gidemiyosun ki imkanı değerlendiresin..neyse sonuç olarak ben samsun a atandığım için mutluyum..daha önce küçük şehirlerde yaşamış olduğum için de zorlanacağımı sanmıyorum..
sabah sabah açık pastane bulamadım demiş bir arkadaş ama bende istanbulda bazı muhitler de sabah 9-10 gibi kahvaltı edicek yer bulamıyorum daha açmadık diyolar ve şok oluyorum açıkçası..yani her yerde olabilecek şeyler bunlar..bu arada bu nasıl bi havadır falan yazmış bir arkadaşta bende ankaranın soğuğunda nefes alamamıştım ne biçim hava demiştim..olabilir yani herkesin arayışı farklı sonuçta..
Pupiqq sadece pidesi mi yaa o güzel döneri hele Samsunum benim kurban olurum taşına toprağına şu İstanbul sayesinde memleketimin daha da çok kıymetini anladım İstanbul da 55 görmeyeyim nasıl seviniyorum geçenlerde Bakırköy de Samsun simit yazısını gördüm nasıl duygulandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?