• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Samsun da yaşam nasıl?

cnmm samsun da okudum=)))
merkezse merak etme :34: gece çıkıp gezebileceğin yerler bile var
ama ilçe ise iş değişir :1:

samsun merkez canım...hiç bir şehre aşık değilim istanbula bile o yüzden problem olucağını sanmıyorum..zaten burada denizi 15-20 günde bir görüyorum normal bir şehirden farkı yok benim için..konsere falan da çok gitmem hafta da bir sinema o da her ilde var zaten artık..

of ya samsun eşiminde benimde çok sevdiğimiz bir şehir.ankara gibi kalabalık bi yerden kaçmaya çalıştığım yer orası.

Merhaba kızlar Samsun'a atamam oldu yaklaşık 1 ay sonra iş başı yapıcam..bir süre misafirhanede idare edicem..ancak nerede ev kiralamak daha iyi olur hangi muhitler daha iyidir?
bana önerebileceğiniz başka yerler de varsa önerilere açığım :) (kuaför, mağaza, cafe, restaurant, mobilyacı...vb)

Merhaba kızlar Samsun'a atamam oldu yaklaşık 1 ay sonra iş başı yapıcam..bir süre misafirhanede idare edicem..ancak nerede ev kiralamak daha iyi olur hangi muhitler daha iyidir?
bana önerebileceğiniz başka yerler de varsa önerilere açığım :) (kuaför, mağaza, cafe, restaurant, mobilyacı...vb)

canım cok sevindim senin adına .hayırlı olsun.benim olmadı maalesef :(

cevap verdiğiniz için çok teşekkürler..zaten öyle çok hareketli bir şehir derdinde değilim istanbulda da da sürekli gezmiyorum..ama ailemden de ayrı olacağım için en azından haftasonları vakit geçirebilir miyim diye düşünüyorum..liselilerin takıldıkları dışında istanbuldaki gibi kafe ya da restaurantlar bulunur mu peki o sahil kesiminde?

samsun güzel biryer ben 4 sene okudum

sahili güzel iki tane alışveriş merkezi var, sahilde kafeler barlar var,üniversite olduğu için öğrenciye alışık haliyle tutucu değil

rahat şehir özellikle atakumdan ev tutun çünkü en gelişmiş semt atakum şu anda ve rahat edersiniz kimse rahatsız etmez

hala sevgilim orada yaşıyor ben eskiden hiç sevmem diyordum ama çok seviyorum

fener plajı var yazın denize girilir denize sıfır bir alışveriş merkezi var yeşilyurt diye küçük ama idare eder, memuriyet için anadolu şehrindense samsun yazmak çok mantıklı tereddüt etmeden yazabilirsiniz

ulaşımı kolay sürekli dolmuş geçer otobüs var tramvay var.

ev tutacaksan kesinlikle atakum derim

hayırlı olsun işin nerdeyse evinide ordan kirala derim eğer atakumdaysa ordan merkezdeyse merkezden kirala muhit olarak şehirde 56lar civarı genelde evler eskidir ama içleri yapılmış olan eski binalar bulmak mümkün atakumdaysa tramvayın yakınlarından olsun yeter ana yolda olursa fiyatlar çok yükseldi çünkü tramvay üstü hem kiralar idare eder hemde evler yeni ve güzel bana kalırsa eşyalı ev kirala derim teferruatla uğraşmaman için tabi senin bileceğin iş

vlaa ben samsuna sınav ve deniz için gittim, sehirde sabah acık bi pastane bulamadım pess dedim,taksiye ihtiyacım oldu ilk adım ilçesimi ne yoksa semtimiydi unuttum 45 dk bekledim taksi gelmesini kabus gibiydi, sadece denizi var işte cok gelişmiş bi yer degil cok hayale kapılma canım, ben umdugumu bulamadım o sehirde, kanarya kampı fena deil :))

canım öncelikle hayırlı olsun, samsun bir nevi küçük istanbul. bilenler bilir..
hiç endişelenme. demişsinya liselilerin takıldığı dışında kafe vs. varmı diye. :) doluuuuu..
geldiğinde nerden ev tutacağını bilemem ama bende sana atakumu öneririm. sonuçta samsunda en uzaaaak yere bile 2 araçla rahat gidiyosun. memuriyet yerin merkezde yani ilkadımda olursa ve sen atakumda oturursan tranvayla veya dolmuşlarla en geç yarım saatte merkezde olursun.
üstelik h.sonlarıda canın hiç sıkılmaz. atakumda gidilecek birsürü yer var, restoranlar ucuzundan pahalısına, vasatından en kalitelisine.. cafeler, barlar, parklar alışveriş merkezleri vs. herşey var. sakın öyle küçücük bir yer diye düşünme.
ben h. içi akşam gidiyorum atakuma bi bakıyorum sanki h.sonu gibi tıklım tıklım sahil, barlar, cafeler fln.
herkes dışarda.. bi arkadaş bir kere gittim sabah açık pastane bulamadım demiş :53: çok şaşırdım çnk ilkadımda yani merkezde hayat sabah 6 da başlamış oluyor çoktan.. bütün pastaneler, kahvaltı salonları açıktır, ve bayada iş yapar. dolmuş bulamadım demiş :27: işin açıkcası dolmuş bulamadım değildir o, bütün dolmuşlar bir kişiye bile yer kalmıcak derecede dolu geçtidir.. o yüzden beklemiştir o kadar. yoksa samsunda adım başı dolmuş, hat vs. onu bulamassan tranvay taksi.. evet sabahları ve akşam iş çıkış saatlerinde dolu oluyor ve bi miktar bekliyorsun ama bulamama ihtimalin yok bilmem anlatabildim mi?

neyse çok isabetli bi seçim yapmışsın samsunu seçmekle. hayırlısı olsun canım. :32:

Bende istanbulda yaşıyorum 1 aya kalmaz samsuna gidiyorum tayin durumu nedeniyle kafamda binbir türlü soru işareti var korkuyorum açıkçası nasıl olur orada ne yaparım diye inşallah her şey çok daha güzel olur tek ümidim bu.

Bende istanbulda yaşıyorum 1 aya kalmaz samsuna gidiyorum tayin durumu nedeniyle kafamda binbir türlü soru işareti var korkuyorum açıkçası nasıl olur orada ne yaparım diye inşallah her şey çok daha güzel olur tek ümidim bu.

hiç korkma tasalanma arkadaşım samsun yaşanacak en güzel yerlerden biri bence ama kafana takılan sormak istedilerinde varsa ben cevaplamaya çalışırım doğma büyüme samsunluyum son zamanlardaki yapılan değişiklikler ve yeniliklerde çok daha yaşanılır hale geldi samsun geilipte beğenmedim diyen görmedim sınav ve deniz için gelen arkadaşın o gün işleri ters gitmiş yoksa pastane fırın adım başı gün ağarmadan hepsi açılmış olur taksi beklemiş olabilir ama dolmuş otobüs tranvay dakikasında geçer öyle ulaşımla ilgili sıkıntımız yok çok şükür

Canım Samsun'un hoşgeldiniz güzel şehrimize arkadaşlar bende doğma büyüme samsunluyum arkadaşların dediği gibi atakum ikamet için en hareketli en dolu dolu ilçedir her istediğini bulursun orada cafeler restoranlar barlar genelde konserler atakumdadır malum sahil kenarı zaten
Genel olarak söylersek eğer avm olarak mesela atakumda Yeşilyurt biraz şehre uzak olsada otogar tarafında makro avm CANİK ilçesinde LOVELET merkezde bulvar avm var şu anda yapım aşamasında olan kocaman bi avm rönesans var
Merkezde olursan eğer market için hepsi var ama ben her kaliteden herşeyi bulmak isterim dersen metro marketimiz var ne arasan bulursun
Mesela gezip görmek isterim dersen yine canikte Bandırma vapuru var kirazlıkta Atatürk'ün Selanik'te ki evinin bire bir hali var baruthane tarafında amazon adası var
Uzaktır ilçeler ama arkadaşlarla gidilecek ilçelerde hafta sonu için havza kaplıcaları vardır ladik Akdağ kayak merkezi vardır Bafrada kuş cenneti vardır
Samsun'a gelince ilk yapacağınız şey meşhuuuuuurrrrrr samsun pidesini yemeden durmayın Bafra ya da terme pidesi ikiside güzeldir ama en iyi yapan yeri bulmanız gerekir hafta sonu sabahları kuyruk olur pidecilerde herkes kavurduğu kıymayı alır gider pide yaptırmaya mesela Döneride güzeldir benim favorim çiftlik caddesinde beyaz ev ya da çalıkuşu süperdir ikiside simidi güzeldir izmirliler gevrek der simit evleri vardır Bafra dondurmasını yaz kış demeyin ballı babadan yemelisiniz atakumdada mevcuttur yine Bafrada alabalık tesisleri vardır güzeldir Çarşamba tarafına giderken yol üzerinde Midilli tesisleri vardır hafta sonu açık büfe kahvaltısı iyidir yine Samsun'un 1 diye bir gemimiz var ondada kahvaltı imkanı vardır
Kaliteli yerler ararım giyim kuşam için derseniz GAZİ caddesi derim çiftlik derim Mecidiye vardır daha orta kesim içindir
Çevre iller Sinop yakındır günü birlik gidilebilir güzeldir Amasya yakındır yine günü birlik gidilir ordunun ünye Fatsa ilçeleri vardır zaman geçirilebilir bi kaç günlük izinler için Trabzon Rize bile yakındır bu aralarda hafta sonu batuma giden bile çok ank bile 4 saat bizim canımız sıkıldığında gitmeyi düşündüğümüz ilk yerlerden biridir

Bence hiç zorlanmazsın rahatlıkla yazabilirsin Samsunu :31: Sahildeki cafeleri ve denizi sana İstanbulu aratmaz, ayrıca yaşam da çok kolay :16:

Son düzenleme:
vlaa ben samsuna sınav ve deniz için gittim, sehirde sabah acık bi pastane bulamadım pess dedim,taksiye ihtiyacım oldu ilk adım ilçesimi ne yoksa semtimiydi unuttum 45 dk bekledim taksi gelmesini kabus gibiydi, sadece denizi var işte cok gelişmiş bi yer degil cok hayale kapılma canım, ben umdugumu bulamadım o sehirde, kanarya kampı fena deil :))

Samsunda açık pastane bulamadınız öyle mi? Valla burdada bulamadıysanız hiçbir yerde bulamazsınız çünkü buraya gelenler ne çok pastane ve fırın var derler şaşırırlar.. Hepside erkenden açar.. Taksi olayında da nerden çağırdığına bağlı taksiyi.. Zaten burda taksicilik dışındaki diğer ulaşım araçları emin olun daha kolay olurdu sizin için keşke onları deneseydiniz.. Siz kaç gün kaldınız bilemiyorum da ne arıyordunuz da bulamadınız anlayamadım, ilk defa samsun hakkında böyle yorumlar okudum ve şok oldum.. Sadece denizi var, çok gelişmiş değil sözlerini asla kabul etmem.. Sizde çok tanımadığınız öylesine gelip pekte tanımadan gittiğiniz bir yer için yorum yapmasaydınız keşke..

Samsun'a tayini çıkan ya da evlenip gelmeyi düşünenler inanın burada yaşadıktan sonra hiç bir yer size tad vermez... Aşırı kalabalık değildir soğuk değildir sosyal yaşam İstanbul kadar olmasa da yok değildir burası en rahat en güzel en yaşanılası en en en işte harika bi yer... Buraya geldiğinizde tek eksiğiniz ailenizi özlersiniz diğer her şey var burada hoş gelin Sefa gelin

bir samsunlu olarak memleketime aşığım diyebilirim :) samsunumu hiç bir yere değişmem! :) küçük ve gelişmemiş bir şehir sanmayın sakın, istanbula denk gelmese de, türkiyenin büyük şehirlerinden biri samsun ;)

tek olumsuz tarafı kapalı hava ve yağmur

buna alışmak biraz zor gelebilir

birde gerçekten yoldan geçen taksi görmek zordur

Samsun merkeze gittik eşimle hafta sonu için, hem arkadaşın düğünü vardı cuma akşamı hem de hafta sonu farklı bir yerde vakit geçirmek iyi olabilir gibi geldi bize..

neyse öğlen indik, berbat bir hava yüzümüze çarptı hem de nisan sonu mayıs başı zamanları olmasına rağmen, kapalı kasvetli boğucu bir hava, sanki havaya karbonmonoksit karbondioksit salınımı yapılmış gibi, ama bayağı yoğun, neyse dedik, mutlu olmaya çalışalım. merkeze gittik, ben eşime dedim sakın yanımda sigara içme ben çok zor nefes alıyorum.. sağolsun içmedi yanımda. bir şeyler yiyelim dedik, iki saat dolandık istediğimiz gibi bir yere denk gelemedik, hani İstanbul da şak diye bulabileceğin mekanlar yok tabi, sahilde bir yere oturduk, yemekleri berbattı. keşif yapalım dedik akşam düğüne kadar, akşam 7'ye kadar merkezin her yerini turladık. ara sokaklardan yokuş yukarı çıkan mahallelerine kadar ve her yer kasvetli, yollar full inşaat halinde, kapalı boğucu havaya inşaat tozları da karışmış halde, yani sana şu anda yazarken bile aklıma geldikçe nefret ediyorum, gittik salona düğün bitti ve hemen merkezdeki biletçilerden acil iki kişilik bilet alıp koşa koşa Ankara'ya döndük. vaktinde annem ve babamın samsun merkezde evleri varmış ve kötü havasından dolayı izmire taşınmışlar evi satıp. Ankaraya varınca hemen izmiri aradım, bol bol teşekkür ettim bizimkilere, vaktinde evi satıp izmir gibi şahane bir şehire taşındıkları için, öğleden akşama kadar zor dayandık, ya bütün bir ömür o oksijensiz şehirde yaşasaydım ne olurdu, kesin astımdan ölürdüm..

Back
X