• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Şampuanınızda Dimethicone varsa Dikkat

hmm teşekkür ederim canım :) organicumun içeriğini araştırdım gerçekten içime sindi..
sadece silikon da değil...boyar maddeler, parabenler,kıvam arttırıcı kimyasallar falan da yokmuş...

rica ederim canım. bencede saçıma iyi gelsede gelmesede kullanacağım sonuçta içerikleri iyi ama benim saçlarım sönük olduğu için ben revivogen denemek istiyorum o da saç tellerini falanda kalınlaştırıyormuş. o da zararsız bi şampuan

benim temizleme sütümde dimethicone yazıyo ya hem de ecz ürünü sonra güneş kremimde ciltle saça kullanılan aynı şey mi acaba ? :1shok:

tresanın paptya özlüsüne baktım göremedim ve içeriginde digerlerine oranla çok az madde vardı onu aldım kullanıyorum şimdi saçlarımı biraz kuruttu ben de içine bal koydum bi de öyle denicem bakalım..heralde kurumasının sebebi bu silikon denen şeyin olmamasından..sositososito en azından içim rahat şuan..kaydirigubbakcemile2

şimdi baktımda benim kullanıdığım bütün şampuanlarda var bu madde elseve dove clear filan ama benim saçlarım kuru hep kuru 1 haftada yıkamasam ancak biraz yağlanmaya başlar bu madde yağlanma yapıyorsa benim saçlarım niye yağlanmıyor o zmn ben yağlansın istiyorum biraz kupkurumafoldumben:uhm:CADIARZU

Arkadaşlar Sebamed Hergün Kullanım Şampuan'ı var bende ve baktım onda YOK.
ee zaten olacağınıda sanmıyordum çünkü sebamed için sağlık hep ön planda ;)

şimdi baktımda benim kullanıdığım bütün şampuanlarda var bu madde elseve dove clear filan ama benim saçlarım kuru hep kuru 1 haftada yıkamasam ancak biraz yağlanmaya başlar bu madde yağlanma yapıyorsa benim saçlarım niye yağlanmıyor o zmn ben yağlansın istiyorum biraz kupkurumafoldumben:uhm:CADIARZU

al benden de o kadar ben yine bitkisel şampuan kullanıyorum gayet de memenunum ama saçlarım hiç yağlanmıyor diplerim kupkuru sanki ne yapabilirim acepp

kızlar ben tresan otacı ikisinden de 1şişe bitirdim saçlarım felaket kurdular artık dimethicone felan bakmıcam şuan elseve kullanıyorum gayet iyiler kuruma felan yok artık

TÜM CıLT KREMLERıNDE BıLE VAR DıMETıCONE OLMASIN DıYE YOK KOMıLı YOK OTACI SAÇLARIM TAM BıR keçe şimdi

Arkadaşlar dün yazılan bütün yazılarınızı okuduktan sonra markete gidip bütün şampuanların arkasına baktım ve sadece hacı şakir,gliss ve schuma da silikon olmadığını gördüm.Benim saçlarım çok kuru ve röfleli ve uzun.Bitkisel bir şampuan malesef benim saçımı keçegibi yapar.dahası zaten çok karışıyor açamam.Bir arkadaşım bana "ossion "diye bir saç toniğini önerdi.Kelimenin tam anlamıyla saç derisinin nefes aldığını söyledi.Ona da kuaförde saçına uygulamışlar.İnternete girdim araştırma yaptım.Şöle yazıyodu.
Zenginleştirilmiş pro-vitamin içeriği ile ossion saç toniği saçınıza sağlık ve güç kazandırır.Deri dokusuna iyi
bir bakım sağlar.Diğer taraftan içindeki mentol,ferahlıl ve dinlenme hissi yaratır.İçerdiği yağlar ile saçınızda
parlaklık ve yumuşaklığı sağlar.Ayrıca saçtaki cansız hücreleri temizleyerek saçın daha hızlı büyümesini
sağlar.
İÇERİK

aqua menthol tocopherryl acetate panthenol phytantriol rosemary oil allantoin balm mınt oluem terebintinae citric acıd

Ben onu alıcam ve hobby şampuanıma devam edicem.Şimdilik en saçımı yumuşacık yapan şampuan o. alkisalkisalkis

Şampuanlardaki dimethicone saça zararlıymış diye duydum ve sizi de uyarayım dedim arkadaşlar...

Slmlar

Sadece dimethicone değil sonu -cone ile ve -oxane ile biten tüm maddeler silikon demek. Silikonların zararı saçta birikme yaparak saç diplerini tıkayabilmesi.Suda çözünme özellikleri olmadığından da ancak sülfat içeren arındırıcı şampuanlarla temizlenebiliyorlar. Ayrıca saçı kapladığı için nemi içerisine almasına engel olduğu söyleniyor. Tüm bunların yanında saçı çok güzel gösterdiği de bir gerçek. Bir nevi saça makyaj yapılmış gibi oluyor ve kırık uçları kaplayarak pürüzsüz gösteriyor. Silikon içeren saç kremleri saç diplerinde kullanılmayıp birikim olduğunda arındırıcı şampunlar kullanılabilir diye düşünüyorum. Önünde PEG işareti işareti bulunan silikonlar ise suda çözünme özelliğine sahip. Sülfatsız şampuanlar ve sabunla temizlenebiliyor.

Ben sülfatsız şampuanlara geçtiğim için suda çözünmeyen silikonları kullanmamaya çalışıyorum.

Slmlar

Sadece dimethicone değil sonu -cone ile ve -oxane ile biten tüm maddeler silikon demek. Silikonların zararı saçta birikme yaparak saç diplerini tıkayabilmesi.Suda çözünme özellikleri olmadığından da ancak sülfat içeren arındırıcı şampuanlarla temizlenebiliyorlar. Ayrıca saçı kapladığı için nemi içerisine almasına engel olduğu söyleniyor. Tüm bunların yanında saçı çok güzel gösterdiği de bir gerçek. Bir nevi saça makyaj yapılmış gibi oluyor ve kırık uçları kaplayarak pürüzsüz gösteriyor. Silikon içeren saç kremleri saç diplerinde kullanılmayıp birikim olduğunda arındırıcı şampunlar kullanılabilir diye düşünüyorum. Önünde PEG işareti işareti bulunan silikonlar ise suda çözünme özelliğine sahip. Sülfatsız şampuanlar ve sabunla temizlenebiliyor.

Ben sülfatsız şampuanlara geçtiğim için suda çözünmeyen silikonları kullanmamaya çalışıyorum.[/QUOTE

SÜLFATSIZ DEDİGİN ŞAMPUANLAR HANGİLERİ MESELA CANIM

Merhaba

Organix ve Nature's Gate sülfat içermiyor. Ayrıca organik maddelerden yapılıyor.

opuyorumnanaktan

Canım doğru söylüyorsun bir de defne veya zeytinyağlı ne olursa olsun saçlı deriye sabun sürmeyin ! Sabunun pH değeri cilde uyumlu olmadığından uzun vadede kepek, dökülme, kaşıntı büyük problem yaşarsınız. En iyisi kaliteli yumuşak bitkisel şampuanlar

Organicum çok kaliteli bir ürün, içinde silikon ve paraben yok ayrıca mor şişe kremi tam doğal, boyayı akıtmıyor yalnız her eczanede bulunmuyor ben buldukça stokluyorum opuyorumnanaktan

Back
X