• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Şampuanınızda Dimethicone varsa Dikkat

ben de kadınlar kulübü sayesinde dimethicone denen kimyasalı hayatımdan çıkardım :enbuyukkk: yurtdışındaki siteleri de inceledim,ince telli ve yağlı saçlı olanların özellikle dimethicone içeren şampuanlardan uzak durması gerekiyormuş. ayrıca 2-3 ayda bir şampuanın değiştirilmesi gerektiğini okudum birçok yerde.tabii bu ne kadar doğrudur pek emin değilim fisfisfis

bayanlar komili şampuanlarda o zararlı madde yok kullandım memnun kaldım tek yıkamada bile saçı derinlemesine temizliyor parlaklıkla veriyor

saclardaki silikonu tamamen cikartabilmek icin 1caykasigi silikonsuz sampuana 1caykasigi karbonat ekleyin ve öyle yikayin. Saci biraz kuruttugu icin ardindan iyi bi bakim sürün saciniza ve 1-2saat bekletin. Karbonatli yikama haftada sadece 1kere yapilmasi lazim.ücüncü haftada artik tamamen silikonlardan kurtulmus olacaksiniz. sampuanlarinizin bitkisel olmasi daha iyi.
saclar silikondan kurtuldugu zaman gercek halini görüyo. cünkü silikon sadece kusurlari kapatiyor saca bakim yapmiyor.

komilide yok demişsizin ama bazılarında varmıs offf hangisini alcagımı sasırdım ya enson elsev aldım hiç yaramadı bana saclarım ince telli ve dalgalı elsev hem iyce yaglandırdı hemde kepek yaptı bende bide kasıntı:s

mağlesef dove da bu maddeden var peki ne kullanacağız
bu maddenin peki özelliği ne acaba silikon ama neden katıyorlar
şimdi elidor kullanıyorum ama onun sonundada one ile biten bir şeyler var :sm_confused:
:umursamaz:

elidor benim saclarımı mahfetti ilk kullanımlarda güzeldi 3-4 yıkama sonrası saclarımı bi tuhaf yapmıstı:(
bende suan şampuan arayısındayım

mağlesef dove da bu maddeden var peki ne kullanacağız
bu maddenin peki özelliği ne acaba silikon ama neden katıyorlar
şimdi elidor kullanıyorum ama onun sonundada one ile biten bir şeyler var :sm_confused:
:umursamaz:

Sonu -cone conol ve -oxane ile bitenlerin hepsi silikon. Saçın üzerini kaplayarak pürüzsüz gösteriyor. Saç diplerinde birikerek kökleri tıkadığı ve saç döktüğü iddia ediliyor ama kesin bir kanıt yok bu konuda. Çok da öcü değil yani. Özellikle kıvırcık saçlara çok iyi geliyor. Ben fazlasından ve suda çözünme özelliği bulunmayanlardan kaçınıyorum.

Sonu -cone conol ve -oxane ile bitenlerin hepsi silikon. Saçın üzerini kaplayarak pürüzsüz gösteriyor. Saç diplerinde birikerek kökleri tıkadığı ve saç döktüğü iddia ediliyor ama kesin bir kanıt yok bu konuda. Çok da öcü değil yani. Özellikle kıvırcık saçlara çok iyi geliyor. Ben fazlasından ve suda çözünme özelliği bulunmayanlardan kaçınıyorum.

kimyasal maddeler mesela ben şimdi elidor kullanıyorum neymiş pırıltı veriyormuş saçımı hiç parlatmadı daha kötü oldu elektrikleniyor...
senelerdir şampuan bulamadım ne iş bu yav :teytey:

arkadaslar ben ne kulansam bilmiyorum yurt disinda kaliyorum sacimiboyatacagim hangisinde yokki bu saca zarar veren sey bilemiyorum valla kac gundur kendime sampuan arastiriyorum kuaforum loreal expert color kulan diyor vitaminli olandan ama lutfen ayridmi olun onuda sadece ondan satin aliyorum amgzada yok ve pahali ne yapacagimi bilemiyorum bilginizi bekliyorium

ben de bioxcin kullanııyorum çok memnunum ama eğer hacı şakir şampuanda silikon yoksa onu da kullanabilirim

arkadaslar yarimlarinizi bekliyorum lutfen hangisini alabilirim amgzada olanalrdan akc gundur arastiriyorum ama irsey bulmadim katkisiz olanalrdan

arkadaslar yarimlarinizi bekliyorum lutfen hangisini alabilirim amgzada olanalrdan akc gundur arastiriyorum ama irsey bulmadim katkisiz olanalrdan
eger yasadigin yerde dm varsa ordan alverde markasi satiliyor onu alabilirsin silikon icermiyor. artik sante markasi da satiliyor orda o da iyi onlari deniyebilirsin.

bu dimetcihone u gördükten sonra evde kozmetik ne varsa baktım hepsi dimetcihone lu maşallah bi şampuanımda yok hobby markası ama fondotenden tut el kremine ne varsa çoğunda dimetcihone ve türevleri var,
hatta dün çok hevesle aldığım mavi su saçıma iyi gelcek diye onun sanki hammaddesi dimetcihone içindekilerde ondan bol bişey yok hepsinin sonu metcihoneyle bitiyo ne yapcam şimdi şaşırdım
kafamçokkarıştı

ewt ya bende merak ediyorum yüz kremlerindede var bu madde ama nedense yüzümüzdeki tüyleri besliyo saçı döküyo anlamadım gitti

Şampuan toksik sentetik maddelerden ne kadar az içerirse o kadar iyi. Silikon, paraben, kıvam verici ve renklendiriciler, parfüm hepsi çok zararlı, bol köpüklü bol kokululardan uzak durmak gerekiyor. Özellikle ucuz hammaddeli market şampuanlarına dikkat.

Tam organik Organicare Baby adında bir bebek şampuanı var, yeni doğmuş bebeklerin yanısıra hassas ve alerjen bünyeye sahip olanlar için ideal sertifikalı bir ürün sitesinde detaylı bilgi var.

kızlar ben de Gliss serisinden Oil nutritive kullanıyorum. burada okuduktan sonra kesinlikle saç diplerine değdirmiyorum şampuanı, önce zeytinyağlı sabunla yıkıyorum. sonra diplerine değdirmeden şampuanla yıkıyorum. saçlarım eskisinden az yağlanıyor artık :)

dipleri yağlı uçları kuruydu, şimdi biraz dengelendi.....

kızlar bnmde ısıdan koruyucu spreyde var ama diplerine sıkmıyorum buna rağmen zararı olur mu

Back