Hay çok yaşayın. Valla ben de linç edilirim korkusuyla yazmamıştım açık açık. Daha geçen hafta bir arkadaşıma gittik toplamda 6 kişiyiz. Akşam oldu arkadaşım mutfağa girdi yemek hazırlamaya ben ne yapayım dedim sofrayı kurabilirsin dedi. Gittim bir güzel salondaki masanın örtüsünü katladım üstündekileri aldım gittim örtü sormaya dedi yok orada değil mutfakta yiycez. 6 kişi mantar gibi dizildik sıkış sıkış mutfakta yedik ben hala anlamadım neden öyle bir şey yaptığını. Yorumlara şaşırdım normalmiş demek ki mutfakta misafir ağırlamak bana çok garip gelmişti
Yani yemek masası olmasa anlarım ama varken mutfakta ağırlamanın nesi normal?
Günlük bizde mutfakta yeriz ama misafiri mutfakta ağırlamam
Bir arkadaşım gelse mutfakte kahve çay muhabbeti güzel ama yemekli misafiri mutfakta ağırlamam
Annem babam bile gelse yemek masasını kurarım
Mutfak masam 6 kişilik ama biz 4 kişilik aile anca rahat rahat oturuyoruz kalabalık misafir ağırladığımı düşünemedim şuan
Yemek masamız gayet geniş 10-12 kişi rahatlıkla yemek yiyebiliyor. Misafir gelince zaten birüsü çeşit yapılıyor, geniş masa varken, tıkış tıkış mutfağa ne gerek var? Nekadar toplansasa misafir gelince mutfak çok dağılıyor, tencere, tava, çaydanlık vs hepsini geçtim kokular içinde misafirlerime keyfili keyifli vakit geçiremem
Biz geniş aileyiz biraya gelince bazen çocuklar ve yeğenlerim ayrı oturmak istiyor, salonda seslerimizden rahatsız oluyorlar ozaman onlara mutfağı açıyorum onlarda yiyip kalkıyorlar zaten uzun uzun oturmuyorlar bizler gibi
Evde alan varsa kesinlikle yemek masası şart, fazlalık değil. Alana göre birsürü seçenek var, açılır kapanır vs.