Salonda sigara içme derdi

Sigara tıryakısıyım, tek basıma yasıyorum.
Sigarayı asla odalarda salonda ıcmem. Icırmem de. Kimsenin evınde ızın verseler dahi salonda gene ıcmem.
Yasla evde sigara ıcmenın alakası yok, kesinlikle net ve sert olun bu konuda.

Ayrıca misafir kabul etmeyin bence Vırus bu derece kol gezerken.
canım ya kıyamam.ciğerlerine yazık az iç sigarayı.

Öyle aslında ben alınıp, küsmeliyim ama onlar yapıyorlar. Laftan, sözden de anlamıyorlar. Teyze kanser tedavisi için gelecek ve otel yerine bizde kalması daha iyi diye kararlaştırdık. Mecburiyet oluştu.
Kanser tedavisi görüyor ve sigara içiyor. Allah akıl fikir versin...

Kızlar bu salonda, gezerek sigara içen insanlardan bana gına geldi. Eşim eskiden içiyordu şimdi içmiyor. Ne zaman misafir gelse gelen kişilerle beraber bir bakıyorum herkesin elinde sigara. Bardakların içi, bardak altları küllük olmuş. Kanepe yanmış, halı yanmış. Salonda çıkmayan bir koku. Şimdi yine misafir gelecek ve aynı şey olacak. Sırf bu yüzden kimse gelmesin istiyorum eve. Gelenlere de diyorum bu arada salonda içmiyoruz diye ama yine aynı manzara. Şimdi gelen kişi de beni kocanla bir tutma, e ben büyüğüm diye iltimas bekliyor her seferinde. En son geldiğinde alınıp küsmüş, beni eşime şikayet etmişti sigara içtirmedi beni senle kıyaslıyor vs. diye. Eşimin teyzesi kendisi, yaşlı. Sağlık sorunu yüzünden geliyor gelme de diyemem. Ne yapmalıyım sizce bu durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz? Laf anlatamıyorum bende mi sorun var?

Bu kişiler eminim ki başkasının salonunda içmiyorlar.
Mesele şu ki yumuşak yüzlülüğünüzü görmüşler. “Bi dudak bükersem küsmüş gibi yaparsam salonda oturabilirim”
Öğrenilmiş davranış.
Allah bilir küstükleri için bir de gönüllerinin özenle alınmasını bekliyorlardır.

Sert olacaksınız, hazır virüs varken nedeniniz hazır. Öğretmen ses tonuyla
“Virüs var, balkonda içiliyor artık” diyeceksiniz.

Yine oflayıp puflayacaklar, balkon kapısını gösterip tekrar söyleyip dik dik bakın, Küserlerse, hadi kalkalım derlerse “siz bilirsiniz” diyecekseniz, şaşıracaklar.

Ve bir süre sonra bundan sonra hiçbirşey olmamış gibi sizinle konuşmaya devam edecekler. Artık küsmek de işe yaramadığı için ilişkiniz daha iyi olacaktır.

İlişkiyi asıl bozan unsur bağırıp çağırmanız, hakaret etmeniz olur.
Yumuşak yüzlü insanlar, dayanamayacak noktaya kadar kendilerini zorlayıp bir anda patlama yapabiliyorlar bundan kaçının.
Dersini çalışmamış öğrencilermiş gibi otoriter konuşursanız itiraz edemezler.

Ben de söylüyorum aslında ama işe yaramıyor. Ben mutfaktayken bir bakıyorum ki içmeye başlanmış. Kahve fincanını alacağım diyelim içi küllük olmuş görüyorum. Başlarında dikilemiyorum sonuçta :/ Saygısızlar.
Sağlık sorunu için tedavi olmaya gelen teyze hanımın da sigara içmesi çok komik. Kendine En büyük zararı kendi eliyle veriyor oysa. Benğm koltuğum halım falan sigaradan yansa ağlarım herhalde. İnsanların sorumsuzluğu çok yoruyor

Ay zaten en büyük hata başta izin vermiş olmam. Çok haklısın.

Ben artık salonda icilmesini istemiyorum, bu konuda da çok netim diyeceksiniz. Küsen de küssün, o onun kendi ayıbı. Bu devirde evde sigara içen insan kaldı mı ya? Ahır değil orası, ev. Perde koltuk yakmakta neymiş 😳

Bu kişiler eminim ki başkasının salonunda içmiyorlar.
Mesele şu ki yumuşak yüzlülüğünüzü görmüşler. “Bi dudak bükersem küsmüş gibi yaparsam salonda oturabilirim”
Öğrenilmiş davranış.
Allah bilir küstükleri için bir de gönüllerinin özenle alınmasını bekliyorlardır.

Sert olacaksınız, hazır virüs varken nedeniniz hazır. Öğretmen ses tonuyla
“Virüs var, balkonda içiliyor artık” diyeceksiniz.

Yine oflayıp puflayacaklar, balkon kapısını gösterip tekrar söyleyip dik dik bakın, Küserlerse, hadi kalkalım derlerse “siz bilirsiniz” diyecekseniz, şaşıracaklar.

Ve bir süre sonra bundan sonra hiçbirşey olmamış gibi sizinle konuşmaya devam edecekler. Artık küsmek de işe yaramadığı için ilişkiniz daha iyi olacaktır.

Haklısın gerçekten de öyle aslında. Bundan sonra tavrımı daha baskın sürdürmeye karar verdim. Çünkü bıktım ve usandım. Bana da evime de zarar veriyorlar.

İlişkiyi asıl bozan unsur bağırıp çağırmanız, hakaret etmeniz olur.
Yumuşak yüzlü insanlar, dayanamayacak noktaya kadar kendilerini zorlayıp bir anda patlama yapabiliyorlar bundan kaçının.
Dersini çalışmamış öğrencilermiş gibi otoriter konuşursanız itiraz edemezler.

Ona zorluyorlar ama inanın. Aylardır çözemedik. Ki eşime bile tavrım sabrım taşınca değişti öyle vazgeçti. İnsanlara, insan gibi davranmak yaramıyor vallahi. 🙄

Ben artık salonda icilmesini istemiyorum, bu konuda da çok netim diyeceksiniz. Küsen de küssün, o onun kendi ayıbı. Bu devirde evde sigara içen insan kaldı mı ya? Ahır değil orası, ev. Perde koltuk yakmakta neymiş 😳

Gerçekten daha yeni evliyim halı, kanepe yanık. En son perdeye kadar yandı ve aklım almadı nasıl becerdiler. Sanki inada yapar gibi.

Gerçekten daha yeni evliyim halı, kanepe yanık. En son perdeye kadar yandı ve aklım almadı nasıl becerdiler. Sanki inada yapar gibi.

A aaaaa. Sanki sigara degil de başka bir şey içiyorlar (bilinçleri gitmiş gibi.)😂 ellerde sigara dımtıss dımtıss dans ederken etrafı yakan bir gurup dejenere olmuş liseli görüntüsü canlandı gözümün önünde... içirtmeyin. Misafir ev sahibinin bağlı kuzusudur diye bir atasözümüz bile var. Yani ev sahibi ne derse, ne kural koyarsa misafir ona uymak zorundadır.

A aaaaa. Sanki sigara degil de başka bir şey içiyorlar (bilinçleri gitmiş gibi.)😂 ellerde sigara dımtıss dımtıss dans ederken etrafı yakan bir gurup dejenere olmuş liseli görüntüsü canlandı gözümün önünde... içirtmeyin. Misafir ev sahibinin bağlı kuzusudur diye bir atasözümüz bile var. Yani ev sahibi ne derse, ne kural koyarsa misafir ona uymak zorundadır.

Çok güzel sözmüş. :) Evime gelen çocuklar yetişkinlerden daha akıllılar. 😂

X