Salona bağımlı oda, bebek odası ?

Mini_mini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2007
3.895
4.105
Kızlar merhaba.
Konuyu fazla uzatmadan yazmak istiyorum. Üç yıldır kiraciyim artık ev sahibi derdinden midem bulanmaya basladi. Kızımın doğum gününde bile duvara birşey yapistiramadim.Bu düşen faizler sebebiyle hem evimiz olsun yatırım yapalım hemde kira vermeyelim diye ev aldık. Bebeğim olduğundan annemlere yakın oturmak zorundayız. Burada evler çok yeni değil geneli 20 yıllık bina. Yenileri de var ama onlarda 400-450 binden başlıyor. Sorunum şu ki salona iki tane oda açılıyor. Ev geniş onda bir problemim yok ama bu odalari nasıl duzenleyecegim bilmiyorum. Kızımın odasını yavaştan ayırmak istiyorum ama korkuyorum da. Yatak odasına mesafesi uzak. Ağlarsa duyamam. Telsiz alırım o problem değil ama yine de için rahat etmiyor. Salona bağımlı odası olanlar var mı ? Varsa sizler nasıl yaptınız ? Sorun oldu mu ?

Kapıları açık tutmanın faydası olmaz mı yani?? Salon gibi geniş bir hol var kızımla odamızın arasında. 14 aylıktı ayırdım ve telsiz taktım. Brn bir sorun yaşamadım.

Kapıları açık tutmanın faydası olmaz mı yani?? Salon gibi geniş bir hol var kızımla odamızın arasında. 14 aylıktı ayırdım ve telsiz taktım. Brn bir sorun yaşamadım.

Kapıları açık tutarım o problem değil de bilmiyorum korkuyorum düşerse yetişemem diye. Bizimde mutfak ve banyo var aramizda. İnşallah bende sorun yaşamam ♥️

Ben de 15 aylıkken ayırdım iyi ki erken ayırmışım.Ki bende uzak odaya ayirmistim.
Yaninizda da olsa uyurken ancak düştüğünde haberiniz olur.Bunun için yatak güvenliğini iyi sağlamanız gerekir.Kapilari koridor ışıklarını açık bırakırsanız uyandığında yanınıza gelir.

Ankara Emek mi yoksa🙂
Bizim Emekteki ev öyleydi biraz şekilsiz evler ama neden sıkıntı ettiniz bunu anlamadım. Misafir gelince her odanın ortada olmasından hariç bir sıkıntı çıkarmamıştı bize

Ben 12 aylık odasını ayırdım. Bebek kamerası odamızda hep açıktı. Yatağı da şu yer yataklarındandı ondan düşme sorubu olmadı. Zaten alışınca anne diye bağırıp yatakta oturup bekliyorlar.

Evet, düşerse yada çarşafa falan dolanır sesini duymazsam diye binbir şey geliyor aklıma. Şu an 14 ayligiz bizde.
Yatağı yoksa söyle korumalıklı karyola var. Benimki büyüyen karyolaydı, kenarında korumalığı vardı. Yoksa ayrı da satılıyor internette bu parçalar. Uyanınca ayak ucundaki aralıktan inebilir. Benimki anneee diye bağırıyordu uyanınca. Hemen atmaz kendini yataktan korkma

Eklentiler

• DAB495CE-4904-4F99-A26E-0E23DBFB4B99.jpeg
    DAB495CE-4904-4F99-A26E-0E23DBFB4B99.jpeg
    29,2 KB · Görüntüleme: 100
Kızlar merhaba.
Konuyu fazla uzatmadan yazmak istiyorum. Üç yıldır kiraciyim artık ev sahibi derdinden midem bulanmaya basladi. Kızımın doğum gününde bile duvara birşey yapistiramadim.Bu düşen faizler sebebiyle hem evimiz olsun yatırım yapalım hemde kira vermeyelim diye ev aldık. Bebeğim olduğundan annemlere yakın oturmak zorundayız. Burada evler çok yeni değil geneli 20 yıllık bina. Yenileri de var ama onlarda 400-450 binden başlıyor. Sorunum şu ki salona iki tane oda açılıyor. Ev geniş onda bir problemim yok ama bu odalari nasıl duzenleyecegim bilmiyorum. Kızımın odasını yavaştan ayırmak istiyorum ama korkuyorum da. Yatak odasına mesafesi uzak. Ağlarsa duyamam. Telsiz alırım o problem değil ama yine de için rahat etmiyor. Salona bağımlı odası olanlar var mı ? Varsa sizler nasıl yaptınız ? Sorun oldu mu ?
Selamlar, biz 4 kardeş salona açılan odalı bir evde büyüdük :) Hiçbir soru da olmadı, bence içinizi ferah tutun. Allah korusun olacağı varsa dibinizdeyken bile olabilir. Siz önleminizi alın, kötüyü de düşünmeyin 😊

Evet, düşerse yada çarşafa falan dolanır sesini duymazsam diye binbir şey geliyor aklıma. Şu an 14 ayligiz bizde.

Bebek ile siz tek vücüd olmadiginiza göre, bebek 14 aylik ve siz umarim 20 yas üstüsünüzdür.

Ve 14 aylik bir bebek niye, nasil çarsafa dolansin? Tabiki ayri yatagi, ayri odasi olacak. Hatta daha erken yapsaydiniz, alismasi daha kolay olurdu. Kizim neredeyse dogumundan itibaren kendi odasinda yatti. Kamerali telsiz var, her anini net gördük, duyduk.

Yatak korumali olunca hiç bir sikinti olmuyor. Ancak eger siz bu kadar korkarsaniz, çocukta his eder ve nedensiz korkar. Sizin ile ayni yatakta yatmak ister ve siz artik hiç istemezsiniz yataklari ayirmayi, cocuk korkuyor diye. Böyle bir kisir döngü olur.

Cocuga rutin olusturacaksiniz. Atiyorum banyo/pyjama giymek/süt içmek/dis firçalamak/kitaplara bakmak/uyku. Zaman ile kendi odasina alisir. Bu önemli, neticede cocugu bagli büyütmek lazim, bagimli degil.

İki cocugumuda besikte yatiramadim yataktada bana huzur vermediklerinden yer yatagi yaptim hala yer yatagini severler dusme sikintisi yok
Sizde yere hazirlayabilirsiniz iki sunger ustuste olsada olur yani
Hem dussede kafaniz rahat eder hemde bebekler cok seviyo oyun alani olur

Salona bağımlı bir odada yaşadım yıllarca. Küçükken çok güzeldi ama büyüdükçe yaşam orada devam ederken odaya geçmek keyifli olmadı pek misafir vs açısından

Bebek ile siz tek vücüd olmadiginiza göre, bebek 14 aylik ve siz umarim 20 yas üstüsünüzdür.

Ve 14 aylik bir bebek niye, nasil çarsafa dolansin? Tabiki ayri yatagi, ayri odasi olacak. Hatta daha erken yapsaydiniz, alismasi daha kolay olurdu. Kizim neredeyse dogumundan itibaren kendi odasinda yatti. Kamerali telsiz var, her anini net gördük, duyduk.

Yatak korumali olunca hiç bir sikinti olmuyor. Ancak eger siz bu kadar korkarsaniz, çocukta his eder ve nedensiz korkar. Sizin ile ayni yatakta yatmak ister ve siz artik hiç istemezsiniz yataklari ayirmayi, cocuk korkuyor diye. Böyle bir kisir döngü olur.

Cocuga rutin olusturacaksiniz. Atiyorum banyo/pyjama giymek/süt içmek/dis firçalamak/kitaplara bakmak/uyku. Zaman ile kendi odasina alisir. Bu önemli, neticede cocugu bagli büyütmek lazim, bagimli degil.

Birincisi 35 yaşındayım, ilk cocugum olduğu için böyle endişeleniyorum. Kızımın anne yani beşiği var. Orda yatıyor. Bugüne kadar hiç bizimle yatmadı, öyle bir istekte de bulunmadi. Bizim odamizda ama kendi yatağında yatıyor. Bunu yaşla neden bagdastirdin anlamadim. Çalıştığım için akşam kızımı alıp eve geldiğimde yarım saat bir saat durup uyuyor bende haliyle doyamıyorum birde üstüne deli yattigi icin odasını hiç ayırmak istemedim

Salona bağımlı bir odada yaşadım yıllarca. Küçükken çok güzeldi ama büyüdükçe yaşam orada devam ederken odaya geçmek keyifli olmadı pek misafir vs açısından

Bende salona bağımlı odada büyüdüm dedigin gibi misafir olduğunda sıkıntı oluyordu ama Allah'tan bize çok misafir gelmiyor. Senede bir iki kez anca. Zaten eve geç gidiyoruz gelmek istese de gelmiyor kimse :)

Kızlar merhaba.
Salona bağlı olan odaları hiç sevmem. Çünkü misafir gelse, salonda bşr ses olsa direk o odaya geliyor her şey. Çocuğunuz sesten rahatsız olabilir diye düşündüm

İki cocugumuda besikte yatiramadim yataktada bana huzur vermediklerinden yer yatagi yaptim hala yer yatagini severler dusme sikintisi yok
Sizde yere hazirlayabilirsiniz iki sunger ustuste olsada olur yani
Hem dussede kafaniz rahat eder hemde bebekler cok seviyo oyun alani olur

Evet haklısın aslında çok alçak yataklardan almalıyım dediğin gibi hem oyun alanı olsun dedim hemde kendine ait uyuduğu bir oda. Ama işte aramızda mutfak banyo ve uzun bir antre olduğu için aklımda soru işaretleri kaldı :)

Birincisi 35 yaşındayım, ilk cocugum olduğu için böyle endişeleniyorum. Kızımın anne yani beşiği var. Orda yatıyor. Bugüne kadar hiç bizimle yatmadı, öyle bir istekte de bulunmadi. Bizim odamizda ama kendi yatağında yatıyor. Bunu yaşla neden bagdastirdin anlamadim. Çalıştığım için akşam kızımı alıp eve geldiğimde yarım saat bir saat durup uyuyor bende haliyle doyamıyorum birde üstüne deli yattigi icin odasını hiç ayırmak istemedim
14 aylığız demişsiniz ya hani. Bebek 14 aylık, siz değilsiniz. Bebeğim 14 aylık demeniz lazım demek istemiş. Ondan yaşla bağdaştırmış

X