Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Salon ve Oturma Odası Ayrımı

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları
bizde kışın küçük odada oturuyoz ısıtmak kolay oluyo yazında salonda oturuyoruz sürekli aynı odada oturmamış oluyoruz :)

salon daha ağır mobilyalarla ve çok çiçekle ,süs eşyasıyla döşendiğinde günlük kullanım için hem göz yorucu olur hem de orada iş bitmez temizliğe kalkışıldığında o zaman orada oturmak ferahlık vermez günlük oturulacaksa sade, ferah ve zevke göre döşenmeliki salonda oturmanın maksadına ermeli oturma odası hobi odası olarak kullanılabilir misafir geldiğinde de misafir yatak odası olarak kullanılabilir salonda siz geç vakte kadar oturabilirsiniz misafir geldiğinde

Bizim ev 3 odalı,odalar hepsi aynı ve büyük.ıkı takım almıştık evlenırken,keşke odanın biri bos kalsaydı şimdi çocuk odası yapardım yine yapıcamda koltuk takımının bırını napıcamı bilemiyorum birine vermeye de kıyamıyorum daha yepyenıler,ama oğluma oda yapmam şart ,Allahtan o dalar büyük artık odanın bir bölümüne takımın bırını yerleştirip bır bölümünede yatanı dolabını koymayı düşünüyorum biraz kalabalık olcak ama ,sizdende fikir beklıyorum arkadaşlar baska alternatıflerde yazarsanız sevınırım...

2 takımın nasıl bilmiyorum birbiri ile uyumlu mu farklı mı farklı ise 2 tane tekli olanları arasına fiskos sehpasıyla birlikte yatak odasına, üçlünün birini oğlunun odasına ve müsaitse üçlünün birini mutfağa koyabilirsin eğer takımların uyumlu ise 2 tekliyi salona koyup bağımsız bir oturma alanı oluşturabilirsin üçlüleri biri oğlunun odasına diğerini ya mutfağa ya da yatak odasına yerleştirebilirsiniz ama tabiki siz bilirsiniz

anneciğim yazdıklarım sanaydı alıntı yapmayı unutmuşumkaydirigubbakcemile3

Maalesef benim de salon ve oturma odam ayrı,ki ben de sadece salonda oturmak istiyordum ama ev 3+1 olunca oturma odama köşe koltuk koyduk,tv de orda olunca mecburen ayrıldı,ama nerdeyse 2 günde 1 misafirim gelir hergün salondayız:))

anneciğim yazdıklarım sanaydı alıntı yapmayı unutmuşumkaydirigubbakcemile3

Cok teşekkkür ederim arkadaşım fikir verdiğin için
takımlarım birbirinden çok farklı o yüzden aynı odada uyumlu olmıycak,mutfaktata koltuk koymak için yerım yok ama ıkı teklı koltuk yatak odasına koyup ,ikitane üçlüyun de birer kolcaklarını çıkarıp(cıkıyorlar)oğlumun odasının bir koşesıne köşe takımı gıbı koymak iyi olur gıbıme gelıyor balkalım...

keşke ayrı olsaydı misafir odası oturma odası bebeğim olduğu için salonun halini anlatamam.misafir gelcek diye ödüm kopuyor toplamaya yetişemiyorum

valla süpersiniz kızlar iyiki varsınız bizler değiştirelim o misafir odasına girilmez sendromunu yazık mı değil bize çocuklarımıza çalış çalış al oturama kaynana gelince otursun diyemi alıyoruz yani dimi???

ben 3 oda evden 2 odalı eve gectım esyaları azalltım ama hala fazla ve bundan sonra salono dusunmuyorum sımdı yenı gurup aldım tepe home dan gelecek yolda ve oturma odası salon bıre olacak bundan sonra artık salon yapmıycam

bende salonda oturup oturma odasına 2 çekyat koyucam bii misafirim geldimi yatar.o odaya bide yüklük yaptırıcam yastık yorganımı filan koyucam.yatak odasında yastık yorgan olmasını sevmiyorum,çok kalabalık oluyo bence.

bende sevmiyorum aslında cocuğum olmasa bir odayı kullanırım ama kızım bi buçuk yaşında sinirlenince koltuklara veya ahşap yerlerini ısırmaya çalışıyor :) babanesinin koltuklarının deri yerlerini dişledi birazcık :) bende yeni salon takımı aldım ağır bi takım taşlı vs. cocuk rahat bırakmıyor falan diye oturma odasında oturmak istiyorum ama soba bacası sadece o odada olduğu için orda oturuyorum :)

biz evlenince salona TV koymayı düşünmüyoruz, misafir ağırlamayı ikimizde çok seviyoruz, salon arkadaşlarla toplanıp, sohbet edilcek, yemek yenilcek bi yer olmalı diye düşünüyorum..

TV'yi teknoloji odası diye adlandırdığımız ikinci büyük odaya koycaz evdeki, bi güzel ses sistemi döşeyip film geceleri düzenliycez ordada :)

oturma odası değilde TV odası olcak

valla şekerler bende nişanlıyken öle düşündüm ve salonda oturmaya basladık ben çalışıyorum ve her hafta sonu temızlerdım butun evı 1.5 sene oturduk sonrada hamilelik dogum zor gelmeye basladı sımdı orda oturmuyorum günlük odadayım kapattım kapısını oh rahatmış.... hele bebekle cok zor olcakmış.

size kesinlikle katılıyorum ama bu fikrim 7 senelik evlilliğin ardından kavuşdum şimdi yeni evlenecek herkeze sakın iki takım almayın diyorum 7 senedir misafirden misafire girilen bir oda öylece duruyo .gel gelelim alma nedenlerime evlenirken herşeyi alma hevesi, ailelerin karışmaları, aman çocuk olur evin dağılır ,derli toplu biri geldiğinde oturulacak bir odan olsun bunun gibi şeyler işde şimdi evlenmiş olsaydım rahat bir koltuk takımı bir tv ünitesi alır başka da birşey almazdım diğer odalarımı çalışma odası yapardım yada misafir gelince onların kalıcağı bir misafir odası ama ben yinede bu fikrimi uygulayarak şimdilerde oturma odasındaki koltuklarımdan kurtulma çabalarındayım evimi yeniden düzenliycem inşallah:Saruboceq:

arkadaşlar merhaba,
bende nişnalıyım yavaş yavbaş eşyalarımı almaya başladım önce oturma odam için bir köşe aldım bol yastıklı :)) çalıştığım için işten gelip yatıp yuvarlanarak tv izlemek için salonum içinde şık bir konsol ve sade modern bir koltuk takımı beğendim ne kadarda olsa salonda yatıp yuvarlanmak zor olur işten yorgun argın gelince yastıklara sarılmak istiyorum :))

yani belki de işin şu boyutu da vardır. şimdilerde çok göz alıcı avangard tarz koltuklar var. zevkine göre evini o koltuklarla döşemek isteyen biri, her gün onların üzerinde oturamaz. bu durumda oturma odası yapıp daha rahat koltukları kullanmak isteyebilir. bilemiyorum ben daha minimal eşyalardan hoşlandığım için salonumu rahat ve sade koltuklarla döşemeyi planlıyorum. 3 oda 1 salon bir evi düşünürsek, salonu devamlı kullansan, bir oda yatak odası, bir oda çocuk odası, bir oda da hobi ve çalışma odası olabilir. Tabii eve göre bu odalar da büyük olursa bir koltuk atılabilir ama devamlı oturmak için salon benim tercihim olur. ne bileyim.

bende salonda oturmayı planlıyorum, diğer odaya da 2 çekyat alıcam gelen oldumu gitsin orda yatsın ben oturulan odada yatılmasını pek sevmiyorum hem misafir rahat edemiyor hemde ev sahibi

açıkcası ben salon takımıma baya para verip kıvrana kıvrana aldığım için ve özel aksesuarlarla donattığım için ve ayaklarım kopana kadar dolaşıp renk uyumunu stilimi vurgulayan eşyaları bulmaya çalıştığım için salon takımının üzerine hoplayarak oturup gelen çocukların çikolatalı ellerini sürmesine tahammül edemem güzelim masa takımı, vitrin takımı parçalarını cam eşyalarımı kırma ihtimallerini göze alamam... Sürekli oturdugun odadaki oturma grubu sürekli kirlenip temizleneceği için yıpranacağından ve çabucak eskiyeceğinden (onca parayı verdiğime değmeyeceğinden ) artı bir oda daha yapıp orayada spor koltuklar aldım isteyen istediği kadar kirletsin temizlenir yıpransın da sorun değil sıkılırım ben zaten bi süre sonra sürekli oturdugum oturma grubundan yıpranırsa yenisi alınır problem olmaz ama salon öyle değil yıllarca kullansam da ne renginden sıkılırım ne modelinden kıyamam vallahi salonuma kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
ha bu arada etrafta çok fazla aksesuar olmayan rahat koltuklardan oluşmuş bi oturma grubunun oldugu odada yayıla yayıla daha bi rahat eskitiyor insan ... opuyorumnanaktan ama tek oda kullansaydım oda oturma odası olurdu sanırım salon olmazdı rahat edemezdim sürekli oturarak benim salon biraz kokoş işi de öyle taşlar simler arasında oturulmaz yani zaten her gün kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…