Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Salon ve Oturma Odası Ayrımı

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

joey

just breathe
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
2.530
3
116
İstanbul
Şahsen ben evim olduğunda salon ve oturma odası diye ayrım yapmayı asla düşünmüyorum. Salon özeldir, daha ağır eşyalarla döşenir, misafir içindir, çocuklar girmez, haftada 1 ya da 2 kere gelecek misafir için ayrılmıştır.

Evin en büyük ve güzel odasınında ferah ferah oturup günümü gün etmek varken neden kendimi ufak bir oturma odasına atayım? O odayı o kadar döşeyip edip, işlevsiz bir halde bırakayım? Oturma odası yapacağıma hobi odası yaparım daha mantıklı benim için. Ve tüm oturma faaliyetlerimi salonda yaparım kaydirigubbakcemile3

Siz ne diyorsunuz peki hanımlar? Bu ayrımı yapanlar neden tercih etti? Ya da yapmayanların fikri ne? Merak ediyorum açıkçası CADIARZU

açıkcası bende senin gibi düşünüyorum salonumu daha ck seviyorum o kadar esya aldık orada duruyor bi misafir gelsede kapım acılsa diye üzülüodur kaydirigubbakcemile3 ev döşenirken annemler fln herkes karısıp konustugu için aman ne yapıosanız yapın dedim 2 takım aldık bizde salon ve oturma odası yani

allahtan bizim evde ve nişanlımın evinde de salon-oturma odası ayrımı olmadığı için bize o konuda karışacak kimse yok :) ne bileyim çocuklar içinde zor "cısss girme o odaya, salona girilmez!" falan kaydirigubbakcemile3

oldum olasi su salon ve oturma odasi fikrini anlayamadim....neden misafire ayri kendine ayri oda yapilsin ki...ben olsam salonda oturur,diger odayi ya cocuk odasi yada islevsel bir oda haline getiririm...

bızım de oyle oturma odası ,salon yoktur aslında ..

bız kısın oturma odası adı altında dosedıgımız oda da oturuyoruz ,sıcak oluyor dıye..

yazın da salon dıye adlandırdıgımız yerde oturuyoruz serin oluyor dıye :)

bende oldumm olasi anlamamisimdir salon ve oturma odasi isini
valla benim evimde sadece oturudugumuz oda var zaten almanyada faaln hic görmedim kimsede salon oturma odasi ayrimini herkes bi odada oturup kalkar misafir geldigindede o odada otururlar

biz yıllardır salaon oturma odası bir arada kullanıyoruz çok da rahatız enine bı-oyuna koca odaya yayılıyoruz diğerinde tıkış pıkış oluyorsun boşuna odanında birini kullanmış oluyrsun odadadn tasarruf koltuktan tasarruf
tek sıkıntı bizim evde misafir geldiğinde sadece salondakikoltuklar açıldığı için herkes erkenden yaıtor misafire diyemiyorsun geçde sen dinlen uyu filan diyemiyorsun bir tek sorun burdaa

AY canımm yaa ne kadarr güzell anlatmışsınnnnn
aslındaa en güzelii ikincii şıkkın eşimdee hepp bunuu savunurrrr

AY canımm yaa ne kadarr güzell anlatmışsınnnnn
aslındaa en güzelii ikincii şıkkın eşimdee hepp bunuu savunurrrr

sitede ev resimlerine bakarken aklıma geldi bu aslında. birçok kişi böyle bir ayrım yapmış. merak ettim neden diye.

mesela you_know aileler karıştığı için öyle yapmış, Sumak kışın küçük odayı ısıtmak daha kolay olur diye...

benim nişanlıma küçük odalarda sıkıntı basar zaten, onun da oturma odası isteyeceğini sanmıyorum kaydirigubbakcemile3

bende senin gibi düşünüyorum çalışma odası hobi odası çocuklara oyun odası olabilir

bizler misafirken bu fanii dünyada dışardan ,ayda yılda bir gelecek misafirler için ayrıca oda hazırlanması çok saçma geliyor banada, neresi ferah rahatsa orda oturmalı yaşamalı....

valla eskiden ben de sizin gibi düşünüyordum ama Bodrum'da evlenip salon mutfak bir kutu gibi evde yaşaya yaşaya bir salonum olsa hayaline kapıldım.Çünkü çocuklu evi temiz tutmak mümkün değil,yıkamaktan koltuklarımın içi dışına çıktı,biri gelecek diye ödüm kopuyor.keşke bir salonum olsa da çeksem kapısını tertemiz kalsa.

bence de salon oturma odası diye ayırmak garip geliyor çünkü evde birsürü takım...evlerde oturma odası küçük malum şimdiki mobilyalar da pek hacimli..ben şahsen küçük oturma odalarında daralıyorum..salonda oturma taraftarıyım..ama salonu da çok cafcaflı dekore etmemek şartıyla..heryerden dev gibi üstüne üstüne gelen yemek odası takım parçaları falan çok saçma..içleri incik boncuk örtü v.s. hem gözü yoruyor hem de kalabalık resmen..ben salonda oturuyorum ama salonda masa ve oturma gurubum var bir de tv..oturma odası olan odaya 1 kanepe aldım..yatılı gelen misafir dinlenmek isterse oraya geçiyor..

ben de salonun çok ağır mobilyalarla döşenmesi taraftarı değilim. daha minimal olmalı. ama kişilerin tercihleri tabii. benim gözüme hoş gelen de muhtemelen başkasına fazlasıyla sade geliyordur kaydirigubbakcemile3

Ben salon kavramını oldum olası anlayamadım.En pahalı eşyaların,en özenli duruşlar kapalı kapı ardında,girilmeyen bir mekanda neden dursun ki.Bu zannedersem biz Türklere ait bir düşünce(Misafirperveriz ya...)Peki salon misafir için tutuluyor da,diğer yaşam alanlarını pislik mi götürüyor.Yoooo...Aslında heryere aynı özen gösteriliyor.3günlük dünyada neden geleceği meçhul bir misafirden daha önemli olamıyoruz?
Şahsen evin en büyük ve en estetik bölümünde yiyorum,içiyorum,yatıyorum,tv izliyorum....10 yıldır bu böyle.Görünümde gayet iyi,yıpranmadılar bile...

Benim salonumn yok:lepi:, Evim 3+1 ama salonum yok. 2 oda çocuklar için e biride yatak odası. Salon niye nitlendirdiğimiz odayı ben oturma odası yaptım, oturma odasından biraz daha farklı döşedim, ama kesinlikle alışageldiğimiz salon havasında değil. rahatım ben böyle:lepi:

annemde salon ve oturma odası ayrı ayrı değildi
çünkü biz iki kardeştik ayrı odalarda kalıyorduk e bi de yatak odası olunca zaten oturma odasına yer kalmıyor
kvalidemlerde oturma odası ve salon ayrımı var ama bize karışmadılar hiç

eşimde bende çalışıyoruz, zaten akşam akşama evime giricem, evin en büyük misafiri benim
neden iki ayrı oda yapayım ki
salonum ve yemek odam tek bi odada
arka odalardan biri ütü odası oldu, eşimin ıvır zıvırları, takım çantası vs orada duruyor
diğer oda da ise bekar odam var dolabım, yatağım vs, yatıya arkadaşımız falan gelince iyi oluyor
onun dışında o oda giyinme odamız oluyor
bilmiyorum ileride fikrim değişir mi ama ben salon ayrı oturma odası ayrı olan bi evi sevmiyorum
o yüzden kendi evimi bu şekilde döşemedim

Benim evimde salon oturma odası ayrımı yok diycemmm resimlere bakınca ee senin salon hariç bir de oturma odan var diyeceksinz... Ama sorun neden...
Evimiz 3+1
Bir salon bir yatakodası bir de ütü odası olarak kullandığım bir oda... ee bir oda boş kalıyo, salondki koltuk takımlarım açılmadığı için hadi o odaya da iki çekyat atalım hem boş kalmasın hem de yatıya gelecek olan misafirler rahat rahat yatar dedik... Çok cüzi bir rakama 2 çekyat aldık attık duruyor işte.. Bir de çeyiz sandığım ve anane + babanemin bakırlarını ve el dokuması halıyı attımmı oldu sana bi şark köşesi...

Kırkta yılda bir annemler geldiğinde yatıyorlar o kdar...
Biz salonda oturuyoruz.. Bu dünyada benden daha değerli hiç kise yok, ne kendimi misafir için küçücük odaya tıkarım ne de aman misafir temiz görsün diye evime tek odada müze kurarım....
Gelen misafir haberli gelir, önceden temizler toparlarım, habersiz gelen de zaten yabancı değildir, aman sehpada toz varmı diye kontrol etmez....
Tüm moblyalarımı eşim ve benim rahatımı ve zevkimizi düşünerek aldık....

bizler misafirken bu fanii dünyada dışardan ,ayda yılda bir gelecek misafirler için ayrıca oda hazırlanması çok saçma geliyor banada, neresi ferah rahatsa orda oturmalı yaşamalı....

Hay ağzına sağlık arkadaşım, bende aynısını söyleyecektim fani dünyada hepimiz misafirken, neden temizleyipte kapatırız evin en özendiğimiz odasını?? Ben 6 yıldır salonda oturuyorum ve eşyalarımıda daha pratik temizliği kolay, oturup kalkması rahat olacak şekilde yeniledim, neden daha önce eşyalara hizmet etmişim, şimdi evin en geniş ve manzaralı odasında oturuyorum, dünya varmış ohh be :teytey::teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…