Salon perdeleri

Grı maviye devam etmeyeceğim..grı ve mor murdum olarak devam etmeyi duşunuyorum şu durumda soldakı renk tercıh olacak.. Tesekkur ederım

Bej gri sectiniz sanirim, isabetli olmus. Simdi odanizin bu haliyle cakisik duracaktir ama ileride mavi grinizi de bej griye cevirince daha istediginiz bir goruntu yakalayacaksiniz. Herseyin bir anda olmasina gerek yok zaten, sira sira, dusune dusune gitmenin de avantajlari var. Kolay gelsin.

Aynen oyle.. Fakat kumaş sankı bazen acık bazen bej grı oluyor:) ışıktanmı yoksa enine boyunamı farkedıyor cozemedım.. Perde rengını de ceker atarım.. Koltuklar bı gelsın:)

Son düzenleme:
Aynen oyle.. Fakat kumaş sankı bazen acık bazen bej grı oluyor:) ışıktanmı yoksa enine boyunamı farkedıyor cozemedım.. Perde rengını de ceker atarım.. Koltuklar bı gelsın:)

Isiktan olabilir, iste bunun icin numuneleri mutlaka evde gormek gerekli. En iyisini yaptiniz numuneleri alip getirmekle. Pek sorun olmaz renk ayni kaliyor ne de olsa acik veya koyu oluyor sadece bu da planlarinizi bozmaz merak etmeyin.

Koltuklarin kollarini da mutaka kaplatmayi unutmayin.

Perde rengini ne yaptiniz?

Haklısınız.. Perdeleri koyu mavi duşunmuştum fakat degışıyor duşuncelerım..berjerlerım de grı kalacaktı ama dıyorum kı toz pembe mı olsa.. Perdeler de grı.. Perdeler grı olursa koşe koltugun renginde mı olacak yoksa acık ya da koyu tonu grı mi uygulanmalı.. Pufff

Son düzenleme:
Berjerler icin guzel ve dogru bir renkte karar kilmissiniz, yalniz kanepenin grisiyle berjerin toz pembesini yanyana koyarak bir bakin, uymuyorsa murdumu akilda tutarak baska renge gecin. Pembenin de alt tonu onemli, kirmizi ya da mavi agirlikli olup olmadigina bakilmali bej griye uymasi icin.

Perdenin gri tonu da kanepenize uygun duserse iyi olur cunku ileride mavi griyi degistirmeyi dusunuyorsunuz, badana rengi degisince tekrar perde satin almak zorunda kalmayin. Bir sure mavi griyle uyumsuzluk yasayacaksiniz ancak gereksiz bir alisveris de yapmamis olursunuz. Ileride bej griye gecince her sey otomatikman birbirine baglanmis olur. Sadece badana masrafi yapilmis olur diye dusunuyorum.

Perde konusunda da yine suphede kaliyorsaniz oturma grubu yerlestikten sonra uygun dediginiz renklerden numune alip bakabilirsiniz. Once berjer rengini kanepe rengine uydurmaya bakin, perde isi kolaylasir.

Son düzenleme:
Bir de iyi bir haber vereyim, 2019'da bej geri geliyor, bej gri ile hem su anki hem de onumuzdeki yilin trendini yakalamis oldunuz. Zaten en basta da notr bir renk oldugu icin uzun yillar kullanacaksiniz.

Tamam o halde once berjerlere ton uydurmaya calışayım.. Sonrasında perdeye geceriz.. Ayy cok tesekkur ederım...

1.sı sectıgım grı renk.. Dıgerı pudra dıye gecıyor.. Daha mat renk ama farklı cıkıyor renkler

Eklentiler

• IMG_20180510_183000.jpg
    70,6 KB · Görüntüleme: 64
"Ne turuncuya ne mora bakan bir pembenin uygun olacagini dusundum, ne yavruagzi ne lila olmali pembeniz, yalniz renk kesinlikle parlak bir renk olmamali kirli bir ton olmali. Parlak, tertemiz bir toz pembe cok ters bir etki yaratacak.

Toz pembelerden de ornek alip yine evde bakin bakalim kanepelerdeki grinize uyacak mi."

Seklinde bir mesaj yazmistim, yollamamisim sanirim.

Fotografla yanilma payim her zaman var ama ben ikisinin birbirine uygun oldgunu dusundum, tarif ettigim pembeye benziyor ne cok turuncu ne cok mor ve parlak bir pembe degil. Siz de bir bakin bakalim tarifime uyuyor mu.

Gozume gore bu ikili mavi perde istiyor ayrica elektrik mavisi dahi olabilir.

Eklentiler

• 19ed1511ebc4bf1f7e93b35ec47ba4b8.jpg
    28,1 KB · Görüntüleme: 64
  • 888066a9bb95002b3d54e22c85dfb8ea.jpg
    18,6 KB · Görüntüleme: 64
Mavinin yapacagi etkiye dair iki ornek.

Eklentiler

• 7625cf485b967ea6681e2fda899ba451.jpg
    50,2 KB · Görüntüleme: 63
  • purple-grey-color-color-palette-cashmere-rose-purple-and-purple-and-grey-color-combinations.jpg
    56,3 KB · Görüntüleme: 64
?

Eklentiler

• IMG_20180510_192624.jpg
    54,7 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_20180510_192610.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20180510_192554.jpg
    47,3 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20180510_192624.jpg
    54,7 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20180510_192610.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_20180510_192554.jpg
    47,3 KB · Görüntüleme: 59
Koltuk için Renkler tamam o halde oyle mı.. Perde karar sızın:) perde mavı olabılır . Koltuklar olsun resmını cekerım

Renkler azıcık farklı oldu... Ne yaptıysam tam rengı tutturamadım...

Eklentiler

• IMG_20180510_210454.jpg
    41,4 KB · Görüntüleme: 63
Koltuk kolları ne renk kapatılmalı . Deri duşunuyorum

Kolcaklari da kanepeyle ayni kumastan kaplatin derim cunku gozunuz cok bolunecek, boluk porcuk bir goruntu olacak hem malzeme hem renk olarak. Yastik da koyunca iyice bogulacak oda, onun icin kanepelerle ayni rengi tercih etmeniz daha iyi ama secim sizin tabii ki son olarak, zevkinize gore nasil begeniyorsaniz oyle de yapabilirsiniz.

Perde rengi tutmuyorsa interneti deneyebilirsiniz ya da biraz dolasin, bu lacivert cok koyu kaldi. Orta tonda mavi ya da lacivert gerekli size cunku murdumu gostermesi lazim. Murdume koyu lacivert iyi olmayacak cunku ikisi de koyu renk halbuki sizin stariniz murdum. Perde icin saten gibi bir kumas gerekli koltuklar mat cunku, doku degisse parlaklik olsa iyi olur. Murdum parlak bir kumasin yaninda cok daha iyi duracak.

Yine fotograftan anlamaya calistigim kadariyla gul kurusu daha cok yakismis, pudra biraz fazla net ve parlak kalmis ama sabah bir bakmak isterim, su anda ekranim istedigim bilgiyi vermiyor olabilir.

Ben bilgilerime gore fikir belirtiyorum ama siz de aklinizdaki renkleri ve fikirleri soyleyin mutlaka, cok daha sasirtici bir sonuc cikabilir. Bazen biz ezbere gideriz ya da risk almaktan korkariz, sizin kisisel zevkleriniz cok daha farkli bir sonuca ulastirabilir bizi. Biraz sinirlari da zorlamak lazim. Gerci yeterince farkli bir palet oluyor, renk seviyorsunuz ve kullanmaktan cekinmiyorsunuz, bu da sizi farkli biri yaptigi icin bu fark evinize de yansiyor haliyle ama yine de sizi dinlemekte fayda goruyorum.

Su paletteki maviyi saten bir perde olarak dusunun. Murdumun yaninda ben bunu gormek istedim tavus kusu gibi ihtisamli osun dedim ama dusuncenizi cok merak ettim, perdede gri disinda ne gormek istersiniz mesela?

Eklentiler

• 3f8c09111da3373c3b58b400d2b9175e.jpg
    61,8 KB · Görüntüleme: 61
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…