- 14 Ağustos 2006
- 2.539
- 437
- Konu Sahibi Butterfly465
:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kim tutar sızı:) İşinizde cok yuksek lere gıdecegınıze emınım.. Başarılarınız gonlunuze gore yukselsın... Şimdı ben şuanki durumuyla ne renklerde doşetmelıyım.. Berj olsun koşe olsun. Perde olsun. fakat boya mın boyle kalmayacağı kesınleştı:) bu sebepten onerdıgınız renkler uzerınden gidersek ve şuanki renklerede uyması acısından renk ıstıyorum sızde.. Mumkun dur umarım.. Yarın söylemem gerekıyor rengını ya da renklerını (mısafırlerım benı beklıyor:)Sevgili samyeli34,
Fotograflari simdi gorebildim ve sunu anladim, aklimizdaki murdum baska baska tonlarda. :) Benim murdum dedigim renk icinde daha cok mor olan bir renk. Sizinkinde anladigim kadariyla daha cok kirmizi var, verdiginiz kod da kirmizi alt ton veriyor. Grinize yakisacak murdum icinde mor olan bir murdum. Su durumda griyi tutup, diger duvari icinde mor olan bir murdumle degistirebilirsiniz. Bahsettigim rengi ana kartelalarda bulamazsiniz, kartelanin tamamina bakmaniz gerek. Fotograf beni yaniltmiyorsa bu sorunun cozumu bu sekilde.
https://www.marshallboya.com/tr/renk-paletleri#violet
Boyayi ve evi gormedigim icin kesin sudur diyemiyorum hatta monitorumuzun kalibrasyon ayari ve katalogla boya da farkli olacak ama fikir vermesi adina, asagi yukari hangi tonu arayacaginizi bilebilmeniz adina bir iki kod yazayim;
70 RB 11/196
10 RR 08/100
50 RR 06 /057
90 RB 08/113
46 RB/06 074
Icinde kirmizidan cok mor olan ama mor olmayan bir murdum bu mavi-griye yakisacaktir. Maalesef sizin murdumde daha cok kirmizi oldugu icin mavi griyle cakisik duruyor. Sizin bu iki tona uygun rengi kendinizin gorerek secmesi lazim. Badanayi yenileyeceginiz zaman evdeki mavi griyle bir A4 kagidini boyayin, boya secmeye giderken onu yaniniza alin.
En bastan dusunursem, parkenizin rengi cok guzel, mobilyanizin rengini de parkenin renginde veya beyaza kadar acik tonlarda secebilirdiniz. Tabii boyle bir secimden sonra murdumu tercih etmezseniz daha net bir goruntu olurdu. Oturma grubunda da ben hep desensiz ve tek renk olmak sartiyla gri, bej, taba gibi notrlerden yanayim.
Venge restorasyonlarda da asil rengi korumak adina karsimiza cikabiliyor veya antika parcalarin yer alacagi projelerde de sahane bir etki birakiyor, evlerde ise vengei ben beyaz duvarla cok severim.
Cok tesekkur ederim meslegimize sevginizden dolayi. Biz kadinlar istersek her seyi basarabiliriz. Icinizde umut varsa neden olmasin ki? Ben de bir zamanlar sadece hayal ederdim simdi hedeflerime cok az kaldi.
Yani grım kalacak onerdıgınız renk uygulanacak İnşaALLAH.. Fakat şuan olamayacak.. Gunler yetersiz cunku. Bu sebepten şuankı murdum le sızın onerdıgınız renk... her ıkı renge uyumlu olmalı.... koltuk. Berjer ve perdelerım.. renk lutfen puffSevgili samyeli34,
Fotograflari simdi gorebildim ve sunu anladim, aklimizdaki murdum baska baska tonlarda. :) Benim murdum dedigim renk icinde daha cok mor olan bir renk. Sizinkinde anladigim kadariyla daha cok kirmizi var, verdiginiz kod da kirmizi alt ton veriyor. Grinize yakisacak murdum icinde mor olan bir murdum. Su durumda griyi tutup, diger duvari icinde mor olan bir murdumle degistirebilirsiniz. Bahsettigim rengi ana kartelalarda bulamazsiniz, kartelanin tamamina bakmaniz gerek. Fotograf beni yaniltmiyorsa bu sorunun cozumu bu sekilde.
https://www.marshallboya.com/tr/renk-paletleri#violet
Boyayi ve evi gormedigim icin kesin sudur diyemiyorum hatta monitorumuzun kalibrasyon ayari ve katalogla boya da farkli olacak ama fikir vermesi adina, asagi yukari hangi tonu arayacaginizi bilebilmeniz adina bir iki kod yazayim;
70 RB 11/196
10 RR 08/100
50 RR 06 /057
90 RB 08/113
46 RB/06 074
Icinde kirmizidan cok mor olan ama mor olmayan bir murdum bu mavi-griye yakisacaktir. Maalesef sizin murdumde daha cok kirmizi oldugu icin mavi griyle cakisik duruyor. Sizin bu iki tona uygun rengi kendinizin gorerek secmesi lazim. Badanayi yenileyeceginiz zaman evdeki mavi griyle bir A4 kagidini boyayin, boya secmeye giderken onu yaniniza alin.
En bastan dusunursem, parkenizin rengi cok guzel, mobilyanizin rengini de parkenin renginde veya beyaza kadar acik tonlarda secebilirdiniz. Tabii boyle bir secimden sonra murdumu tercih etmezseniz daha net bir goruntu olurdu. Oturma grubunda da ben hep desensiz ve tek renk olmak sartiyla gri, bej, taba gibi notrlerden yanayim.
Venge restorasyonlarda da asil rengi korumak adina karsimiza cikabiliyor veya antika parcalarin yer alacagi projelerde de sahane bir etki birakiyor, evlerde ise vengei ben beyaz duvarla cok severim.
Cok tesekkur ederim meslegimize sevginizden dolayi. Biz kadinlar istersek her seyi basarabiliriz. Icinizde umut varsa neden olmasin ki? Ben de bir zamanlar sadece hayal ederdim simdi hedeflerime cok az kaldi.
Yorumum bır geride :)Sevgili samyeli34,
Oncelikle perde konusuna degineyim, fon perde kullanmak zorunda degilsiniz. Tulunuzun arkasinda guneslik veya stor dedigimiz perdelerden kullanmaniz yeterli. Eksik hissedeceginiz hicbir sey olmaz, zaten fonksiyonel olarak kullanmayacaginiz seye neden para veresiniz? Fon perde bence evde kalabaliktan baska bir sey degil, benim evimde sadece tul var. Bembeyaz yikayip kullaniyorum. Ferahlik, temizlik, genislik, yukseklik, derinlik hissini en iyi tul perde veriyor. Fonla kapatinca bence o etki kayboluyor. Illa ki fon derseniz kadife gibi, saten gibi parlak bir kumastan orta tonda lacivert veya mavi gri bir perde olabilir.
Oturma grubu alirken de suna dikkat edin; kanepenizi desenli veya bol kapitoneli secerseniz, berjerlerinizi sade tutun, eger berjerler desenli ve dikkat cekiciyse kanepenizi sade secin. Oturma grubu alirken ayni grubun kanepe ve berjerini birlikte satin almak zorunda degilsiniz. Bu konuda israrci olun, berjeri baska gruptan kanepeyi baska gruptan secebilirsininz, secenekleriniz daha cok olur.
Renk konusuna gelelim, A4 kagitlarini gri ve murdumden kalan renklerle boyayin perde ve oturma grubu secmeye giderken yaniniza alin. Magazanin isigi elbette evdekinden farkli olacaktir ama hic olmazsa iyice uyumsuz bir sey satin alip mutsuz olmazsiniz.
Sizin icin uygun renk paletleri bunlar olabilir.
Ornegin kanepe griyse, berjerleriniz orta tonda lacivert olabilir, fon perdede yine gri kullanabilirsiniz. Aksesuarlariniz da mint ve toz pembe olabilir. Begeninize gore cok rahat dagitabilirsiniz renkleri. Yalniz cok patlayan renkler secmeyin, kirli dedigimiz tonlar cok daha guzel duracaktir. Bizim kirli, yumusak, notr dedigimiz seye ecnebiler muted derler, yani sessiz. :) Boyle sessiz renkler secerseniz, tek star murdum duvariniz olacaktir ve guzel bir uyum yakalayacaksinizdir.
Paletteki griler daha notr gri ama bu paletler isinizi gorur diye dusunuyorum. Icinize sinmezse baska paletler de bulabiliriz.
Bu arada gercekten cok ıyı bırısınız. Bıkmadan sanalda olsa cevapsız bırakmadınız. Tesekkur ederımmSevgili samyeli34,
Halilardan kurtulmamis miydiniz? :) Halilarinizla uyumsuz olacak bu palet maalesef. Zaten inanin konumuzla hic ilgisi yok onlarin. Mumkunse tek renk diyebilecegimiz bir hali kullanin bu oda icin.
1.Kose kanepe gri olup da berjerler toz pembe, lila olursa daha iyi cunku duvar murdum oldugundan berjerde lacivert sert olabilir. Eger berjer toz pembe, lila gibi bir renk olursa perdede gri veya orta tonda lacivert ya da koyu mavi kullanin.
2. Yine berjerler de gri olsun derseniz, perdenizde lacivert/koyu mavi, toz pembe, liladan birini kullanin. Grinin baskinligini yok etmek icin de yine bu renklerde yastiklarla renk katmaniz lazim.
Kaplatabiliyorsaniz berjerlerin kollarini da kaplatin. Griyi koyu gri secmeyin.
Cok tesekkur ederım.. Yolunuz her daim acık olsun:)
Tesekkur ederım hep bırlıkte İnşaALLAH :)Sevgili samyeli34,
Ben de size yeni evinizde huzur ve mutluluk dolu bir yasam dilerim. :)
Buyuk parcalarda insanlari modaya, trendlere gore yonlendirmem hic cunku alinan bir mobilya yillarca kullaniliyor ve modasi gecince degistirilme imkani olmayabiliyor. Mumkun oldugunca ileriyi dusunmek lazim. Bence oturma grubunda kanepeler her zaman bej, gri, beyaz, taba gibi degisimlere uyan renklerde olmali. Uyumlu renkler ise berjerlerde kullanilmali. Boylece tekstil ve aksesuarlardaki kucuk degisikliklerle evimizi kucuk bir butce dahilinde surekli yenileyebiliriz.
Oturma grubu, perde, badana ucu de gri olursa gri cok baskin olacak. Berjerde veya fon perdenizde baska bir renk kullanin. Lila, toz pembe, mint, orta lacivert/mavi...
Duvardaki mavi grinizi begeniyorsaniz kanepenizi de mavi gri alabilirsiniz. Ileride mavi gri dusunmuyorsaniz kanepenizi bej-gri veya notr gri alabilirsiniz. Her ucu de soyledigim murdum tonuna uyar. Simdi tam uyum olmasa bile, ileride badana rengi degisince o uyumu yakalarsiniz. Orta ve acik tonlarda gri bir oturma grubu her badana rengine uyacaktir zaten.
Perde orta lacivert/mavi olursa, halinizi lila, toz pembe,mint alabilirsiniz. Halida koyu renkler kotu bir etki yapabilir cunku. Yalniz mutlaka parlak renkler olmasinlar, pastel olmali bu renkler.
Paletlerdeki griyi temel alin, bundan koyusuna gitmeyin. Paletteki diger renkleri de tutturmaya bakin. Ornegin 1. paletteki mavi bu murdume de benim soyledigim murdume de yakisir, fon perde olarak.
Estagfirullah, iyilik ne demek, bu benim isim, ayrica herkesin evinde mutlu yasamaya hakki var.