Mimarlik benim ikinci meslegim, cevremde gordugum yanlisliklar sebebiyle tekrar universiteye giderek bu isi iyice ogrenmeye karar verdim ve okumadan once kendi kendime soz verdim, her ogrendigimi paylasacagim, herkese yardim edecegim, cevremde estetik ve psikolojik algiyi oturtacagim diye cunku biliyorum ki bu is ayni zamanda psikoloji isi. Bazi renkler sizi uyutmaz mesela, bazilari aciktirir, bazi renk kombinasyonlari sakinlestirir, bazilari nese verir. Gunumuzde insanlarin asabi olmasinin nedeni ayni zamanda insan eliyle olusturulmus cevrenin insan psikolojisini hice saymasi. Hani bazi mekanlara girince sebepsiz yere huzursuz oluruz, iste orada yanlis bir olcu, form, renk, doku vs. olmasi muhtemeldir ve psikolojik olarak kotu etkileniriz, hemen oradan cikmak isteriz. Iste bu puf noktalarini mumkun oldugunca cok paylasiyorum ki hem insanlar evlerinde huzur bulsun hem de ulkemizde daha iyi mimari ornekler gorelim.
Uyumayan bebege, asabiyete, diyete baslayan hanimlara ve bir cok konuya doku, olcu, form ve renkle yardimci olabilmek mumkun. Sorun cozdukce de insanlar kendini iyi hissedince ben de iyi hissediyorum. Ozellikle de kadinlarimiz her seyin en iyisini hak ediyorlar, keske daha cok sey yapabilsem.