Salon perdeleri

Kolcaklari da kanepeyle ayni kumastan kaplatin derim cunku gozunuz cok bolunecek, boluk porcuk bir goruntu olacak hem malzeme hem renk olarak. Yastik da koyunca iyice bogulacak oda, onun icin kanepelerle ayni rengi tercih etmeniz daha iyi ama secim sizin tabii ki son olarak, zevkinize gore nasil begeniyorsaniz oyle de yapabilirsiniz.

Perde rengi tutmuyorsa interneti deneyebilirsiniz ya da biraz dolasin, bu lacivert cok koyu kaldi. Orta tonda mavi ya da lacivert gerekli size cunku murdumu gostermesi lazim. Murdume koyu lacivert iyi olmayacak cunku ikisi de koyu renk halbuki sizin stariniz murdum. Perde icin saten gibi bir kumas gerekli koltuklar mat cunku, doku degisse parlaklik olsa iyi olur. Murdum parlak bir kumasin yaninda cok daha iyi duracak.

Yine fotograftan anlamaya calistigim kadariyla gul kurusu daha cok yakismis, pudra biraz fazla net ve parlak kalmis ama sabah bir bakmak isterim, su anda ekranim istedigim bilgiyi vermiyor olabilir.

Ben bilgilerime gore fikir belirtiyorum ama siz de aklinizdaki renkleri ve fikirleri soyleyin mutlaka, cok daha sasirtici bir sonuc cikabilir. Bazen biz ezbere gideriz ya da risk almaktan korkariz, sizin kisisel zevkleriniz cok daha farkli bir sonuca ulastirabilir bizi. Biraz sinirlari da zorlamak lazim. Gerci yeterince farkli bir palet oluyor, renk seviyorsunuz ve kullanmaktan cekinmiyorsunuz, bu da sizi farkli biri yaptigi icin bu fark evinize de yansiyor haliyle ama yine de sizi dinlemekte fayda goruyorum.

Su paletteki maviyi saten bir perde olarak dusunun. Murdumun yaninda ben bunu gormek istedim tavus kusu gibi ihtisamli osun dedim ama dusuncenizi cok merak ettim, perdede gri disinda ne gormek istersiniz mesela?
İnanın renklere karar veremez oldum.. Aynı tonlar uzerınde oynuyorum.. Mesela gul kurusu rengı perde olarak tersine cevir sek.. Fakat sonrasında Nasıl olur..

Eklentiler

• IMG_20180511_010204.jpg
    IMG_20180511_010204.jpg
    26 KB · Görüntüleme: 72
Evde bulunan renklerin bır kısmı. Gul kurusu tum koltuklar grı perdeler.. Haha Artık eror verıyor duşunemıyorum.. Top sızde :)

Eklentiler

• IMG_20180511_011602.jpg
    IMG_20180511_011602.jpg
    40,3 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Yarin yazarim yine, gunduz isiginda fotograf cekersiniz hem, ampul gun isigi galiba, sarartmis biraz renkleri.

Error vermeniz cok normal cunku siradisi bir secim yapmissiniz murdumle, yine de endiseye mahal yok, cogu gitti azi kaldi.

Tabii ki berjer mavi, perde gul kurusu da olabilir. Tersine cevirebilirsiniz istediginiz gibi. Onemli olan paleti bulmakti, onu bulduktan sonra renklerin yer degistirmesi cok onemli degil.

Su 3 kumasi cektiginiz fotografta cok guzel bir hali goruyorum. Renkler ona da uymus gibi duruyor. Iki oda arasinda renk sicramasi olmus, iyi bir sey bu.

yenıden olabılecek renkler sız secın ya da vs

Eklentiler

• FC313AD2-4E63-46F2-B173-00FB918F2D66.jpeg
    FC313AD2-4E63-46F2-B173-00FB918F2D66.jpeg
    75,4 KB · Görüntüleme: 63
  • BC6334F9-6A27-4952-BF44-EE3D88D5340E.jpeg
    BC6334F9-6A27-4952-BF44-EE3D88D5340E.jpeg
    80,1 KB · Görüntüleme: 62
  • C50655DD-234B-46A1-B724-507DDB5FAC17.jpeg
    C50655DD-234B-46A1-B724-507DDB5FAC17.jpeg
    78,6 KB · Görüntüleme: 57
Sectiğimiz renkler

Eklentiler

• IMG_20180511_125953.jpg
    IMG_20180511_125953.jpg
    45,4 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20180511_125654.jpg
    IMG_20180511_125654.jpg
    28,5 KB · Görüntüleme: 57
Gül kurusu rengınde berjerler...köşe koltuk gri.. Perdeler de gri:).. Gozumun acıyorum kapıyorum renkler.. Renkler ruyama geldı:)

samyeli34,

Bugun ve yarin teslimim var, cok yogunum kusura bakmayin yazamadim.

Duvardaki murdume ve hatta daha mor murdume, bence bej gri yakismis. Kendiniz de soyle bir alici gozuyle bakin. Diger gridense boyle bej-gri cok daha yumusak ve uyumlu. Onun yanina da gul kurusu oluyor, diger pembe cok parlak ve net kaldi, murdumun onune gecti ve kapatti. Zaten bej gri ve gul kurusu kendi aralarinda da cok uyumlu duruyor, yarin duvarinizi baska renk yapsaniz bile bu iki renk birbirine uydugu icin zorluk cekmezsiniz pek.

Perde isinde de maviye gidin derim ama zevk sizin, secim sizin. Odada 3 cesit gri olmasin diye mavi onermistim.

Perde kumasiniz koltuk kumasinizdan farkli olsun mutlaka.

Sonuc olarak dusuncelerim bunlar. :)

Eklentiler

• FC313AD2-4E63-46F2-B173-00FB918F2D66.jpeg
    FC313AD2-4E63-46F2-B173-00FB918F2D66.jpeg
    111,4 KB · Görüntüleme: 59
Bi de en son berjerinizi mavi istemistiniz, maviyi perde de, aksesuarda minik minik gorsek daha iyi cunku bu mavilerden biri cok koyu, digeri de Sirinler koyu misali cocuk odalarinda daha iyi olabilir. :) Uygun bi mavi olsa, hic durmayin derdim, maalesef bunlar uymayacak murdume. Karar sizin neticede. Onemli olan isin sonunda mutlu olmaniz.

Hiç kusur olur mu.. Bu kadar yogunlugun arasında yazmanız işinizi seviyor olmanızdan kaynaklanıyor.. Tebrik ederım.. Cok tesekkur ederım... Perde kumaş saten cepte.. Rengine gelınce koltuklar olsun karar verecegım.. Cok hakkınız gectı latife olsun dıye yazmıyorum gercekten harıkasınız.. Allah a emanet olun:)

Hiç kusur olur mu.. Bu kadar yogunlugun arasında yazmanız işinizi seviyor olmanızdan kaynaklanıyor.. Tebrik ederım.. Cok tesekkur ederım... Perde kumaş saten cepte.. Rengine gelınce koltuklar olsun karar verecegım.. Cok hakkınız gectı latife olsun dıye yazmıyorum gercekten harıkasınız.. Allah a emanet olun:)

Mimarlik benim ikinci meslegim, cevremde gordugum yanlisliklar sebebiyle tekrar universiteye giderek bu isi iyice ogrenmeye karar verdim ve okumadan once kendi kendime soz verdim, her ogrendigimi paylasacagim, herkese yardim edecegim, cevremde estetik ve psikolojik algiyi oturtacagim diye cunku biliyorum ki bu is ayni zamanda psikoloji isi. Bazi renkler sizi uyutmaz mesela, bazilari aciktirir, bazi renk kombinasyonlari sakinlestirir, bazilari nese verir. Gunumuzde insanlarin asabi olmasinin nedeni ayni zamanda insan eliyle olusturulmus cevrenin insan psikolojisini hice saymasi. Hani bazi mekanlara girince sebepsiz yere huzursuz oluruz, iste orada yanlis bir olcu, form, renk, doku vs. olmasi muhtemeldir ve psikolojik olarak kotu etkileniriz, hemen oradan cikmak isteriz. Iste bu puf noktalarini mumkun oldugunca cok paylasiyorum ki hem insanlar evlerinde huzur bulsun hem de ulkemizde daha iyi mimari ornekler gorelim.

Uyumayan bebege, asabiyete, diyete baslayan hanimlara ve bir cok konuya doku, olcu, form ve renkle yardimci olabilmek mumkun. Sorun cozdukce de insanlar kendini iyi hissedince ben de iyi hissediyorum. Ozellikle de kadinlarimiz her seyin en iyisini hak ediyorlar, keske daha cok sey yapabilsem.

Mimarlik benim ikinci meslegim, cevremde gordugum yanlisliklar sebebiyle tekrar universiteye giderek bu isi iyice ogrenmeye karar verdim ve okumadan once kendi kendime soz verdim, her ogrendigimi paylasacagim, herkese yardim edecegim, cevremde estetik ve psikolojik algiyi oturtacagim diye cunku biliyorum ki bu is ayni zamanda psikoloji isi. Bazi renkler sizi uyutmaz mesela, bazilari aciktirir, bazi renk kombinasyonlari sakinlestirir, bazilari nese verir. Gunumuzde insanlarin asabi olmasinin nedeni ayni zamanda insan eliyle olusturulmus cevrenin insan psikolojisini hice saymasi. Hani bazi mekanlara girince sebepsiz yere huzursuz oluruz, iste orada yanlis bir olcu, form, renk, doku vs. olmasi muhtemeldir ve psikolojik olarak kotu etkileniriz, hemen oradan cikmak isteriz. Iste bu puf noktalarini mumkun oldugunca cok paylasiyorum ki hem insanlar evlerinde huzur bulsun hem de ulkemizde daha iyi mimari ornekler gorelim.

Uyumayan bebege, asabiyete, diyete baslayan hanimlara ve bir cok konuya doku, olcu, form ve renkle yardimci olabilmek mumkun. Sorun cozdukce de insanlar kendini iyi hissedince ben de iyi hissediyorum. Ozellikle de kadinlarimiz her seyin en iyisini hak ediyorlar, keske daha cok sey yapabilsem.
İnsan psikolojisine cok önem verırım.. Dünyamız insan olmayı bilirsek mukemmelleşir.. Kımı zaman zor anda ufacık mutluluk cıkarmak kımı zaman umut vermek.. Kımı zaman renklerle:) pozıtıf olmak.. Mutlu olmak kucuk degerleri bilmekten gecıyor aslında.. Iyıkı sizinle sanalda olsa tanıştık :KK66:.. Azminiz ıyı duşuncelerınız sızı ümitsizliğe atsa dahi anlık gecıp gidecektir.. İç sesiniz sıze yardım edecektir.. Her zaman sevgiyle saglıkla kalın.. Allah a emanet olun

• Beğen
Reactions: glo
samyeli34,

Ben de sizinle tanistigima cok memnun oldum, kendinizi cok guzel ve nazik bir bicimde ifade ediyorsunuz, yine bunu renkler araciligi ile yuvaniza da yansitmissiniz. Kisisellestirilmis mekanda huzur vardir ve eminim daha da huzur bulacaksiniz.

Benden de size sevgiler, Allah'a emanet. :)

samyeli34,

Ben de sizinle tanistigima cok memnun oldum, kendinizi cok guzel ve nazik bir bicimde ifade ediyorsunuz, yine bunu renkler araciligi ile yuvaniza da yansitmissiniz. Kisisellestirilmis mekanda huzur vardir ve eminim daha da huzur bulacaksiniz.

Benden de size sevgiler, Allah'a emanet. :)

Eklentiler

• Screenshot_2018-05-13-00-28-37.png
    Screenshot_2018-05-13-00-28-37.png
    188,5 KB · Görüntüleme: 68
Glo nubuk ve kendı renginden parlaklık var olur mu... Saten cok parlak vardı baktığım yerde... Nasıl bır sey almalıyım bır ornek atabilir misin

Gonderdiginiz renk bizim aradigimiz renkten epey uzakta. Eger sikinti yasiyorsaniz, paletteki maviden ama oturma grubunun kumasindan farkli duran bir renk kullanabilirsiniz. Parlak olmuyorsa keten gibi mat da olabilir ama kumasin farkli olmasi lazim.

Mavi canli bir mavi olursa iyi olur buradaki gibi.

Eklentiler

• 8371878f061c7841f1e1ad2188aaa588.jpg
    8371878f061c7841f1e1ad2188aaa588.jpg
    61,2 KB · Görüntüleme: 55
Gonderdiginiz renk bizim aradigimiz renkten epey uzakta. Eger sikinti yasiyorsaniz, paletteki maviden ama oturma grubunun kumasindan farkli duran bir renk kullanabilirsiniz. Parlak olmuyorsa keten gibi mat da olabilir ama kumasin farkli olmasi lazim.

Mavi canli bir mavi olursa iyi olur buradaki gibi.

Yok hayır renk degıl kumaşı göstermek içın gonderdım... Anlaşıldı gonderdıgım kumaşda farklı... olabılır gıbı.. Tesekkur ederım

Anladim, ben de bulabildiginiz en uygun renk bu sanmisim ona gore yanitlamisim. Kumas biraz dalgalanma olan bir kumas, ton sur ton anladigim kadariyla, eger bu dalgalanma cok degilse olabilir. Referans verdiginiz siteye baktim emin olmak icin, ayni kumasin mavi olani daha homojen gibi, hem dokusu guzel hem de paletimize uyacak gibi ancak satin almadan bilemezsiniz yine de, fotograf yaniltici olabilir her zaman, bunu da aklimizda tutalim.

Eklentiler

• tst.JPG
    tst.JPG
    53,4 KB · Görüntüleme: 65
Doku farki oldugu icin acik renkte ton farki daha belirgin oluyor, maviden farkli bir renk dusunuyorsaniz buna da dikkat edin renk secerken.

X