Salon perdeleri

Anladim, ben de bulabildiginiz en uygun renk bu sanmisim ona gore yanitlamisim. Kumas biraz dalgalanma olan bir kumas, ton sur ton anladigim kadariyla, eger bu dalgalanma cok degilse olabilir. Referans verdiginiz siteye baktim emin olmak icin, ayni kumasin mavi olani daha homojen gibi, hem dokusu guzel hem de paletimize uyacak gibi ancak satin almadan bilemezsiniz yine de, fotograf yaniltici olabilir her zaman, bunu da aklimizda tutalim.
Siteden güvenip alamam glo:) renk tutmaz vs... .. Bana yakın olanları gittim gordum.. Dalgalanmalar acık dıger yerleri bır tık koyu... Numune kumaşı goturmedıgımden dıger tonlarına bakmadım.. Bır yere gittigım zaman tulcu gordugum an hemen bakıyorum.. Koltuklar gelene kadar durmak yok... Tesekkur ederım glo.. Kolay gelsın:KK66:

Ben bu siteden alisveris yapacaksiniz diye dusundugum icin siteden ornek verdim yoksa alin diyemem, bu siteden alisveris hic yapmadim ama cok bilinen siteler uzerinde internetten alisveris guvenlidir, geri vermede sorun yasamazsiniz.

Cok zor bir renk degil ama bulunmuyor demek, insallah diyelim. Hayirli Ramazanlar. :)

Ben bu siteden alisveris yapacaksiniz diye dusundugum icin siteden ornek verdim yoksa alin diyemem, bu siteden alisveris hic yapmadim ama cok bilinen siteler uzerinde internetten alisveris guvenlidir, geri vermede sorun yasamazsiniz.

Cok zor bir renk degil ama bulunmuyor demek, insallah diyelim. Hayirli Ramazanlar. :)
merhaba glo nerdeyse butun yorumlarinizi okudum ve hayran kaldim size. acaba bir dekorasyon konusu acabilirmisiniz bize fikirlerinizi yazabilirmisiniz. veya bir soru cevap topigi. :KK19:
konuyu sabote ettiysem konu sahibesinde ozur dilerim

Cok Tesekkur ederım..zor degıl aslında ben bıraz ınce eleyip sık dokuyorum. Zor karar verir sonrasında yıllarca kullanırım..Sizede hayırlı ramazanlar olsun :)

• Beğen
Reactions: glo
Cok Tesekkur ederım..zor degıl aslında ben bıraz ınce eleyip sık dokuyorum. Zor karar verir sonrasında yıllarca kullanırım..Sizede hayırlı ramazanlar olsun :)

En dogrusunu yapiyorsunuz. Amacimiz uzun yillar kucuk degisiklerle hep guncel kalacak, degisen zevklerimize hitap edecek mekanlar yaratmak olmali.

merhaba glo nerdeyse butun yorumlarinizi okudum ve hayran kaldim size. acaba bir dekorasyon konusu acabilirmisiniz bize fikirlerinizi yazabilirmisiniz. veya bir soru cevap topigi. :KK19:
konuyu sabote ettiysem konu sahibesinde ozur dilerim

Sevgili Luanna,

Dusunceleriniz icin cok tesekkur ederim. Cok eskiden beri mimariyle ilgileniyorum, belirli bir algi gelistirmis oldum yillar icinde, sonrasinda egitim, bir iki deneyim derken saniyorum bu isi anlamaya basladim ancak yolun cok basindayim hala.

Avrupa'da lisans egitimi aldigim icin lisans+yuksek lisans tek bir egitim programinin icinde ve yuksek lisans zorunlu, yani lisanstan mezun olsak bile yuksek lisansi bitirmeden diplomayi alamiyoruz. Henuz mezun durumda olmadigim icin, bilgilerime ve yetenegime guvensem de sitedeki mezun ve aktif durumdaki mimarlarin/ic mimarlarin hakkini yemek veya hadsizlik etmek istemem. Tabii eger isterseniz her zaman sorularinizi cevaplayabilirim veya mezunlarimiz da yer almak isterse, site yonetimi de sakinca gormezse etkinlik yapabilirim, yazi yazabilirim. Ben de ogrendiklerimi paylasmak konusunda heyecan duyuyorum cunku ulkemizin mimari alaninda ilerleme kaydetmesi, iyi bir mimarinin A+ tekelinde kalmayip herkese ulasmasi benim de istegim.

Sevgili Luanna,

Dusunceleriniz icin cok tesekkur ederim. Cok eskiden beri mimariyle ilgileniyorum, belirli bir algi gelistirmis oldum yillar icinde, sonrasinda egitim, bir iki deneyim derken saniyorum bu isi anlamaya basladim ancak yolun cok basindayim hala.

Avrupa'da lisans egitimi aldigim icin lisans+yuksek lisans tek bir egitim programinin icinde ve yuksek lisans zorunlu, yani lisanstan mezun olsak bile yuksek lisansi bitirmeden diplomayi alamiyoruz. Henuz mezun durumda olmadigim icin, bilgilerime ve yetenegime guvensem de sitedeki mezun ve aktif durumdaki mimarlarin/ic mimarlarin hakkini yemek veya hadsizlik etmek istemem. Tabii eger isterseniz her zaman sorularinizi cevaplayabilirim veya mezunlarimiz da yer almak isterse, site yonetimi de sakinca gormezse etkinlik yapabilirim, yazi yazabilirim. Ben de ogrendiklerimi paylasmak konusunda heyecan duyuyorum cunku ulkemizin mimari alaninda ilerleme kaydetmesi, iyi bir mimarinin A+ tekelinde kalmayip herkese ulasmasi benim de istegim.
sevgili glo sizi izlemeye aldım. pek bilgim yok ama sanirim actiginiz konular bana bildirim olarak yansir diye dusunuyorum bu sayede.
oldukca alcakgonullusunuz yazinizdqn anladigim kadariyla. bu zamanda pek rastlayamadigimiz bir ozellik. :KK200:
egitim hayatinizda basarilar diliyorum.
aklimdaki birsürü sorudan birini sorabilirmiyim size. oglumun(3 yasinda) odasinin bir bolumune yerden kirise kadar kara tahta boyasiyla boyamak istiyorum. gelisimi icin iyi olur ama dekorasyonda nasil durur karar veremedim. siz hic boyle bir dekorasyon ornegi gordunuzmu acaba?

Sevgili Luanna,

Tekrar tesekkur ederim guzel sozlerinize ve takibinize, ilgilendiginiz herhangi bir konu varsa, o konuyla ilgil yazacagim zaman size haber veririm isterseniz.

Insanoglu omur boyu ciraktir, dogrusunu itiraf etmek gerekir usta olmaya omur yetmez hele ki bu hizli cagda. Insanin ben biliyorum dedigi an kaybettigi andir artik bir sey ogrenemez olur cunku. Allah kibirden, hamliktan korusun hepimizi. Evrenin buyuklugunu dusununce insan aslinda ne oldugunu cok net anliyor, gerisi hayat telasesi, onsuz da olmuyor haliyle.

Istediginiz kadar soru sorabilirsiniz, zevkle cevap veririm, cekinmeyin. Cocuk odasi icin guzel bir fikir. Dikkat edilmesi gereken hususlar sunlar, tebesirler tozsuz olmali ve sagliga zararli madde icermemeli, minikler her seyin tadina bakiyor malum cok dikkatli olmak gerek isirmamalari icin, bir de karalanabilecek duvarin hangisi oldugunu anlamayabilir en basta surprize hazir olun :), toz yapmayan silgi veya nemli bez kullanmak gerek, bitis homojen olmayabilir yani boya iyi uygulanmazsa dalgalanma yapabilir uzerine yazmakta gucluk yasayabilirsiniz, boya zamanla cizilebilir, uygulamayi yapmadan once ustanin daha once bu boyayi kullandigindan emin olun. Bunlari zaten arastirmissinizdir, yine de dusunenler icin yazalim.

Mutfak ve holde de kullaniliyor biliyorsunuz, mutfak ve holde siyah rengi iyi durabilir ancak cocuk odasinda siyah kara tahta boyasi kullanilacaksa ve oda yeterince isik almiyorsa yumusatmak gerekebilir belki veya siyah disindaki kara tahta boyalarina bakmali.

Begendigim ornekler sunlar; boyayi duz bir cizgiyle bitirmek yerine farkli sekiller kulanilabilir, butun duvar genisligini kullanmak yerine duvar uzerinde bir alan belirlenebilir, odada isik yoksa siyah disindaki kara tahta boyalari uygulanabilir, tum duvar genisliginde faydalanilarak boyalar, kagit, tebesirler icin minik bir organizasyon yapilabilir, siyah kara tahta boyasi son fotograftaki gibi bir kompozisyonla yumusatilabilir ve ayni sey diger renkler icin de gecerli. Neler yapilabilecegi odaya bagli tabii.

Eklentiler

• 5feb305c5934f2b269d7e4865c4d0918.jpg
    5feb305c5934f2b269d7e4865c4d0918.jpg
    46,6 KB · Görüntüleme: 166
  • bdcc42c82dbed68f9b4f280e1cd57dbd.jpg
    bdcc42c82dbed68f9b4f280e1cd57dbd.jpg
    53,3 KB · Görüntüleme: 194
  • jujuzozo.JPG
    jujuzozo.JPG
    54 KB · Görüntüleme: 178
  • 595b35146a52be5c80e559fe3866d201.jpg
    595b35146a52be5c80e559fe3866d201.jpg
    29,7 KB · Görüntüleme: 167
  • 190072b42e0900ee37863811e469b6d9.jpg
    190072b42e0900ee37863811e469b6d9.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 174
  • 04b2e96cb0a6003e162b67e73c68d975.jpg
    04b2e96cb0a6003e162b67e73c68d975.jpg
    45,2 KB · Görüntüleme: 168
  • cc3ad86feabb97e6700936c075e0aa43.jpg
    cc3ad86feabb97e6700936c075e0aa43.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 173
Sevgili Luanna,

Onemli bir konu da odak noktasi, bir yatak odasinda birden fazla odak noktasi istemeyiz, bunun icin bu boyanin kullanilacagi duvarin diger mobilyalarla en onemlisi de karyola ile iliskisi onemli. Bunlara bakarak daha saglikli bir sonuc ortaya cikabilir.

Sevgili Luanna,

Tekrar tesekkur ederim guzel sozlerinize ve takibinize, ilgilendiginiz herhangi bir konu varsa, o konuyla ilgil yazacagim zaman size haber veririm isterseniz.

Insanoglu omur boyu ciraktir, dogrusunu itiraf etmek gerekir usta olmaya omur yetmez hele ki bu hizli cagda. Insanin ben biliyorum dedigi an kaybettigi andir artik bir sey ogrenemez olur cunku. Allah kibirden, hamliktan korusun hepimizi. Evrenin buyuklugunu dusununce insan aslinda ne oldugunu cok net anliyor, gerisi hayat telasesi, onsuz da olmuyor haliyle.

Istediginiz kadar soru sorabilirsiniz, zevkle cevap veririm, cekinmeyin. Cocuk odasi icin guzel bir fikir. Dikkat edilmesi gereken hususlar sunlar, tebesirler tozsuz olmali ve sagliga zararli madde icermemeli, minikler her seyin tadina bakiyor malum cok dikkatli olmak gerek isirmamalari icin, bir de karalanabilecek duvarin hangisi oldugunu anlamayabilir en basta surprize hazir olun :), toz yapmayan silgi veya nemli bez kullanmak gerek, bitis homojen olmayabilir yani boya iyi uygulanmazsa dalgalanma yapabilir uzerine yazmakta gucluk yasayabilirsiniz, boya zamanla cizilebilir, uygulamayi yapmadan once ustanin daha once bu boyayi kullandigindan emin olun. Bunlari zaten arastirmissinizdir, yine de dusunenler icin yazalim.

Mutfak ve holde de kullaniliyor biliyorsunuz, mutfak ve holde siyah rengi iyi durabilir ancak cocuk odasinda siyah kara tahta boyasi kullanilacaksa ve oda yeterince isik almiyorsa yumusatmak gerekebilir belki veya siyah disindaki kara tahta boyalarina bakmali.

Begendigim ornekler sunlar; boyayi duz bir cizgiyle bitirmek yerine farkli sekiller kulanilabilir, butun duvar genisligini kullanmak yerine duvar uzerinde bir alan belirlenebilir, odada isik yoksa siyah disindaki kara tahta boyalari uygulanabilir, tum duvar genisliginde faydalanilarak boyalar, kagit, tebesirler icin minik bir organizasyon yapilabilir, siyah kara tahta boyasi son fotograftaki gibi bir kompozisyonla yumusatilabilir ve ayni sey diger renkler icin de gecerli. Neler yapilabilecegi odaya bagli tabii.
cok tesekkur ederim. ben cahilce girismisim bu ise sanirim eşime boyatmayi dusunuyodum. ama haklisiniz bi usta bulmaliyim. zararsiz tebesir arayisindayim evet en kotu ihtimal misir unundan kendim yaparım diye dusundum. tekrar tesekkurler

Sevgili Luanna,

Esiniz eger boyayabilecegini soyluyorsa cok hafife almayalim madem. :)

Deneyimli usta arayin dememin nedeni maalesef her ustanin her konuda bilgi sahibi olmayip ustune bir de esegimizi turku cigirarak aramasi. Uygulamayi yapacak kisi esiniz oldugundan biraz okuma, izleme, arastirmayla bu isi cok rahat ogrenebilir ve hic olmazsa kendi evladi oldugu icin itina ile yapar uygulamayi. Bence bir sans verin. Itina arayip da bulamadigimiz bir sey.

Glo.. Acaba diyorum masa yerine... Sehpalar var acılıp masa haline gelebilen.etrafını sedir mısalı ya da belirli renklerle yer mındetlerı:KK43:. Bır tarafım yan goruntu de koşe koltuk vs olması abes olur diyor bır gonlum glo:) ya sormalısın dedı ve ben yıne buradayım

Eklentiler

• IMG_20180519_124003.jpg
    IMG_20180519_124003.jpg
    32,5 KB · Görüntüleme: 198
Son düzenleme:
Puffff.. Masa yaptıracağım fakat bayramdan sonraya kalabilirmişş. 5..6 yıl once venge vardı artık acık renkler yapılıyormuş dediler.. . Bu sebepten beklemem gerekiyor ve Ramazan.. Bende boyle olur olmadık bır seyler bulmaya calışıyorum..

Eklentiler

• IMG_20180519_125621.jpg
    IMG_20180519_125621.jpg
    48,9 KB · Görüntüleme: 158
samyeli 34,

Masa yaptirmaya karar vermekle iyi etmissiniz, acilan sehpa baz alinirsa sedirde degil de Japonlar gibi yerde oturmaniz gerekirdi. :) Masayi 4 kisilik tutun aynen dusundugunuz gibi, acilinca 6/8 olur zaten.

Bugunku egilim daha acik renkteki ahsaplardan yana, dogru ancak yine de venge gayet tabii yapilabilir cunku sirf trend daha acik renkte ahsaplardan yana diye halihazirdaki vengelerimizi cope atacak degiliz. Butce isi, tabii ki tamamen yenilemek mumkun istenirse ancak burada yanlis yonlendirme var, efendim artik acik renkler yapiliyor da venge bulmak zor diye bir sey asla mumkun degil. Muhtemelen acik renklerden stokladiklari icin onlari eritmek istediler uymayinca da venge siparisi verecekler simdi onun icin gecikiyor. Bulamadiklari konusunda israrci olurlarsa buluruz size venge merak etmeyin, numunelerime bakip ozelden yazarim marka model ancak ileride acik renk ahsaba gecmeyi dusunuyorsaniz venge yaptirmayin acik renk yaptirin, zamanla geri kalan mobilyalarda da acik renge gecersiniz. Biz su ani dusunmeyelim hep ilerisini dusunerek hareket edelim. Vengeden memnunum derseniz dezaten sorun yok.

:) . Her gun toz alınması gereken bır mobilya.. Tamam o halde... ıstedıgımız renge ileride boyatabılırmişiz venge masamızı(dogrumudur) tesekkur ederım glo..

samyeli34,

Kullanilacak malzeme hakkinda fikrim yok, nasil bir malzeme kullanir ustaniz bilemiyorum. Boyanir mi, sonuc ne olur, dayanikli bir yuzey ortaya cikar mi hic emin degilim onun icin.

X