• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sallanma sorunumuza çözüm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadasim korkma,aklinada kotu bisey gelmesin benimde arkadasimin cocugunda vardi zamanla gecti ve hisbirseyde cikmadi cocukta,doktor sadece uykusu gelince kendini oyle yorup yatmak isterlermis dedi,otizm oldugunu dusunmuyorum ,kendini oyle avutuyor,doktorada gitmissin korkma artik,bence artik cocugu sallamayin,kendi yatagini koy yatsin eger aglarsa birak aglasin her 5dakikada odasina git sacini oksa ve cik baktin tekrar agliyor yine dene bak gor zamanla tek basina yatmayi ogrenecek,deneyipte olumlu yanit alanlar cok,sevgilerle saygilarla

evet arkadasim zaten uykulari gelince yaparmis benim bebegim uykusu kendiginde basini sallardi doktora gidip soyledim normal dedi ve birakti ve ben uykusu geldigini anlayinca yatagina koyuyorum yatiyor bazen mizlansada gitmiyorum,ablamin oglu kendisi yatamiyor oda senin gibi sorun yasiyor ilk yazdigim mesajdaki gibi doktr soledi ve uyguluyor,doktorun dedigi,evdeki chef sendin bebek degil senin dedigin olmali onun degil,eger sen onun dedigi yaparsan bu istekleri cogalacak,ve her istedigini yaptiracak,vede inan cok uyaniklar,doktr eger uykusu geldigi anlarsan yada su saatte yatacksin diyorsan yatagina koy ve cik,eger aglarsa sacini oksa git eger tekrar aglarsa gene git yap,belli bi saat sonra yorulup yatar,aglamasi fazlalassada alma,belli bi sure sonra inan alisacak,onun dedigi olmayacagini anlar,ama gidip alirsan o yine dedigini yapacak ve evin chefi sen degil o olacak dene bisey kaybetmezsin biliyorum anne yuregi aglasa hemen gidip aliyoruz ama inan yanlis yapiyoruz onlarin iyiligi icin bizler bunu istiyoruz,benim kiz bi ara hastaydi hep yatagima aliyordum baktim bu iyilesti hep istedi bi hafta yatagina goturdum aglayip durdu ama sonunda pes etti,inan seninkide edecek sadece sabret,inan biseycik olmaz,icin icini yesede bekle,cunku ilerde dahada cok zorlanirsin simdi ufakken yap,umarim bi yararim olur sana,kiyi bak,canim,

u.gif
m.gif
a.gif
y.gif
s.gif
u.gif

evet arkadasim zaten uykulari gelince yaparmis benim bebegim uykusu kendiginde basini sallardi doktora gidip soyledim normal dedi ve birakti ve ben uykusu geldigini anlayinca yatagina koyuyorum yatiyor bazen mizlansada gitmiyorum,ablamin oglu kendisi yatamiyor oda senin gibi sorun yasiyor ilk yazdigim mesajdaki gibi doktr soledi ve uyguluyor,doktorun dedigi,evdeki chef sendin bebek degil senin dedigin olmali onun degil,eger sen onun dedigi yaparsan bu istekleri cogalacak,ve her istedigini yaptiracak,vede inan cok uyaniklar,doktr eger uykusu geldigi anlarsan yada su saatte yatacksin diyorsan yatagina koy ve cik,eger aglarsa sacini oksa git eger tekrar aglarsa gene git yap,belli bi saat sonra yorulup yatar,aglamasi fazlalassada alma,belli bi sure sonra inan alisacak,onun dedigi olmayacagini anlar,ama gidip alirsan o yine dedigini yapacak ve evin chefi sen degil o olacak dene bisey kaybetmezsin biliyorum anne yuregi aglasa hemen gidip aliyoruz ama inan yanlis yapiyoruz onlarin iyiligi icin bizler bunu istiyoruz,benim kiz bi ara hastaydi hep yatagima aliyordum baktim bu iyilesti hep istedi bi hafta yatagina goturdum aglayip durdu ama sonunda pes etti,inan seninkide edecek sadece sabret,inan biseycik olmaz,icin icini yesede bekle,cunku ilerde dahada cok zorlanirsin simdi ufakken yap,umarim bi yararim olur sana,kiyi bak,canim,
ben denedim cadı kızım kıyameti kopardı artık ağlamaktan çatlıcak diye korktum.şimdi tekrar denesemmi düşünüyorum belkide sabırlı olursam alıştırabilirimŞeniz
u.gif
m.gif
a.gif
y.gif
s.gif
u.gif

......................................................................................................................

Son düzenleme:
umaysa kucuk degil,simdiden alistir,inan buyuk olunca dahada cok zorlanirsin simdiden yapki ilerde zorlanmayasin,ben kendi kizimi hic sallamadim beyni acisindan iyi degil diye,uykusunu geldigini anlayinca hemn kendi yatagina koyuyordum,ve yatardi ozamnlar yatagi benim odadaydi ama 6 ayindan sonra odasini ayirdik ve orada aynisini devam etti ilk gunler tabiki zorlandi ama ben ondan inatciydim birkackere agladi ama sonra alisti inan onlarin iyiligi icin,cunku daha buyuk olunca onlara laf gecirmek cok zor cunku cok inatcilar,sen en iyisi simdiden alistir ,ufak degil yanliz yatabilir,ilkgunler zorlansada aglasa gitme zamanla inan alisir bunu cok arkadasim denedi ve olumlu cevaplar aldim,cunku 1yas sonrasi cok gec vede bebekler tahmin etmedigimiz kadar inatci ve zekiler,umarim bir faydasi olur sana,sadece sabret,canim sevgiler

unutmadan anneler bebegi yataga koyup odasindan cikar,bebek aglar ilk once anneler aglasin alisacak der,ve 10dakika sonra anne dayanamaz gider bebegi alir bu yanlis,bebeginiz sizi kullandi ve o kazanmis oldu,ama gitmezseniz bebek anlar kimsenin odaya gidemeyecegini aglayip yorulur ve susar,unutma evdeki chef sensin o degil,biliyorum anne yuregi ama inan onlarin iyiligi icin,birkacgün dene alisacak,eger bebeginiz aglamasini cogaltir gaz verirse odaya gir saci oksa tekrar cik,aglasada kendi halinde birak,bye

selam arkadaşlar.2 yaşındaki oğlum sürekli sallanıyor ve başını vuruyor.Artık takıntı haline geldi günün çoğunu böyle geçirmek istiyor.Böyle giderse başında bir hasar oluşacak.Ne yapsam önüne geçemiyorum.Belki aynı durumda olan arkadaşlar vardır.Bir çözüm önerisi ?

canim sakin korkma benim 14 yasindaki oglumda sallanirdi otistik felanda degil. masallah kolej kazandi burda gymnasium yasitlarindan hic bi farki yok bende zamaninda cok endiselenmistim cok sukur sadece kendini rahatlatmak icin yaptigini soyledi dr.bu arada hala zaman zaman sallaniyorjeyyar

teşekkürler bizimkide kendini rahatlatmak için yapıyor sanırım.ama çok sinir bozucu oluyor tabi.umarım en kısa sürede bırakır.

tabi aglayacklar hatta gazi verip dahada cok aglayacklar ama siz herhalde bu denemeyi yapmadan iyice kararli olun,birakip agladiktan sonra gidip alirsaniz isi cozemezsniz,okmi korkmayin,dilek ve umaysu ikinizinde bebegi 10aylik deneyin cok normal bi yas,hatta gec kalirsaniz ozamn cekeceginiz var,vede basini saallamk icin artik uzulmeyin,normal kendilerini avutuyorlar okmi,saygilarimla bye:)

sağol canım.acaba kreşlerin oyun saatlerine versem iyi gelir mi çocuğa.çocuklarla oynamayı çok seviyor zaten çok canayakın bir çocuk.sıkıntısı belki az da olsa azalır.

tabiki iyi gelir ozaman kendini oyuna verir,hem iyice yorulur bu yuzden hem rahat yatar hemde belki yavasta kafa sallamayida unutur iyi fikir canim,benimde kizim 2yasina girecek burada isvicrede 2yaslar icin haftada 1,veya iki kez oyun kresi var ben bile dusunuyorum,dene bence ,yardimci olacak,kendine iyi bak,optum,

tabiki iyi gelir ozaman kendini oyuna verir,hem iyice yorulur bu yuzden hem rahat yatar hemde belki yavasta kafa sallamayida unutur iyi fikir canim,benimde kizim 2yasina girecek burada isvicrede 2yaslar icin haftada 1,veya iki kez oyun kresi var ben bile dusunuyorum,dene bence ,yardimci olacak,kendine iyi bak,optum,

Araştırmaya başladım.güvenilir biryer bulursam vereceğim en azından bir denemek lazım.çocuk, çocuk istiyor yanına oynamak istiyor

en azindan canim yavas basla mesela ilk once haftanin 1gunu olabilir sende ogun yaninda kalip uzaktan seyredebilirsin,acaba mutlumu,huzurlumu,arkadaslariyla arasi nasil,kavgami var yoksa tahmin ettigindenmi iyi anlarsin,baktin guvenilir bunu haftanin 3.4gunu yapabilirsin artik sen nezamn istersen,yarim gun mesela,ama dedigin gibi guvenilir bir yer bul,her cocuk oynamk ister,cikip dolasmak ister bu onlarin en dogal hakki,benim kiz her an benimle oynamk istiyor,artik havalarda sogudu parkada cikamiyorz,oyuzden elimden geleni yapiyorum,ins yakinda istedigin gibi bir yer bulursun canim,sallamasi ve uykusu nasil,ins zamnla iyi olur,kiyi bek canim,

tabi aglayacklar hatta gazi verip dahada cok aglayacklar ama siz herhalde bu denemeyi yapmadan iyice kararli olun,birakip agladiktan sonra gidip alirsaniz isi cozemezsniz,okmi korkmayin,dilek ve umaysu ikinizinde bebegi 10aylik deneyin cok normal bi yas,hatta gec kalirsaniz ozamn cekeceginiz var,vede basini saallamk icin artik uzulmeyin,normal kendilerini avutuyorlar okmi,saygilarimla bye:)

.........................................................

Son düzenleme:
dilek ,canim sabirla ve kararli olarak basaracaksin,inan kazanan sen olacaksin,benim kiz hastaydi bi ara hep kendimle yatiriyordum,baktim is kotuye gidiyor,tekrar yatagina koydum,oda agladi icim icimi yedi,sen beni gorseydin esim beni zor tutuyordu ama iyide tuttu,suanda aglasa artik kendim gitmiyorum,uykusu gelince anliyorum ve yataga koyuyorum,inan sende basarirsin sadece karali olmalisin,ve sabredecen,yoksa bir yapar ikincisinde gidersen olmaz zaten,dedigim gibi onlar bizden uyanik,hicbirseyde olmaz,benim cocuk doktorumda ablam bircok kisiye ayni yöntemi tavsiye etti,kotu bir uygulama yanlis birsey olsaydi demezdim zaten bunu canim,eger ilerde sorun yasamak istemiyorsan simdiden basla,benim bir tanidiktan duydum kadinin biri hep cocugu kendi yatagina koyarmis cocuk 8yasina gelmis halen annesiyle yatarmis,simdi annesi odani örümcek adam odasi yaparim falan filan cocuk simdi birakmis annesiyle yatmayi,düsün artik,daha neler var neler,en iyi kararli ve sabirli ol,inan yaparsin,sevgilerimle canim,kiyi bak

Herkese merhaba! Oğlum şu an 8,5 aylık ve her mama sandalyesine oturttuğumda ve bazen de pusetine oturduğunda ileri geri sallanmaya başlıyor.Şiddetli bir şekilde sırtını vuruyor sizce normal mi? Şimdiye kadar çok fazla önemsememiştim çünkü bunu yaparken eğleniyor ama artık yemek yediremez oldum hiç durmuyor omzundan tutup bir kaşık veriyorum sonra tekrar sallanıyor. Sizlerde de böyle bi durumla karşılaşan varmı? Otizm falan yazılmış okuyunca panik oldum ama tüm davranışları normal aylık gelişimi,dil gelişimi,göz kontağı falan..

Back