• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sallanma sorunumuza çözüm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nehirce

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
23
3
286
İstanbul
selam arkadaşlar.2 yaşındaki oğlum sürekli sallanıyor ve başını vuruyor.Artık takıntı haline geldi günün çoğunu böyle geçirmek istiyor.Böyle giderse başında bir hasar oluşacak.Ne yapsam önüne geçemiyorum.Belki aynı durumda olan arkadaşlar vardır.Bir çözüm önerisi ?

canım çok çok geçmiş olsun üzmek istemem ama bizim komşumuzun oğluda öyleydi devamlı kafasını koltuğa falan vuruyodu ve 2 yaşına gelmesine ragmen hiç konuşmuyodu.doktora götürdüler ve çocuk otistik çıkmış otistiğin sebebide çocugun çok tv izlemesiymiş senelerce doktor peşinde koştular çocuk bayagı açıldı ama yaşıtlarına göre konuşması sınırlı.
inşallah senin sorununda hemen çözülür vakit kaybetmeden doktora götürmeni tavsiye ederim canım.

teşekkürler ama biz pedagoga götürdük.o yönde bir sorunumuz yok çok şükür.cin gibi maşallah.şimdi bir psikiyatriste götüreceğiz.

sağol.sorun can sıkıntısımıdır nedir bilmiyorum?oyun oynadığımızda herşey süper ama yalnız kalınca sallanıyor

canım bazı bebekler sallanmayı severler.benım 2 yasındakı oglum da sureklı sallanıyordu otızm den suphelenerek once cocuk dr.una sonra da bır psikiyatriste goturduk bır suru test sonuda korktugumuz basımıza gelmedı.ama başka seyler de gozlemlıyorsan ıletısım kurmrmk ya da goz goze gelmekten kaçınmak gıbı vakıt kaybetmeden dr.a gıtmelısın.sakın panık de olma dedıgım gıbı cocuklarda sallanmak hoş bır duygu yaratıyor.ama bunu takıntı halıne getırdıyse ve başka gozlemlerın de varsa vakıt kaybetme canım

Benim kızkardeşimde küçükken bir filimden (lorenzonun yağı) etkilenerek sallanmaya başlamış şimdi 28 yaşında tabii.Dikkat çekmek için yapıyorlar sanırım.Ozamanlar pedegog psikolog gibi şeyler doğal karşılanmadığından herhangi bir dr götürmemiş annem ama dikkatini farklı şeylere çekmek sanırım düzelmesine yardımcı olur.Mesela bir kreşin oyun saatlerinde onuda götür oynasın çocuklarla farklı birşeyler yapsın unutur bence.Yada uzun saatlerini alacak şekilde cocuk parklarına götür.geçmiş olsun.Bu arada kızkardeşim maaşallah cin gibidir.

arkadaşım benimde hemen aklıma otizm geldi lütfen ihmal etme yaşı daha erken benim yeğenimde otistik yaşadıklarımızdan biliyorum noolur basit bi sallanma deyip geçme düzelene kadarda peşini bırakma. otizmi bi sürü çeşidi var belki gözden kaçmış olabilir sana bi arkadaş bi abla tavsiyesi ciddi bişi olabilir canım... çocuğuna klip içerikli tv kanlalrını izletme dönen nesnelere bakışını takip et birde göz kontağı çok önemli dakikalarca gözlerinin içine bakmasını sağla.

Sallanma sorununa en iyi cözümü cocuk psiyatrisi üzerine egitim almis bir uzman karar verir. Biz burda ne desek, yalan ya da yanlis olur canim.

Ama, kendi kendine sallanma insana ilk etapta otizm süphesi uyandiriyor.
Otizm genis bir yelpazesi olan bir rahatsizlik. Mesela, benim oglum otistik ama kendi kendine sallandigini görmedim. Ama bazi vakalarda sallanma, kendi etrafinda dönme..vs olabiliyormus.

Ismiyle cagrildiginda tepkisi nasil?
Dönen nesnelere karsi ilgisi yogun mu?
Siz seslendiginizde sagir gibiymis gibi hic tepki vermezken, cok sevdigi cizgi film, reklam, bir müzik...vs ciktigi zaman Tv karsina kosup pür dikkat kesilip, cevresiyle ilgisi azaliyor mu ya da tamamen kopuyor mu?

Daha bir sürü tipik belirtiler var. Sen en iyisi otizim üzerine egitim almis bir uzmana götür.Daha da iyisi, Türkiye`de bulunan bir otizm merkezine ugraman ve onlarla görüsmen..Onlar seni yönlendireceklerdir.

Benim oglumda cin gibi ama otistik iste.
Söyledigim hemen hemen herseyi anliyor ama konusamiyor su an..Terapilerde, gösterilen seyi terapist bir kere göstermesi yetiyor. Puzzle`ri hic sasirmadan yerli yerine koyuyor. Küp-ücgen-silindir...vs sekilleri gelmesi gereken yerler yerlestiriyor. Renkleri tanimasi cok iyi...

Ihmal etme, telaslanma ama acele et canim...
Hersey hastalikta oldugu gibi, otizmde de, erken teshis ve tedavi cok önemli..

Saglicakla kal,
Umarim hicbirsey yoktur bebisinde..

canım bazı bebekler sallanmayı severler.benım 2 yasındakı oglum da sureklı sallanıyordu otızm den suphelenerek once cocuk dr.una sonra da bır psikiyatriste goturduk bır suru test sonuda korktugumuz basımıza gelmedı.ama başka seyler de gozlemlıyorsan ıletısım kurmrmk ya da goz goze gelmekten kaçınmak gıbı vakıt kaybetmeden dr.a gıtmelısın.sakın panık de olma dedıgım gıbı cocuklarda sallanmak hoş bır duygu yaratıyor.ama bunu takıntı halıne getırdıyse ve başka gozlemlerın de varsa vakıt kaybetme canım

canım teşekkür ederim.pedagog gördü oğlumu.o tür birşeyin olmadığını söyledi.özellikle sordum ama hiçbir sorun yok kesinlikle dedi.ama malesef buna çözüm bulamadık.şimdi psikiyatristten randevu aldık oraya götüreceğiz.küçükken salıncağında sallanıyordu oradan tik mi kaldı nedir bilmiyorum

teşekkürler canım.bir pedagog gördü oğlumu ama bir sorun olmadığını söyledi.otizmi bende okudum ama uyan hiçbir davranışı yok.psikiyatristten randevu aldık götüreceğiz bakalım ne olacak...

canım çok sewindim.umarım başka birşey cıkmaz .merak etme.sallanmaya başladıgı anda ılgısını başka tarafa falan cekmeye calış.dr.a da gotureceksın ztn.allah yardımcın olsun canım

otizm korkulu rüyamız oldu son 20 gündür benim oğlumda konusma geriliği ,göz temasından kaçınma,seslenince bakmama gibi belirtiler vardı ve 20 gündür doktor doktor geziyoruz şimdilik sonuc alamadık ama otistik olmadığı düşünülüyor ayrıca 20 günde bile çok gelişme oldu.sanırım çocuklar bazı hareketleri sıkıntı veya ilgisizliktende yapıyorlar.tv den uzaklaştır derim biz öyle yaptık ve birsaniye bile yalnız bırakmadık.çoşkulu oyunlar oynadık ve galiba aramıza dönmeye başladı.umarım geçici birşeydir.bu aradada tüm otistik ailelerine kolay gelsin. basına gelmeyen anlamıyormuş.

teşekkür ederim canım.şu bir kaç gündür kendini biraz daha oyuncaklara verdi.daha az sallanıyor gibi.doktor randevumuz haftaya.bu arada çocuk psikiyatristlerinden randevu almak ne zormuş.bir ay olacak neredeyse biz randevu alalı.üstelik oldukçada pahalı.

teşekkür ederim canım.şu bir kaç gündür kendini biraz daha oyuncaklara verdi.daha az sallanıyor gibi.doktor randevumuz haftaya.bu arada çocuk psikiyatristlerinden randevu almak ne zormuş.bir ay olacak neredeyse biz randevu alalı.üstelik oldukçada pahalı.

Evet nehirce bende kızımı götürmek için psikiyatristten randevu almak için 1 ay uğraştım Çapada sırf çocuklar üzerine büyük bir bölüm varmış.Pazartesi sonunda randevumuza gidiyoruz.Çapayı ararsan ücertsiz ssklı yada emekli sandığınız varsa 414 20 00 / 32233 gündüz 10:30 'a kadar randevu alıyorlar sabah 08:30 da aramaya başlanıyor ama telefonu düşürmek çok zor ama çook iyi psikiyatristler varmış.

evet canım ssk var ama çapa çok uzak.çocuğuda araba tutuyor.biz de marmara üniv.hastanesini aradık ama yılbaşından sonra vermeye başlayacaklarmış randevu.doluymuş o zamana kadar.Oranın doktorları vakıfta bakıyor ücretli olarak onlar bile 1 ay sonrasına verebiliyor.üstelik 200 YTL alıyorlar.aldık randevu bekliyoruz şimdi.sen ne için götürüyorsun çocuğu.şimdiden geçmiş olsun arkadaşım.

umarım önemli bir şey değildir ama sana tavsiyem tek bir doktorun fikriyle hareket etme

evet canım ssk var ama çapa çok uzak.çocuğuda araba tutuyor.biz de marmara üniv.hastanesini aradık ama yılbaşından sonra vermeye başlayacaklarmış randevu.doluymuş o zamana kadar.Oranın doktorları vakıfta bakıyor ücretli olarak onlar bile 1 ay sonrasına verebiliyor.üstelik 200 YTL alıyorlar.aldık randevu bekliyoruz şimdi.sen ne için götürüyorsun çocuğu.şimdiden geçmiş olsun arkadaşım.

Benim kızım 1 yaşından beri heyecanlandığında ve ağladığında yada sabah kalktığında yemekten bahset , hemen kusuyor şimdi anasınıfına gidiyor orda da aynı şeyi yapıyor.Psikolojik olduğu için dr görsün dedik.bakalım bize ne diyecek.

Back