ben diyete başlamadan önce buradaki başarı hikayelerini çok okudum... okudukça motive oldum... 83 kg dan 60 kg 23 kilo dile kolay , aslında 52 kg olmak istiyorum da, 52 bana çooooook uçuk bir rakam geliyordu... 31 kg ne demek yahuuuu....evet henüz yolu yarıladım , ama verdiğim 15-16 kg bile görüntümün çoook değişmesine sebep oldu, hatta 77-78 kg da bile kendimi daha iyi hissediyordum (83-85-88 den sonra)... 60 olursam kimbilir kendimi ne kadar daha iyi hissederim
hele 55-52 kg arası herhalde süpper ötesi iyi hissederim kendimi....
17 aralıkta diyete başladım, sabah meyve öğlen yemeklerden vs. arada krizlerim oluyordu, kaçamak yapıyordum ama öyle böyle değil... 5.2.2013 de bir baktım 81.1 kg.... topu topu 2 kg. neredeyse 2 ayda.... evet bu işte bir aksaklık vardı, nerede hata yapmıştım...hani bir (japon mu, çin mi, ingiliz mi) atasözü vardır ya sabah kral gibi, öğlen zengin gibi, akşam fakir gibi, yemelisin diye ya da sabah tek, öğlen arkadaşlarınla, akşam düşmanınla yemek ye.. diye... ben hatayı kahvaltı yapmamakla ve akşam saat 9-10 gibi booool salata ve meyve yemekle yaptığımı algıladım... tv de ve gazetede canan karatay dikkatimi çekiyordu, meyvenin kilo aldırdığını ekmeğin insanı daha çok acıktırdığını, 6 öğün yerine 3 öğün olması gerektiğini vs. dinledim ve bunları uygulamakta bir zararım olmaz nasılsa deyip uyguladım... sabah kahvaltımı çok iyi yaptım, bol yeşillikli lorlu zeytinli...doyuyordum. öğlen ise ana yemek, pilav, salata ya da yoğurt yedim. akşamda gene çorba, ana yemek, yoğurt, pilav, salata yedim ( bu saydığım yemekleri doyana kadar yiyordum, ama öncesinde bol su içmek kaydıyla), öğlen ve akşam arası kuruyemiş yada kuru kayısı yada kuru incir yiyordum... saat 6-7 den sonra hiiiiç birşey yemedim, bu çok önemli.. kaçamak bile yapmadım...sabah ılık su ile güne başladım ve gün içerisinde booool boool su tükettim (zaten su içmeyi seven biriyim) Allahtan tatlıyı pek sevmem pek canımda istemez bu nedenle sadece kayısı ve incir ile tatlı ihtiyacım karşılanabiliyordu. bir de ne kadar işe yaradı bilmiyorum ama bim de satılan 5i1 yerde ve form çayı 2 şer fincan içtim (son zamanlarda bıraktım, bence anlamsız işe yaramıyor). şu an kendimi diyette gibi hissetmiyorum, en güzel tarafıda bu... zaten kv dem--sen bizden daha çok yiyorsun diyor...
aslında haklı da , yemek saatlerime dikkat ediyorum, zaten çalıştığım için kahvaltı ve öğleni işyerinde, akşamda kendim hazırladığım için en geç 6:30 da yemek işimiz bitiyor... evde pirinç pilavından çok bulgur pilavı yapıyorum, ama pirinç yaptığım zamanlarda oluyor ve gayet te güzel yiyorum. mantı, makarna yemedim hiç sevmemde zaten...
mahzenim bunlar senin içindi, daha yazarım. aslında bir laf arasında bana demiştinki emziriyorsun, bunun avantajlarını kullansan çok kilo verirsin, ( sen hatırlamazsın ), işte beni o sözün çok etkilemişti ve diyete başlamama vesile olmuştun, canım umarım sende benden etkilenir ve diyete başlarsın, beraber kilocuklarımızı patır patır döker fit hatunlar olur çıkarız..