kilo bildirimim başlangıç kilom 83.1
geçen haftaki kilom 71.3 kg
bu haftaki kilom 69.4
giden -1.9 kg
toplam giden -13.7 kg oley oley 69 lu rakamlarrrrr... şimdi kilo vermek daha rahat ve daha güzel olacak.hayal gibiydi 60 lı rakamlar.
geçen hafta 100 gram, ondan önceki hafta 200 gram gitmişti, bu hafta neredeyse 2 kg. umarım gene 2 hafta takılmam aynı kiloda, genelde öyle oluyor. bunada alıştım... gerçi ben kendimi diyette gibi düşünmüyorum... ben zararlı gıdalar tüketmemeye çalışıyorum. yoksa canımın istediği (canımın sağlıklı şeyler istemesi gerek tabiki ) herşeyi yiyorum, örneğin akşam 2 koca tabak sebzeli bulgur pilavı, 1 koca tabak barbunya yedim.. öyle 2 kaşık 3 kaşık diye sınırlamıyorum kendimi, bulgur zararlı değil çünkü, makarna yada ekmek olsaydı evet sınırlamam gerekirdi...
mönü paylaşmaktan sıkıldım... kendi kendime yazıp duruyorum.bu nedenle 1 haftadır paylaşmıyorum... osibuleb canım şampiyona ek gıdaya başlamışsın, inşallah güzel bir şekilde atlatırsın... ek gıdaya başladığımda, sürekli birşeyler hazırlıyordum ve öğün olarak değilde, 1-2 çay kaşığı veriyordum...elma suyu havuç suyu ile başladım. sonra tarhana ve sebze çorbası yaptım. 3-4 güne bir yeni bir tarif yapıyordum sebzeleri haşlayıp (örn:havuç, patates, karnıbahar, ıspanak... bizimkisi kışın başladı ek gıdaya) az pirinç, az tereyağı koyup blenderden geçirip 1-2 kaşık veriyordum. 7-8. ayında öğün olarak vermeye başladım.
ek gıdaya geçince sabırlı olmalısın, 1-2 çay kaşığı tatsın. öğün olarak verirsen hazmetmesi ilk etapta zor olabilir. kızıma tatlı pek vermedim, zaten pek sevmiyor.tatlı niyetine; bazen bebe bisküvisini süte katıp veriyorum, bazende yoğurda reçel katıyorum (danoneden daha sağlıklıdır, reçel ve yoğurt ev yapımı en azından) veriyorum prensesime..canım sakın şimdiden çikolata vs. verme şampiyona, büyüyünce zaten durduramayacaksın, en azından şimdi bol katkılı obezliğe neden olacak gıdala almasın, ben bu konuda katı kural koydum, asla çikolata vs. türevlerini vermiyorum, dolayısıylada kızım tadını bilmiyor...istemiyor
kızım tarhana çorbasına bayılıyor, ama diğer çorbalarıda seviyor. artık bize yapacağım yemekleride, kızımı düşünerek hazırlıyorum, yemeklerin yanına bulgur pilavı çok yapıyorum, her akşam olmasada, haftada 2-3 defa yapmaya çalışıyorum. bulguru sevsin istiyorum (babası hiç sevmez çünkü) neden bulgur? çünkü, bulgurun pirinçten ve makarnadan daha sağlıklı olduğuna inanıyorum. yemeklere az tuz katıyorum yağ ise genelde tere yağı ve zeytin yağı kullanıyorum. çorba eksik etmiyorum.. tarhana, yayla, şehriye, ezogelin, mercimek... aklına gelen tüm çorbaları yapmaya ve yedirmeye çalışıyorum... artık rahatım, kızım herşeyden yiyebiliyor. yiyemediği şeyleride blenderden geçirip veriyorum... sevmediği gıdalar var tabi
, hangimizin yokki
yesin diye zorlamıyorum..
şimdilik bu kadarr...