Sakarya da jinekolog!

geçen haftalarda sancımdan dolayı doğum evinde kaldım. nöbetçi dr neşe hanımdı . hiç iyi bir doktor değil. neden bu saatte geldin diye bir zılgıt yedim, hiç yoktan doğum haneye aldı bütün psikolojimi bozdu sonra gebe servisine çıkardı. doğumhaneye gittiğinizde hiç birşeyi görmicek duymıcaksınız. sadece ebelerin ve dr ne dediğini uygulayın ama uyanık olun her dediğini yapmayın her dediğine inanmayın. o gece kadına bebeğin nst ölü çıktı dediler. kadın o üzüntüyle doğum yaptı ama bebeği canlıydı. poposunu dönmüş nst de.... ama yinede başka bir güvenilecek hastane yok malesef. özel hastaneler konfor açısından kulağa hoş geliyor ama ticari kazanç ve tecrübesizlik kötü sonuçlar doğura bilir. ve dikkat edin altınovanın bebek listesine hep erken doğum (sezeryan) .... hakkımızda hayırlısı...

bende ankarada yaşıyorum. ailem yanıma gelemeyecegi için ben onların yanında doğurmaya karar verdim. adatıp taki neşe hanıma gidecektim ama 17 temmuzda başlayacakmış göreve doğumuma yetişemiyor. burada yazılanlardan dolayı sami bey daha gözüme hoş göründü ama. kan pıhtılaşması sorunum var. sıkıntılı hasta istemiyor demişler kara veremedim

valla canım dr isleri göreceli birsey yani kisiden kisiye degisiyor ben sami beye gidiyordum yumurta takibine yumurtanın boyutunu begenmedi isimize yaramaz dedi ama ben su an hamileyim onun dedigi degil de rabbimin dedigi olur kapısndan aglayarak cıkmıstım ugrasmak istemedi cok umutsuz konusarak basından attı yine tercih sizin herkese aynı seyi yapar mi bilmem

arkadaşlar bende 36. haftamdayım.bu zamana kadar herp ertan çeliğe gittim denildiği gibi takip konusunda zayıf ama serin kanlı bir doktor ben çok panik bir insanım o yüzden herşeyt iyiydi ama konu doğuma gelince işler değişti,doğum hastanesinde doğum düşünmüyorum kesinlikle insanın en çok ilgiye muhtaç olduğu bir zamanda yalnız kalması çok büyük haksızlık tabi normal doğumdan bahsediyorum.O yüzden altınova sami kemiğe gitmeyi düşünüüyorum adatıpta doktor bulamadım sadık bey başhekim olduğu için normale girecek vakit bulamaz diyorlar.kadın doğum daha tecrübeli diyorsunuz ama arkadaşlar yazmış canlı bebeğe ölü denmiş,sonuçta bu her hastanede olabilir.Rabbim alnımıza ne yazdıysa o gelecek başımıza,ben o yüzden altınova düşünüyorum biri ilgilenmese biri ilgilenecek mecbur diye düşünüyorum

bu arada özellerde hep sezeryan denmiş ama bunda annelerin payı çok büyük benim tüm akrabalarım ay normal doğum yapamam veririm parasını günü belli saati belli diye sezeryan istiyorlar devlet sezeryana çok yaklaşmayıncada mecbur özele yöneliyorlar inanın bir çok yakınım sezeryan için özeli tercih ediyor.bu nedenle özel hastanelerde sezeryan bu kadar çok yoksa ben normal istiyorum diyen kişiye kimse zorla sezeryan yapamaz.

arkadaşlar bende 36. haftamdayım.bu zamana kadar herp ertan çeliğe gittim denildiği gibi takip konusunda zayıf ama serin kanlı bir doktor ben çok panik bir insanım o yüzden herşeyt iyiydi ama konu doğuma gelince işler değişti,doğum hastanesinde doğum düşünmüyorum kesinlikle insanın en çok ilgiye muhtaç olduğu bir zamanda yalnız kalması çok büyük haksızlık tabi normal doğumdan bahsediyorum.O yüzden altınova sami kemiğe gitmeyi düşünüüyorum adatıpta doktor bulamadım sadık bey başhekim olduğu için normale girecek vakit bulamaz diyorlar.kadın doğum daha tecrübeli diyorsunuz ama arkadaşlar yazmış canlı bebeğe ölü denmiş,sonuçta bu her hastanede olabilir.Rabbim alnımıza ne yazdıysa o gelecek başımıza,ben o yüzden altınova düşünüyorum biri ilgilenmese biri ilgilenecek mecbur diye düşünüyorum

haklısın insan ilgi ister o anda ama . önemli olan ilgi değil aslında bilgili tecrübeli insanlar. ben altınovanın ebelerine güvenmiyorum. doktorun yanınızda olacağınıda hiç sanmayın. son anda geliyo veya bir sorun olduğunda geliyo. dikişi o atıyo. tecrübesiz ebelerin elinde kalıyosunuz malesef. ben bir ara altınova başhekimine kadar çıktım. gece için tecrübeli bir ebe olsun. benımle ilgilenen ebenın hataları çok kötü sonuçlar doğura bilirdi. bilinçsizce davrandı. ve doktor filan gelmiyor kolay kolay. sıcak yataktan kim kalkmak ister... bende ilgi isteyen biriyim ama o anda ilgiden çok bilgili insanlar önemli. doğum evinde ne kadar bilgili olduklarını bilemem ama okadar çok doğum yaptırıyorlarki en bilgisizi bile artık bilir birşeyler. her yerde sorunlar çıkar gerçi çelişkiliyim bide. ama sakaryada en emin ellerin doğum evinde olduğuna inanıyorum. ama bizlerinde bilinçli olup gerektiğinde tedaviyi sorgulamalı ve karşıda çıkabilmeliyiz. koyun olmayalım...

haklısın arkadaşım ama şöyle bir durumda var,ben hamileliğimin ilk ayında 11 haftalıktı galiba yoğun bulantı nedeniyle doğum evinin septik bölümünde yattım,benden kan aldılar benden öncede başka bir arkadaşın kanını almışlar benim tüpün üzerine o arkadaşın adını,o arkadaşın tüpünün üzerinede benim adı yapıştırmışlar.Neyse ben kan almadan kalkarken ordan 1 hemşiremi ebemi bilemem artık o fark etti son anda ama yinede karıştırdılar sanıyorum çünkü sonuçlar geldiğinde benim pozitif kan negatif grubu çıkmıştı.Neyse beni taburcu edecekler kendi doktorum zahmet edip gelmedi bile kontrole orda bir bayan doktor geldi taburcu olmadan önce bebeğe bakmam gerek yaşıyormu dedi.Neyse beni usg odasına gönderdi orda bir ebe tutturdu alltan bakılacak diye hayır diyorum hamile bir insana nasıl alttan bakıcakasınız?Doktor gelsin ben yatmam bu masaya banada kimse alttan bakamaz dedim.Ebe ters ters baktı tersler gibi oldu sonra doktor geldi normal yukardan muaynesini yaptı.Tamam deyip gitti ne bir cevap nede başka bir şey.Yani doğum evindede doktor başınızda olmayacak kesinlikle.Benim yatıığım odada arkdaş ikinci gebeliğiydi.ilk gebeliğinde 2 gün sancı çekmiş bakan olmadı diyor,sonra nöbetçi doktor gelmiş niye bekliyor bu hasta falan demiş 2 gün sancımı olur böyle niye sezeryana almadınız diye çıkışıp hemen sezeryana almışlar kızı.Yani demem oki devlettede doktor gelmiyor hatta hiç gelmiyor.ebenin görevi saat saat doktoru aramak bunu bize özelde doğum yapan arkadaşlarım anlattı.Hatta biri gece yapmış ilk yatışta doktor muayne etmiş sonra ebe bilgi vermek için doktoru aramış doğum haneye indirdiklerinde doktor hazır bekliyordu dedi arkadaş.Gce saat iki buçuk.Neyse çok yazdım sadece bildiklerimi paylaşayım istedim.Çünkü küçük yer imkanlar kısıtlı yaşadıklarını paylaşması gerek insanın.

bende sakaryadayım ve doktorum mustafa güder çok memnunum doktorumdan herkez her gün aynı psikolejide olmaya biliyor ben 9 aylık hamileliğimde 4 kez 80 lira verdim ve tansiyon sorunum var gece 2 bile olsa arayıa biliyorum doktorumu benım için doğumhanede nöbetçi bile olsa gelip musayane edebiliyo Allah razı olsun...

valla canım dr isleri göreceli birsey yani kisiden kisiye degisiyor ben sami beye gidiyordum yumurta takibine yumurtanın boyutunu begenmedi isimize yaramaz dedi ama ben su an hamileyim onun dedigi degil de rabbimin dedigi olur kapısndan aglayarak cıkmıstım ugrasmak istemedi cok umutsuz konusarak basından attı yine tercih sizin herkese aynı seyi yapar mi bilmem

Aynı şeyi bana da yaptı sami bey.Resmen kapıdan kovdu.KEsinlikle o sıkıntılı hasta istemiyor, risk almak istemiyor.Zaten doğum için yeterince hastam var kistiyle, yumurta takibiyle uğraşamama getiriyor işi.

bende tedirgin oldum 4 aylık hamileyim bende.Şimdiye kadar neşe çakmakçı beyhekim hastanesine gittim.Şu ana kadar çok memnunum çokilgileniyor.muaynehanesine gidiorum kendisi 20 haftadan sonra hastaneye gelirsin sgk dan sende yararlan dedi.süper bi kadın ama genede tereddüte düştüm şimdiii.onda doğum yapan birileri varmı?

merhaba ben hamilelikten önce jinekolojik problemim için gitmiştim ersin gürsel'e.her soruna ayrıntılı cevap veriyo gerçektende.şu an inci göz hastanesinin yanında muayenehanesi.
hamilelikten sonra metin mutlu'ya gidiyorum.doğumevinin başhekim yardımcısı o da.muayenehanesine gidiyorum.iyi bi doktor olduğunu duymuştum daha önce gerçektende öyleymiş.umarım böyle devam eder.
adatıp ta neşe hanım var onunda iyi olduğunu duymuştum ama sen bilirsin.
umarım istediğin zaman hamiş kalırsın:1rolleyes:

adatıptaki neşe hanımmı iyi bogazına düşkün ben gittim kendisine hamilelik testi için hemyemegini yiyor hem sert sert konuşuyor daha hastasınla nasıl ilgilenir bilmiyor hasta karşısında yemek yenirmi yemegini yedi benle ilgilendi yemekhane degil muane odasında gerisini siz düşünün sadık bey ilgili ama yogun beyhekimde neşe hanım iyi diyorlar bide yine beyhekimde oya hanımı gidenlerden duyuyorum hatta arkadaşımın hastalıgını kendi hastalıgı gibi araştırmış adapazarındaki doktorlar bişi bulamamış oya hanım bilmiş

selam arkadaşlar, 11 yaşında bir oğlum var,3 aylıkda hamileyim ve hemen hemen sakaryadaki tüm kadın doğumcularla ilgili az çok bilgim var.Şu an size iki dr ismi verebilirim hemde gözüm kapalı olarak :) Dr. Turgay Şenen ve Dr. Ertan Çelik. Turgay bey sevgi polikliniğinde, Ertan bey halen doğumevinde görevli aynı zamanda muaynehanesi de var ...

Hepinize sevgiler bebişlerinizi sağlıklı bi şekilde kucaklarınıza alırsınız inşallaha.s.:CüvCüv:

ertan çelik için birşey diyemem ama turgay şenen paracı az paralarımızı yemedi....

adatıptaki neşe hanımmı iyi bogazına düşkün ben gittim kendisine hamilelik testi için hemyemegini yiyor hem sert sert konuşuyor daha hastasınla nasıl ilgilenir bilmiyor hasta karşısında yemek yenirmi yemegini yedi benle ilgilendi yemekhane degil muane odasında gerisini siz düşünün sadık bey ilgili ama yogun beyhekimde neşe hanım iyi diyorlar bide yine beyhekimde oya hanımı gidenlerden duyuyorum hatta arkadaşımın hastalıgını kendi hastalıgı gibi araştırmış adapazarındaki doktorlar bişi bulamamış oya hanım bilmiş

pardon ben yanlışlık yapmışım handan akbıyıklı bogazına düşkün olan neşe hanımıda iyi duydum ama fazlada iyi degil diye biliyorum bende şimdi adatıpta sevgi hanım var ona gitmeyi düşünüyorum dr.hakkında bilgim yok ama deneyiyim...

slm arkadaslar... ben salı gunu dogum evıne ertan celık e ılk kez randevu aldım gıttım ve pısman oldum aglayark cıktm sınırımden... herkes o beyın ıyı oldugunu yazmıs ama ben o halını goremedım... yaklasık 2 haftadır endıselı halde doktorlara gıdıyorum ertan celık e durumumu anlattım suanda son ayımda oldugumu bebegın karın gelısımının 2 hafta gerıden ılerledıgını ve tehlıkelı bır durumda oldugm ıcın her hafta nst ye baglanark bebegımın durumu hakkında bılgı alındıgını anlattım o doktor ıse ultrasonda bunca anlattıgm seye ragmen 5 sanıye bıle bakmadı normal suyu dedı sonra ordakı calısana da nst kagıdı yazda kızın ıcı kalmasın dıyerek dalga gectı sankı karsısındakı ınsan degılmıs gıbı davrandı... kı benım durumum tehlıkede olmasaydı bıle son ayımda oldugum ıcın benı ıyıce kontrol etmek zorundydı Rabbım kımseyı boyle doktorlara dusurmesın .. paran ve yakının varsa ınsansın bazı doktorlara gore.. ıcımde oyle buyuk bır acı bıraktı kı ertan celık kendımı beddua etmekten alıkoyamadım....

bende ertan çelik hakkında çok şey okudum ve hepsi olumluydu okuduklarımın.senin için çok üzüldüm papatya.bende bir seçim yapmak için adapazarındaki doktorları araştırıyorum.herkes farklı şeyler yazmış.nasıl karar vericem bilemiyorum :KK43:

slm, konuda kimse kaldımııııı? ben 2 aylık hamileyim ve bir türlü mızmız kocam yüzünden doktor seçemiyorum

neşe çakmakçıya gidiyorum ben memnun kaldım, ama eşimin arkadaşları onun hakkında kötü şeyler söylemişler, o yüzden eşim değiştirmek istedi, duyduklarımdan sonra bende kararsız kaldım. şimdi eşim dr gündüz serin e gitmek istiyo ama onun hakkında da hiç bişi bilmiyorum, gündüz bey hakkında bilgisi olan var mı?

slm kızlar bende başomdan geçeni anlatayım belki yardımcı olur, 2 aylık bebeğim var nomal doğumla dünyaya geldi. ben gebeliğimin en başından beri beyhekim hastanesinde neşe çakmakçıya muayaneye gidiyordum, çok güleryüzlü sempatik konuşkan ilgili, artık doğumuma son 1 hafta falan var neşe hanıma gittik günün dolmak üzere eğer bu hafta cumaya kaar bir sancın veya belirtin olmazsa perşembe gel bi karara varalım günün geçiyo artık 1hafta daha bekloruz dedi, neyse iyi ama içimde bir his galiba sezeryana doğru gidiyorum dedi ve korkmaya başladım çünkü asla sezeryan istemiyordum. perşembe günü geldi çattı agrı sızı yok iyice kkorkum arttı kesin sezeryan olucam ne yapıcam ben demeye başladım. artık randevu saatimiz geldi ve neşe hanımın odasına girdik tabiönce nstye girmiştim çıkan sonuca baktı ve hiçbir doğum belirtisi yok ben seni yarın sezeryana alıcam dedi. başımdan aşağı kaynar sular döküldü. neşe hanım bekleyemezmiyiz 4 5gün daha ben sezeryan olmak istemiyorum ddim. doktor bekleriz ama ya kakasını yerse nerden bilicez benim bilgilendiğim doğum bilgisi daha fazla beklememe izin vermez dedi ben risk alamam hem araya bayram giriyo sancın gelse bile 1 2gün içinde ben yokum il dışındayım doumunu yapamam zaten en son cmrtsi beklerim arefe günü sancın gelirse cmrtsi yani doğum yaparsın aksi halde ben beklemem sen bilirsin risk alamam dedi. tama deyip morel bozuk bir şekilde çıktık. ben bşka bi doktora gitmek istedim eşim araştırmış adatıpta kadın doğumcu hemde hastanenin başhekimi olan sadık akbıyıklıyı bulmuş cuma gününe andevu aldı oraya gittik doğumuma artık birkaçgün var. sadık bey beni ultrason muayanesine aldı bebeğimin gayet iyi olduğunu 1hafta aha bekleriz bekleme sürecimiz var dedi, beni diğer kontroller için doğum haneye yolladı nstye girdim ve çatı muayanesi yapıldıaz bir sancın var 1 cm açılma var dendi.normal olma ihtimali var beklememiz gerek dendi ve eve geldik. ertesi sabah benden nişan geldi ve hafif agrı hemen gittik doktora nstye girdim ve tekrar çatı muayanesi yapıldı ağrım başlamış biraz dendi 2cm açılma var dendi şimdilik eve gidin ağrın artınca veya suyun kanaman herhangi biri olursa gelirsin dendi eve gldik, gece 12 ye doğru ağrım arttı sabah 7 ye kadae bekledik ağrım baya artmıştı uyuyamadım sabaha kadar yürüdüm durdum yürümek iyi geliyordu arada 2 3 dklığına ağrım geçiyodu uyumaya çalışıyordum ama yine başlıyordu sancım ve belliydi artık doğum sancılarıydı bu sabah 8 de çıktık yola doğru hastaneye, tekrar nst muayane falan evet doğumun başlamış dendi ve akşam 5 te bayramın birinci günüydü 6 kasım normal doğum yaptım. bebeğim dünyaya geldi vesıkıntılarım korkularım bittiydi. teşekkür ediyorum sadık akbıyıklıya

ben de dogum evi düşünüyorum ama doğum evinde kim bilemiyorum doktorların hepsi yeni gelmiş diye duydum tecrubelerinizi paylaşır mısınız

ben de dogum evi düşünüyorum ama doğum evinde kim bilemiyorum doktorların hepsi yeni gelmiş diye duydum tecrubelerinizi paylaşır mısınız

arkadaşım orda sinan zorsu'ya gidiyor, sanırım son dönemde özel muayeneler ile devlette aynı anda çalışmanın kalkması ile birlikte doğum evinde kalan tecrübeli bir doktor. Arkadaşım iki kez onda doğum yaptı sezaryan ile, hatta onunkiler son dönemlerinde biraz sorunlu hamileliktiler, erken doğum riski vs taşıyordu, gayet memnun kaldı bi sıkıntı yaşadığını duymadım hiç. Ama yine de sen bilirsin tabiki, biraz daha araştır herkesin hikayesi farklı olabiliyor.

arkadaşım orda sinan zorsu'ya gidiyor, sanırım son dönemde özel muayeneler ile devlette aynı anda çalışmanın kalkması ile birlikte doğum evinde kalan tecrübeli bir doktor. Arkadaşım iki kez onda doğum yaptı sezaryan ile, hatta onunkiler son dönemlerinde biraz sorunlu hamileliktiler, erken doğum riski vs taşıyordu, gayet memnun kaldı bi sıkıntı yaşadığını duymadım hiç. Ama yine de sen bilirsin tabiki, biraz daha araştır herkesin hikayesi farklı olabiliyor.

teşekkür ederim canım

X