Çorbalar Sakala Çarpan Çorbası - Öncü Domates Salçası Sponsorluğunda

Jou

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
25 Ağustos 2019
60.445
110.623
30
Gastronomi kenti Afyonkarahisar’ın seçkin lezzetlerinden “Sakala Çarpan Çorbası” bazı kesimlerce “Sakala Sarkan Çorba” olarak da isimlendiriliyor. Afyon yöresi başta olmak üzere Anadolu’nun pek çok yöresinde farklı isimlerle adlandırılan çorbaya verilen diğer isimler ise şöyle; dul avrat çorbası, kesme çorbası, bacaklı çorba Bol vitaminli, iştah artıran, soğuk algınlığına karşı savaşan bir çorba.

Sakala Çarpan Çorbası’nın hikayesi ise bir rivayete göre şöyle; yalnız yaşayan bir dedeye komşusu bir tas sıcak çorba götürmüş. Çorbayı kaşıkla değil de tastan içen dedenin sakalına takılan erişteler yüzünden çorbanın adı Sakala Çarpan Çorbası olarak günümüze kadar gelmiş. Et ya da tavuk suyu ile yapılabilen çorba tam bir şifa kaynağı.

Bir rivayete göre de hikayesi şöyle: Yalnız yaşayan bir dedeye komşusu bir tas sıcak çorba götürmüş. Çorbayı kaşıkla değil de tastan içen dedenin sakalına takılan erişteler yüzünden çorbanın adı sakala çarpan çorbası olarak günümüze kadar gelmiş.

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 soğan
1 Y.K Domates salçası
Sıvıyağ ve tereyağ
6 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Nane

Ben düdüklü tencerede yaptım

Soğan sıvıyağ ve tereyağ kavuruyoruz
Salça koyuyoruz ve diğer malzemeleride katıyoruz

En son tuz nane karabiber katıp suyumuzu ilave ediyoruz afiyet olsun

DIĞER YAPTIĞIM MALZEMELER

Pazı kavurması
Patlıcan meze
Pilav
Yoğurt

Sunumlaaarrrrr

Son düzenleme:
İlk çorbamız gelmiş
Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Imm sofra yıkılıyor
Ellerine sağlık canım. Çok güzel olmuş. Bayıldım. Yarışma da başarılar diliyorum

Reactions: Jou
Ellerine sağlık güzel gözüküyor, yarışmada başarılar

Joucummm ellerine saglık

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş

Tepsine bayıldım Ellerine sağlık güzel görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…